Viikkotiedote 21/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 21/2013

Tämä on kevään kolmanneksi viimeinen viikkotiedote. Tsemppiä kaikille kevään viimeisiin tentteihin ja muihin rutistuksiin!

P.S. Joko olet hommannut itsellesi AYY-shopista superhienon AYY-hupparin ja t-paidan?

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n asumisen ohjesääntö muuttuu 1.6.2013!
  3. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014
  4. Nyytin yksinäisyys -nettiryhmä on käynnistynyt
  5. YTHS:n Seksuaaliterveys ja ehkäisy -nettisivusto julkaistu
  6. Aalto School of Students hakee opettajia!
  7. Tule tekemään Espoo Ciné -festivaalia!
  8. The Heat -elokuvan ennakkonäytös ma 27.5.
  9. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!
  10. Startup Weekend Helsinki 24.-26.5 @ Open Innovation House
  11. Vierailuluento  – Jay B. Barney: What is Strategic Management
  12. Tule mukaan Teekkaripurjehtijojiden esittelypurjehduksille
  13. OSM Pesäpallo 2013

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 21

Viikko 22

2. AYY:n asumisen ohjesääntö muuttuu 1.6.2013!

AYY:n edustajisto on hyväksynyt 14.5.2013 uuden AYY:n asumisen ohjesäännön. Asumisen ohjesääntö ohjaa koko AYY:n asumistoimintaa ja vaikuttaa kaikkiin AYY:ltä asuntoa hakeviin ja jo AYY:n asunnoissa asuviin jäseniin.

Uudet säännöt astuvat voimaan 1.6.2013 ja vaikuttavat siis jo tulevan syksyn fuksien asuntohakemuksiin. AYY:n nettisivujen asumisosiota päivitetään vastaamaan uusia sääntöjä lähipäivien aikana. Lue tärkeimmät muutokset ja säännöt kokonaisuudessaan täällä.

3. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta sunnuntaihin 26.5.2012 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2013 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

4. Nyytin yksinäisyys -nettiryhmä on käynnistynyt

Millainen on sinun oma yksinäisyyden kokemuksesi? Mitä yksinäisyys tarkoittaa sinulle? Millaisia tunteita siihen liittyy? Entä miten haluaisit tilanteesi muuttuvan? Oletko kenties jo löytänyt joitain keinoja muutokseen?

Tule mukaan keskusteluun jakamaan ajatuksiasi ja tunteitasi ja pohtimaan yksinäisyyttä toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Voit osallistua keskusteluun juuri sellaisena kuin olet ja omien voimavarojesi mukaan.

Kesän 2013 Yksinäisyys-ryhmä on avautunut maanantaina 13.5. klo 12 ja keskustelu jatkuu 16.8. saakka.

Ryhmää voi lukea kuka tahansa, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Https://www.nyyti.fi/nettiryhmat/

5. YTHS:n Seksuaaliterveys ja ehkäisy -nettisivusto julkaistu

Seksuaalisuus, parisuhde ja seksuaaliterveys ovat keskeisiä kysymyksiä nuorille aikuisille ja monet opiskelijat haluavat keskustella näihin liittyvistä asioista terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. YTHS on koonnut tietoa ehkäisystä seksitauteihin omalle Seksuaaliterveys ja ehkäisy -sivustolle, josta voit etsiä vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Vastauksia voit etsiä myös Verkkoneuvontaan usein esitetyistä kysymyksistä ja niiden vastauksista tai esittää uuden kysymyksen Verkkoneuvonnan kautta asiantuntijalle.

6. Aalto School of Students hakee opettajia!

Mikä on intohimosi ja saa sinut innostumaan? Tiedätkö, miten aivot toimivat? Osaatko tehdä erikoistehosteita elokuviin? …argumentoida kuin antiikin kreikkalainen? …tehdä power point – esityksiä kuin vettä vain?

No haluaisitko oppia? Ehkä haluat myös opettaa taitosi tai tietosi muille opiskelijoille?

Jos vastasit (ainakin) viimeiseen kysymykseen myöntävästi, olet etsimämme tyyppi – ja ehkä vielä empivä kaverisi on myös! Koska kaikki osaavat jotakin sellaista, jota joku toinen haluaa oppia, järjestämme lauantaina 14.9 Design Factorylla Aalto School of Students – tapahtuman, jossa opettajat ovat opiskelijoita, eli meitä! Opettajien ei tarvitse olla oppiaineensa ylimpiä asiantuntijoita – innostus kantaa pitkälle ja oppitunneille osallistujat ovat kiinnostuneita aloittelijoita. Huomaa, että voit pitää tuntisi suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi.

Jos innostuit opettajan tehtävästä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse kertomalla lyhyesti, mitä haluaisit opettaa. Voit halutessasi pitää päivän aikana useamman rupeaman tai vain yhden, jolloin ehdit oppimaan lopun päivää muilta. Kaikki riippuu sinusta! Jos taas haluat osallistua pelkästään oppilaan roolissa, tarkkaile tiedotusta syksyn alussa oppituntien varmistuttua.

Kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaamme osoitteessa aaltoschoolofstudents@gmail.com ja lisätietoa tippuu pitkin kevättä ja kesää osoitteeseen aalto-school-of-students.tumblr.com

7. Tule tekemään Espoo Ciné -festivaalia!

Espoo Ciné Film Festivalin (16.-25.8.2013) tekemiseen osallistuu joka vuosi iso joukko vapaaehtoisia talkoolaisia, joita ilman festivaalia ei yksinkertaisesti olisi olemassa. Talkoolaiset saavat katsoa festarin leffoja ilmaiseksi, ruoan kaikkina työpäivinä, staff-t-paidan sekä festivaalin katalogin, pyydettäessä saa tietysti myös työtodistuksen. Ja kun festari on saatu loppuun on luvassa talkoolaisten oma karonkka. Moni talkoolainen viihtyykin niin hyvin, että palaa vuosi toisensa jälkeen rakentamaan porukassa vuoden lämminhenkisintä festivaalia.

Tule mukaan syksyn ensimmäisen elokuvafestivaalin vilskeeseen ja pääset kulissien taakse katsomaan, miten 25 000 kävijän elokuvafestivaalia pyöritetään. Työtehtäviä on monenlaisia aina lipunmyynnistä infotiskiin ja somistukseen. Mukaan pääsee kunhan on täysi-ikäinen, tekevällä asenteella matkassa ja on valmis uhraamaan aikaansa hyvässä seurassa. Apua tarvitaan ennen kaikkea festivaalin aikana, mutta myös muutamaa viikkoa ennen festivaalia.

Lisätiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät täältä.

8. The Heat -elokuvan ennakkonäytös ma 27.5.

Osallistu KY:n elokuvakerho Tikelon ja elokuvalevittäjä SF Film Finlandin yhteiseen ”The Heat” -elokuvan ennakkonäytökseen 27.5 Kino Andorrassa klo 18:00 alkaen (Eerikinkatu 11 00100 Helsinki). Tapahtuma on ilmainen sekä avoin kaikille opiskelupaikasta riippumatta, joten voit kutsua mukaan myös kavereitasi, jotka eivät opiskele Aallossa. Näytökseen osallistuminen edellyttää vain lyhyeen kyselyyn vastaamista näytöksen jälkeen. Kyselyllä pyritään selvittämään yleisön mielipiteitä elokuvaa kohtaan.

Sitova ilmoittautuminen lomakkeella täällä.

Lisätietoja osoitteessa https://www.facebook.com/Tikeloskynet

9. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!

Maisteriopiskelija, lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hae mukaan: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi.

Haku päättyy 31.5.2013

10. Startup Weekend Helsinki 24.-26.5 @ Open Innovation House

Startup Weekend rantautuu Suomeen 24.-26.5! Se on kansainvälinen 54-tunnin hackathon, jonka tarkoituksena on koota eri taustoiltaan ja osaamisalueilta olevia ihmisiä yhteen ideoimaan ja kehittämään uusia liikeideoita. Tähän mennessä tapahtumaa on järjestetty jo lähes 500 kaupungissa yhteensä yli 1000 kertaa.

Kiinnostaako sinua oman kasvuyrityksen perustaminen? Onko sinulla liikeidea, jota haluaisit kehittää, mutta ei tarvittavaa osaamista tai tiimiä? Osallistu Startup Weekendiin joko yksin tai tiimisi kanssa ja pääset kehittämään omaa ideaasi menestyneiden mentorien avustuksella.

Lisätietoja:

11. Vierailuluento  – Jay B. Barney: What is Strategic Management

What is Strategic Management? Tervetuloa kuulemaan professori Jay Barnesin luento strategisesta johtamisesta. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 29.5. klo 15.00-17.30 Kauppakorkeakoulun päärakennuksen juhlasalissa.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuteen täällä.

12. Tule mukaan Teekkaripurjehtijojiden esittelypurjehduksille

Kiinnostaako purjehdus? Haluaisitko päästä kokeilemaan? Tule mukaan Teekkaripurjehtijoiden eli tuttavallisemmin TRIP:n esittelypurjehdukselle!

Esittelypurjehdukset on tarkoitettu erityisesti uusille opiskelijoille ja muille toiminnastamme kiinnostuneille opiskelijoille, jotka eivät vielä ole TRIP:n jäseniä. Esittelypurjehdukset ovat ilmaisia ja niihin voi osallistua ilman aikaisempaa purjehduskokemusta. Purjehdukset järjestetään useimmiten iltaisin ja mukana on usein kipparin lisäksi myös perämies. Purjehdukselle mahtuu kerrallaan mukaan 4-5 henkeä. Purjehduksella nostetaan purjeet ja pyörähdetään lähivesillä muutaman tunnin ajan. Myös rantautuminen saareen tai Suomenlinnaan kuuluu usein esittelypurjehduksen ohjelmaan.

Lisätietoa sekä ilmoittautumislinkki vapaana oleville paikoille löytyy tätä linkkiä seuraamalla TRIP:n kotisivuilta.

Lämpimästi tervetuloa purjehtimaan koko TRIP:n hallituksen puolesta!

13. OSM Pesäpallo 2013

Opiskelijoiden pesäpallon Suomen mestaruudesta kisataan tänä vuonna Porissa! Opiskelijakunta SAMMAKKO järjestää kisat Porin Urheilukeskuksessa 21–22.9.2013. Viikonlopun aikana kisataan sekä lungisti rentosarjassa, että tosissaan kilpasarjassa. Kisat on tarkoitettu kaikille korkeakouluopiskelijoille, ikään, sukupuoleen ja lajikohtaisiin taitoihin katsomatta. Tervetuloa!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.sammakko.fi/osm

Tapahtuma facebookissa.

joonas.laukkanen@sammakko.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *