Viikkotiedote 22/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 22/2013

Otaniemen ja Töölön palvelupisteet ovat suljettuina ma 27.5. ja ti 28.5. Palvelupisteet ovat auki normaalisti jälleen keskiviikkona 29.5.

Ensi viikolla ilmestyy tämän kevään viimeinen viikkotiedote!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n asumisen ohjesääntö muuttuu 1.6.2013!
  3. BLOOMin’ Africa ’14
  4. Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen kick-off 30.5. klo 15
  5. Aalto School of Students hakee opettajia!
  6. ADD CAFE Kevätkauden Päättäjäisviikko 27.-31.5.
  7. HoT Bike Center Pop-up avattu Otaniemessä
  8. Tule tekemään Espoo Ciné -festivaalia!
  9. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!
  10. OIVALLA ALUMNISUHTEESI! Vastaa ja voit voittaa iPadin
  11. Vierailuluento  – Jay B. Barney: What is Strategic Management?
  12. Aasian opiskelijavaihdot ja työharjoittelut
  13. The Heat -elokuvan ennakkonäytös tänään klo 18:00 (saavu ajoissa paikalle!)

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 22

Viikko 23

Ke 5.6. KYL:n Levynjulkistuskonsertti

2. AYY:n asumisen ohjesääntö muuttuu 1.6.2013!

AYY:n edustajisto on hyväksynyt 14.5.2013 uuden AYY:n asumisen ohjesäännön. Asumisen ohjesääntö ohjaa koko AYY:n asumistoimintaa ja vaikuttaa kaikkiin AYY:ltä asuntoa hakeviin ja jo AYY:n asunnoissa asuviin jäseniin.

Uudet säännöt astuvat voimaan 1.6.2013 ja vaikuttavat siis jo tulevan syksyn fuksien asuntohakemuksiin. AYY:n nettisivujen asumisosiota päivitetään vastaamaan uusia sääntöjä lähipäivien aikana. Lue tärkeimmät muutokset ja säännöt kokonaisuudessaan täällä.

3. BLOOMin’ Africa ’14

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta vie noin 30 opiskelijaa Afrikan mantereelle vuoden 2014 alkupuolella. BLOOM on matka, joka muistetaan hienona kulttuurikokemuksena. BLOOM on tapa löytää ja oppia.

BLOOM, Bridge of Learning – Operation: OndA! in Maputo, on matka Maputoon, Mosambikin pääkaupunkiin, ja sen ympäristöön. Vietämme kolme viikkoa afrikkalaisessa ympäristössä, mosambikilaisessa kulttuurissa ja tietenkin mahtavien ihmisten seurassa.

Työskentelemme eri tavoin yhteistyössä paikallisen kansalaisjärjestön, ASSCODECHA:n, kanssa osana Taksvärkin kehitysyhteistyöhanketta. Projektimme koostuu haastavista tehtävistä esimerkiksi infrastruktuuriin, koulutukseen, taloudelliseen kehitykseen tai mahdollisiin erityistaitoihimme liittyen.

Etsimme ihmisiä erilaisista taustoista, eri määrillä kokemusta ja erilaisilla taidoilla. Nämä ihmiset järjestävät matkalla taidetyöpajoja, kuvaavat dokumentteja, opettavat yrittäjyystaitoja, rakentavat saniteettitiloja jne. jne. Loppujen lopuksi matkassa on kuitenkin kyse kahdensuuntaisesta oppimisesta ja kokemusten jakamisesta. Osa matkasta on varattu rentoutumiseen. Tämä voi sisältää safareja, vesiurheilua, päivämatkoja jne. Sinä päätät!

Haku matkalle tapahtuu syyskuussa. Pidä silmäsi ja korvasi auki lisätietojen varalta. This time for Africa!

Facebookissa

4. Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen kick-off 30.5. klo 15

  • Missä? Lämpömiehenkuja 2, Finlandia-kokoustila, Otaniemi
  • Milloin? Torstaina 30.5.13 klo 15-17
  • Kenelle? Aallon opiskelijoille ja henkilökunnalle jota kiinnostaa oma kaupunkiviljelypalsta Otaniemestä.

Ossinlammelle valmistuu 45 maaviljelypalstaa Aalto-yhteisön käyttöön syyskuun alussa 2013. Tule mukaan vastaperustetun yhdistyksen toimintaan – paikkojen jaossa etusija on hallituksen jäsenillä!

OHJELMA

  • 15:00 Kaupunkiviljelyä Otaniemen Ossinlammelle – intro / Meri Löyttyniemi, kestävän kehityksen erityisasiantuntija, Aalto kampus- ja tilapalvelut
    • tervetuloa, Aallon kaupunkiviljely -toimijoiden esittely, mitä alueella tapahtumassa (viljelyalueen lisäksi mm. Hexahives-mehiläiskylä rakenteilla, timelapse-kuvaus)
  • 15:15 Kaupunkipuutarha osana Martti Levónin puistoa  / Marja Törmälä,  arkkitehti,  Arkkitehdit Q4 Oy
  • 15:30 Puiston ja kaupunkipuutarhan istutukset ja kasvit / Mari Talonen, rakennusarkkitehti, Arkkitehdit Q4 Oy
  • 15:45 Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistys, toiminnan käynnistäminen / Teemu Halme, AYY:n pääsihteeri ja Mariko Landström, AYY:n hallituksen jäsen
  • sääntöjen pääkohtien esittely
  • keskustelua toimintamuodoista
  • hallituksen jäsenten nimeäminen
  • 16:15 Kysymyksiä ja keskustelua
  • 17:00 Tilaisuus päättyy.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, tarjoiluna virvokkeita. Jos haluat mukaan garden-sähköpostilistalle, lähetä viesti: mariko.landstrom@ayy.fi.
Lisätiedot Aallon kaupunkiviljelystä: meri.loyttyniemi@aalto.fi, 050 313 7549, Aalto sustainability

5. Aalto School of Students hakee opettajia!

Mikä on intohimosi ja saa sinut innostumaan? Tiedätkö, miten aivot toimivat? Osaatko tehdä erikoistehosteita elokuviin? …argumentoida kuin antiikin kreikkalainen? …tehdä power point – esityksiä kuin vettä vain?

No haluaisitko oppia? Ehkä haluat myös opettaa taitosi tai tietosi muille opiskelijoille?

Jos vastasit (ainakin) viimeiseen kysymykseen myöntävästi, olet etsimämme tyyppi – ja ehkä vielä empivä kaverisi on myös! Koska kaikki osaavat jotakin sellaista, jota joku toinen haluaa oppia, järjestämme lauantaina 14.9 Design Factorylla Aalto School of Students – tapahtuman, jossa opettajat ovat opiskelijoita, eli meitä! Opettajien ei tarvitse olla oppiaineensa ylimpiä asiantuntijoita – innostus kantaa pitkälle ja oppitunneille osallistujat ovat kiinnostuneita aloittelijoita. Huomaa, että voit pitää tuntisi suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi.

Jos innostuit opettajan tehtävästä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse kertomalla lyhyesti, mitä haluaisit opettaa. Voit halutessasi pitää päivän aikana useamman rupeaman tai vain yhden, jolloin ehdit oppimaan lopun päivää muilta. Kaikki riippuu sinusta! Jos taas haluat osallistua pelkästään oppilaan roolissa, tarkkaile tiedotusta syksyn alussa oppituntien varmistuttua.

Kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaamme osoitteessa aaltoschoolofstudents@gmail.com ja lisätietoa tippuu pitkin kevättä ja kesää osoitteeseen aalto-school-of-students.tumblr.com

6. ADD CAFE Kevätkauden Päättäjäisviikko 27.-31.5.

ADD CAFE kutsuu kaikki kahvin ystävät nauttimaan vielä kerran kampuksen parasta kahvia, kunnes kahvila siirtyy kesätauolle 1.6. alkaen. Päättäjäisviikon ajan santsikuppi on -50 snt ja kahvilassa on esillä upeiden 3D -tulosteiden näyttely.

ADD CAFE, Sähkömiehentie 4G, Espoo. Ma-pe klo 8-18
ADD CAFE facebookissa.

7. HoT Bike Center Pop-up avattu Otaniemessä

Puuttuuko sinulta tila, jossa voisit pestä ja huoltaa pyörääsi? Ei enää! Urban Millille, Design Factoryn viereen, on avattu Pop-up pyöräkeskus. Keskus on jatkoa Product Development Project-kurssilla toteutetulle pyöräpalvelu-prototyypille.

Pyöräkeskus toimii itsepalveluperiaatteella ja tarjoaa käyttöön pesupisteen, työkalut, huolto-ohjekirjoja sekä huoltotilan. Tämän lisäksi meillä on viihtyisä oleskelutila, kirjanvaihtopiste sekä terveysnurkka!

Keskus on auki maanantaisin klo 13-18 sekä keskiviikkoisin klo 13-16.

Tutustu keskukseen facebookissa  www.facebook.com/HotBikeCenter sekä nettisivuillamme www.hot.pdp.fi

Keskuksen käyntiosoite on Betonimiehekuja 3. Tervetuloa tutustumaan keskukseen sekä huoltamaan pyöräsi kesäkuntoon!

8. Tule tekemään Espoo Ciné -festivaalia!

Espoo Ciné Film Festivalin (16.-25.8.2013) tekemiseen osallistuu joka vuosi iso joukko vapaaehtoisia talkoolaisia, joita ilman festivaalia ei yksinkertaisesti olisi olemassa. Talkoolaiset saavat katsoa festarin leffoja ilmaiseksi, ruoan kaikkina työpäivinä, staff-t-paidan sekä festivaalin katalogin, pyydettäessä saa tietysti myös työtodistuksen. Ja kun festari on saatu loppuun on luvassa talkoolaisten oma karonkka. Moni talkoolainen viihtyykin niin hyvin, että palaa vuosi toisensa jälkeen rakentamaan porukassa vuoden lämminhenkisintä festivaalia.

Tule mukaan syksyn ensimmäisen elokuvafestivaalin vilskeeseen ja pääset kulissien taakse katsomaan, miten 25 000 kävijän elokuvafestivaalia pyöritetään. Työtehtäviä on monenlaisia aina lipunmyynnistä infotiskiin ja somistukseen. Mukaan pääsee kunhan on täysi-ikäinen, tekevällä asenteella matkassa ja on valmis uhraamaan aikaansa hyvässä seurassa. Apua tarvitaan ennen kaikkea festivaalin aikana, mutta myös muutamaa viikkoa ennen festivaalia.

Lisätiedot ja ilmoittautumislomake osoitteessa: http://www.espoocine.fi/2013/talkoolaiset.

9. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!

Maisteriopiskelija, lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hae mukaan: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi.

Haku päättyy 31.5.2013

10. OIVALLA ALUMNISUHTEESI! Vastaa ja voit voittaa iPadin

Millaista alumnisuhdetoimintaa sinä toivoisit valmistuttuasi? Kerro ideasi ja vaikuta tulevaisuuden alumnisuhteisiin. Vastaa kyselyymme ja vaikuta, kysely on auki 19.6. saakka. Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Jättämällä yhteystietosi kyselyn lopussa osallistut arvontaan, jossa pääpalkintona kaksi iPadia, sekä lukuisia muita alumnihenkisiä palkintoja

p.s. Mikäli haluat tietää lisää tästä kyselystä tai tekemisistämme, tutustu alumninet.aalto.fi tai ota yhteyttä alumni@aalto.fi .

11. Vierailuluento  – Jay B. Barney: What is Strategic Management?

What is Strategic Management? Tervetuloa kuulemaan professori Jay Barnesin luento strategisesta johtamisesta. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 29.5. klo 15.00-17.30 Kauppakorkeakoulun päärakennuksen juhlasalissa.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuteen täällä.

12. Aasian opiskelijavaihdot ja työharjoittelut

Asia Exchangen haku on käynnissä useisiin Aasian vaihtokohteisiin. Asia Exchangen lukukausimaksulliset vaihdot ovat tarkoitettu freemovereille, jotka eivät lähde oman korkeakoulunsa vaihtokohteisiin. Vaihdoissa ei ole paikkakiintiöitä. Opetuskieli on englanti. Haku tapahtuu Asia Exchangen kautta: www.asiaexchange.fi

Hakuajat päättyvät: Syyslukukaudet 2013: 31.5. / 30.6. | Kevätlukukaudet 2014: 30.9. / 31.10.

Työharjoittelupaikat: Asia Exchangen kautta voi hakea myös työharjoitteluun Kiinaan, Indonesiaan ja Thaimaahan. Tarjolla on satoja paikkoja useiden eri alojen

opiskelijoille. Lisätietoa ja haku: www.asiaexchange.fi

13. The Heat -elokuvan ennakkonäytös tänään klo 18:00 (saavu ajoissa paikalle!)

KY:n elokuvakerho Tikelon ja elokuvalevittäjä SF Film Finlandin The Heat -elokuvan ennakkonäytös tänään maanantaina klo 18:00 alkaen Kino Andorrassa (Bar Coronan alakerrassa, Eerikinkatu 11 00100 Helsinki). Tapahtumassa on vielä tilaa, joten voit vielä ilmoittautua osoitteessa http://goo.gl/bAmbK . Näytös on ilmainen ja avoin kaikille opiskelupaikkaan katsomatta. Tarkemmat lisätiedot löytyvät facebookista.

Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *