Viikkotiedote 23/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 23/2013

Viikkotiedote siirtyy kesälomalle! Ajankohtaista tiedotusta voit seurata kesän aikana AYY:n nettisivuilta osoitteesta ayy.fi sekä facebookista facebook.com/ylioppilaskunta.

Syksyn ensimmäinen viikkotiedote julkaistaan elo-syyskuun vaihteessa. Aurinkoista kesää kaikille!

  1. Kesällä tapahtuu
  2. AYY:n asumisen ohjesääntö muuttui 1.6.2013!
  3. Postipalvelut Otaniemessa lakkasivat 31.5. – Uusi posti R-kioskin yhteyteen lokakuussa
  4. AYYn vuosijuhlien 2014 avoin ideapaja ti 11.6. klo 19:00
  5. AYY:n kevään 2013 stipendit on jaettu
  6. AYY:n kolmannet edustajistovaalit järjestetään loka-marraskuussa
  7. AYY:n verkkokauppa palvelee myös kesällä
  8. BLOOMin’ Africa ’14
  9. YTHS:n toimipisteiden aukioloajat kesällä 2013
  10. VR:n opiskelija-alennukset muuttuvat 3.6. alkaen
  11. Nyytin yksinäisyys -nettiryhmä on käynnistynyt
  12. YTHS:n Seksuaaliterveys ja ehkäisy -nettisivusto julkaistu
  13. Arkkitehtuuri-, rakennus- ja muotoilualojen ”Armi foorum” tiistaina 17.9.2013
  14. Aalto School of Students hakee opettajia!
  15. OIVALLA ALUMNISUHTEESI! Vastaa ja voit voittaa iPadin
  16. HoT Bike Center Pop-up avattu Otaniemessä
  17. Kesäpesistä torstaisin klo 18:00 @ Tuuliniitty

1. Kesällä tapahtuu

2. AYY:n asumisen ohjesääntö muuttui 1.6.2013!

AYY:n edustajisto on hyväksynyt 14.5.2013 uuden AYY:n asumisen ohjesäännön. Asumisen ohjesääntö ohjaa koko AYY:n asumistoimintaa ja vaikuttaa kaikkiin AYY:ltä asuntoa hakeviin ja jo AYY:n asunnoissa asuviin jäseniin.

Uudet säännöt ovat astuneet voimaan 1.6.2013 ja vaikuttavat siis jo tulevan syksyn fuksien asuntohakemuksiin. AYY:n nettisivujen asumisosiota päivitetään vastaamaan uusia sääntöjä lähipäivien aikana. Lue tärkeimmät muutokset ja säännöt kokonaisuudessaan täällä.

3. Postipalvelut Otaniemessa lakkasivat 31.5. – Uusi posti R-kioskin yhteyteen lokakuussa

Postin 02150 ESPOO palvelut Otaniemessä ovat loppuneet 31.5.2013. Lokakuussa avaamme postin Otaniemen R-kioskiin. Alueen postipalvelut saa toistaiseksi Tapiolan postista kauppakeskus Heikintorilta.

Tapiolan posti  02100 ESPOO kauppakeskus Heikintorilla palvelee osoitteessa Kauppamiehenkatu 1, ma-pe klo 9-20 ja la klo 10-14.

Muiden postien sijainnit ja aukioloajat löydät osoitteesta www.posti.fi (Postien aukioloajat ja osoitteet).

Muutos ei vaikuta postiosoitteisiin eikä postinjakeluun.

4. AYYn vuosijuhlien 2014 avoin ideapaja ti 11.6. klo 19:00

Haluatko sinä ideoida miten Aallon opiskelijat juhlivat helmikuun ensimmäisen viikonlopun? Tervetuloa avoimeen ideapajaan puhumaan ylioppilaskunnan vuosijuhlien roolista ja ideoimaan tulevien vuoden 2014 juhlien sisältöä ja ohjelmaa. Tule ideoimaan yhdessä tai pistäydy vain kertomassa ajatuksesi. Tapahtuma on avoin kaikille osallistujille.

Ylioppilaskunnan vuosijuhlissa on pukeuduttu frakkiin, haalareihin, eläinasuun ja pukuun. Juhlat ovat vallanneet vuorollaan Design Factoryn, Linnanmäen Sealifen ja Heurekan, sekä Ravintola Bankin. Niissä on ratsastettu härällä, kuultu stand upia ja sitsattu kilpaa. Mitä seuraavaksi? Osallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista.

Tapahtuma facebookissa.

  • Mitä: Avoin ideapaja ylioppilaskunnan vuosijuhlista
  • Missä: Aalto Design Factory, Studio, Betongblandargränden 5, Espoo
  • Milloin: 11.6 klo 19:00 – 21.30

5. AYY:n kevään 2013 stipendit on jaettu

AYY:n hallitus on keskiviikkona 29.5.2012 pitämässään kokouksessa hyväksynyt stipendien jakotoimikuntien esitykset stipendien saajista keväälle 2013. Hakemuksia tuli yhteensä 376 kappaletta. Hakemukset jakaantuivat stipendityypeittäin seuraavasti:

  • vaihtostipendi: 163 hakemusta (2012:188)
  • Yhteisöstipendi: 63  hakemusta (2012: 89)
  • Opintostipendi: 150 hakemusta. (2012: 158)

Lista stipendiaateista löytyy AYY:n nettisivuilta.

Onnittelut kaikille stipendin saaneille!

6. AYY:n kolmannet edustajistovaalit järjestetään loka-marraskuussa

AYY:n jäsenillä on tänä syksynä jälleen mahdollisuus sekä asettua ehdolle että äänestää edustajiston kokoonpanosta. Edustajistovaaleissa valitaan AYY:n 45-henkinen edustajisto seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Edustajisto käyttää AYY:n ylintä päätösvaltaa ja päättää muun muassa sinun jäsenmaksustasi ja ylioppilaskunnan säännöistä. Edustajisto valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Ennakkoäänestys järjestetään ke 23.10 – su 3.11. ja varsinaiset äänestyspäivät ovat tiistai 5. ja keskiviikko 6. marraskuuta.

Haluatko lähteä mukaan? Seuraa tiedotusta kampuksilla ja verkossa!
Lisätietoa edustajiston toiminnasta saat osoitteesta inside.ayy.fi.
Vaalisivut aukeavat osoitteeseen ayy.fi/vaalit.

7. AYY:n verkkokauppa palvelee myös kesällä

AYY:n oma verkkokaupasta, AYY shopista, voit ostaa ylioppilaskunnan huppareiden, t-paitojen ja muiden tuotteiden lisäksi muun muassa Aalto Design Factoryn kahvimukeja.  Tuotevalikoimaa tullaan laajentamaan kesän aikana. Käy vilkaisemassa tuotteita tarkemmin kaupassa, osoitteessa shop.ayy.fi!

Kuuntelemme mielellämme mielipiteesi uudesta verkkokaupasta ja otamme lämpimästi vastaan parannusideoita ja ehdotuksia uusista tuotteista. Mielipitetä ja palautetta AYY Shopille voit jättää suoraan verkkokaupan palautelomakkeella, jolla palautteen anto onnistuu myös nimettömästi, sekä sähköpostitse shop@ayy.fi.

Käymällä tykkäämässä AYY Shopista Facebookissa tai seuraamalla AYY Shoppia Twitterissä pysyt ajan tasalla  tuotevalikoiman lisäyksistä ja muista uutisista.

8. BLOOMin’ Africa ’14

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta vie noin 30 opiskelijaa Afrikan mantereelle vuoden 2014 alkupuolella. BLOOM on matka, joka muistetaan hienona kulttuurikokemuksena. BLOOM on tapa löytää ja oppia.

BLOOM, Bridge of Learning – Operation: OndA! in Maputo, on matka Maputoon, Mosambikin pääkaupunkiin, ja sen ympäristöön. Vietämme kolme viikkoa afrikkalaisessa ympäristössä, mosambikilaisessa kulttuurissa ja tietenkin mahtavien ihmisten seurassa.

Työskentelemme eri tavoin yhteistyössä paikallisen kansalaisjärjestön, ASSCODECHA:n, kanssa osana Taksvärkin kehitysyhteistyöhanketta. Projektimme koostuu haastavista tehtävistä esimerkiksi infrastruktuuriin, koulutukseen, taloudelliseen kehitykseen tai mahdollisiin erityistaitoihimme liittyen.

Etsimme ihmisiä erilaisista taustoista, eri määrillä kokemusta ja erilaisilla taidoilla. Nämä ihmiset järjestävät matkalla taidetyöpajoja, kuvaavat dokumentteja, opettavat yrittäjyystaitoja, rakentavat saniteettitiloja jne. jne. Loppujen lopuksi matkassa on kuitenkin kyse kahdensuuntaisesta oppimisesta ja kokemusten jakamisesta.

Osa matkasta on varattu rentoutumiseen. Tämä voi sisältää safareja, vesiurheilua, päivämatkoja jne. Sinä päätät!

Haku matkalle tapahtuu syyskuussa. Pidä silmäsi ja korvasi auki lisätietojen varalta.
This time for Africa!

Facebookissa.

 

9. YTHS:n toimipisteiden aukioloajat kesällä 2013

Kaikki YTHS:n toimipisteet ovat kiinni 1.7.–26.7.2012 välisen ajan. Kesän aukioloajoissa on lisäksi toimipistekohtaisia eroja. Esimerkiksi Otaniemen toimipiste on kiinni juhannuksesta alkaen 6 viikkoa eli 24.6. – 5.8.

Tarkemmat aukioloajat kesäaikana voit tarkistaa oman toimipisteesi sivulta osoitteessa yths.fi.

 

10. VR:n opiskelija-alennukset muuttuvat 3.6. alkaen

VR ja opiskelijajärjestöt ovat sopineet muutoksista koskien junamatkustuksen opiskelija-alennuksia.  Muutokset tulevat voimaan 3.6.2013. Jatkossa opiskelija-alennukset vaihtelevat perus- ja ekstraluokan lipuissa 45 ja 55 prosentin välillä niin, että suurimmat alennukset saa vähiten kysytyiltä junavuoroilta ja pienimmät alennukset kysytyimmiltä junavuoroilta.

VR on vakuuttanut opiskelijajärjestöille, että opiskelijoiden junamatkustus muuttuu keskimäärin edullisemmaksi, vaikka yleisesti kysytyimmät junavuorot hiukan kallistuvatkin. Uudistus on tehty VR:n aloitteesta ja se liittyy laajempaan hinnoittelu-uudistukseen, jossa lippujen hinnat vaihtelevat nykyistä enemmän junavuoron kysynnän mukaan.

Lue lisää VR:n tiedotteesta.

 

11. Nyytin yksinäisyys -nettiryhmä on käynnistynyt

Millainen on sinun oma yksinäisyyden kokemuksesi? Mitä yksinäisyys tarkoittaa sinulle? Millaisia tunteita siihen liittyy? Entä miten haluaisit tilanteesi muuttuvan? Oletko kenties jo löytänyt joitain keinoja muutokseen?

Tule mukaan keskusteluun jakamaan ajatuksiasi ja tunteitasi ja pohtimaan yksinäisyyttä toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Voit osallistua keskusteluun juuri sellaisena kuin olet ja omien voimavarojesi mukaan.

Kesän 2013 Yksinäisyys-ryhmä on avautunut keskustelu jatkuu 16.8. saakka. Ryhmää voi lukea kuka tahansa, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Https://www.nyyti.fi/nettiryhmat/

 

12. YTHS:n Seksuaaliterveys ja ehkäisy -nettisivusto julkaistu

Seksuaalisuus, parisuhde ja seksuaaliterveys ovat keskeisiä kysymyksiä nuorille aikuisille ja monet opiskelijat haluavat keskustella näihin liittyvistä asioista terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. YTHS on koonnut tietoa ehkäisystä seksitauteihin omalle Seksuaaliterveys ja ehkäisy -sivustolle, josta voit etsiä vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Vastauksia voit etsiä myös Verkkoneuvontaan usein esitetyistä kysymyksistä ja niiden vastauksista tai esittää uuden kysymyksen Verkkoneuvonnan kautta asiantuntijalle.

Yths.fi > Seksuaaliterveys ja ehkäisy

yths.fi > Verkkoneuvonta

 

13. Arkkitehtuuri-, rakennus- ja muotoilualojen ”Armi foorum” tiistaina 17.9.2013

Armi ry (www.armi.fi) on arkkitehtuuri-, rakennus- ja muotoilualojen yhdistys, joka järjestää Helsinki Design Weekin yhteydessä kaupunkisuunnittelutyöpajan ”Armi foorum” Aalto-yliopiston opiskelijoille. Tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman laajakirjoinen ryhmä opiskelijoita (yhteensä 8-12 henkeä) kaikista Aalto-yliopiston korkeakouluista (mukaan siis myös insinöörit ja taloustieteilijät)!

Työpajan vetää newyorkilainen kaupunkisuunnitteluguru Fred Kent assistenttinsa kanssa. Kent on perustanut Project for Public Spaces –projektin. ”Project for Public Spaces (PPS) is a nonprofit organization based in New York dedicated to creating and sustaining public places that build communities.” Fred Kent puhuu myös 18.9. keskiviikkona Helsinki Design Weekin Dream -seminaarissa. Armi ry kustantaa työpajaan osallistuvat opiskelijat ilmaiseksi seminaariin, joka huipentuu keskiviikkoiltana Pecha Kucha -tapahtumaan.

Työpaja on englanninkielinen ja osallistujille ilmainen. Paja pyritään järjestämään Helsingin keskustassa. Osallistuminen edellyttää kokopäiväistä sitoutumista Fred Kentin ohjaamaan ja ideoimaan työskentelyyn.

Ilmoittaudu työpajaan osoitteessa http://tinyurl.com/armifoorum2013/ ja irrota itsesi kahdeksi päiväksi todellisuuteen!

 

14. Aalto School of Students hakee opettajia!

Mikä on intohimosi ja saa sinut innostumaan? Tiedätkö, miten aivot toimivat? Osaatko tehdä erikoistehosteita elokuviin? …argumentoida kuin antiikin kreikkalainen? …tehdä power point – esityksiä kuin vettä vain?

No haluaisitko oppia? Ehkä haluat myös opettaa taitosi tai tietosi muille opiskelijoille?

Jos vastasit (ainakin) viimeiseen kysymykseen myöntävästi, olet etsimämme tyyppi – ja ehkä vielä empivä kaverisi on myös! Koska kaikki osaavat jotakin sellaista, jota joku toinen haluaa oppia, järjestämme lauantaina 14.9 Design Factorylla Aalto School of Students – tapahtuman, jossa opettajat ovat opiskelijoita, eli meitä! Opettajien ei tarvitse olla oppiaineensa ylimpiä asiantuntijoita – innostus kantaa pitkälle ja oppitunneille osallistujat ovat kiinnostuneita aloittelijoita. Huomaa, että voit pitää tuntisi suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi.

Jos innostuit opettajan tehtävästä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse kertomalla lyhyesti, mitä haluaisit opettaa. Voit halutessasi pitää päivän aikana useamman rupeaman tai vain yhden, jolloin ehdit oppimaan lopun päivää muilta. Kaikki riippuu sinusta! Jos taas haluat osallistua pelkästään oppilaan roolissa, tarkkaile tiedotusta syksyn alussa oppituntien varmistuttua.

Kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaamme osoitteessa aaltoschoolofstudents@gmail.com ja lisätietoa tippuu pitkin kevättä ja kesää osoitteeseen aalto-school-of-students.tumblr.com

 

15. OIVALLA ALUMNISUHTEESI! Vastaa ja voit voittaa iPadin

Millaista alumnisuhdetoimintaa sinä toivoisit valmistuttuasi? Kerro ideasi ja vaikuta tulevaisuuden alumnisuhteisiin. Vastaa kyselyymme ja vaikuta, kysely on auki 19.6. saakka. Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Jättämällä yhteystietosi kyselyn lopussa osallistut arvontaan, jossa pääpalkintona kaksi iPadia, sekä lukuisia muita alumnihenkisiä palkintoja

p.s. Mikäli haluat tietää lisää tästä kyselystä tai tekemisistämme, tutustu alumninet.aalto.fi tai ota yhteyttä alumni@aalto.fi .

 

15. HoT Bike Center Pop-up avattu Otaniemessä

Puuttuuko sinulta tila, jossa voisit pestä ja huoltaa pyörääsi? Ei enää! Urban Millille, Design Factoryn viereen, on avattu Pop-up pyöräkeskus. Keskus on jatkoa Product Development Project-kurssilla toteutetulle pyöräpalvelu-prototyypille.

Pyöräkeskus toimii itsepalveluperiaatteella ja tarjoaa käyttöön pesupisteen, työkalut, huolto-ohjekirjoja sekä huoltotilan. Tämän lisäksi meillä on viihtyisä oleskelutila, kirjanvaihtopiste sekä terveysnurkka!

Keskus on auki maanantaisin klo 13-18 sekä keskiviikkoisin klo 13-16.

Tutustu keskukseen facebookissa sekä nettisivuillamme www.hot.pdp.fi.
Keskuksen käyntiosoite on Betonimiehekuja 3. Tervetuloa tutustumaan keskukseen sekä huoltamaan pyöräsi kesäkuntoon!

 

17. Kesäpesistä torstaisin klo 18:00 @ Tuuliniitty

Kesäpesistä pelataan koko kesä aina torstaisin klo 18:00 Tuuliniityn hiekkakentällä  (Tuulikuja 10, Espoo). Poikkeuksena juhannusta edeltävä torstai 20.6., jolloin valmistaudutaan juhlimaan Suomen suvea. Seuraavan kerran pallo siis kajahtaa mailasta räpylään to 6.6. Tervetuloa pelaamaan pesäpalloa rennoissa merkeissä hymy kasvoilla! 🙂 OtaKopin toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikentasoiset pelaajat ja harrastelijat. Katso lisätietoja OtaKopin toiminnasta yhdistyksen nettisivuilta http://otakoppi.fi/.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *