Yhdistystiedote 11/2013

Tämä on AYY:n yhdistystiedote 11/2013. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on viimeinen yhdistystiedote keväällä 2013. Seuraava yhdistystiedote ilmestyy perjantaina 13. syyskuuta. Tällä viikolla yhdistystiedotteessa asiaa mm. ayy:n sähköpostilistojen teknisistä ongelmista, AFYEn rahoituksesta tapahtumien järjestämiseksi ja syksyllä järjestettävästä uudesta liikuntatapahtumasta.

Tiedotteen sisältö

  1. Tietoa AYY:n sähköpostilistojen teknisistä ongelmista
  2. Kampuskarkelot 17.-18.9
  3. AFYE tarjoaa rahoitusta tapahtumien järjestämiseksi
  4. Aalto-liikkeen uusi Facebook sivu ”Sports Tryouts in Aalto”
  5. Syksyllä luvassa uusi Aaltolaisten liikuntatapahtuma
  6. KYL julkaisee uraauurtavan runolevyn kesäkuussa
  7. Tule tekemään Espoo Ciné -festivaalia!
  8. BLOOMin’ Africa ’14

1. Tietoa AYY:n sähköpostilistojen teknisistä ongelmista

AYY:n sähköpostilistoja ylläpitävä list.ayy.fi -palvelin vikaantui 20.5. ja on palautettu sen jälkeen erittäin vanhoilta varmuuskopioilta elokuulta ja joulukuulta 2012. Palvelu avattiin uudelleen käyttöön 28.5. List.ayy.fi -päätteisten sähköpostilistojen vastaanottajalistat, salasanat ja ylläpitäjät toimivat nyt niillä tiedoilla, jotka listoissa oli 1. elokuuta 2012. Listojen ylläpitäjät joutuvat päivittämään tiedot ajan tasalle. Unohtuneiden salasanojen suhteen apua voi perinteiseen tapaan kysyä AYY:n IT-sektorilta osoitteesta tietotekniikka@ayy.fi.

Tarkemmat ohjeet ja sekä rikkoutumisen taustat löydät tiedotteesta ayy.fi:stä osoitteesta /ayyn-sahkopostilistoja-koskeneista-ongelmista/.

2. Kampuskarkelot 17.-18.9

Kampuskarkelot järjestetään tänä vuonna kahtena peräkkäisenä päivänä. Ensimmäisenä päivänä tiistaina 17.9. kampuskarkelot järjestetään Kauppakorkeakoulun päärakennuksen aulassa. Keskiviikkona 18.9. kampuskarkelot järjestetään Otaniemessä. Lisätiedot järjestelyistä sekä ilmoittautumislomakkeet yhdistyksille ovat tulossa myöhemmin.

3. AFYE tarjoaa rahoitusta tapahtumien järjestämiseksi

Aalto First Year Experience (AFYE) on Aalto-yliopiston tarjoama kokonaisuus, jonka tavoitteena on toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi yliopistoon, ja avata ikkuna erilaisiin Aallon tarjoamiin mahdollisuuksiin tieteenalarajoihin takertumatta. AFYE tarkoittaa kaikkea sitä, mikä liittyy uuden opiskelijan vastaanottamiseen osaksi Aalto-yhteisöä ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana. Koulujen orientaatiot ja tutortoiminta ovat osa AFYE:n konseptia. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia sekä tiedotamme sivuillamme erilaisista uutta opiskelijaa koskevista mahdollisuuksista.

AFYE kutsuu opiskelijajärjestöt, killat ja yhdistykset mukaan luomaan uusille opiskelijoille huikea ensimmäinen vuosi ja näyttämään, mitä kaikkea Aalto pitää sisällään. AFYE tarjoaa rahoitusta Aallon uusille opiskelijoille kohdistettujen tapahtumien järjestämiseksi tulevan lukuvuoden aikana.

Katso lisätietoa AFYE:n Into-sivuilta: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=6316093.

4. Aalto-liikkeen uusi Facebooks-sivu ”Sports Tryouts in Aalto”

AYY:n liikuntajaosto Aalto-liike on avannut uuden Facebook-sivun ”Sports tryouts in Aalto”. Sivulla yhdistykset tai muut tahot voivat markkinoida omia urheilukokeilujaan tai liikuntatapahtumia, joihin kaikki halukkaat voivat osallistua. Tykkää sivusta ja lue lisää osoitteesta https://www.facebook.com/SportsTryoutsInAalto.

5. Syksyllä luvassa uusi Aaltolaisten liikuntatapahtuma

Noin kymmenen Aallon liikuntayhdistyksistä on tämän kevään aikana suunnitellut AYY:n edustajien kanssa ensi syksyksi tapahtumaa, jonka tavoitteena on tehdä Aallossa toimivien liikuntayhdistysten toimintaa paremmin tutuksi kaikille Aallon opiskelijoille. Tapahtuman on tarkoitus koostua kilpailuhenkisemmästä moniottelusta, jossa joukkueet suorittavat yhdistysten järjestämiä rasteja tarkoitukseen sopivilla paikoilla (vähän samaan tapaan kuin KY City Challenge), ja sen yhteydessä järjestettävästä rentotunnelmaisesta messutapahtumasta, jossa yhdistykset voivat kertoa enemmän toiminnastaan ja mahdollisesti järjestää pieniä lajikokeiluita. Tapahtuma järjestetään syys-lokakuun vaihteessa.

Nyt on hyvä aika ilmoittaa, onko liikuntayhdistyksenne innostunut lähtemään mukaan pitämään rastia kilpailuun ja/tai messutapahtumaan. Mitä aikaisemmin yhdistyksenne lähtee mukaan, sitä paremmat mahdollisuudet teillä on vaikuttaa uuden tapahtuman toteutukseen!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot tapahtumasta: sami.laakso@aalto.fi

6. KYL julkaisee uraauurtavan runolevyn kesäkuussa

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat (KYL) julkaisee kesäkuussa Larin-Kyöstin runoihin tehdyistä mieskuorosävellyksistä koostuvan levyn. Levy on suomalaisessa kuoromusiikissa uraauurtava, sillä sen keskiössä ovat puhtaasti yhden runoilijan tekstit ja niistä koostuva löytöretki ihmiselämän moninaisiin tarinoihin.

Lue lisää osoitteesta http://www.kyl.fi/uutiset.

7. Tule tekemään Espoo Ciné -festivaalia

Espoo Ciné Film Festivalin (16.-25.8.2013) tekemiseen osallistuu joka vuosi iso joukko vapaaehtoisia talkoolaisia, joita ilman festivaalia ei yksinkertaisesti olisi olemassa. Talkoolaiset saavat katsoa festarin leffoja ilmaiseksi, ruoan kaikkina työpäivinä, staff-t-paidan sekä festivaalin katalogin, pyydettäessä saa tietysti myös työtodistuksen. Ja kun festari on saatu loppuun on luvassa talkoolaisten oma karonkka. Moni talkoolainen viihtyykin niin hyvin, että palaa vuosi toisensa jälkeen rakentamaan porukassa vuoden lämminhenkisintä festivaalia.

Tule mukaan syksyn ensimmäisen elokuvafestivaalin vilskeeseen ja pääset kulissien taakse katsomaan, miten 25 000 kävijän elokuvafestivaalia pyöritetään. Työtehtäviä on monenlaisia aina lipunmyynnistä infotiskiin ja somistukseen. Mukaan pääsee kunhan on täysi-ikäinen, tekevällä asenteella matkassa ja on valmis uhraamaan aikaansa hyvässä seurassa. Apua tarvitaan ennen kaikkea festivaalin aikana, mutta myös muutamaa viikkoa ennen festivaalia.

Lisätiedot ja ilmoittautumislomake osoitteessa: http://www.espoocine.fi/2013/talkoolaiset.

8. Bloomin’ Africa ’14

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta vie noin 30 opiskelijaa Afrikan mantereelle vuoden 2014 alkupuolella. BLOOM on matka, joka muistetaan hienona kulttuurikokemuksena. BLOOM on tapa löytää ja oppia.

BLOOM, Bridge of Learning – Operation: OndA! in Maputo, on matka Maputoon, Mosambikin pääkaupunkiin, ja sen ympäristöön. Vietämme kolme viikkoa afrikkalaisessa ympäristössä, mosambikilaisessa kulttuurissa ja tietenkin mahtavien ihmisten seurassa.

Työskentelemme eri tavoin yhteistyössä paikallisen kansalaisjärjestön, ASSCODECHA:n, kanssa osana Taksvärkin kehitysyhteistyöhanketta. Projektimme koostuu haastavista tehtävistä esimerkiksi infrastruktuuriin, koulutukseen, taloudelliseen kehitykseen tai mahdollisiin erityistaitoihimme liittyen.

Etsimme ihmisiä erilaisista taustoista, eri määrillä kokemusta ja erilaisilla taidoilla. Nämä ihmiset järjestävät matkalla taidetyöpajoja, kuvaavat dokumentteja, opettavat yrittäjyystaitoja, rakentavat saniteettitiloja jne. jne. Loppujen lopuksi matkassa on kuitenkin kyse kahdensuuntaisesta oppimisesta ja kokemusten jakamisesta.

Osa matkasta on varattu rentoutumiseen. Tämä voi sisältää safareja, vesiurheilua, päivämatkoja jne. Sinä päätät! Haku matkalle tapahtuu syyskuussa. Pidä silmäsi ja korvasi auki lisätietojen varalta. This time for Africa!

Haluatko oman uutisesi tähän tiedotteeseen?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, puh: 050 520 9442). Huomioi kuitenkin, että tiedote on kesätauolla kesä-, heinä- ja elokuussa ja ilmestyy seuraavan kerran perjantaina 13. syyskuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *