Avoin kirje koskien Tapiolan koulun väistötiloja

Avoin kirje AYY logo (png)
20.8.2013

Espoon kaupungin opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsenet
Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoksen jäsenet
Espoon kaupunginhallituksen jäsenet
Espoon kaupunginvaltuuston jäsenet

Espoon kaupunki etsii väistötilojen väistötilaa Tapiolan koululle homeongelmien takia. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta tullee käsittelemään Tapiolan koulun tilannetta jälleen syksyllä.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksessa 12.6.2013 päätettiin edelleen selvittää uusia vaihtoehtoisia tiloja väistötilojen väistötiloille. Yksi kokouksessa esiin noussut vaihtoehto olisi kokonaan uuden väistökoulun perustaminen toimistokäyttöön tarkoitetussa kiinteistössä. Aalto-yliopisto on tiivistämässä tilankäyttöään Otaniemessä ja yliopisto on valmis keskustelemaan siitä, voisiko Tapiolan koulun sijoittaa väliaikaisesti heidän tiloihinsa.

Aalto-yliopiston pääkampus tulee sijoittumaan Otaniemeen ja näin vaikuttamaan suuresti T3-alueen kehittymiseen. Vuoteen 2016 mennessä alueelle on tulossa noin 4000 uutta opiskelijaa, kun opetus siirtyy Arabian ja Töölön kampuksilta pääosin Otaniemeen. T3-alueen kehittäminen on ollut pinnalla monissa Espoon kaupungin toimielimissä. Esimerkiksi vastikään tuotettu dokumentti ”Kaupunkisuunnittelulautakunnan teesit ja jatkotoimenpiteitä ohjaavat muut linjaukset” linjaa yksiselitteisesti, että Otaniemen alueelle on rakennettava pikimmiten lisää opiskelija- ja tutkija-asuntoja.

Tontille, jolla poliisiopisto sijaitsee, on suunniteltu rakennettavan Aalto Village. Aalto Village on Espoon kaupungin, HOASin ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) yhdessä toteuttama opiskelija- ja tutkija-asuntojen rakennuskeskittymä, jolle Espoon kaupunki on myöntänyt tonttivarauksen vuonna 2010. Aalto Village olisi merkittävä helpotus opiskelijoita piinaavaan asuntopulaan: esimerkiksi tällä hetkellä AYY:n asuntoja jonottaa noin 1000 opiskelijaa ja HOASin jonossa on yli 5600 hakemusta. Tontin vapautuessa AYY on valmis aloittamaan Aalto Villagen toteuttamisen välittömästi.

Aalto-yliopisto ja AYY toivovat, että Tapiolan koululaisille löydettäisiin pysyvä ja terveellinen väistötila, kunnes koulun remontti saadaan valmiiksi.

Tuula Teeri
Rehtori, Aalto-yliopisto

Piia Kuosmanen
Puheenjohtaja, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta