Viikkotiedote 36/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 36/2013

Akateeminen vuosi käynnistyy tällä viikolla, kun lukuvuoden avajaiset ja Aalto Party valtaavat kampukset. Jos opintosi jatkuvat normaalisti, muista ilmoittautua läsnä olevaksi ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Syksy tuo mukanaan myös edustajistovaalit ti 5.-ke 6.11. Vaalijulistus on annettu ja se on nähtävillä osoitteessa ayy.fi/vaalit.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Lukuvuositarrat ja matkakortin päivitys – mitä, missä, milloin?
  3. Lukuvuoden avajaiset ja Aalto Party
  4. Aalto Afterparty
  5. AYY asunnottomien opiskelijoiden apuna
  6. Mosaic Couchsurfing – majoita ulkkari!
  7. Find a Flatmate! Otaniemessä ma 2.9.2013 klo 15
  8. Tule töihin Lakinlaskijaisiin
  9. Taistelu Otaniemen Herruudesta 3.10.
  10. Join activities of Aalto Debating Society
  11. Aalto ventures program’s courses are starting!
  12. Aalto school of students design factorylla 14.9.
  13. ADD CAFE palaa kesätauolta ma 2.9.
  14. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 36

VIIKKO 37

2. Lukuvuositarrat ja matkakortin päivitys – mitä, missä, milloin?

Syksy on taas täällä ja sen mukana on tiedossa yhteinen jumppa lukuvuositarrojen ja matkakorttien päivitysten muodossa. AYY:lla on viime vuoden tapaan jaossa tarroja palvelupisteillä.

Otaniemessä on lisäksi kirjaston aulassa sijaitseva väliaikainen tarranjakopiste. Väliaikainen piste on auki kello 10-18 aina 20.9. saakka. Suosittelemme, että ruuhkien välttämiseksi pelkät lukuvuositarran hakijat käyttäisivät kirjaston pistettä. Otaniemen lisäksi myös Töölöstä voi noutaa lukuvuositarran poikkeusaikaan. Töölössä tarran hakijoita palvelee after work- palvelupiste koko elokuun ajan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 16-18 välisenä aikana. Muistakaa myös napata mukaanne AYY:n uudet kalenterit!

HSL on avannut väliaikaisen matkakortin päivittämispisteen Otaniemeen kirjaston aulaan AYY:n tarranjakopisteen viereen. Piste on avoinna 9-16 aina 6.9. saakka. AYY:n ja KY ry:n yrityksistä huolimatta emme saaneet toivomaamme matkakortin päivityspistettä Töölöön. Helsingissä matkakortin voi päivittää mm. rautatieasemalla tai Helsingin yliopiston päärakennuksella (Fabianinkatu 33).

Ohjeita:

3. Lukuvuoden avajaiset ja Aalto Party

Avajaisseremonia

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilöstö on kutsuttu juhlistamaan lukuvuoden avajaisia tiistaina 3.9.2013 kello 13. Avajaisseremonia järjestetään tänä vuonna Kauppakorkeakoululla Töölön kampuksella. Avajaisseremoniaa voi seurata suorana lähetyksenä verkosta (webcast). Lisätietoa ja linkit julkaistaan lähempänä tilaisuutta aalto.fi -sivustolla.

Aalto Party

Aalto Party on lukuvuoden avajaisseremonian virallinen jatkojuhla. Jatkot tuovat yhteen opiskelijoita ja henkilöstöä koko yliopistostamme viihtymään vapaamuotoisissa aktiviteeteissä aina klo 21 asti.

Aalto Party alkaa jo perinteiseksi muodostuneella haasteella klo 16, jossa AYY:n hallitus ja Aallon johto ottavat mittaa toisistaan. Iltapäivän aikana voi osallistua jos jonkinmoisiin aktiviteetteihin – kuunnella musiikkia, tavata ja tutustua, pitää hauskaa, sekä paljon, paljon muuta. Mukana ennätysmäärä yhdistyksiä ja yliopiston toimijoita.

Lisätietoa Aalto Partyn ohjelmasta Facebookista ja festareiden omilta sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan Aalto Partyyn.

Partypaikkana toimii Ainon aukio, Otakaari 11 ja Konemiehentie 2 välinen viheralue ja parkkialue. Huomioithan että tämä parkkialue ei ole käytössä 3.-4.9.

Aalto partyille on bussikuljetukset Töölön ja Arabian kampuksilta, päärakennuksien edestä.

Bussien lähtöajat:

  • BIZ: 15.30, 16.00 ja 16.30
  • ARTS: 15.15 ja 15.45

Tervetuloa ottamaan uusi lukuvuosi haltuun!

4. Aalto Afterparty

Aalto Party kerää tiistaina 3.9 Aallon opiskelijoita Otaniemen Ainon aukiolle ja Aalto-yhteisön meininki huipentuu illalla Täffällä järjestettäviin jatkoihin. Tapahtumassa meitä viihdyttämässä on Kyntelligens, WikiRock ja illan räjäyttää muun muassa Weekend- ja Neverland-festivaaleilla esiintynyt Rony Rex!

  • Mitä: Aalto Afterparty
  • Missä: Täffä, Otakaari 22
  • Milloin: 20.00 tiistaina 3.9
  • Hinta: 5 euroa

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.

5. AYY asunnottomien opiskelijoiden apuna

AYY:lla toimii hätämajoituskoordinaattori, Vera Moshina, 30.9. saakka. Moshina auttaa kaikkia niitä AYY:n jäseniä, joilla on ongelmia saada itselleen asunto syksyksi 2013. Hätämajoituskoordinaattori neuvoo asunnon etsimisessä, järjestää tilapäistä majoitusta ja muuten auttaa asuntoasioihin liittyen.

Hätämajoituskoordinaattori on tavattavissa AYY:n asuntotoimistossa Otaniemessa seuraavina aikoina:

  • 26.8. – 14.9. klo 12-16.
  • 16.9. – 30.9. klo 12-14.
  • Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Veran tavoitaa puhelimitse numerosta 050 520 9413 ja sähköpostitse osoitteesta emergencyhousing(at)ayy.fi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää lisäksi tilapäistä hätämajoitusta omissa tiloissaan syyskuun aikana. Jos epäilet tarvitsevasi lyhytaikaista hätämajoitusta, ota yhteyttä hätämajoituskoordinaattoriin. Hätämajoituskoordinaattori ottaa vastaan pyynnöt hätämajoituksesta ja neuvoo käytännön järjestelyissä. Hätämajoitukseen ei pääasiassa oteta varauksia etukäteen, jotta paikkoja on tarjolla niitä akuutisti tarvitseville.

Hätämajoituskoordinaattori päivittää myös jatkuvasti AYY:n omaa tietopankkia asunnon etsimisestä pääkaupunkiseudulla. Tietopankki löytyy täältä.

Koordinaattori on palkattu yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa. Lisää tietoa saa suoraan hätämajoituskoordinaattorilta tai asumisen asiantuntija Jaakko Koivulalta (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

6. Mosaic Couchsurfing – majoita ulkkari!

Mosaic Couchsurfing on täysin vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa, jossa Suomessa asuvat voivat tarjota väliaikaismajoitusta uusille kansainvälisille opiskelijoille, joilla ei ole asuntoa tullessaan Suomeen.

Couchsurfingin avulla tapaa uusia ystäviä ympäri maailmaa. Se on halpa tapa oppia uusista jännittävistä kulttuureista ja samalla teroittaa kielitaitoa tai jopa aloittaa kokonaan uuden kielen oppiminen. Kun avaat kotisi uudelle ystävälle, teet hänen ensi päivistään Suomessa paljon helpompia ja vähemmän stressaavia. Voit majoittaa heitä pari päivää tai kuukausia, sinä päätät!

Ulkomaalaisen opiskelijan majoittaminen lyhyeksikin aikaa antaa sinulle mahdollisuuden tutustua Aalto-yliopiston kansainväliseen yhteisöön, jossa tapaa loputtomasti uusia ihmisiä. Et tarvitse mitään erikoista: varasänky, -patja tai sohva ja innostus tutustua uuteen ihmiseen on enemmän kuin tarpeeksi!

Näin voit osallistua ja majoittaa jonkun:

  1. ilmoittaudu isännäksi täällä
  2. odota sähköpostia, jossa ovat vieraasi yhteystiedot
  3. toivota parisi tervetulleeksi kotiisi
  4. pidä hauskaa!

Facebook-eventin löydät täältä.

(Idea Mosaicin Couchsurfingiin saatiin sivustolta couchsurfing.org.)

7. Find a Flatmate! Otaniemessä ma 2.9.2013 klo 15

Etsitkö kämppistä tai kämppää? Onko sinulla tyhjä huone tai asunto vuokrattavana?Jos vastasit kyllä, Find a Flatmate!- tapahtuma on sinua varten. Find a Flatmate! kerää yhteen opiskelijoita, jotka etsivät asuntoa tai kämppistä sekä eri vuokranantajia (yksityisiä henkilöitä, että organisaatioita) jotka tarjoavat asumis- ja majoituspalveluita.

  • Mitä Find a Flatmate in Espoo, Otaniemi
  • Milloin: 2.9.2013 klo15.00-18.00
  • Missä: Aalto-yliopiston päärakennus, pääaula, Otakaari 1

Lisätietoa (englanniksi): http://www.welcomeweeks.fi/en/event/250

8. Tule töihin Lakinlaskijaisiin

Syksy lähestyy ja rakkaiden lakkien lasku koittaa jälleen. Lakinlaskijaiset 2013 järjestetään 30.9. Dipolissa.Upeiden bileiden mahdollistamiseksi tarvitaan joukko reippaita tekijöitä erilaisiin tehtäviin kuten lipunmyyntiin, roudaukseen, koristeluun, ruoanlaittoon, järjestyksenvalvojiksi ja pakukuskeiksi. Tule mukaan järjestämään ylioppilaskunnan suurinta tapahtumaa ja syksyn vauhdikkaimpia bileitä reippaan rennossa seurassa! Töihin voi ilmoittautua täällä.

Palkkioksi saa ilmaisen sisäänpääsyn Lakinlaskijaisiin 2013, haalarimerkin, lahjakortin Viking Linen Helsinki-Tukholma-Helsinki-risteilylle sekä pääsyt työntekijäjatkoille ja huikeaan työntekijäkaatoon 16.10.! Lisäksi hommissa olleet saavat kiinnityksen himoittuun vaaleanpunaiseen nyöriin, jonka saamiseksi edellytetään kaksi työkertaa jossain kolmessa suuressa bileessä (Gravitaatio, Wappu, Lakinlaskijaiset). Fukseille on myös luvassa työpisteitä!

Mahdollisia kysymyksiä voi esittää Lakinlaskijaistirehtööri Elli Taimelalle elli.taimela@ayy.fi tai Wapputirehtööri Markku Leppälälle markku.leppala@ayy.fi.

9. Taistelu Otaniemen Herruudesta 3.10.

Aalto-Liike järjestää Otaniemessä 3.10.2013 Taistelun Otaniemen Herruudesta. Otaniemen kärjessä taistellaan Megazonesta tutulla Lasertaistelukonseptilla 16 joukkueen turnaus 10 hengen joukkueilla. Pelimuoto on kahden lipun Capture the Flag. Kerää itsellesi joukkue ja osallistu!

Aseet käyttävät toimiakseen infrapunalaseria, jolta suojautumisesta ei tarvitse huolehtia. Aseita on käytössämme 40kpl, joista 20 on jatkuvasti käytössä. Välineistä lisää linkkien kautta: http://www.markstonsport.com/ ja www.outdoor.megazone.fi.

Tapahtuman kesto on noin 8 tuntia, jossa yksittäinen ottelu kestää noin puoli tuntia. Ensimmäinen taistelu alkaa klo 11:00. Jokainen ottelu on karsintaottelu. Hintaa osallistumiselle kertyy 100€/joukkue. Käytännön info, otteluohjelma ja alueen kartta löytyy täältä.

Ilmoittautumiset otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova, ja se tehdään tapahtuman nettisivuilla: https://lomake.ayy.fi/aalto-liike/toh-2/

Kuvia viime vuodelta voi ihastella täällä. 😉

Tapahtuma Facebookissa.

10. Join activities of Aalto Debating Society

A skill for work & leisure – learn to debate! Aalto Debating Society organizes various debating activities. Business students can find us at Mursumessut (Fri 6th). The weekly wednesday meetings start from 11th September onwards, 6:30pm at KY-building. No prior debating experience needed. Visit us on facebook.com/AaltoDebatingSociety

11. Aalto ventures program’s courses are starting

Want to change the World? Aalto Ventures Program will provide you with the skills, tools and global networks you need to create new businesses! At AVP, you can study a minor in high-growth entrepreneurship for your master’s degree or just take individual courses as electives. In addition, we’re offering inspirational workshops. You will learn through experimentation, cross-disciplinary team work, and insights of experienced professionals.

We have many great courses starting right now! Join one of them or start doing your minor at the same time. You can find the courses that are starting here.

Remember also to check our brand new website at avp.aalto.fi/ and start following us on Facebook to get latest updates.

12. Aalto school of students Design factorylla 14.9.

Kaikki osaavat jotakin sellaista, jota joku toinen haluaa oppia! Lauantaina 14.9 klo 10-17 Design Factorylla järjestetään Aalto School of Students – tapahtuma, jossa opettajat ovat opiskelijoita, eli meitä! Oppitunnit ovat kaikkea nykytaiteen tutkimuksesta vesitekniikkaan ja ihmisten väliseen viestintään. Tunteja järjestetään niin englanniksi kuin suomeksikin. Lisätietoja ja tarkka lukujärjestys ilmaantuu pian osoitteeseen aalto-school-of-students.tumblr.com. Vielä mattimyöhäisimmät opettamisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä osoitteeseen aaltoschoolofstudents@gmail.com. Koulupäivän hinta on kokonaiset 5 euroa sisältäen maittavan kouluruoan. Lippuja saa paikan päältä. Tervetuloa!

13. ADD CAFE palaa kesätauolta ma 2.9.

Kampuksen kahvitaivas ADD CAFE palaa kesätauolta maanantaina 2. syyskuuta. Tule nauttimaan laadukkaista erikoiskahveista ja koe samalla digitaalisen suunnittelun ja 3D-tulostuksen mahdollisuudet!

Kahvila palvelee arkisin klo 11-17 osoitteessa Sähkömiehentie 4G.

www.facebook.com/CafeADD

14. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen? Lähetä lyhyt tekstisi, maksimissaan kolme lyhyttä kappaletta eli noin 150 sanaa, perjantaihin klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi. Kirjoita tekstistäsi myös muutaman virkkeen tiivistelmä viikkotiedotteen sähköpostiversiota varten. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi, puh: 050 520 9440).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *