Asettuminen ehdolle edustajistovaaleissa 2013 – Mitä? Missä? Milloin?

AYY:n edustajistovaalien 2013 ehdokasasettelu päättyy tiistaina 24.9. klo 12:00. Vaaliasiakirjoja voi toimittaa määräaikaan saakka AYY:n palvelupisteille Arabiaan (Hämeentie 135A, Helsinki), Töölöön (Runeberginkatu 14-16, Helsinki) tai Otaniemeen (Otakaari 11, Espoo).

Vaaliasiakirjat voi toimittaa myös postitse, jolloin asiakirjan tulee olla leimattu viimeistään perjantaina 20.9.2013. Lähettäjä on vastuussa postitse toimitettavien asiakirjojen saapumisesta.

Haluan ehdolle. Mitä teen?

1. Etsi vaaliliitto, johon haluaisit liittyä. Olemassa olevia vaaliliittoja voit tiedustella edustajiston nykyisiltä jäseniltä tai esimerkiksi ainejärjestöltäsi. Voit ottaa yhteyttä myös edustajiston puheenjohtaja Martin Aaltoon (martin.aalto@ayy.fi).

Voit myös perustaa oman vaaliliiton tai asettua ehdolle itsenäisenä ehdokkaana. Suhteellisesta vaalitavasta johtuen KVL suosittelee lämpimästi, että ehdokkaat liittyisivät johonkin vaaliliittoon.

2. Täytä ja printtaa ehdokaslomake osoitteesta ayy.fi/vaalit/lomakkeet. Lomakkeen täyttämistä varten tarvitset myös vaaliliiton asiahenkilön yhteystiedot.

3. Allekirjoita henkilökohtainen ehdokaslomake ja pidä liiton asiahenkilön kanssa huoli siitä, että nimesi lisätään myös vaaliliittosopimukseen. Allekirjoita myös vaaliliittosopimus.

4. Mikäli vastaat itse asiakirjojen toimittamisesta, pidä huoli, että materiaalit toimitetaan johonkin AYY:n palvelupisteistä tiistaihin 24.9. klo 12:00 mennessä. Postitse lähetettävät asiakirjat tulee olla leimattu viimeistään perjantaina 20.9.

Ehdokaslistat numeroineen julkaistaan perjantaina 27.9. osoitteessa ayy.fi/vaalit, sekä muissa vaalijulistuksessa määritellyissä paikoissa. Vaalijulistus löytyy täältä. 

Mitkä vaalit? Mikä edustajisto?

AYY:n edustajistovaaleissa valitaan 45 henkinen edustajisto päättämään ylioppilaskunnan asioista seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Edustajisto päättää AYY:n suurimmista asioista, kuten vuotuisesta budjetista, sekä valitsee hallituksen muodostajan ja hallituksen. Lisäksi edustajisto hyväksyy ylioppilaskunnan toimintasuunnitelman ja päättää AYY:n jäsenmaksusta.

Edustajisto kokoustaa lukuvuoden aikana noin kerran kuukaudessa.

Lisätietoja edustajiston toiminnasta, kokouspöytäkirjat ja esityslistat löytyvät osoitteesta inside.ayy.fi.

Lisätietoja antaa KVL:n sihteeri, AYY:n hallintopäällikkö Johanna Pietiläinen (johanna.pietilainen@ayy.fi tai 050 5209 434)