Viikkotiedote 38/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 38/2013

Kaipaatko vastapainoa opiskelulle? AYY:n kampuskarkelot ovat oiva tilaisuus löytää harrastus tai mukava porukka, jossa voit viettää vapaa-aikaasi. Kapuskarkelot järjestetään tiistaina Töölössä ja keskiviikkona Otaniemessä. Lisätietoja täältä.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY hakee Yritysyhteistyökoordinaattoria ja kansainvälisten asioiden asiantuntijaa
  3. Kaikki AYY:n vuokra-asuntojen avainliikenne keskitetään Otaniemeen
  4. AYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy ti 24.9.
  5. Tutustu AYY:n yhdistysten toimintaan Kampuskarkeloissa
  6. AYY:n verkkokauppassa Microsoftin tabletteja erikoishintaan
  7. Otatarhan ajot ja Lakinlaskijaiset Otaniemessä 30.9.2013
  8. Taistelu Otaniemen Herruudesta 3.10.
  9. Invitation – Results of the Campus 2015 architectural competition
  10. Hae palvelumuotoilutiimiin kehittämään Aalto-yliopiston uutta oppimiskeskusta
  11. Cafe Lingua ti 17.9. klo 18-20 Cantinassa
  12. KY-Speksin haku, auditions ja infoilta
  13. PUS-Basket etsii uusia pelaajia
  14. Pohjalaisten tanssikerhon paritanssikurssit alkavat 17.9.2013 Helsingissä
  15. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 38

VIIKKO 39

2. AYY hakee Yritysyhteistyökoordinaattoria ja kansainvälisten asioiden asiantuntijaa

AYY hakee

  • Yritysyhteistyökoordinaattoria toistaiseksi voimassa olevaan osa-aikaiseen työsuhteeseen. Hakuaikaa on perjantaihin 20.9. klo 16:00 saakka. Lisätietoja täältä.
  • Kansainvälisten asioiden asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan kokopäiväiseen työsuhteeseen. Hakuaikaa on keskiviikkoon 25.9. klo 16:00 saakka. Lisätietoja täältä.

3. Kaikki AYY:n vuokra-asuntojen avainliikenne keskitetään Otaniemeen

Kaikki AYY:n vuokra-asuntojen avainliikenne keskitetään Otaniemeen AYY:n asuntotoimistoon. Kun muutat pois AYY:n asunnosta, olet muuttamassa AYY:n asuntoon uutena vuokralaisena, olet hukannut avaimia tai haluat tilata lisäavaimia, asia hoidetaan poikkeuksetta AYY:n asuntotoimiston kautta.

Helsingin kohteiden avainliikennettä on hoidettu siirtymäkautena Töölön palvelupisteen kautta. Avainliikenteen jatkaminen Töölössä todettiin kuitenkin kestämättömäksi, koska palvelua käytettiin hyvin vähän (3-10 vaihdettua avainta kuukaudessa) ja järjestely aiheutti käytännössä harmillisen paljon ongelmia asukkaille. Avainpalvelua pystytään AYY:n asuntotoimistosta käsin lisäksi tarjoamaan kaikille AYY:n asukkaille kattavammin jokaisena viikonpäivänä ja pidemmillä aukioloajoilla.

Kaikki avaintoiminta siirtyy syyskuun toisen viikon jälkeen Otaniemeen. Töölön palvelupiste lakkaa vastaanottamasta avaimia torstain 12.9. jälkeen ja kaikki avaimet siirretään Otaniemeen maanantaina 16.9. Tästä lähtien kaikissa avainasioissa voi olla yhteydessä suoraan AYY:n asuntotoimistoon.

Poikkeuksen muodostavat Ida Aalbergin tien avaimet, jotka hoidetaan entiseen tapaan kiinteistönhoitaja Petri Vornasen kautta.

Vuokralaiset voivat aina vaihtaa avaimet entiseen tapaan myös keskenään. Tätä varten tulee täyttää avaintenvaihtosopimus ja toimittaa se AYY:n asuntotoimistoon esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona.

Palautetta ja kysymyksiä voi esittää AYY:n asumisen asiantuntija Jaakko Koivulalle (etunimi.sukunimi@ayy.fi, 050 520 9444).

4. AYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy ti 24.9.

AYY:n jäsenillä on tänä syksynä jälleen mahdollisuus sekä asettua ehdolle että äänestää edustajiston kokoonpanosta. Edustajistovaaleissa valitaan AYY:n 45-henkinen edustajisto seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Edustajisto käyttää AYY:n ylintä päätösvaltaa ja päättää muun muassa sinun jäsenmaksustasi ja ylioppilaskunnan säännöistä. Edustajisto valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Vaalien ehdokasasettelu päättyy tiistaina 24.9. klo 12:00. Kerää listasi ja lähde mukaan!

Lisätietoa ehdolle asettumisesta täältä.

AYY:n edustajistovaalit järjestetään 5.-6.11.2013 ja ennakkoon voi äänestää ke 23.10 – su 3.11. Lisätietoa edustajiston toiminnasta saat osoitteesta inside.ayy.fi.

5. Tutustu AYY:n yhdistysten toimintaan Kampuskarkeloissa

AYY:n Kampuskarkelot on kaksipäiväinen expotyylinen kokonaisuus AYY:n piirissä toimivilta yhdistyksiltä kaikille aaltolaisille. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna tiistaina 17.9. klo 9:30-14:30 Töölössä, Kauppakorkeakoulun päärakennuksen aulassa, ja keskiviikkona 18.9. Otaniemessä, päärakennuksen ala-aulassa klo 9.30-14.30.

Tapahtumassa opiskelijoilla on vuosikurssiin katsomatta oiva tilaisuus tutustua AYY:n laajaan yhdistyskenttään ständeilla, kilpailuissa ja vaikkapa lajikokeiluissa. Tervetuloa tapaamaan samanhenkisiä opiskelijatovereita ja löytämään uutta!

Molemmat karkelopäivät jatkuvat rennon illanvieton parissa. Osa yhdistyksistä esittelee toimintaansa tiistai-iltana Töölön KY Loungella ja keskiviikko-iltana Otaniemen lukuisissa kerhotiloissa, jotka ovat varattavissa ilmaiseksi.

Lisätietoja ja tarkempi aikataulu löytyy täältä.

6. AYY:n verkkokauppassa Microsoftin tabletteja erikoishintaan

AYY:n omasta verkkokaupasta, AYY shopista, voit ostaa ylioppilaskunnan huppareiden, t-paitojen ja muiden tuotteiden lisäksi muun muassa Aalto Design Factoryn kahvimukeja.

Nyt AYY Shop tarjoaa Microsoftin Surface RT -tabletteja edulliseen hintaan Aallon opiskelijoille ja laitosten edustajille, alkaen hintaan 228,50 €. Käy katsomassa tarjoukset osoitteessa shop.ayy.fi/Tabletit. AYY Shopin tablettitarjous on voimassa 24.9. asti.

Verkkokauppa löytyy osoitteesta shop.ayy.fi!

7. Otatarhan ajot ja Lakinlaskijaiset Otaniemessä 30.9.2013

Maanantaina 30.9. Otaniemi is the place to be!

Päivä hurahtaa käyntiin klo 14:00, kun Alvarin aukion valloittaa Otatarhan Ajot. Suunnittele, väsää ja rakenna kaveriporukallasi nopein, tyylikkäin ja hauskin ei-moottoroitu ajoneuvo. Ilmoittautumislomake löytyy täältä. Lisätietoa löytyy Facebookista.

Illalla nenä kannattaa suunnata Dipoliin, jossa pamahtavat käyntiin Lakinlaskijaiset 2013! Näissä AYY:n suurimmissa bileissä illan aikana lavalle nousevat Jukka Poika, Scandinavian Music Group sekä Sydän, sydän! Lipunmyynti alkaa maanantaina 16. syyskuuta. Lisätietoa aikatauluista sekä lipunmyyntipäivistä ja –paikoista löytyy facebookista ja nettisivuiltamme www.lakinlaskijaiset.fi

Tule mukaan järjestämään Lakinlaskijaisia reippaan rennossa seurassa! Töihin voi ilmoittautua täällä. Mahdollisia kysymyksiä voi esittää Lakinlaskijaistirehtööri Elli Taimelalle elli.taimela@ayy.fi tai Wapputirehtööri Markku Leppälälle markku.leppala@ayy.fi.

8. Taistelu Otaniemen Herruudesta 3.10.

Aalto-Liike järjestää Otaniemessä 3.10.2013 Taistelun Otaniemen Herruudesta. Otaniemen kärjessä taistellaan Megazonesta tutulla Lasertaistelukonseptilla 16 joukkueen turnaus 10 hengen joukkueilla. Pelimuoto on kahden lipun Capture the Flag. Kerää itsellesi joukkue ja osallistu!

Aseet käyttävät toimiakseen infrapunalaseria, jolta suojautumisesta ei tarvitse huolehtia. Aseita on käytössämme 40kpl, joista 20 on jatkuvasti käytössä. Välineistä lisää linkkien kautta: http://www.markstonsport.com/ ja www.outdoor.megazone.fi.

Tapahtuman kesto on noin 8 tuntia, jossa yksittäinen ottelu kestää noin puoli tuntia. Ensimmäinen taistelu alkaa klo 11:00. Jokainen ottelu on karsintaottelu. Hintaa osallistumiselle kertyy 100€/joukkue.

Käytännön info, otteluohjelma ja alueen kartta löytyvät täältä. Ilmoittautumiset otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova, ja se tehdään tapahtuman nettisivuilla.

Kuvia viimevuodelta voi ihastella täällä. 😉

Tapahtuma Facebookissa.

9. Invitation – Results of the Campus 2015 architectural competition

Campus 2015 -arkkitehtuurikilpailun tulokset julkistetaan perjantaina 27.9.2013

Tervetuloa juhlistamaan voittajia palkintojenjakotilaisuuteen.

  • Aika ja paikka: Perjantai  27.9.2013 klo 11.00–12.30
  • Aalto-yliopisto, Otakaari 1, Otaniemi, 02150 Espoo, 2. kerros A-sali

Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 18.9.2013 täällä.

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy järjesti kansainvälisen avoimen arkkitehtuurikilpailun Aalto-yliopiston Otaniemen ydinkampuksen ja sen keskeisten rakennusten suunnittelemiseksi.

10. Hae palvelumuotoilutiimiin kehittämään Aalto-yliopiston uutta oppimiskeskusta

Aalto-yliopiston nykyisen Otaniemen kirjastorakennuksen peruskorjattavat tilat muuttuvat uudistuksen myötä tulevaisuuden oppimiskeskukseksi. Designtoimisto Kuudes Kerros kutsuu 6-8 opiskelijaa mukaan palvelumuotoilutiimiin suunnittelemaan uuden oppimiskeskuksen konseptia. Tiimien tehtävänä on ideoida, konseptoida, rakentaa ja testata palvelukonsepteja valmentajien kanssa.

Projekti kestää syyskuun 16. päivästä joulukuun 2013 puoleen väliin. Jakson aikana työaikaa on noin 10-12 päivää.

Ilmoittaudu mukaan tärkeään ja innostavaan suunnitteluun, josta on hyötyä kaikille Aalto-yliopiston kirjaston käyttäjille!  Jos haluat mukaan, laita välittömästi viestiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Jari Danielsson Designtoimisto Kuudes Kerros, strategiajohtaja, jari.danielsson@kuudes.fi

Lisätietoa.

11. Cafe Lingua ti 17.9. klo 18-20 Cantinassa

Café Lingua on vapaamuotoinen kieltenoppimistilaisuus, jossa tietystä kielestä kiinnostuneet henkilöt kerääntyvät saman pöydän ääreen puhumaan ja opettelemaan kyseistä kieltä hauskalla tavalla. Café Lingua on loistava keino päästä puhumaan opiskelemiasi kieliä natiivien puhujien kanssa. Saapuessasi paikalle voit joko liittyä johonkin pöytään, jonka kieli sinua kiinnostaa tai perustaa oman uuden kielipöydän! Seuraava Cafe Lingua järjestetään tiistaina 17.9. klo 18-20 ravintola Cantinassa Dipolissa.

Café Lingua on muodollisuuksista vapaa kokoontuminen, jonka ideana on harjoitella kieliä pienissä ryhmissä, tavata ihmisiä, oppia eri kulttuureista sekä nauttia samalla vaikkapa kuppi kahvia!

Tilaisuus on ilmainen, mutta osallistujien toivotaan ostavan jotain juotavaa tai syötävää kahvilasta. Kaikki kielet ja kaikkien tasojen kieltenopiskelijat ovat tervetulleita!

Nähdään Kielipöydässä!

12. KY-Speksin haku, auditions ja infoilta

KY-Speksin infoilta

  • Aika: ma 16.9. klo 18.00
  • Paikka: Sauna, KY

Asiantuntevat ja kokeneet konsulttimme jakavat näkemyksiään siitä, miten elämästä saa huomattavasti hauskempaa maanantaina 16.9. klo 18 alkaen KY:n saunalla. Huikeaan esiintyjälistaan kuuluu mm. Sauli ”Böhm” Böhm – verokonsultti, joka on juossut maratonin! Ole siis paikalla klo 18 ja opi, miten sinusta voi tulla yhtä mieletön tyyppi.

Haku ja auditions

Moni meistä luulee olevansa hauska. TV on täynnä ihmisiä, jotka ”osaavat” laulaa tai tanssia. KY-Speksi etsii nyt joukkoonsa samanlaisia talentteja, xfactoreita, VoF/idoleita ja mitä-niitä-nyt-on. Tule KY:n alakertsille 21.-22.9. klo 12 alkaen näyttämään mitä sinä osaat ja voit päästä esiintymään loppuunmyydyille teatterikatsomoille. Hakuperusteeksi riittää avoin mieli ja halu ylittää itsensä. Tilaisuuteen täytyy ilmoittautua täyttämällä hakulomake viimeistään torstaina 19.9. alla olevan linkin kautta. Myös tuotantotiimeihin halajavien tulee ilmoittautua saman linkin kautta, sillä heidät haastatellaan vastaavien toimesta. Lavailme-tiimissä pääset suunnittelemaan lavastusta, tekniikkaa, puvustusta ja maskeerausta. Yrityssuhde-, markkinointi-, tai kiertuetiimissä pääset tekemään tiivistä yhteistyötä yritysten ja muiden opiskelijajärjestöjen kanssa. Hae mukaan viimeistään to 19.9. tämän linkin kautta: www.kyspeksi.fi

13. PUS-Basket etsii uusia pelaajia

Etsitkö koripallojoukkuetta alkavaksi kaudeksi? Oletko pelannut aikaisemmin, mutta et meinaa löytää sopivaa jengiä? Miltä kuulostaisi 2 treenit viikossa, ja alle 100 euron kausimaksu?

Aalto-yliopiston koripallojoukkue, perinteinen teekkariseura PUS-Basket etsii uusia pelaajia. Joukkue pelaa 2. divisioonassa. Harjoitusaikataulut, otteluvideot ja muut joukkueeseen liittyvät tiedot löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta http://pusbasket.ayy.fi/

Lisätiedot: Seuran puheenjohtaja Jouko Heiskanen, pusbasket@list.ayy.fi

(PUS-Basket kerää myös naisten joukkuetta – Lisätiedot: alexandra.niemi@aalto.fi)

14. Pohjalaisten tanssikerhon paritanssikurssit alkavat 17.9.2013 Helsingissä

Pohjalaisten tanssikerhon paritanssikurssit alkavat 17.9.2013. Kursseja pidetään tiistaisin osakunnan tiloissa, osoitteessa Töölönkatu 3 A. Kursseja löytyy niin vasta-alkajille kuin kokeneellemmillekin. Et tarvitse omaa paria, koska vaihdamme kursseilla pareja. Kuhunkin kurssiin sisältyy 12 opetuskertaa. Kursseille ei ole ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja (mm. maksuohjeet, tanssilajit ja päivämäärät) löytyvät nettisivuiltamme.

15. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen? Lähetä lyhyt tekstisi, maksimissaan kolme lyhyttä kappaletta eli noin 150 sanaa, perjantaihin klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi. Kirjoita tekstistäsi myös muutaman virkkeen tiivistelmä viikkotiedotteen sähköpostiversiota varten. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi, puh: 050 520 9440).