Viikkotiedote 39/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 39/2013

Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy tämän viikon tiistaina 24.9. klo 12:00. Asetu ehdolle ja voit päästä päättämään ylioppilaskuntasi tärkeimmistä asioista seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Lisätietoa: /vaalit/

Ensi viikon maanantai 30.9. on täynnä hulinaa, kun Otatarhan ajot ja Lakinlaskijaiset valtaavat Otaniemen. Ensi viikolla vietetään myös ”Voi hyvin Aallossa” –viikkoa. voihyvin.ayy.fi

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy ti 24.9.
  3. AYY hakee kansainvälisten asioiden asiantuntijaa
  4. TTER:n avustushaut ovat jälleen auki!
  5. Hae SYL:n liittokokousdelegaatioon
  6. Haku Aallon opiskelijoiden BLOOM-matkalle Mosambikiin on nyt auki
  7. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
  8. Otatarhan ajot ja Lakinlaskijaiset Otaniemessä 30.9.2013
  9. Ilmoittaudu mukaan ”Voi hyvin Aallossa” -viikon Aalto Challengeen
  10. Taistelu Otaniemen Herrudesta 3.10. – nyt jopa 50% alennus!
  11. ADS: Workshop + weekly debate
  12. Suomen Anti-piratismiyhdistyksen apuraha 2013
  13. Huippusalibandya Otaniemessä ilmaiseksi!
  14. Tripin esittelypurjehdukset
  15. AIESEC Aalto etsii uusia jäseniä joukkoonsa
  16. Call for study abroad and internship applications – Asia exchange
  17. Suurlähettiläspaneeli: Kauppasuhteet ja kulttuuriset erityispiirteet espanjankielisessä maailmassa
  18. Montaasin legendaarisen kaitafilmikurssin ilmoittautuminen on avattu

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 39

VIIKKO 40

2. AYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy ti 24.9.

AYY:n jäsenillä on tänä syksynä jälleen mahdollisuus sekä asettua ehdolle että äänestää edustajiston kokoonpanosta. Edustajistovaaleissa valitaan AYY:n 45-henkinen edustajisto seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Edustajisto käyttää AYY:n ylintä päätösvaltaa ja päättää muun muassa sinun jäsenmaksustasi ja ylioppilaskunnan säännöistä. Edustajisto valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Vaalien ehdokasasettelu päättyy tiistaina 24.9. klo 12:00. Kerää listasi ja lähde mukaan!

Lisätietoja: ayy.fi/vaalit

AYY:n edustajistovaalit järjestetään 5.-6.11.2013 ja ennakkoon voi äänestää ke 23.10 – su 3.11. Lisätietoa edustajiston toiminnasta saat osoitteesta inside.ayy.fi.

3. AYY hakee kansainvälisten asioiden asiantuntijaa

AYY hakee kansainvälisten asioiden asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan kokopäiväiseen työsuhteeseen. Hakuaikaa on keskiviikkoon 25.9. klo 16:00 saakka. Lisätietoja.

4. TTER:n avustushaut ovat jälleen auki!

TTER:n avustushaut ovat jälleen auki! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy!

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Jaktuva haku on auki koko lukuvuoden ja vuoden 2013 kolmannen hakukierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 29.9.2013 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/

Vuoden 2013-2014 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja ohjeet hakemuksen tekoon löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/ . Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

5. Hae SYL:n liittokokousdelegaatioon

SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto edustaa suomalaisia yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n edunvalvontatyötä ohjaavia linjapaperia ja toimintasuunnitelmaa toteuttaa vuosittain valittava hallitus. Linjapaperi ja toimintasuunnitelma hyväksytään liittokokouksessa, jossa myös valitaan hallitus. Vuoden 2013 liittokokous pidetään 29.-30.11. Espoon Korpilammella. SYL:n liittokokous on erinomainen näköalapaikka suomalaiseen ylioppilasliikkeeseen sekä ylioppilaiden kansalliseen edunvalvontaan ja sen vaikutuksiin opiskelijan arkeen.

Liittokokouksessa AYY:tä edustaa delegaatio, joka muodostuu ylioppilaskunnan äänivaltaa liittokokouksessa käyttävistä 16 liittokokousedustajasta ja heidän 16 varahenkilöstään. Hallitus nimeää delegaation Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokoukseen edustajistoryhmiä kuultuaan.

Lisätietoa ja hakulomake löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/syl-delegaatio/

Hakuaika päättyy torstaina 26.9.2012 kello 12.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Laura Euro, hallituksen jäsen, laura.euro@ayy.fi tai 050-520 9429

6. Haku Aallon opiskelijoiden BLOOM-matkalle Mosambikiin on nyt auki

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta vie noin 30 opiskelijaa Afrikan mantereelle vuoden 2014 alkupuolella. BLOOM on matka, joka muistetaan hienona kulttuurikokemuksena. BLOOM on tapa löytää ja oppia. BLOOM, Bridge of Learning – Operation: OndA! in Maputo, on matka Maputoon, Mosambikin pääkaupunkiin, ja sen ympäristöön. Vietämme kolme viikkoa afrikkalaisessa ympäristössä, mosambikilaisessa kulttuurissa ja tietenkin mahtavien ihmisten seurassa.

Työskentelemme eri tavoin yhteistyössä paikallisen kansalaisjärjestön, ASSCODECHA:n, kanssa osana Taksvärkin kehitysyhteistyöhanketta. Projektimme koostuu haastavista tehtävistä esimerkiksi infrastruktuuriin, koulutukseen, taloudelliseen kehitykseen tai mahdollisiin erityistaitoihimme liittyen.

Etsimme ihmisiä erilaisista taustoista, eri määrillä kokemusta ja erilaisilla taidoilla. Nämä ihmiset järjestävät matkalla taidetyöpajoja, kuvaavat dokumentteja, opettavat yrittäjyystaitoja, rakentavat saniteettitiloja jne. jne. Loppujen lopuksi matkassa on kuitenkin kyse kahdensuuntaisesta oppimisesta ja kokemusten jakamisesta. Osa matkasta on varattu rentoutumiseen. Tämä voi sisältää safareja, vesiurheilua, päivämatkoja jne. Sinä päätät!

Haku on auki 29.9. saakka osoitteessa: http://bloom.ayy.fi/

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

This time for Africa!

7. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan arwoisiksi kutsutaan vuosittain 15-20 henkilöä huomionosoituksena aktiivisesta toiminnasta teekkariyhteisössä ja Aalto-yliopiston ylioppilasyhteisössä. PTK:n konklaawi valitsee uudet arwoisat teekkari- ja Aalto-yliopiston ylioppilasyhteisön ehdotusten perusteella joka syksy.

Tämän vuoden ehdotuksia voi tehdä 10.10.2013 klo 10:11 saakka. Ehdotuksessa pitää olla ehdotettavan henkilön nimi, sähköpostiosoite, kuva ja perustelut mahdolliselle arwoisaksi valitsemiselle sekä ehdotuksen tekijä(t). Ehdotukset tulee lähettää osoitteeseen ehdota-arwoisia@list.ayy.fi.

Arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria ja muuta Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä vieneet kehitystä eteenpäin ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä.

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta tai yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja PTK:sta ja sen arwoisista: www.ptk.ayy.fi.

8. Otatarhan ajot ja Lakinlaskijaiset Otaniemessä 30.9.2013

Maanantaina 30.9. Otaniemi is the place to be!

Päivä hurahtaa käyntiin klo 14:00, kun Alvarin aukion valloittaa Otatarhan Ajot. Suunnittele, väsää ja rakenna kaveriporukallasi nopein, tyylikkäin ja hauskin ei-moottoroitu ajoneuvo. Ilmoittautumislomake löytyy täältä. Lisätietoa löytyy Facebookista.

Illalla nenä kannattaa suunnata Dipoliin, jossa pamahtavat käyntiin Lakinlaskijaiset 2013! Näissä AYY:n suurimmissa bileissä illan aikana lavalle nousevat Jukka Poika, Scandinavian Music Group sekä Sydän, sydän! Lipunmyynti alkaa maanantaina 16. syyskuuta. Lisätietoa aikatauluista sekä lipunmyyntipäivistä ja –paikoista löytyy facebookista ja nettisivuiltamme www.lakinlaskijaiset.fi

Tule mukaan järjestämään Lakinlaskijaisia reippaan rennossa seurassa! Töihin voi ilmoittautua täällä. Mahdollisia kysymyksiä voi esittää Lakinlaskijaistirehtööri Elli Taimelalle elli.taimela@ayy.fi tai Wapputirehtööri Markku Leppälälle markku.leppala@ayy.fi.

9. Ilmoittaudu mukaan ”Voi hyvin Aallossa” -viikon Aalto Challengeen

Aalto Challenge – tapahtuma järjestetään keskiviikkona 2.10. Otaniemessä osana Voi hyvin Aallossa -viikkoa. Tapahtuman tavoitteena on tehdä Aallossa toimivien liikuntayhdistysten toimintaa paremmin tutuksi kaikille Aallon opiskelijoille.

Aalto Challenge koostuu rentotunnelmaisesta messutapahtumasta, jossa yhdistykset voivat kertoa toiminnastaan ja järjestää pienimuotoisia lajikokeiluja Alvarin aukiolla Otaniemessä sekä kilpailuhenkisemmästä suunnistusmoniottelusta, jossa joukkueet suorittavat yhdistysten järjestämiä rasteja tarkoitukseen sopivilla paikoilla reitillä Otaniemi-Meilahti-Otaniemi (vähän samaan tapaan kuin KY City Challenge).

Nyt on hyvä aika alkaa kasata joukkuetta kilpailuun ja ilmoittatua mukaan sekä pistää päivämäärä kalenteriin. Myös mukaan haluavien liikuntayhdistysten ilmoittautumisia otetaan vastaan.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja tapahtumasta: http://aaltochallenge.ayy.fi/

Tapahtuma on osa Voi Hyvin Aallossa -viikkoa.

Viikon aikana kampuksilla järjestetään lajikokeiluja ja hyvinvointiin liittyviä tapahtumia. Katso koko viikon tarkempi päiväkohtainen ohjelma ja ilmoittaudu mukaan lajikokeiluihin osoitteessa voihyvin.ayy.fi.

Katso myös voi hyvin Aallossa -viikon lisätiedot Insidesta.

10. Taistelu Otaniemen Herrudesta 3.10. – nyt jopa 50% alennus!

Taistelu on vaakalaudalla. Sinä voit olla eeppisen Megazone-taistelun suurin sankari, kun Otaniemessä räjähtää lokakuun ensimmäisenä torstaina. Kerää 10 hengen joukkue, ja saat oman osallistumisesi puoleen hintaan – koko joukkue nyt vain 95€!

Tarjous voimassa 25.9. saakka tai niin kauan kun paikkoja riittää. Ilmoittaudu NYT osoitteessa https://lomake.ayy.fi/aalto-liike/toh-2/.

Lisätietoja https://lomake.ayy.fi/aalto-liike/toh2info/ ja facebookista.

Terkuin, Aalto-Liike, AYY:n kovin liikuntajaosto.

11. ADS: Workshop + weekly debate

Learn persuasion skills and debating! An exciting ADS workshop coming up: “Debating Kick-Off”– event with BCG (Boston Consulting Group), on Thursday 03.10.2013, 18:00pm, Design Factory.  Max. 24 participants, so remember to sign-up from here. The registration time is until Fri 29.9.2013.

The workshop (Thu 3.10.2013) complements our weekly practice sessions, held every Wednesday  18:30pm at KY-Building. Accept the challenge, and practice your debating skills!

12. Suomen Anti-piratismiyhdistyksen apuraha 2013

Suomen Anti-piratismiyhdistys ry:n vuotuinen, opiskelijoille suunnattu apuraha on tullut haettavaksi.

Suomen Anti-piratismiyhdistys ry voi myöntää yhden tai useampia apurahoja sellaisille opinnäytetöiden kirjoittajille, joiden työt liittyvät tuoteväärennöksiin tai piratismiin, ja siten yhdistyksen toiminta-alaan. Myönnettävien apurahojen määrä ja suuruus riippuu hakijoiden ja aiheiden tasosta. Apurahan suuruus on 500 – 1.500 euroa. Tarkemmat ohjeet apurahan hakemiseksi löytyy täältä.

Apurahan hakuaika päättyy 30.9.2013 ja hakemuksen voi osoittaa yhdistyksen osoitteeseen info@facg.fi.

13. Huippusalibandya Otaniemessä ilmaiseksi!

Aalto-yliopiston salibandyjoukkue Otaonnela Floorball eli FLOB tarjoaa kaikille ilmaisen sisäänpääsyn miesten II-divarin runkosarjan kotiotteluihin kaudella 2013-2014. Ottelut pelataan viikonloppuisin Otahallissa, ja mielenkiintoisista vastustajista sarjassa ei todellakaan ole puutetta. Joukkueen kohtaavat mm. pääkaupungin suurseurat Jokerit ja HIFK sekä lähivastustajat Indians ja GrIFK.

FLOB pelasi miesten II-divaria edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten, joten teekkarijoukkueen odotettu comeback tapahtuu vihdoin. Kauden avauspeli on paikallista intiaanilaumaa vastaan sunnuntaina 29.9. klo 14:30. Viihdykästä huippusalibandya on kauden mittaan tarjolla kaikkiaan yhdentoista kotiottelun verran. Kaikki hallille kannustamaan FLOB voittoihin!

Lisätietoja ja otteluohjelma osoitteessa http://flob.ayy.fi. Tykkää meistä myös Facebookissa.

14. Tripin esittelypurjehdukset

Kiinnostaako purjehdus? Haluaisitko päästä kokeilemaan? Tule Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukselle! Jos Kampuskerkelot meni ohi ja et päässyt ilmoittautumaan Tripin esittelypurjehdukselle, niin vielä ei ole myöhäistä!

Esittelypurjehduksia järjestetään iltaisin ma-to 23.-26.9. ja ma-to 30.9.-3.10. Purjehdukset ovat ilmaisia ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Ilmoittautua voi niin kauan kuin tilaa riittää.

Ilmoittautumislomakkeen ja lisätietoja löydät osoitteesta http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=200

15. AIESEC Aalto etsii uusia jäseniä joukkoonsa

Kansainvälinen ilmapiiri, johtamistaitojen kehittyminen & vapaaehtoistyötä ja työharjoittelua ulkomailla. Kiinnostuitko? AIESEC Aalto etsii uusia jäseniä joukkoonsa. Hakuaika päättyy 26.9. Lue lisää AIESECista.

Miten AIESEC voi antaa sinulle uusia kokemuksia.

Tule juttelemaan kanssamme:

Jäsenvalinta:

  • Mikä: haastattelu/aktiviteettituokio
  • Missä: KY-talo
  • Milloin: klo 16-18, tai klo 18-20, 27.9.

Tervetuliaisviikonloppu: 5.-6. lokakuuta. Lisätietoa tapahtumasta myöhemmin!

Kysy mitä vain osoitteesta aiesec.aalto@gmail.com.

16. Call for study abroad and internship applications – Asia exchange

  • Universiti Putra Malaysia (Kuala Lumpur, Malaysia *NEW*
  • University of Malaya (Kuala Lumpur, Malaysia)
  • Guangzhou University (Guangzhou, China)
  • Kasetsart University (Bangkok, Thailand)
  • Prince of Songkla University (Phuket, Thailand)
  • Siam University (Bangkok, Thailand)
  • Udayana University (Bali, Indonesia)

Asia Exchange’s study abroad and internship opportunities are for freemover students. The language of instruction is English. Application is done via Asia Exchange at www.asiaexchange.org

Application deadlines:

  • Spring 2014: Sept 30 / Oct 31, 2013
  • Autumn 2014: May 31, 2014

Internships: Asia Exchange offers internships in China and Indonesia. There are hundreds of places available for students from different fields of study. Learn more at www.asiaexchange.org

17. Suurlähettiläspaneeli: Kauppasuhteet ja kulttuuriset erityispiirteet espanjankielisessä maailmassa

Aalto-yliopiston kielikeskuksella on ilo saada vieraakseen Espanjan suurlähettiläs María Jesús Figa López-Palop, Chilen suurlähettiläs Eduardo Tapia Riepel ja herra Marco Antonio Loustaunau Caballero (Minister) Meksikon suurlähetystöstä keskustelemaan kauppasuhteista Suomen kanssa ja kulttuurisista erityispiirteistä espanjankielisessä maailmassa. Tilaisuus on perjantaina 27.9.2013 klo 12:00 -14:30 Otaniemen kampuksella Teknillisen fysiikan rakennuksen auditoriossa (Otakaari 3, F239). Tilaisuus on avoin ja espanjankielinen. Opiskelijat ja henkilökunta ovat lämpimästi tervetulleita!

Lisätietoja Insidessa.

18. Montaasin legendaarisen kaitafilmikurssin ilmoittautuminen on avattu

Viikonloppuna 4.–6.10. järjestettävällä elokuvanteon peruskurssilla käydään läpi käsikirjoittamisen, kuvakerronnan, valaisun ja kuvauksen alkeet sekä kuvataan ryhmissä lyhytelokuvat 8 mm värifilmille. Kurssi tarjoaa siis vielä ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä leffa vuosi vuodelta harvinaisemmalle kaitafilmille.

Filmit lähetetään kehitettäväksi laboratorioon, jonka jälkeen ne leikataan Montaasin filmileikkaamossa ryhmien erikseen sopimana ajankohtana. Leikkaaminen tapahtuu ns. klassisella menetelmällä, eli pätkimällä ja teippaamalla.

Kurssilla on 15 paikkaa ja sen hinta on 20 euroa Montaasin jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit hoitaa jäsenmaksun, 10 euroa, samalla kurssimaksun kanssa. Jäseneksi voit liittyä osoitteessa: montaasi.ayy.fi. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostilla: montaasi(at)list.ayy.fi