AYY:n ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan käsittely käräjäoikeudessa alkaa helmikuussa 2014

Tiedote
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY)
7.10.2013
Julkaistavissa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja Helsingin kauppatieteiden ylioppilaiden säätiön (KY-säätiö) välinen omaisuuskiista oli käräjäoikeuden valmisteluistunnossa käsiteltävänä maanantaina 7.10.2013. Valmisteluistunnossa pääkäsittelyn alkamisajankohdaksi määrättiin helmikuu 2014.

AYY:n ja KY-säätiön omaisuuskiista alkoi vuonna 2010, kun Kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistyivät Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi. Yhdistymisen yhteydessä selvisi, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan perustamalleen KY-säätiölle uuden ylioppilaskunnan ulottumattomiin.

”Kiistaa selvitetään käräjäoikeudessa, koska KY:n säätiöimien varojen tulisi olla ajan mukana muuttuvan Aalto-yhteisön ja opiskelijoiden itsensä hallinnassa. Aalto-yhteisö on mahdollista rakentaa kestävälle, tukevalle ja vakaalle pohjalle vain, jos rakentaminen on aloitettu puhtaalta pöydältä, ja sitä pöytää olemme nyt puhdistamassa”, sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Piia Kuosmanen.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Piia Kuosmanen, piia.kuosmanen@ayy.fi, 0505209420
Pääsihteeri Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, 0505209415

/omaisuuskiista sekä facebook.com/omaisuuskiista