Viikkotiedote 41/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 41/2013

Otaniemen palvelupiste muuttaa tänään rakennuksen alakertaan. Muuton vuoksi palvelupiste on suljettuna tänään maanantaina.

AYY:n edustajistovaaleissa saavat äänestää kaikki AYY:n jäsenet. Äänioikeus, eli AYY:n jäsenyys, syksyn 2013 vaaleja varten tarkistetaan tämän viikon perjantaina 11.10. Mikäli haluat äänestää syksyn vaaleissa, tulee sinun olla ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu viimeistään torstaina 10.10.2013.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Haku AYY:n vaihtostipendeille 1.10.-31.10.
  3. AYY:n ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan käsittely käräjäoikeudessa alkaa helmikuussa 2014
  4. Ylioppilaskunnan keskustoimisto muuttaa Otaniemen palvelupisteen yhteyteen
  5. AYY hakee siviilipalvelushenkilöitä
  6. Kevään 2013 kandidaatti – Vastaa kandipalautekyselyyn!
  7. AYY:n kehitysyhteistyöviikko 7.–10.10.2013
  8. Teekkarikylän siivoustalkoot ja romupyörien laputus 10.10. klo 15
  9. Teekkariperinnejuhla 2013
  10. Application now open for Startup Life Internships in Silicon Valley
  11. ”The Art of Change” -seminar on wed 9 Oct at 6 p.m.
  12. KYN & RudiRok Sound Fusion Apollossa 19.11. – Aallon opiskelijoille erityishintaisia lippuja 13.10. saakka
  13. Vapaita paikkoja opiskelijoiden hiljaisessa retriitissä
  14. Mitä palveluita Sinä haluaisit Otaniemeen?

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 41

VIIKKO 42

2. Haku AYY:n vaihtostipendeille 1.10.-31.10.

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suuruudet vuonna 2013 ovat seuraavat: vaihtostipendi max. 800 €, yhteisöstipendi n. 500 € ja opintostipendi n. 500 €

Syksyn 2013 hakuaika on 1.10.2013 kello 8.00 – 31.10.2013 kello 23.59. Syksyn hakukierroksella jaetaan vain vaihtostipendejä.

Stipendihakulomake löytyy täältä.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Tuisku Suomala (tuisku.suomala(at)ayy.fi)

3. AYY:n ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan käsittely käräjäoikeudessa alkaa helmikuussa 2014

AYY:n ja KY-säätiön välinen omaisuuskiista oli käräjäoikeuden valmisteluistunnossa käsiteltävänä maanantaina 7.10.2013. Valmisteluistunnossa pääkäsittelyn ajankohdaksi määrättiin helmikuu 2014.

AYY:n ja KY-säätiön omaisuuskiista alkoi vuonna 2010, kun Kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistyivät Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi. Yhdistymisen yhteydessä selvisi, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan perustamalleen KY-säätiölle uuden ylioppilaskunnan ulottumattomiin.

”Kiistaa selvitetään käräjäoikeudessa, koska KY:n säätiöimien varojen tulisi olla ajan mukana muuttuvan Aalto-yhteisön ja opiskelijoiden itsensä hallinnassa. Aalto-yhteisö on mahdollista rakentaa kestävälle, tukevalle ja vakaalle pohjalle vain, jos rakentaminen on aloitettu puhtaalta pöydältä, ja sitä pöytää olemme nyt puhdistamassa”, sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Piia Kuosmanen.

Lisätietoja omaisuuskiistasta löytyy osoitteesta ayy.fi/omaisuuskiista ja facebook.com/omaisuuskiista

4. Ylioppilaskunnan keskustoimisto muuttaa Otaniemen palvelupisteen yhteyteen

Ylioppilaskunnan keskustoimisto muuttaa Lämpömiehenkujalta Otakaarelle AYY:n Otaniemen palvelupisteen yhteyteen. Jo koko kesän käynnissä ollut remontti tulee aiheuttamaan joitakin poikkeusjärjestelyitä ja muutoksia asuntopalveluissa ja jäsenpalveluissa loka-marraskuun aikana.

Jäsenpalvelut muuttavat alakertaan viikon 41 (7.-13.10.) alussa ja toimivat tästä lähtien ostoskeskuksen puolen sisäänkäynnin kautta. Tästä johtuen Otaniemen jäsenpalvelupiste on kiinni maanantaina 7.10. Samalla yläkerran asuntotoimistoon kulku muuttuu väliaikaisesti yläkerran aulan mennessä remonttiin. Palvelut ovat normaalisti auki eikä remontista aiheutuvia katkoksia palveluihin pitäisi tulla.

Lämpömiehenkujalta muutetaan Otakaarelle lopullisesti marraskuun puoleen väliin mennessä.

5. AYY hakee siviilipalvelushenkilöitä

AYY hakee siviilipalvelushenkilöitä kiinteistöapulaiseksi ja IT-tukihenkilöksi. Tarkemmat tiedot tehtävien sisällöistä luettavissa AYY:n nettisivuilla osoitteessa ayy.fi/siviilipalvelus.

IT-tukihenkilö voi aloittaa tehtävässään heti. Kiinteistöapulaisen tehtävä täytetään voi aloittaa tehtävässään 21.10.2013.

Lisätietoja tehtävästä antaa AYY:n pääsihteeri Janne Koskenniemi (paasihteeri(at)ayy.fi / 050 520 9415).

6. Kevään 2013 kandidaatti – Vastaa kandipalautekyselyyn!

Kaikki kandidaatintutkinnon keväällä 2013 suorittaneet Aalto-yliopiston opiskelijat ovat saaneet aalto.fi-mailiinsa pyynnön vastata viestissä olevaan palautekyselyyn. AYY toivoo yhdessä Aalto-yliopiston kanssa, että kaikki kyselyn saaneet vastaavat siihen. Jos valmistuit kandiksi viime keväänä, olet mukana ja sinulla on tästä maanantaista 30.9.2013 perjantaihin 18.10. asti aikaa vastata.

Kurssipalaute ja tämä kandipalaute ovat suorimpia keinoja, joilla voit kertoa yliopistolle miten se onnistuu opetustehtävässään. Sama kysely tehdään kaikille muillekin yliopistoille. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) tulee myös jakamaan yliopistoille vuodesta 2015 eteenpäin 50 miljoonaa euroa niiden perusrahoituksesta opiskelijoiden tyytyväisyyden perusteella. Se tyytyväisyys mitataan tällä kyselyllä.

Yhdestä kyselyn osasta saa myös vastapalautteen, jossa vastaaja näkee suoraan, miten hänen vastauksensa sijoittuvat suhteessa aiemmin vastanneisiin opiskelijoihin. Palautekyselystä vastaa opetus- ja kulttuuriministeriön YOPALA-hanke ja sen toteuttaa korkeakoulutukseen erikoistunut saksalainen CHE Consult GmbH.

Kysely toteutettiin ensimmäisen kerran keväällä 2013. Sen tulosten mukaan Aalto-yliopistossa kandidaatin tutkinnon suorittaneet arvostavat keskimääräistä enemmän vaihto-opiskelua ja pitävät kansainvälistä kokemusta erittäin tärkeänä tulevan uran kannalta. Aalto-yliopistossa opiskelevat ovat myös keskimääräistä enemmän töissä opintojen aikana ja työ on keskimääräistä useammin yhteydessä alaan johon opiskelija on kouluttautumassa. Lisäksi vastaajat toivoivat enemmän palautetta opettajilta.

7. AYY:n kehitysyhteistyöviikko 7.–10.10.2013

MITEN TYÖLLISYYS JA KEHITYS LIITTYVÄT TOISIINSA? MILLAISTA TYÖNTEKO ON SUOMESSA? ENTÄ KEHITYSMAISSA? VOINKO MINÄ TYÖLLISTYÄ KEHITYSMAIHIN? Osallistu kehitysyhteistyöviikolle, niin tiedät!

Viikon ohjelma:

  • Ma 7.10. klo 18 , Kehy-viikon ja Mosaicin World Dinner, Smökki, Jämeräntaival 4
    Lisätietoa.
  • To 10.10. klo 19, International Sitsit, (Smökki, Jämeräntaival 4). Lisätietoa.

Lisätietoa Kehy-viikosta: www.facebook.com/AYYMosaic sekä kehitysyhteistyo.syl.fi/kehyviikko

8. Teekkarikylän siivoustalkoot ja romupyörien laputus 10.10. klo 15

1. Kyläsenaatti järjestää Teekkarikylän siivoustalkoot 10.10. klo 15. Tule siis kaverisi kanssa keräämään syksyn roskat pois rakkaasta asuinympäristöstämme. Tehdään Otaniemestä siisti ja mukava paikka! Fukseille tämä on oiva mahdollisuus kerätä fuksipistevihkoonsa työpisteitä. Kyläsenaatti tarjoaa siivousvälineet ja lehtiharavat. Osallistujille lämpiää talkoosauna Rantasaunalla klo 19, jossa tarjolla myös ruokaa ja virvokkeita.

Aloitetaan siivoilut Smökin edustalla olevalta puuterassilta, joka toimii siivoustalkoiden tukikohtana koko illan ajan. Puuterassilta saa käyttöönsä siivousvälineitä kuten jätesäkkejä, hanskoja, haravoita, roskankeruupihtejä sekä kottikärryjä. Smökin edustalta löytyy myös jätelava. Perhekylän puolelta löytyy toinen jätelava siivousvälineiden kera.

2. Romupyörien laputus toteutetaan siivoustalkoiden yhteydessä 10.10., tällöin siis kaikki Otaniemestä löytyvät polkupyörät merkitään paperirannekkeilla. Kaikki pyörät, joista ranneketta ei ole poistettu 1.11. mennessä, kerätään pois. Ota siis ranneke pois omasta menopelistäsi heti merkitsemisen jälkeen, koska tarkoitus on kerätä vain kenenkään käyttämättömät/lojumaan jätetyt romupyörät rumentamasta kaunista niemimaatamme. Keräämisen jälkeen pyöriä säilytetään vielä kolme kuukautta siltä varalta, että jonkun pyörä on erehdyksessä joutunut romujen joukkoon. Määräajan jälkeen käyttökelpoiset pyörät ohjataan hyötykäyttöön ja hyödyttömiksi arvioidut hävitetään.

Ilmoittaudu siivoustalkoihin facebookissa, niin osaamme arvioida monelleko hengelle varaamme saunalla tarjoilut.

9. Teekkariperinnejuhla 2013

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Teekkarijaostolla on mitä suurin ilo ja kunnia kutsua kaikki teekkarit ja teekkareiden ystävät viettämään Teekkariperinnejuhlaa perjantaina 8.11.2013.

Pöytäjuhlaa vietetään kello 18 alkaen Hotelli Haagassa, Itäisessä Satamakaupungissa.Perinteinen silliaamiainen nautitaan Servin mökissä lauantaina 9.11. kello 12 alkaen.

Illalliskortin hinta on opiskelijoille 85 euroa ja valmistuneelle 105 euroa. Silliaamiaisen hinta on 12 euroa.

Ilmoittautumiset 24.10. mennessä osoitteessa: teekkariperinnejuhla.ayy.fi

10. Application now open for Startup Life Internships in Silicon Valley

Would you like to have the opportunity to work at an exciting startup in an entrepreneurial hotspot of the world? To work with amazing entrepreneurs and make connections that will last a lifetime? This is your chance, as the application for the Startup Life internship program is now open!

Here at Startup Life we gather the best talents in engineering, design, and business, and connect them with the most interesting startups in Silicon Valley and New York. The application process is convenient and hassle-free.

Submit your application and find more information at startuplife.fi Join us and learn more about the opportunities at our info event on the 10th of October at 18:00 held at the Startup Sauna co-working space in Otaniemi.

11. ”The Art of Change” -seminar on wed 9 Oct at 6 p.m.

Welcome to the seminar “the Art of Change” provided by International Week Helsinki. Seminar’s panel discussion is hosted by Professor Janne Tienari who works in the Department of Management and International Business in Aalto University.

The seminar will take place at KY-building, 3th floor, Pohjoinen Rautatiekatu 21B, on Wednesday 9.10. at 18.00. Please be there on time! During the evening we will provide you with some snacks and drinks. After the panel discussion feel free to talk and mingle with the partner representatives. The event will be held in English and it is open for all students at Aalto.

12. KYN & RudiRok Sound Fusion Apollossa 19.11. – Aallon opiskelijoille erityishintaisia lippuja 13.10. saakka

Kuorolaulu + beatbox + ääniakrobatia + Stand Up

Tule kuulemaan ja kokemaan ennenäkemätön show Apollo Live Clubille, kun lavan KYN:n kanssa valtaa Suomen virtuoottisin ääniakrobaatti RudiRok! Luvassa on taattu täyslaidallinen mukaansa tempaavaa musiikkia, rytmejä, ääni-ihmeitä, naurua ja yhdessä viihtymistä! Konsertti alkaa klo 20, ovet Apolloon auki klo 19 alkaen.

Ennakkoliput (13.10. asti) Aallon opiskelijoille superedullisesti vain 13 €. Lippuja voit ostaa AYY:n palvelupisteiltä (vain käteisellä), kuorolaisilta tai osoitteesta www.kyn.fi.

Muut liput maksavat ennakkoon 18€  (Aallon työntekijät, alumnit, hekolaiset ja muut kuin Aallon opiskelijat) ja 23 €

14.10. eteenpäin liput maksavat Aallon opiskelijoille 15 €, alennusryhmille 20€ ja muille 25€.

Ennakkolippujen myynti Kauppiksen ala-aulassa 8. ja 10.10. klo 11.30-12.15

13. Vapaita paikkoja opiskelijoiden hiljaisessa retriitissä

Peruutusten takia vielä pari paikkaa jäljellä 11.-13.10.2013 pidettävässä retriitissä Hilan leirikeskuksessa Kirkkonummella. Pikaiset ilmoittautumiset yst.toimisto.espoo@evl.fi tai puhelimitse Niina Heinonen 09 8050 2359. Tiedustelut oppilaitospastori Jyri Hakala, puh. 09 8050 22374.

14. Mitä palveluita Sinä haluaisit Otaniemeen?

Otaniemeen tulevan metroaseman yhteyteen tavoitellaan myös uusia liiketiloja esimerkiksi myymälöiden käyttöön. Jotta nämä tulevat palvelut vastaisivat mahdollisimman hyvin alueen kuluttajien tarpeisiin, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy haluaa selvittää minkälaista tarjontaa alueelle kaipaisit. Vastaajien kesken arvotaan marraskuussa iPad mini 16Gb (459,90e). Voittajalle ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Markkinapotentiaalikartoitus on kohdistettu Otaniemen alueen asukkaille, opiskelijoille ja työntekijöille. Kaikki vastaukset ovat tärkeitä ja toivomme aktiivista osallistumista tutkimukseen! Vastaathan 15.10.2013 mennessä.

Kyselyyn pääsee vastaamaan tätä linkkiä käyttäen.