Milla Ovaska AYY:n kansainvälisten asioiden asiantuntijaksi

Tiedote
28.10.2013
Julkaistavissa heti

Yhteiskuntatieteiden maisteri Milla Ovaska on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) uusi kansainvälisten asioiden asiantuntija. Kansainvälisten asioiden asiantuntija vastaa kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvonnasta ja integroitumisesta yliopistoyhteisöön sekä kansainvälistymisen edistämisestä kampuksella. Lisäksi asiantuntija vastaa kansainvälisen sektorin vapaaehtoisten toiminnan koordinoinnista. Ovaska aloitti tehtävässä 21.10.2013.

Ovaska on valmistunut kesällä 2013 Tampereen yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Sivuaineinaan hän on lukenut muun muassa kehitysyhteistyöopintoja, kansainvälistä oikeutta, kulttuurienvälistä kommunikaatiota sekä kieliä. Ovaska on kartuttanut työkokemustaan mm. Suomen Pekingin suurlähetystön taloussektorilla, AIESEC:n projektityöntekijänä Perussa sekä lukuisissa luottamustoimissa suomalaisella järjestökentällä.  Ylioppilasliikkeessä Ovaska on toiminut Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallinnon opiskelijaedustajana sekä koko opiskeluaikansa kansainvälisten opiskelijoiden tutorina.

”On hienoa saada uutta verta kv-sektorille! Odotan innolla yhteistyötämme kansainvälisten opiskelijoiden integraation ja suomalaisten kansainvälistämisen parissa” kommentoi AYY:n hallituksen kansainvälisistä asioista vastaava jäsen Mariko Landström. ”Aalto-yliopisto on sekä strategiansa että opiskelijakuntansa puolesta Suomen kansainvälisimpiä opinahjoja, joten AYY:lla on tärkeä rooli avoimen, kansainvälisen yliopistoyhteisön luomisessa sekä kansainvälisten opiskelijoiden integraation tukemisessa. Aloitan uudessa tehtävässä innolla!” Ovaska sanoo.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 15 000 Aalto-yliopiston opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. Aallon opiskelijoista yli 13 prosenttia on taustaltaan ulkomaalaisia. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi(at)ayy.fi, 050 520 9415
Kansainvälisten asioiden asiantuntija Milla Ovaska, international(at)ayy.fi, 050 520 9446.