Viikkotiedote 44/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 44/2013

Ehdit hakea AYY:n vaihtostipendiä syksyn hakukierroksella vielä tämän viikon torstaihin saakka.

Muista äänestää edarivaaleissa. Ennakkoäänestys on käynnissä sunnuntaihin 3.11. saakka osoitteessa vaalit.ayy.fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Edustajistovaalien ennakkoäänestys jatkuu 3.11. saakka
  3. Vielä ehdit hakea AYY:n vahtostipendiä syksyn hakukierroksella
  4. Teekkarikylän romupyörät kerätään pois pe 1.11.2013
  5. AYY:n tilasektorista on jatkossa vastuussa hallintopäällikkö
  6. Hae teekkaritoiminnan edistämisrahaston johtokuntaan
  7. Kylän askartelupaja ja olohuone jälleen varattavissa
  8. AYY Rekryilta ti 19.11.
  9. Uusi opiskelijatulostusmalli otetaan käyttöön vähitellen
  10. Retuperän WBK:n 80-vuotissuurjuhlakonsertit Musiikkitalossa lauantaina 9.11.2013
  11. Oikea Aalto Show: Pakkoruotsi
  12. Kausi- influenssarokotteet
  13. Kerro mielipiteesi yliopiston tiloista ja voita Jopo tai Ipad!
  14. TEKin Halloped-info 31.10.
  15. Mukaan Teekkarispeksin produktioon 2014 – syksyn tärkeitä päivämääriä
  16. Ekskursio image-lehden toimitukseen 14.11.

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 44

VIIKKo 45

2. Edustajistovaalien ennakkoäänestys jatkuu 3.11. saakka

AYY:n kolmansien edustajistovaalien ennakkoäänestys on käynnissä sunnuntaihin 3.11. klo 23:59 saakka. Varsinaiset äänestyspäivät ovat tiistai 5. ja keskiviikko 6.11.2013.

Vaaliliittojen julisteita voit käydä ihailemassa Otaniemessä Otakaari 1:n ala-aulassa tai Sähkötalon aulassa (Otakaari 7), Töölössä Raflassa tai Arabiassa pääsisäänkäynnin luona. Julisteet löytyvät myös Mikkelin ja Porin kampuksilta.

Edustajistovaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ne AYY:n jäsenet, jotka ovat maksaneet ylioppilaskunnan jäsenmaksun perjantaihin 11.10.2013 mennessä. Äänestäminen tapahtuu sähköisen vaalijärjestelmän kautta. Vaalijärjestelmä löytyy osoitteesta: http://vaalit.ayy.fi

Sähköisessä vaalijärjestelmässä tunnistautuminen tapahtuu Aalto-yliopiston tunnuksilla. Mikäli Aalto-tunnuksesi eivät jostain syystä toimi, ole yhteydessä yliopiston IT Service Deskiin sähköpostitse servicedesk@aalto.fi, tai puhelimitse +358 50 513 2000.

Äänestä suosikkisi ajamaan asioitasi!

Ehdokaslistat ja lisätietoa vaaleista löytyy osoitteesta ayy.fi/vaalit.

3. Vielä ehdit hakea AYY:n vahtostipendiä syksyn hakukierroksella

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suuruudet vuonna 2013 ovat seuraavat: vaihtostipendi max. 800 €, yhteisöstipendi n. 500 € ja opintostipendi n. 500 €

Syksyn 2013 hakuaika on 1.10.2013 kello 8.00 – 31.10.2013 kello 23.59. Syksyn hakukierroksella jaetaan vain vaihtostipendejä.

Stipendihakulomake löytyy täältä.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Tuisku Suomala (tuisku.suomala(at)ayy.fi)

4. Teekkarikylän romupyörät kerätään pois pe 1.11.2013

Hyvät teekkarikylän asukkaat,

Tänä syksynä toteutetaan koko Teekkarikylän käsittävä romupyöräkeräys. Kaikki (huom. myös pyörävarastoissa ja pyöräkellareissa olevat) polkupyörät on merkitty pinkeillä paperirannekeilla, joissa lukee: ” Olen menossa roskiin 1.11.2013”. Kaikki polkupyörät, joista ranneketta ei ole poistettu 1.11. mennessä, kerätään pois. Ota siis ranneke pois omasta menopelistäsi saman tien. Asiasta on jaettu viralliset tiedotteet kaikkien AYY:n talojen ilmoitustauluille/rappukäytävien oviin.

Keräyksen tarkoitus on kerätä kenenkään käyttämättömät/lojumaan jätetyt romupyörät rumentamasta kaunista asuinympäristöämme ja viemästä tilaa pyörätelineissä. Vielä 1.11. jälkeenkin paperiranneketta kantavat pyörät kerätään kontteihin, jotka sijaitsevat Otaniemessä. Pyöriä säilytetään lukitusti keräämisen jälkeen vielä kolme (3) kuukautta siltä varalta, että jonkun pyörä on erehdyksessä joutunut romupyörien joukkoon. Kaikki kerätyt pyörät dokumentoidaan ja valokuvataan. Näin myös aiheettomasti romupyörien joukkoon joutuneet pyörät voidaan löytää helposti ja luovuttaa takaisin. Määräajan jälkeen käyttökelpoiset pyörät ohjataan hyötykäyttöön ja hyödyttömiksi arvioidut hävitetään.

Jos asiasta nousee kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Kyläsenaattiin: kylasenaatti@list.ayy.fi.

Terveisin, Kyläsenaatti ’13

5. AYY:n tilasektorista on jatkossa vastuussa hallintopäällikkö

AYY:ssa on jaettu tehtäviä uudellen siten, että jatkossa kaikkien tila-asioiden organisoinnista vastaa hallintopäällikkö Johanna Pietiläinen. Mikäli yhdistys- tai kertavuokrattaviin tiloihin liittyen tulee kysymyksiä, kommentteja tai palautetta, voitte olla yhteydessä suoraan Johannaan (johanna.pietilainen@ayy.fi; 050-5209434)

6. Hae teekkaritoiminnan edistämisrahaston johtokuntaan

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä ja taloudessa toimii Teekkaritoiminnan edistämisrahasto. Rahaston tarkoituksena on apurahoja jakamalla tukea AYY:n ja sen jäsenten ja sen yhteydessä toimivien yhteisöjen pyrkimyksiä, herättää ja ylläpitää harrastusta teknillisiin, tieteellisiin, taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä kulttuurin harjoittamiseen.

Rahaston johtokunta koostuu neljästä AYY:n ja kolmesta Pyöreän Tornin Kilta ry:n valitsemasta henkilöstä. Johtokunnan jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja johtokunnan puheenjohtaja valitaan AYY:n johtokuntaan valitsemista henkilöistä. Johtokunnan nimittää ylioppilaskunnan edustajisto. Rahaston johtokunta on vastuussa rahaston apurahojen jakamisesta hakemusten perusteella, kun taas rahaston varojen hoitaminen on AYY:n hallituksen tehtävä. Johtokunta tarjoaa jäsenilleen ainutlaatuisen näköalapaikan opiskelijatoimintaan, sillä rahaston mahdollisuus jakaa avustuksia on AYY:n mittakaavassa erittäin merkittävä.

Rahaston johtokunnasta vapautuu erovuoroisuuspykälän perusteella kuluvan vuoden lopussa kaksi paikkaa, joihin etsitään fiksuja ja monipuolisia henkilöitä. Täytä hakulomake 30.10.2013 klo 16 mennessä ja kerro miksi juuri sinut pitäisi valita johtokuntaan. Pääsihteeri kuittaa hakemukset vastaanotetuiksi varmistettuaan liitteiden luettavuuden. Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo sekä enintään yhden sivun mittainen henkilökohtainen näkemys siitä, miten rahasto voisi parhaalla tavalla toteuttaa tehtäväänsä. Jos sopisit mielestäsi myös johtokunnan puheenjohtajaksi, kerro asiasta hakemuksessasi. Johtokunnan jäsenet valitaan suoraan hakemusten perusteella

7. Kylän askartelupaja ja olohuone jälleen varattavissa

Kylän askartelupaja Jämeräntaival 6:ssa ja kylän  olohuone Jämeräntaival 5:ssa ovat jälleen varattavissa.  Jatkossa nämä tilat ovat kaikkien AYY:n jäsenten käytettävissä kertavuokrattavien tilojen tapaan.

Vapaita käyttöaikoja voi katsoa tilojen varauskalenterista, joka löytyy AYY:n nettisivuilta, ja haluamansa ajan voi varata muiden tilojen tapaan palvelupisteellä poikkeamalla, puhelimitse tai täyttämällä tilavarauslomakkeen verkossa.

Molemmat tilat ovat AYY:n jäsenille ilmaisia.

8. AYY Rekryilta ti 19.11.

We Want You! Tiedätkö mitä AYY:n vapaaehtoiset tekevät? Haluaisitko kuulua värikkääseen joukkoomme? Onko sinulla mahtava idea jonka tahtoisit toteuttaa? Kiinnostuitko?

Tule tiistaina 19.11. Otaniemen Rantasaunalle klo 18 alkaen nauttimaan rennosta AYY meiningistä. Luvassa ohjelmaa, pientä naposteltavaa ja mahdollisuus tutustua vuoden 2013 toimijoihin.

Lisätietoja AYY:n vapaaehtoisten rekryistä saa osoitteesta www.ayy.fi/stop/ sekä facebookista.

9. Uusi opiskelijatulostusmalli otetaan käyttöön vähitellen

Tulostuksessa käyttöön otetaan uusi pilvitulostusmalli, jossa työn voi tulostaa yhteen tulostusjonoon ja vapauttaa sen miltä tahansa opiskelijatulostimelta, jossa on korttitunnistus. Uusi malli tuo tulostukseen vikasietoisuutta ja joustavuutta, kun vika- tai ruuhkatapauksessa tulosteen voi ottaa ulos vapaana olevalta laitteelta ilman uudelleentulostusta työasemalla. Uudella toiminnalla vähennetään myös hukkatulostuksen määrää.

Ensivaiheessa uusia laitteita on Arabiassa, Töölössä ja Maarintalolla seuraavissa kohteissa.

  • Arabia, 5.krs/taideaula luokkaa 5003 vastapäätä
  • Arabia/6.krs/luokka 6091
  • Arabia/8.krs/aula
  • Otaniemi, Maarintalo,1.krs aula
  • Töölö, päärakennus, C-250
  • Töölö, päärakennus, C-332

Uudet laitteet edellä mainituissa kohteissa on jo otettu käyttöön. Unigrafian palveluneuvojat esittelevät uutta tulostusmallia ja auttavat tulostuskorttien rekisteröinnissä kampuksilla palvelu on pop päivillä 29. – 31.10.2013

Tulostuskortteja myyvät Unigrafian lähimmät palvelupisteet löytyvät Helsingin keskustasta, Vuorikatu 3 ja Otaniemen Maarintalosta, Sähkömiehentie 3. Lisäksi kortteja myydään AYY-palvelupisteessä Töölössä, Runeberginkatu 14-16.

Lisätietoja Intosta.

10. Retuperän WBK:n 80-vuotissuurjuhlakonsertit Musiikkitalossa lauantaina 9.11.2013

Retuperän WBK juhlistaa 80-vuotista taivaltaan uudempi ranskalainen torvimusiikki -genren listaykkösenä. Maailman paras teekkaripalokuntaorkesteri konsertoi juhlan kunniaksi Suomen taidemusiikin mekassa, Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 9.11. klo 12 ja 16. Solisteina esiintyy klo 12 alkavassa konsertissa painotaiteilija Jukka Nykänen ja klo 16 konsertissa puolestaan torvimaakari Jörgen Gachuabel.

HUOM! Klo 16 konsertti on loppuunmyyty. Liput klo 12 konserttiin ovat myynnissä lippu.fi -palvelun kautta. Hinta: Klo 12 – 50/35/25/15€ (Deluxe/1.lk/2.lk/opisk.)

Väliaikatarjoilut tilattavissa ennakkoon:

11. Oikea Aalto Show: Pakkoruotsi

Oikea Aalto Show: Pakkoruotsi @ Aalto Design Factory // Menossa mukana Alexander Stubb sekä Elina Lepomäki!

Ruotsin kieli on takuulla yksi eniten mielipiteitä herättävistä aiheista Suomessa. Oikea Aalto yhdessä Kokoomusteekkareiden kanssa tuo Otaniemeen paneelin, joka on täyttä rautaa! Keskustelupaneeliin osallistuvat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb, Liberan tutkimusjohtaja Elina Lepomäki, Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Sofi Weckman sekä Kokoomusteekkareiden varapuheenjohtaja Jyri Tiimonen. Tilaisuus järjestetään tiistaina 5.11. kello 16 alkaen Aalto Design Factoryn The Stage -tilassa. Ilmainen tarjoilu, Tervetuloa!

12. Kausi- influenssarokotteet

Riskiryhmien kausi- influenssarokotteet ovat saapuneet. Varaa rokotusaika Otaniemen toimipisteestä p. 046 710 1027. Mikäli et kuulu riskiryhmään, mutta haluat kausi- influenssarokotteen, ota yhteyttä p. 046 710 1027. Lisätietoa riskiryhmistä ja kausi- influenssarokotteista löydät www.thl.fi

13. Kerro mielipiteesi yliopiston tiloista ja voita Jopo tai Ipad!

Jälleen kaivataan opiskelijoiden mielipidettä. Tällä kertaa yliopiston sisätiloista.

Vastaa kyselyyn 5.11. mennessä täällä.

Kaikkien kyselyyn määräaikaan mennessä vastanneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan Jopo-polkupyörä ja Apple IPad 16 GB. Arvonta suoritetaan 6.11.2013.

Lisätietoa Intosta.

14. TEKin Halloped-info 31.10.

Tervetuloa kuulemaan TEKin opiskelijavaikuttamisesta Design Factoryn Studiolle (Betonimiehenkuja 5C) torstaina 31.10. klo 17.00! Tilaisuudessa aiemmat hallopedit kertovat valiokunnista ja niissä toimimisesta, jonka jälkeen on tilaa keskustelulle. Kahvitarjoilu.

TEKin teekkarivaliokunta on avannut haun opiskelijaedustajista TEKin valiokuntiin vuodeksi 2014. Haettavana on myös TEKin hallituksen opiskelijaedustajan ja tämän varajäsenen paikka sekä TEKin edustuspaikka Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa. Lähde mukaan ammatillisen etu- ja palvelujärjestösi eturintaman toimintaan. Pääset vaikuttamaan opiskelijaedustajana siihen, millaisen työelämän haluat tulevaisuudessa.

TEKin hallinnon opiskelijaedustajaksi voi hakeutua jokainen TEKin opiskelijajäsen. Kaipaamme mukaamme aktiivisia opiskelijoita, jotka haluavat vaikuttaa opiskelijaedustajina kehittyvän työelämän ja ammattijärjestön puolesta. Opiskelijaedustajien tehtäviin kuuluu toimia kaikkien opiskelijoiden yhdyssiteenä ja tuoda valiokuntien kokouksissa esille nuorille tärkeitä asioita ja näkökulmia. Hallopedina tehtäviisi kuuluu aktivoida keskustelua muiden hallinnon opiskelijaedustajien kesken ja raportoida heille valiokunnan toiminnasta. Hallopedtoiminta on hyvin itsenäistä, mutta tarpeen vaatiessa tukenasi on laaja joukko muita opiskelijoita. Annamme hallopedeille alkuvuodesta lyhyen koulutuksen toimintaan.

Kiinnostuitko? Tule paikalle!

Lisää tietoa hakemisesta.

15. Mukaan Teekkarispeksin produktioon 2014 – syksyn tärkeitä päivämääriä

Kiinnostaako osallistua keväällä 2014 toteuttamaan 4500 ihmiselle esitettävää Teekkarispeksin produktiota?!? Hakeudu mukaan! Kaikista tapahtumista ja hauista lisää Teekkarispeksin tapahtumakalenterissa.

Tässä kuitenkin tiivistettynä tärkeitä päivämääriä!

Lavaporukan hakuajat / pääsykokeet (ilmoittautumisohjeet yllämainitun linkin kautta):

  1. Bändijamit (Bändiin hakeutuminen) – tiistai 29.10. ja 30.10. Pelmun bändikämpällä
  2. Castingit (Näyttelijäksi hakeutuminen) – perjantaina 15.11 klo 16-22 Design Factory JA maanantaina 18.11. klo 16-22 JMT3 Pelitilassa
  3. Tanssikokeet (Tanssijaksi hakeutuminen) – lauantai 16.11. MTT:llä (Monitoimitila, JMT3)

Työpajat (Vapaamuotoista hengailua ja hauskanpitoa joka ei velvoita mitään sitoutumista. Kaikille avoin tapahtuma):

  • su 20.10. sovitus-sanoitus-bändi @pelitila @rappio
  • ti 22.10. hupi @rantsu.
  • ma 4.11. puvustus @takkis
  • ti 12.11. maskeeraus @takkis
  • to 21.11. rekvisiitta@pelitila

Kaikki kyselyt ylläoleviin aiheisiin liittyen tai yleisesti Teekkarispeksistä voi osoittaa allekirjoittaneelle. Terveisin, Hannu Teittinen, hannu.teittinen@aalto.fi,  Teekkarispeksi tiedottaja 2013 – 2014

16. Ekskursio image-lehden toimitukseen 14.11.

Aino-lehti järjestää vierailun Imagen toimitukseen Kulosaareen torstaina 14. marraskuuta klo 16-18! Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautujaa pääaineeseen tai vuosikurssiin katsomatta. Nopeat syövät hitaat – ilmoittaudu mukaan 7.11. mennessä os. ainolehti@ayy.fi. Kerrothan viestissäsi mahdollisesta erikoisruokavaliosta / allergioista. Lisätiedot: päätoimittaja Annaleena Kuronen, puh. 050 520 9428. Tervetuloa!