Viikkotiedote 45/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 45/2013

Muista äänestää edustajistovaaleissa. Äänestys tapahtuu sähköisen äänestysjärjestelmän kautta Aalto-tunnuksilla ti 5.11. klo 00:01 – ke 6.11. klo 18:00 välisenä aikana. Vaalivalvojaisia vietetään keskiviikkona klo 19:00 alkaen KY-talon Yläkertsillä! Tervetuloa!

HUOM! Pidä Oodin tiedot ajan tasalla ja päivitä erityisesti sähköpostiosoitteesi sellaiseen, jota varmasti luet. Yhteydenotot ylioppilaskunnalta, esimerkiksi tilojen varaamiseen tai opiskelijakortin saapumiseen liittyen, tulevat yleensä sähköpostitse ja osoitteiden lähde on juurikin Oodi.

Mukavaa marraskuuta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n kolmannet edustajistovaalit huipentuvat ti 5. ja ke 6.11.2013 – Muista äänestää!
  3. Otakaaren keskustoimisto on nimetty – Keto on AYY:laisten koto!
  4. AYY:n asuntoloiden hallinto-ohjesääntö uudistui
  5. Servin mökin kesäviikonloppujen hinnoittelu muuttunut
  6. AYY Rekryilta ti 19.11.
  7. AYY:n ja KY:n edustajistovaalivalvojaiset KY-talolla ke 6.11. klo 19:00
  8. Tuhannet opiskelijat ottaneet Asiointitilin käyttöönsä – ota sinäkin!
  9. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  10. Kerro mielipiteesi yliopiston tiloista ja voita Jopo tai Ipad!
  11. ADS Presents: Debating 101 workshop series
  12. Pajunen haastaa kehittämään kaupunkia: Onko sinulla viiden miljoonan euron idea?
  13. Retuperän WBK Musiikkitalossa lauantaina 9.11.2013 – Lipunmyyntiä laajennettu Otaniemen kampukselle
  14. Join Startup Weekend Helsinki and go from idea to launch in 54 hours!
  15. Music Hack Day Helsinki on Nov 15-17th @Startup Sauna

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKo 45

VIIKKO 46

2. AYY:n kolmannet edustajistovaalit huipentuvat ti 5. ja ke 6.11.2013 – Muista äänestää!

AYY:n kolmannnet edustajistovaalit huipentuvat varsinaisiin äänestyspäiviin tiistaina 5. ja keskiviikkona 6.11.2013.

Vaaliliittojen julisteita voit käydä ihailemassa Otaniemessä Otakaari 1:n ala-aulassa tai Sähkötalon aulassa (Otakaari 7), Töölössä Raflassa tai Arabiassa pääsisäänkäynnin luona. Julisteet löytyvät myös Mikkelin ja Porin kampuksilta. Ehdokaslistat löytyvät myös vaalisivuilta osoitteesta ayy.fi/vaalit.

Edustajistovaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ne AYY:n jäsenet, jotka ovat maksaneet ylioppilaskunnan jäsenmaksun perjantaihin 11.10.2013 mennessä.

Äänestäminen tapahtuu sähköisen vaalijärjestelmän kautta. Vaalijärjestelmä löytyy osoitteesta: http://vaalit.ayy.fi Mikäli et pääse äänestämään, vaikka sinun kuuluisi päästä, ota välittömästi yhteys KVL:n sihteeriin Johanna Pietiläiseen (johanna.pietilainen@ayy.fi tai 0505209434).

Sähköisessä vaalijärjestelmässä tunnistautuminen tapahtuu Aalto-yliopiston tunnuksilla. Mikäli Aalto-tunnuksesi eivät jostain syystä toimi, ole yhteydessä yliopiston IT Service Deskiin sähköpostitse servicedesk@aalto.fi, tai puhelimitse +358 50 513 2000.

Alustavast vaalitulokset julkaistaan keskiviikkona 6.11. Tuloksia voit jännittää esimerkiksi AYY:n ja KY:n vaalivalvojaisissa KY-talon yläkertsillä (os. Pohjoinen rautatiekatu 21b) klo 19:00 alkaen. Tapahtuma facebookissa. https://www.facebook.com/events/210698275768526/?fref=ts

Äänestä ja vaikuta! Ehdokaslistat ja lisätietoa vaaleista löytyy osoitteesta ayy.fi/vaalit.

3. Otakaaren keskustoimisto on nimetty – Keto on AYY:laisten koto!

Keskustoimisto muuttaa Lämpömiehenkujalta Otakaari 11:een lokakuun ja marraskuun aikana. Nykyisin Lämpömiehenkujan keskustoimistoa kutsutaan Lämppäriksi ja Otakaaren palvelupistettä Otaniemen palvelupisteeksi. Yhteenmuuton myötä haluttiin koko Otakaaren kokonaisuudelle uusi ja yhteinen nimi. Nimiehdotuksista parhaana pidettiin Lauri Lavannin ehdotusta Keto. Keskustoimistosta syntyvä lyhenne on sopivan kuivakka ja napakka, mutta siitä pystyy silti heittämään vitsejä.

Uutta nimeä käytetään visuaalisten ilmeiden suunnittelussa ja viestinnässä.

4. AYY:n asuntoloiden hallinto-ohjesääntö uudistui

AYY:n asuntoloiden hallinto-ohjesääntöä on uudistettu yhteistyössä asukastoimijoiden kanssa. Kesäkuussa aloitetut valmistelutyöt saatiin päätökseen 10.10.2013, kun ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi uuden asuntoloiden hallinto-ohjesäännön.

Tiedote asiasta.

Uusi sääntö.

5. Servin mökin kesäviikonloppujen hinnoittelu muuttunut

AYY:n hallitus päätti kokouksessaan 42/2013 muuttaa Servin mökin eli Smökin hinnoittelua niin, että kesäviikonloppuja (pe-su) välillä 1.6.-31.8. vuokrataan jatkossa seuraavin hinnoin:

AYY:n jäsenet 900 € / vrk, ulkopuoliset 1 200 € / vrk.

Muut lisäkustannukset, esimerkiksi keittiön vuokra sekä yökäyttö pysyvät edellen saman hintaisina kuin aiemminkin. AYY:n yhdistysrekisteriin kuuluvilla yhdistyksillä ei ole Smökin kesäviikonlopuille jatkossa etuajo-oikeutta, vaan seuraavan kesän viikonloput tulevat kaikille varattaviksi vuosittain 1.9. alkaen. Lisätietoja voi kysellä hallituksen varapuheenjohtaja Jori Jämsältä (jori.jamsa@ayy.fi tai 050 520 9426) tai hallintopäällikkö Johanna Pietiläiseltä (johanna.pietilainen@ayy.fi tai 050 520 9434)

6. AYY Rekryilta ti 19.11.

We Want You! Tiedätkö mitä AYY:n vapaaehtoiset tekevät? Haluaisitko kuulua värikkääseen joukkoomme? Onko sinulla mahtava idea jonka tahtoisit toteuttaa? Kiinnostuitko?

Tule tiistaina 19.11. Otaniemen Rantasaunalle klo 18 alkaen nauttimaan rennosta AYY meiningistä. Luvassa ohjelmaa, pientä naposteltavaa ja mahdollisuus tutustua vuoden 2013 toimijoihin.

Lisätietoja AYY:n vapaaehtoisten rekryistä saa osoitteesta www.ayy.fi/stop/ sekä facebookista.

7. AYY:n ja KY:n edustajistovaalivalvojaiset KY-talolla ke 6.11. klo 19:00

AYY ja KY kutsuvat kaikki jännittämään edustajistovaalien tuloksia! Edarivaalien perinteiset vaalivalvojaiset järjestään KY-talon yläkertsillä keskiviikkona 6.11. kello 19 alkaen. Luvassa on tuplamäärä jännitystä, kun samassa tilaisuudessa julkaistaan sekä AYY:n että KY:n edustajistovaalien tulokset. Tarjolla on pientä syömistä ja juomista, musiikkia ja aivan liikaa poliittista analyysia.

Pukeuduitpa pikkutakkiin, designer- silmälaseihin tai kiltishuppariin, olet lämpimästi tervetullut. Tulosten selvittyä halukkaat voivat jatkaa matkaa Circukseen, jossa Polin appro jo käy kuumana.

Tapahtuma facebookissa.

8. Tuhannet opiskelijat ottaneet Asiointitilin käyttöönsä – ota sinäkin!

YTHS on syyskuusta lähtien käyttänyt Kansalaisen asiointitiliä potilassuhteeseen liittyvissä asioissa.

Yli kymmenen tuhatta opiskelija on ottanut Asiointitilin käyttöönsä. Käy sinäkin perustamassa henkilökohtainen Asiointitilisi verkkopalvelussa www.asiointitili.fi.

Suostumuksen hoitoasi koskevien viestien lähettämiseen annat vastaanottokäyntisi yhteydessä tai osoitteessa yths.fi/ajat. Huom! Suostumuksesi lisäksi Asiointitili pitää myös avata, ennen kuin YTHS voi lähettää sinne viestejä. Muista siis avata Asiointitili!

Lue lisää yths.fi/asiointitili.

9. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

  • Kauppakorkeakoulun ja tuotantotalouden opiskelijat: ARENA-messuille kannattaa alkaa valmistautua jo nyt!

Vuosittaiset ARENA-messut järjestetään ke 13.11. klo 9:30-16:00 Kauppiksen päärakennuksessa. Suomen suurimpaan kauppatieteilijöiden ja yritysten kontaktitapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun sekä tuotantotalouden opiskelijat.

Käy katsomassa messuohjelma, työnantajaesittelyiden kuvaukset ja pikahaastatteluiden avoimet paikat Inton ARENA-sivuilta.

Messutunnelmaan pääset virittäytymään myös ARENAn Facebook-sivulla, missä ARENA-On-Line -messut ovat jo täydessä vauhdissa!

Nähdään messuilla!

  • Haluatko työnhakusi tueksi kokeneen mentorin?

Jos olet valmistumassa tai juuri valmistunut korkeakoulusta, sinulla on nyt upea mahdollisuus saada työelämän kokenut konkari mentoriksi. Suomen Mentorit ry:n kautta voit saada kokeneen ammattilaisen tukea omiin uravalintoihisi. Mentori on kriittinen ystävä, joka sparraa sinua työnhaussa ja tukee verkostoitumisessa.  Mentorilta saat vastauksia työelämään liittyviin kysymyksiin ja mahdollisuuden testata omia näkemyksiäsi. Toimi heti, 50 ensimmäistä mahtuu mukaan. Käy osoitteessa www.teonpaikka.fi ja jätä oma hakemuksesi.

Syksyn 2013 haku päättyy 17.11.2013.

10. Kerro mielipiteesi yliopiston tiloista ja voita Jopo tai Ipad!

Jälleen kaivataan opiskelijoiden mielipidettä. Tällä kertaa yliopiston sisätiloista.

Vastaa kyselyyn 5.11. mennessä täällä.

Kaikkien kyselyyn määräaikaan mennessä vastanneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan Jopo-polkupyörä ja Apple IPad 16 GB. Arvonta suoritetaan 6.11.2013.

Lisätietoa Intosta.

11. ADS Presents: Debating 101 workshop series

Improve your reasoning, learn to argue better. On Wednesday 6th Nov 17:45 p.m., Aalto Debating Society will give you a sneak peak into the theory & practice of argumentation, after which you can immediately learn by doing! Argumentation exercises will follow in teams and/or in pairs. It’s a comfortable setting, so newcomers, do not hesitate to join! The place to be is KY-house’s (add. Pohjoinen Rautatiekatu 21 b) 3rd floor, room Marskin Kabinetti.

Following issues will be addressed, among others:

  • What key issues of argumentation are most relevant to debating practice?
  • What is the difference between a statement and an argument?
  • How do you choose your main points and develop them well?
  • How do you win an argument?

Debating is a great mind game that requires logic, decision-making, quick reactions & improvisation. Link to facebook-event for registration https://www.facebook.com/events/546427582100250/

This argumentation workshop is part of series of workshops. Still coming up are:

  • Wednesday 13.11 at 17.45: Preparation time
  • Wednesday 20.11 at 17.45: Judging criteria

12. Pajunen haastaa kehittämään kaupunkia: Onko sinulla viiden miljoonan euron idea?

Helsingin kaupunki osallistuu Euroopan laajuiseen Mayors Challenge -ideakilpailuun. Siinä etsitään ideaa, joka ratkaisee jonkin merkittävän kaupunkeihin liittyvän ongelman tai haasteen. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen haastaa nyt myös sinut ja muut opiskelijat mukaan etsintään. Tervetuloa opiskelijoiden Mayors Challenge ideapajaan Helsingissä torstaina 14.11.2013 klo 15-19. Pajaan mahtuu mukaan 20 opiskelijaa. Tule mukaan yksin tai porukalla ideoimaan vapaasti luovin menetelmin. Parhaat ideat tullaan jatkojalostamaan. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä.

13. Retuperän WBK Musiikkitalossa lauantaina 9.11.2013 – Lipunmyyntiä laajennettu Otaniemen kampukselle

Retuperän WBK juhlistaa 80-vuotista taivaltaan uudempi ranskalainen torvimusiikki -genren listaykkösenä. Maailman paras teekkaripalokuntaorkesteri konsertoi juhlan kunniaksi Suomen taidemusiikin mekassa, Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 9.11. klo 12 ja 16. Solisteina esiintyy klo 12 alkavassa konsertissa painotaiteilija Jukka Nykänen ja klo 16 konsertissa puolestaan torvimaakari Jörgen Gachuabel.

HUOM! Klo 16 konsertti on loppuunmyyty. Liput klo 12 konserttiin ovat myynnissä lippu.fi -palvelun kautta.

Lisäksi lippuja voi myös ostaa entisen TKK:n päärakennuksen aulasta arkisin klo 11-14. *Hinta: Klo 12 – 50/35/25/15€ (Deluxe/1.lk/2.lk/opisk.)

Väliaikatarjoilut tilattavissa ennakkoon:

  • www.rwbk.fi/viini12
  • www.rwbk.fi/viini16

14. Join Startup Weekend Helsinki and go from idea to launch in 54 hours!

Startup Weekends are 54-hour-events, where developers, researchers, scientists, marketers and other entrepreneurial enthusiasts meet each other to create and develop ideas into business in multidisciplinary teams.

The next event takes place on Viikki campus from 22.-24. Nov 2013. It is organized as a joint force between voluntary students and staff from both University of Helsinki and Aalto University. The aim is to strengthen the entrepreneurial culture at the universities, and bring hands-on entrepreneurship closer to the students’ everyday lives. Startup Weekend is supported by the Kauffman Foundation (one of the world’s largest organizations supporting entrepreneurship), and has been executed hundreds of times around the world.

The target group is in particular the students or alumni from universities and universities of applied sciences in the capital area. However the event welcomes anyone interested in entrepreneurship regardless of their age or background!

Find us on facebook and register through the SW website:

Website and registration http://helsinki.startupweekend.org

Twitter

Facebook ’Startup Weekend Helsinki’

15. Music Hack Day Helsinki on Nov 15-17th @Startup Sauna

The first ever Music Hack Day is finally here in Helsinki! – brought to you by Aaltoes,  the largest and most active student-run entrepreneurship community in Europe.

Are you an artist, programmer or designer interested in creating the future of music? Stay tuned because this event is definitely for you! Music Hack Day is an international 24-hour event where hackers of all talents come together to conceptualize, build and demo the future of music. Software, hardware, mobile, web, instruments, art – anything goes as long as it’s music related.

The weekend starts with a brief introduction, API workshops and demos by partner companies explaining what they offer and how participants can leverage it. After team selection and settling of ideas, the 24-hour hackathon starts and continues well throughout the night. Hackers will then be able to show off the fruit of their labor at demo time (open to the public), followed by prizes and awards to the best achievers in different categories.

So – ready to hack music? Remember to register early as the slots seem to fill up pretty quickly.

You can find further information here or on facebook.

Registration via Eventbrite

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *