Viikkotiedote 48/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 48/2013

Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi NYT ja pääset vaikuttamaan siihen, millaista opiskelu ja tutkimus yliopistossa ovat tulevaisuudessa. Lisätietoja hakukohteista ja itse hakeminen osoitteessa halloped.fi. Vielä ehdit hakea mukaan myös AYY:n vapaaehtoispesteihin. Lisätietoja osoitteesta ayy.fi/stop

HUOM! Viikkotiedote ei ilmesty viikolla 50. Vuoden viimeinen viikkotiedote ilmestyy viikolla 51 ja vuoden 2014 ensimmäinen tiedote julkaistaan maanantaina 13.1.2014 eli viikolla 3/2014.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Haku hallinnon opiskelijaedustajiksi auki kuun loppuun!
  3. AYY:n yhdistyskoulutukset Design Factorylla 26.11.
  4. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
  5. AYY hakee siviilipalvelusvelvollisia
  6. Syksyn MP3 Experience ke 27.11. klo 19:00
  7. Teekkarin työkirja kampuksella 26.11. ja 27.11.
  8. Ensimmäisen adventin JAZZMESSU Otaniemen kappelissa
  9. Wappulehti Julkun Julkinen toimitusilta 4.12 @ OK20 iso
  10. ESN Aalto: International Sitsit Pre-Christmas edition
  11. CEMS Stage 2013 and application period to CEMS MIM

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 48

Viikko 49

2. Haku hallinnon opiskelijaedustajiksi auki kuun loppuun!

Halloped-haku on auki osoitteessa halloped.fi! Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat ovat opiskelijoiden ääni yliopiston päätöksentekoelimissä. Nappaa mielekästä tekemistä ensi vuodelle! Hakeminen ja lisätietoa www.halloped.fi

Haku sulkeutuu 30.11. AYY:n hallitus päättää valittavista hallopedeistä kokouksessaan 13.12.2013.

Lisätietoja voi tarvittaessa kysellä AYY:n koulutuspoliittiselta asiantuntijalta Juha Isotalolta (juha.isotalo@ayy.fi tai 050 520 9438)

3. AYY:n yhdistyskoulutukset Design Factorylla 26.11.

AYY:n yhdistyskoulutukset järjestetään tiistaina 26.11. klo 17 alkaen Espoon Design Factorylla (Betonimiehenkuja 5). Koulutus on suunnattu AYY:n yhdistysrekisterin jäsenyhdistysten toimijoille. Voit tulla myös paikalle mikäli olet muuten innostunut yhdistystoiminnasta tai esimerkiksi harkitset uuden yhdistyksen perustamista. Koulutuksesta löytyy tietoa sekä aloittelevalle että kokeneemmalle tekijälle. Jos olet jo erittäin kokenut, sinun kannattaa tutustua koulutuksen ohjelmaan etukäteen. Voit tällöin tulla paikalle vain sinua kiinnostaviin osioihin.

Ensimmäisen kaikille yhteisen osion asiat käsittelevät lähinnä ylioppilaskuntaan ja Aalto-yhteisöön sekä erilaisiin toiminta-avustuksiin liittyviä asioita. Jälkimmäinen ryhmiin jaettu ohjelma syventyy yhdistystoiminnan kiemuroihin ja käytännön järjestelyihin. Koulutus päättyy viimeistään klo 20.00.

Koulutus kestää kolme tuntia ja on melko intensiivinen, joten mukaan kannattaa varata pientä evästä. Koulutus järjestetään valitettavasti vain suomeksi. Tiloihin pääsee sisään myös pyörätuolilla.

Tarkemman aikataulun ja ohjelman löydät osoitteesta /yhdistyskoulutus-2013/. Ohjelmaan tutustumisen jälkeen voit ilmoittautua mukaan osoitteessa http://tinyurl.com/yhdistyskoulutus-2013. Mikäli sinulla on koulutukseen liittyen kysymyksiä tai ehdotuksia, ota meihin yhteyttä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi.

4. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Perinteinen ylioppilaiden soihtukulkue järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä 6.12. Presidentinlinnan remontista johtuen kulkuereitissä on muutoksia. Tapahtuman nettisivut osoitteessa itsenaisyyspaiva.ayy.fi päivitetään lähipäivinä, välittömästi lopullisen reitin vahvistuttua.

Otaniemestä järjestetään lippujen yhteiskuljetus soihtukulkueeseen ja takaisin. Ilmoita lippusi kuljetukseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen arkisto@ayy.fi. Liput on toimitettava Otaniemen palvelupisteeseen torstaihin 5.12. klo 12:00 mennessä.

Jos tarvitsette lipullenne Suomen lipun airutnauhat, ilmoita myös siitä osoitteeseen arkisto@ayy.fi.

Lisätietoja osoitteesta itsenaisyyspaiva.ayy.fi (päivittyvät lähipäivinä) ja arkisto@ayy.fi

5. AYY hakee siviilipalvelusvelvollisia

AYY hakee siviilipalvelusvelvollisia kiinteistöapulaisen ja IT-tukihenkilön tehtäviin. Tarkemmat tiedot tehtävien sisällöistä on luettavissa AYY:n nettisivuilla osoitteessa /siviilipalvelus/.

Molemmat paikat täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Lisätietoja tehtävästä antaa AYY:n pääsihteeri Janne Koskenniemi (paasihteeri(at)ayy.fi / 050 520 9415).

6. Syksyn MP3 Experience ke 27.11. klo 19:00

Tule mukaan uskomattoman kansainvälisen maineen saavuttaneeseen MP3 Experienceen! Tapahtuma on taatusti jotain, mitä et ole koskaan ennen kokenut, tai jos oletkin, haluat kokea uudestaan!

Mosaic järjestävää TAAS huippusuositun tapahtuman uudestaan keskiviikkona 27.11. Ainut mitä tapahtumaa varten tarvitset on toimiva mp3 -soitin ja kello, intopiukeata fiilistä unohtamatta! Mukaan olet tervetullut niin yksin kuin kaveriporukassa.

Tarkoitus on herättää positiivistä huomiota, ilahduttaa muiden päivää ja pitää hauskaa upeassa porukassa, lain sallimissa rajoissa.

Näin se toimii:

  1. Mene MP3 Experiencen sivuille
  2. Poimi MP3-tiedosto
  3. Ilmesty paikalle Narinkkatorille keskiviikkona 27.11. klo 19 ja valmistaudu countdowniin.
  4. Paina PLAY!

Fb-event.

Tapahtuman alkuperäinen idea täältä.

7. Teekkarin työkirja kampuksella 26.11. ja 27.11.

Vuoden odotetuin työnhakuopas on täällä. Teekkarin työkirjasta löydät CV- ja hakemusmallit, haastattelutärpit, vinkkejä sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa, tarinoita opiskelijoiden kesätyökokemuksista sekä paljon muuta!

Tule ja nappaa oma Työkirjasi kampukseltasi heti lanseerauspäivinä! Työkirjoja saatavilla Otaniemessä ravintola Alvarin edessä (Otakaari 1) tiistaina 26.11. klo 10-14 sekä T-talolla (Konemiehentie 2) keskiviikkona 27.11. klo 10-14. Jaossa myös uusia haalarimerkkejä, käteviä tiskirättejä ja pientä makeaa.

Facebookissa

http://teekkarintyokirja.fi/fi

8. Ensimmäisen adventin JAZZMESSU Otaniemen kappelissa

Ensimmäisen adventin JAZZMESSU Otaniemen kappelissa 1.12. sunnuntaina klo 11 . Liturgia ja saarna Jenny Vainio

Messumusiikin tarjoavat:

  • Airi Saloniemi, laulu
  • Esko Laiho, laulu
  • Ilari Lähteenmäki, saksofoni
  • Ville Toiviainen, kitara
  • Esko Järnfors, basso
  • Jyri Salpakari, rummut
  • Jarno Kukkola, piano ja virsisovitukset

Tervetuloa!

Kaikki joulunajan tapahtumat Otaniemen kappelissa löytyvät Espoon seurakuntien verkkosivuilta.

9. Wappulehti Julkun Julkinen toimitusilta 4.12 @ OK20 iso

Valokuvaaja toiselle: ”Miks sä tollasen lasin ostit – perustele!” -Julkku 1986

Mistä näitä vitsejä oikein tulee ja kuka niitä keksii? Nyt on mahdollisuus saada omat vitsikkäät aatoksensa kansien väliin. Tupsukansan Wappulehti Julkku järjestää julkisen toimitusillan, jossa tarkoituksena on keksiä ja kehittää vitsejä ja jutunjuurta Wappulehteä varten. Mikäli pää kumisee tyhjyyttään, voi inspiraatiota hakea aikaisempien Julkkujen materiaalista Elisan e-kirja -palvelussa. Sähköisiä Julkkuja on julkaistu vasta 80-luvulta, mutta lisää on tulossa.

  • Mitä? Julkun julkinen toimitusilta, Pikkujouluhengellä
  • Missä? OK20 Iso + Sauna
  • Milloin? 4.12

Seuraathan Julkkua myös facebookissa.  Onko vuoden 2014 Julkussa juuri Sinun vitsisi?

Terveisin Julkku 2014

Eläimiinsekaantujan vaimo kauhuissaan: ”Mieheni on taas hukassa!” -Julkku 1994

10. ESN Aalto: International Sitsit Pre-Christmas edition

On vuoden mielekkäimpien pikkujoulusitsien aika! Tähän aikaan vuodesta pikkujouluja riittää jokaiselle päivälle, mutta kuinka usein saat mahdollisuuden juhlistaa tätä iloista perinnettä paitsi monitieteisessä myös kansainvälisessä porukassa?

Nyt ESN Aalto, ESN HYY ja ESN Helga yhdistävät voimansa ja tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden kokea pikkujoulut täysin uudesta näkökulmasta. Toivotamme siis teidät lämpimästi tervetulleeksi ESN Pikkujoulusitseille! Liity mukaan laulamaan tuttuja sitsilauluja ja nauttimaan erikoisjouluateria yhdessä Helsingin yliopiston ja Haaga-Helian ammatikorkeakoulun kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. Sitsien jälkeen juhlat jatkuvat Rantasaunalla, joten loistava meininki on taattu!

  • MILLOIN: Sunnuntaina 08.12.2013 klo 19 alkaen
  • MISSÄ: Smökki, Otaniemi (Jämeräntaival 4)
  • HINTA: ESN kortilla 14e/alkoholiton 12e (ilman korttia 15/13e)
  • PUKUKOODI: Smart Casual, pikkujouluteema

Liput saatavilla Aalto yliopiston opiskelijoille maanantaista 25.11 alkaen seuraavasti:

  • Ma 25.11 klo 16.00-17.30 Päälafka
  • Ti 26.11 klo 15.00-17.00 Päälafka
  • Ke 27.11 klo 16.00-19.00 Jämeräntaival 5, olohuone

Lippuja myynnissä rajoitettu määrä – hommaa siis omasi heti!

Tapahtuma Facebookissa.

11. CEMS Stage 2013 and application period to CEMS MIM

CEMS Stage 2013

CEMS Stage 2013 invites you to a unique speaker and networking event on 27th November at 5pm at the School of Business! We will hear four inspiring and international speeches about the theme ”Personal Growth” (e.g. Speaker of the year 2012 André Noël Chaker and the ice hockey legend Juhani ”Tami” Tamminen). After the speeches the networking event will take place along with a glass of sparkling wine. More information and instructions for your free ticket on Facebook.

Application period to CEMS Master in International Management is now open!

CEMS MIM is a highly appreciated master’s degree in International Business, which has been continuously ranked among the top10 degrees by the Financial Times. At Aalto University, CEMS offers a great chance for a double degree with approximately one year more of studies. All students at Aalto University with business-related studies worth of 60 ECTS are eligible to apply. CEMS year consists of one semester at home university, one semester abroad and a minimum of 10-week internship in a foreign country. Read more about the CEMS MIM here.

Also, come and join us at the info event arranged by the current CEMS students on 3rd December at 6pm at KY Yläkertsi to find out more! CEMS – What, Who, Why? on Facebook.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *