Viikkotiedote 51/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 51/2013

AYY:n palvelupisteillä ja asuntotoimistossa on poikkeuksellisia aukioloaikoja vuodenvaihteessa. Tarkista aukioloajat täältä.

HUOM! Vuoden 2014 alusta alkaen viikkotiedotteen materiaali tulee toimittaa TORSTAIHIN klo 10:00 mennessä osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi. Tällöin tiedote ehditään kääntää ennen viikonloppua ja viikkotiedote saadaan julkaistua myös ruotsiksi ja englanniksi heti maanantaina!

Rauhallista joulua ja uutta vuotta 2014 kaikille!

  1. Loppuvuonna tapahtuu
  2. AYY hakee koulutuspoliittista asiantunttijaa sekä viestintä- ja järjestöasiantuntijan opintovapaan sijaista
  3. Ilmoittautuminen AYY:n neljänteen vuosijuhlaan on auennut
  4. AYY hakee vuoden 2013 oppimisen edistämistekoa ja kansainvälistä tekoa!
  5. TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on avattu!
  6. Sano se suomeksi! -kampanja kannustaa kv-opiskelijoita suomen kielen käyttöön
  7. Haku auki AYY:n toimikuntiin!
  8. Vastaa Ainon lukijakyselyyn
  9. Vastaa kyselyyn tiedon jakamisesta ja tallentamisesta pilvipalveluissa!
  10. ASP > suunta kohti omaa kotia
  11. Mindfulness –työpajat keväällä 2014
  12. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston apurahat haettavissa – DL tänään 16.12.
  13. Virittäydy joulutunnelmaan Aallon musiikkiyhdistysten joulukonserteissa
  14. Osallistu Puoli seitsemän -ohjelman kuvauksiin –  to 19.12. klo 13-14@DF

1. Loppuvuonna tapahtuu

2. AYY hakee koulutuspoliittista asiantunttijaa sekä viestintä- ja järjestöasiantuntijan opintovapaan sijaista

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on lähes 15 000 opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. AYY toimii kolmella kampuksella ja Otaniemessä sijaitsevalla keskustoimistolla. Yhteensä AYY työllistää noin 50 henkeä. AYY on ylioppilaskuntakentällä nuori ja innovatiivinen toimija, jossa pääsee toteuttamaan omia ideoita ja luomaan uutta. Työympäristönä AYY on nuorekas ja erittäin joustava.

Haemme nyt joukkoomme koulutuspoliittista asiantuntijaa sekä opintovapaan sijaista järjestö- ja viestintäasiantuntijalle.

Hakuaika koulutuspoliittisen asiantuntijan pestiin umpeutuu TÄNÄÄN 16.12. klo 16:00. Lisätietoja: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-koulutuspoliittista-asiantuntijaa/

Järjestö- ja viestintäasiantuntijan paikkaa voi hakea joulupäivään 25.12. klo 16:00 saakka. Lisätietoja: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-jarjesto-ja-viestintaasiantuntijan-opintovapaan-sijaista/

3. Ilmoittautuminen AYY:n neljänteen vuosijuhlaan on auennut

AYY:n neljännet vuosijuhlat järjestetään lauantaina 1.2.2014 tapahtumakeskus Telakalla. Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita. Pääjuhlan hinta on opiskelijoille 85€ ja muille vieraille 95€ sisältäen juhlavan kasinoillallisen loputtomine tarjoiluineen ja vallankumoukselliset jatkot. Sunnuntaina 2.2. järjestetään iloinen silliaamiainen, jonka hinta on 15€.

Juhlan dresscode on tumma puku akateemisilla kunniamerkeillä. Silliaamiaiselle voitte pukeutua vapaan rennosti.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: www.vuosijuhlat.fi (sivusto päivittyy lähiaikoina)

4. AYY hakee vuoden 2013 oppimisen edistämistekoa ja kansainvälistä tekoa!

On jälleen tullut aika palkita vuoden oppimisen edistämisteko sekä vuoden kansainvälinen teko. Onko tuntemasi professori, opiskelijajärjestö tai joku muu tehnyt jotain erityistä oppimisen tai Aallon kansainvälisyyden eteen? Ansaitseeko joku tuntemasi taho tai henkilö tunnustusta loistavasta ideasta tai ponnistuksesta oppimisen tai kansainvälisyyden edistämiseksi? Jos kyllä, ehdota heidän tekoaan vuoden oppimisen edistämisteko tai vuoden kansainvälinen teko –palkinnon saajaksi! Palkinto voidaan luovuttaa Aallon piirissä toimivalle henkilölle, ryhmälle tai järjestölle.

Lähetä ehdotuksesi seuraavien lomakkeiden kautta 31.12.2013 mennessä:

Sisällytä kuvaus teosta ja perustelut miksi tämän teon tulisi voittaa palkinto. Palkinto jaetaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlissa helmikuussa.

5. TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on avattu!

TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2014 ensimmäisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 2.2.2014 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Kevään 2014 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

6. Sano se suomeksi! -kampanja kannustaa kv-opiskelijoita suomen kielen käyttöön

Aalto-yliopistossa on käynnistymässä kampanja nimeltä Sano se suomeksi!, jonka avulla kansainvälisiä opiskelijoita rohkaistaan puhumaan suomea arkipäivän tilanteissa. Vastaavia kampanjoita on aiemmin järjestetty muissa Suomen korkeakouluissa. Heikko suomen kielen taito on yksi suurimpia esteitä kansainvälisten opiskelijoiden työllistymiselle ja vähäinenkin kielitaito helpottaa sekä työn saantia että suomalaiseen yhteiskuntaan asettumista.

Kampanja kannustaa myös suomalaisia palvelemaan kansainvälisiä opiskelijoita suomeksi.

Erilaisissa palvelutilanteissa yliopistolla opiskelijat pääsevät harjoittelemaan suomen kieltä käytännössä. Opiskelijat voivat kampanjan aikana asioida suomeksi ja kerätä samalla merkintöjä ”suomipassiin”, joita jaetaan Aallon kielikeskuksessa, OOP-palvelupisteillä ja AYY:n toimistolla. Kampanjan päätyttyä eniten merkintöjä keränneet opiskelijat palkitaan. Passiin voi saada merkinnän asioituaan esimerkiksi opiskelijaruokalassa, kiltahuoneella, KY:n toimistolla tai AYY:llä suomeksi. Myös opetus- ja muu Aallon henkilökunta voi antaa opiskelijan passiin merkinnän suomeksi käydystä keskustelusta. Merkintä annetaan kirjoittamalla passiin oma nimi, paikka ja päivämäärä. Yksityiskohtaiset ohjeet henkilökunnalle löytyvät passin takasivulta.

Kampanja alkaa 13. tammikuuta ja päättyy 14. maaliskuuta 2014. Kampanjan tunnuksena ovat rintanapit, joista tunnistaa kampanjaan osallistuvat opiskelijat sekä kampanjassa mukana olevien tahojen henkilökunnan. Kampanjaan osallistuvissa palvelupisteissä on myös näkyvillä Sano se suomeksi! -juliste. Kampanjasta tiedotetaan Aallon henkilökunnalle loppuvuodesta 2013, jolloin myös jaetaan kampanjajulisteita ja -rintanappeja. Myös kansainvälinen henkilökunta voi halutessaan osallistua merkintöjen keräämiseen.

Kampanjan järjestävät yhteistyössä kielikeskus, AYY ja Aalto-yliopisto. Lisätietoja löytyy kampanjan Facebook-sivulta www.facebook.com/SanoSeSuomeksiAtAalto. Voit myös olla yhteydessä kielikeskuksen suomen opetuksen koordinaattoriin Inkeri Lehtimajaan (inkeri.lehtimaja@aalto.fi) tai Perustieteiden korkeakoulun opintokoordinaattoriin Jaakko Kölhiin (jaakko.kolhi@aalto.fi).

7. Haku auki AYY:n toimikuntiin!

Tule tekemään ylioppilaskunnastasi enemmän sinun näköisesi! Vuodelle 2014 on jaossa tehtäviä erilaisissa jaostoissa ja toimikunnissa. Vuotta AYY hommissa et tule varmasti katumaan! Haku AYY:n toimikuntiin on auki 19.12. asti. Haun tarkemman aikataulun löydät osoitteesta /stop/hakuaikataulu-2013/.

Lisätietoja eri tehtävistä löytyy myös /stop -sivustolta.

8. Vastaa Ainon lukijakyselyyn

Oletko lukenut Aino-lehteä tänä vuonna? Oletko kokenut sen omaksesi? Jos kyllä, miksi? Jos et, mikset? Vastaa Ainon lukijakyselyyn ja vaikuta siihen, millainen ylioppilaslehtesi on ensi vuonna. Vastaamiseen menee aikaa 5-10 min. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan leffalippuja. Toimitus kiittää jo etukäteen!

9. Vastaa kyselyyn tiedon jakamisesta ja tallentamisesta pilvipalveluissa!

Verkottunut ja kansainvälinen toimintaympäristömme korostaa tarvetta tiedon käyttämiseen ja helppoon jakamiseen ajasta ja paikasta riippumatta. Tarpeiden ratkaisemiseksi kattavasti Aalto-yliopistossa on meneillään projekteja palveluihin Box, Google Drive ja Office 365 liittyen. Jotta saamme Aalto-yliopiston palveluvalikoimaan helppokäyttöiset, tarkoituksenmukaiset ja juuri yliopistollemme sopivat pilvipalvelut, selvitämme nyt projekteissa tarkemmin tiedon tallennukseen ja jakamiseen liittyviä tarpeita.

Auta vastaamalla kyselyyn 20.12. mennessä täällä.

Kyselyssä on 20 kysymystä, joten siihen vastaaminen ei vie pitkään. Kiitos ajastasi ja vastauksestasi, sen avulla saamme aikaan parhaan lopputuloksen!

Lisätietoja kyselystä: Ilari Lähteenmäki, ilari.lahteenmaki@aalto.fi, 050 384 1751

10. ASP > suunta kohti omaa kotia

Jos et ole aiemmin omistanut asuntoa, mutta haaveilet siitä, ASP-säästäminen on sinulle sopiva säästämisen muoto. ASP-säästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, vaikka kodin ostaminen olisi ajankohtaista vasta vuosien päästä. ASP-säästäjänä saat parempaa korkoa säästöillesi, paremmat ehdot asuntolainallesi ja maksutonta korkotukea. Lisäksi ASP-säästöt ja ASP-laina lasketaan mukaan OP-bonuksia* kerryttävään asiointiin.

Helsingin OP Pankki tarjoaa Aalto Yliopiston Ylioppilaskunnan jäsenille tuntuvan edun: kun keskität päivittäiset pankkipalvelut Helsingin OP Pankkiin ja avaat asp-säästötilin, saat Easy -vakuutuspaketin maksutta vuodeksi. Lue lisää ja varaa aika konttoriin: op.fi/asp

*OP-bonuksia kertyy Osuuspankin omistajajäsenelle tai Helsingin OP Pankin asiakkaalle, jonka oma tai perheen yhteinen pankki- ja/tai vakuutusasiointi on vähintään 5 000 euroa kuukaudessa. OP-bonukset kertyvät bonustilillesi kuukausittain, ja niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi pankkipalvelujen ja Pohjolan vakuutusten maksamiseen.

11. Mindfulness –työpajat keväällä 2014

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä.

Työpajassa on viisi kokoontumiskertaa (2 tuntia/kerta). Kevään 2014 työpajat pidetään maanantaisin 13.1.-10.2. klo 9.30-11.30 (englanniksi) ja klo 13-15 (suomeksi) sekä maanantaisin 24.2.-24.3. klo 9.30-11.30 (englanniksi) ja klo 13-15 (suomeksi).

Kokoontumispaikka: Lönnrotin katu 23 a 7, 00120 Helsinki

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: ilmoittautumiset opintopsykologi(at)aalto.fi. Lisätietoa opintopsykologien sivuilta Intosta.

12. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston apurahat haettavissa – DL tänään 16.12.

Polyteknikkojen Kuoron Rahaston tarkoituksena on stipendein ja apurahoin tukea ja edistää AYY:n ja sen piirissä toimivien yhdistysten jäsenten lauluharrastusta.

Polyteknikkojen Kuoron Rahasto julistaa haettavaksi apurahat laulukaudelle 2013-2014.

Hakijoita pyydetään selvittämään lauluharrastuksensa sekä perustelemaan apurahan tarve. Hakemukseen on liitettävä hakijan henkilötunnus, verotuskunta, yhteystiedot ja tilinumero, kopio AYY:n jäsenmaksukuitista tai opiskelijakortista sekä selvitys lauluharrastuksen laulukauden syyskuu 2013 – elokuu 2014 kuluista tositteineen.

Hakemukset on toimitettava maanantaihin 16.12.2012 klo 16.00 mennessä osoitteeseen Polyteknikkojen Kuoron Rahasto, Timo Voipio, PL 69, 02151 Espoo. Hakemuksen voi myös jättää näillä yhteystiedoilla varustetussa kirjekuoressa AYY:n Otaniemen palvelupisteeseen tai toimittaa sähköisesti PDF-muodossa osoitteeseen pkr-hakemukset@polyteknikkojenkuoro.fi

Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Hakemuksen on oltava perillä mainittuun ajankohtaan mennessä.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Polyteknikkojen Kuoron Rahaston edustaja Timo Voipio, 041-518 9294, timo.voipio@polyteknikkojenkuoro.fi.

13. Virittäydy joulutunnelmaan Aallon musiikkiyhdistysten joulukonserteissa

Dominante

  • Ti 17.12. klo 19:00 Helsingin Tuomiokirkko
  • Ke 18.12. klo 19:00 Tapiolan kirkko

KYL

  • Ti 17.12. klo 18:00 ja klo 20:00 Saksalainen kirkko
  • To 19.12. klo 19:00 ja klo 21:30 Temppeliaukion kirkko
  • Liput tiketistä, kuorolaisilta tai ovelta

KYN – Hiljainen joululaulu

  • to 19.12. klo 19:00 Pyhän sydämen kappeli
  • la 21.12. klo 19:00 Temppeliaukion kirkko.
  • Liput kuorolaisilta,Tiketistä, www.kyn.fi sekä tuntia ennen ovelta.

Polyteknikkojen Kuoron joulukonsertit

  • to 19.12. klo 18:00 ja klo 20:00  Johanneksenkirkko
  • Liput kuorolaisilta, AYY:n Otaniemen palvelupisteestä, joulukonsertti.fi sekä ovelta.

14. Osallistu Puoli seitsemän -ohjelman kuvauksiin –  to 19.12. klo 13-14@DF

Kaipaamme TV1:n Puoli seitsemän -ohjelman kuvauksiin torstaina 19.12 kello 13.00-14.00 Design Factoryyn halukkaita opiskelijoita ja opettajia seuraamaan tanssiesitystä, teemalla anteeksianto. Tanssiesitys on osa insertin sisältöä, joka lähetetään ohjelmassamme ensi vuoden alussa.

Nyt on mahdollisuus päästä tutustumaan kuvauksiin ja nauttimaan kulttuurillista antia. Jos on oikein hyvä tuuri, saatat näkyä ohjelmassamme, joka kerää katsojia tiistaista perjantaihin kello 18.30 alkaen yli 400 000. Kuvausten jälkeen halukkaille on tarjolla glögiä ja piparia.

Lisätietoja: Helena Lappeteläinen/ Toimittaja, p. 040 1909 170

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *