Viikkotiedote 3/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 3/2014

Muistutus: Vuoden 2014 alusta alkaen viikkotiedotteen materiaali tulee toimittaa TORSTAIHIN klo 10:00 mennessä osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi. Tällöin tiedote ehditään kääntää ennen viikonloppua ja viikkotiedote saadaan julkaistua myös ruotsiksi ja englanniksi heti maanantaina.

Mitä mainiointa alkanutta vuotta 2014 kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu
  2. Ilmoittaudu AYY:n neljänteen vuosijuhlaan
  3. TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on avattu!
  4. Sano se suomeksi! -kampanja kannustaa kv-opiskelijoita suomen kielen käyttöön
  5. Mindfulness –työpajat keväällä 2014
  6. Apply now for the Vaisala Giant Leap Internship Program!
  7. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!
  8. ADD CAFE ja 3D-tulostusworksopit
  9. EntreMill – työelämälähtöinen uravalmennusohjelma korkeakouluopiskelijoille! Hae mukaan!
  10. Hae mukaan AIESEC Aaltoon
  11. Apply to CEMS Master in International Management
  12. Aalto Management Consulting Association (AMCA): Application Open Now!
  13. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu

Viikko 3

Viikko 4

2. Ilmoittaudu AYY:n neljänteen vuosijuhlaan

AYY:n neljännet vuosijuhlat järjestetään lauantaina 1.2.2014 tapahtumakeskus Telakalla. Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita. Pääjuhlan hinta on opiskelijoille 85€ ja muille vieraille 95€ sisältäen juhlavan kasinoillallisen loputtomine tarjoiluineen ja vallankumoukselliset jatkot. Sunnuntaina 2.2. järjestetään iloinen silliaamiainen, jonka hinta on 15€.

Juhlan dresscode on tumma puku akateemisilla kunniamerkeillä. Silliaamiaiselle voitte pukeutua vapaan rennosti.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: www.vuosijuhlat.fi

3. TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on avattu!

TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2014 ensimmäisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 2.2.2014 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Kevään 2014 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

4. Sano se suomeksi! -kampanja kannustaa kv-opiskelijoita suomen kielen käyttöön

Aalto-yliopistossa on käynnistymässä kampanja nimeltä Sano se suomeksi!, jonka avulla kansainvälisiä opiskelijoita rohkaistaan puhumaan suomea arkipäivän tilanteissa. Vastaavia kampanjoita on aiemmin järjestetty muissa Suomen korkeakouluissa. Heikko suomen kielen taito on yksi suurimpia esteitä kansainvälisten opiskelijoiden työllistymiselle ja vähäinenkin kielitaito helpottaa sekä työn saantia että suomalaiseen yhteiskuntaan asettumista.

Kampanja kannustaa myös suomalaisia palvelemaan kansainvälisiä opiskelijoita suomeksi.

Erilaisissa palvelutilanteissa yliopistolla opiskelijat pääsevät harjoittelemaan suomen kieltä käytännössä. Opiskelijat voivat kampanjan aikana asioida suomeksi ja kerätä samalla merkintöjä ”suomipassiin”, joita jaetaan Aallon kielikeskuksessa, OOP-palvelupisteillä ja AYY:n toimistolla. Kampanjan päätyttyä eniten merkintöjä keränneet opiskelijat palkitaan. Passiin voi saada merkinnän asioituaan esimerkiksi opiskelijaruokalassa, kiltahuoneella, KY:n toimistolla tai AYY:llä suomeksi. Myös opetus- ja muu Aallon henkilökunta voi antaa opiskelijan passiin merkinnän suomeksi käydystä keskustelusta. Merkintä annetaan kirjoittamalla passiin oma nimi, paikka ja päivämäärä. Yksityiskohtaiset ohjeet henkilökunnalle löytyvät passin takasivulta.

Kampanja alkaa 13. tammikuuta ja päättyy 14. maaliskuuta 2014. Kampanjan tunnuksena ovat rintanapit, joista tunnistaa kampanjaan osallistuvat opiskelijat sekä kampanjassa mukana olevien tahojen henkilökunnan. Kampanjaan osallistuvissa palvelupisteissä on myös näkyvillä Sano se suomeksi! -juliste. Kampanjasta tiedotetaan Aallon henkilökunnalle loppuvuodesta 2013, jolloin myös jaetaan kampanjajulisteita ja -rintanappeja. Myös kansainvälinen henkilökunta voi halutessaan osallistua merkintöjen keräämiseen.

Kampanjan järjestävät yhteistyössä kielikeskus, AYY ja Aalto-yliopisto. Lisätietoja löytyy kampanjan Facebook-sivulta www.facebook.com/SanoSeSuomeksiAtAalto. Voit myös olla yhteydessä kielikeskuksen suomen opetuksen koordinaattoriin Inkeri Lehtimajaan (inkeri.lehtimaja@aalto.fi) tai Perustieteiden korkeakoulun opintokoordinaattoriin Jaakko Kölhiin (jaakko.kolhi@aalto.fi).

5. Mindfulness –työpajat keväällä 2014

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä.

Työpajassa on viisi kokoontumiskertaa (2 tuntia/kerta). Kevään 2014 työpajat pidetään maanantaisin 13.1.-10.2. klo 9.30-11.30 (englanniksi) ja klo 13-15 (suomeksi) sekä maanantaisin 24.2.-24.3. klo 9.30-11.30 (englanniksi) ja klo 13-15 (suomeksi).

Kokoontumispaikka: Lönnrotin katu 23 a 7, 00120 Helsinki

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: ilmoittautumiset opintopsykologi(at)aalto.fi. Lisätietoa Intosta.

6. Apply now for the Vaisala Giant Leap Internship Program!

Interested in a summer internship, but don’t want to settle for just anything? Apply now for the Vaisala Giant Leap Internship Program!

Are you looking for a summer internship that would really let you show what you can do? One that would give you meaningful assignments on real-life challenges that have genuine business relevance? Then look no further – Vaisala Giant Leap Internship Program is the one for you.

Challenging but rewarding, the program is designed for 3+ year students in a university or polytechnic with a variety of skills, qualities and educational backgrounds. We’ll hire altogether up to 21 students for a period of three months over the summer 2014 to work in our offices in Helsinki, Finland; Birmingham, United Kingdom; and Boulder, CO, United States. The projects this year deal with sustainability reporting, quality metrics and mechanics, software development, life cycle cost calculation, eLearning development and weather radar display development, for example.

The application period has started – go to www.vaisala.com/giantleap for more details on project contents, requirements and instructions on how to apply, and follow us on Facebook to get updated info on the next summer projects and to stay in the loop of the recruitment process. Via this link, you can get to know our Giant Leap Alumni Juuso’s story in the form of a video. Juuso is now working as Vaisala’s environmental engineer. To find out about last year’s interns’ experiences, check out this video. Read also blog entry at /blogi/2014/01/10/vaisalas_giant_leap_intenship/ Be sure to send in your application by February 9th!

7. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!

Vuosittaiseen ”trendence Graduate Barometer” -kysely on taas auki. Kyselyssä pyydetään arvioimaan muun muassa sitä, kuinka tyytyväinen olet opintoihisi ja mitä odotuksia sinulla on tulevaisuuden uraasi koskien. Kysely kerää yhteen opiskelijoiden mielipiteitä ympäri Eurooppaa arvioiden eroja ja yhtäläisyyksiä eri maiden välillä. Vastattuasi sinun on mahdollista verrata vastauksiasi Euroopan opiskelijoiden keskiarvoihin. Kysely on englannin kielellä.

Vastaa kyselyyn 10. helmikuuta 2014 mennessä klikkaamalla oheista linkkiä: www.trendence-gradbarometer.eu

Vastaajien kesken arvotaan 5 x 500 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti sekä 10 x 200 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti

Vakuutamme, että vastauksesi käsitellään anonyymisti ja tietosuojalain määrittelemällä tavalla. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen ja onnea arvontaan!

8. ADD CAFE ja 3D-tulostusworksopit

Ylioppilaskuntavetoinen ADD CAFE palvelee keväällä 2014 arkisin klo 11-17. Tapaa ystäviä, opiskele ja tutustu 3D-tulostukseen, samalla kun nautit ensiluokkaista kahvia!

Kevään 3D-tulostusworkshopit järjestetään ADD LAB:illa 18.2, 4.3, 18.3, 1.4, 15.4 ja 29.4. klo 10.30-16.00. Ei esitietovaatimuksia, ilmoittaudu mukaan kahvilassa!

Tervetuloa! ADD CAFE

9. EntreMill – työelämälähtöinen uravalmennusohjelma korkeakouluopiskelijoille! Hae mukaan!

Oletko valmistumassa ja tarvitset alkusysäyksen urallesi? Kaipaatko sparrausta työnhakuun? Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä? EntreMill-uravalmennusohjelma on vastaus näihin ja moneen muuhun kysymykseen! EntreMill on työelämään kytketty uravalmennusohjelma, johon sisältyy lähiopetuksena tapahtuvaa valmennusta, ohjausta ja konsultointia sekä ohjelman aikana toteutettava lopputyö. Valmennus perustuu tehokasta työllistymistä edistäviin toimenpiteisiin ja niiden työelämätaitojen kehittämiseen, joita ei opita koulussa. Valmennusohjelma sopii hyvin opiskelijoille, koska sen rinnalla voi samanaikaisesti opiskella, tehdä opinnäytetyötä tai työskennellä osa-aikaisesti. Valmennusohjelma on tarkoitettu innostuneille ja motivoituneille korkeakoulututkintoa suorittaville ja valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille (yliopisto/amk) tai vastavalmistuneille, jotka kaipaavat sparrausta työelämään siirtymisessä ja työelämävalmiuksien kehittämisessä.

Valmennusohjelma on valituille opiskelijoille maksuton! Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät täältä.  Hyödynnä ainutlaatuinen tilaisuus ja hae mukaan 31.1.2014 klo 16.00 mennessä!

10. Hae mukaan AIESEC Aaltoon

Joululoma on ohi. Haluatko uuden alun uudelle lukukaudelle, kehittää johtamistaitojasi, saada kansainvälistä kokemusta, vai kenties toimia kansainvälisessä tiimissä? Aloita hakemalla AIESECin jäseneksi täällä.

Lue lisää AIESEC Aallosta ja siitä, miten AIESECiin liittyminen antaa sinulle uusia kokemuksia.

11. Apply to CEMS Master in International Management

Are you interested in working within international business? Would you like to acquire a top-ranked double degree with just one year more of studies? CEMS MIM offers you this – and so much more. All the Aalto students with min. 60 ECTS of business-related studies and a bachelor’s degree (by June 2014) are eligible to apply. Read more about the CEMS MIM here. Application period is open until January 20th!

12. Aalto Management Consulting Association (AMCA): Application Open Now!

If you have genuine interests in Management Consulting industry and would like to find out more as well as prepare yourself for the reputablly tough interview process, then AMCA is for you. We are a career-oriented student association. Our list of Corporate Partners this year has included the biggest names in consulting business such as McKinsey, The BCG, Accenture, etc.

Become one of us would mean you will have access to our unique excursions to the partner companies, and get a head start in your future career as a consultant. So wait no more! Please apply now here.

Deadline will be 24th January.

We look forwards forwards to welcoming you, future members!

13. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen? Lähetä lyhyt tekstisi, maksimissaan kolme lyhyttä kappaletta eli noin 150 sanaa, TORSTAIHIN klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi. Anna tekstillesi myös otsikko ja kirjoita siitä muutaman virkkeen tiivistelmä viikkotiedotteen sähköpostiversiota varten. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n tiedottaja Henna Lahti (etunimi.sukunimi@ayy.fi, puh: 050 520 9440).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *