Viikkotiedote 4/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 4/2014

Tällä viikolla ehdit vielä ilmoittautua AYY:n huikeisiin vuosijuhliin, vallankumouksellisiin jatkobileisiin ja/tai vuosijuhlabrunssille. Lue lisää ja ilmoittaudu osoitteessa www.vuosijuhlat.fi

  1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu
  2. Ilmoittaudu AYY:n neljänteen vuosijuhlaan, jatkobileisiin ja/tai sillikselle
  3. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?
  4. Lähde pikkulaskiaiseen Turkuun Aavan kanssa
  5. Aalto-papit päivystävät kampuksilla lukukausien aikana
  6. YTHS:n uusi kielistrategia astui voimaan 1.1.2014
  7. KY-Speksi 2014 Le Coq Magnifique – lippukauppa on auki!
  8. Kansainvälinen kaivos,- ja mineraali- ja georakentamisen maisteriohjelman EMMEP Info- ja saunailta Rantsulla 22.1. klo 17:00
  9. Environmental Stewardship – Kesästipendi korkeakouluopiskelijoille Yhdysvaltoihin
  10. Huippukesä huippuyliopistossa: haetaan jälleen erinomaisia opiskelijoita kesäkouluun Stanfordin yliopistoon
  11. Teekkaripurjehtijoiden infoilta ke 29.1. klo 18-23 Ossinlinnassa
  12. Tervetuloa kokeilemaan futsalia FC Kissojen kanssa Unisport Kumpulaan keskiviikkona 29.1 klo 17-19
  13. PSK Kuplan Laitesukelluksen Peruskurssi ja laitesukelluskokeilu 2014

1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu

Viikko 4

Viikko 5

2. Ilmoittaudu AYY:n neljänteen vuosijuhlaan, jatkobileisiin ja/tai sillikselle

AYY:n neljännet vuosijuhlat järjestetään lauantaina 1.2.2014 tapahtumakeskus Telakalla. Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita. Pääjuhlan hinta on opiskelijoille 85€ ja muille vieraille 95€ sisältäen juhlavan kasinoillallisen loputtomine tarjoiluineen ja vallankumoukselliset jatkot.

Jos juhlaillallinen puheineen ei kiinnosta ja illalliskortin hinta polttelee näppejäsi, voit osallistua vuosijuhliin osana vallankumousta. Osallistuminen bileisiin alkaa tasan 21.30 oluttuvasta Telakalla. Osallistuminen maksaa juhliin 25€ ja vastineeksi saat ohjelmaa vuosijuhlahumussa aamuyöhön asti muun juhlakansan kanssa.

Sunnuntaina 2.2. järjestetään iloinen silliaamiainen, jonka hinta on 15€.

Pääjuhlan dresscode on tumma puku akateemisilla kunniamerkeillä. Jatkoille saapuvat pukeutuvat vallankumous -teeman mukaisesti. Silliaamiaiselle voitte pukeutua vapaan rennosti.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: www.vuosijuhlat.fi

3. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen? Lähetä lyhyt tekstisi, maksimissaan kolme lyhyttä kappaletta eli noin 150 sanaa, TORSTAIHIN klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi. Anna tekstillesi myös otsikko ja kirjoita siitä muutaman virkkeen tiivistelmä viikkotiedotteen sähköpostiversiota varten. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n tiedottaja Henna Lahti (etunimi.sukunimi@ayy.fi, puh: 050 520 9440).

4. Lähde pikkulaskiaiseen Turkuun Aavan kanssa

Aava järjestää kaikille Aalto -yliopiston opiskelijoille avoimen kyydin Turun Pikkulaskiaiseen! Pikkulaskiainen on Turussa järjestettävä appro jota edeltää Puolalanpuistossa järjestettävä mäkitapahtuma. Lähtiessä ja saavuttaessa bussi käy sekä Otaniemessä että Kampissa. Ilmoittautuessa valitse pysäkkisi.

  • Otaniemen pysäkki: Otaniemen ostari (Otakaari 11)
  • Kampin pysäkki: Eteläisellä rautatienkadulla sijaitseva bussiparkkipaikka KY-taloa vastapäätä

Matkalla on hintaa 30 euroa sisältäen lipun Pikkulaskiaiseen. Maksutiedot saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä sähköpostiisi.

Pikkulaskiaisen jatkopaikkana ovat Börs, Monkey ja Amarillo.

Paikkoja on 50 ja ilmoittautuminen aukeaa torstaina 16.1. klo 12:00 ja se tapahtuu osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/aava/pl14/ Ilmoittautuminen sulkeutuu 2.2. klo 12:00

Lisätietoja:
http://www.pikkulaskiainen.fi/ sekä facebookista.

5. Aalto-papit päivystävät kampuksilla lukukausien aikana

Aaltopapit Jenny Vainio ja Juha Lassila päivystävät Otaniemen päärakennuksen (Otakaari 1) huoneessa M136 ma-to klo 9-12. Oppilaitospapit ovat käytettävissäsi, uskonnosta ja vakaumuksesta riippumatta, kun haluat jutella jutella elämästä, ihmissuhteista tai opiskelusta.

Katso muiden kampusten pappien yhteystiedot ja päivystysajat Intosta.

6. YTHS:n uusi kielistrategia astui voimaan 1.1.2014

YTHS:n hallitus hyväksyi 2.9.2013 säätiön kielistrategian, joka tuli voimaan 1.1.2014. Strategia tähtää opiskelijoiden yhdenvertaisen palvelun varmistamiseen.

Kielistrategiassa YTHS:n asiakkaille annetaan palvelulupaus. Sen mukaan kaksikielisillä alueilla opiskelijoita palvellaan hyvällä suomen ja ruotsin kielellä ja muuta kuin ruotsia tai suomea äidinkielenään puhuvia vähintään tyydyttävällä englannin kielellä.

YTHS:n verkkosivuilla julkaistaan mm. palveluihin liittyvät ajankohtaistiedotteet sekä asiakasinfo suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Myös tärkeimmät potilasohjeet sekä terveyden edistämismateriaali julkaistaan niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi.

Lue lisää kielistrategiasta ja palvelulupauksesta.

7. KY-Speksi 2014 Le Coq Magnifique – lippukauppa on auki!

C’est magnifique! KY-Speksi vuosimallia 2014 on julkistettu. Le Coq Magnifique kutsuu kaikki speksin ystävät nauttimaan ravintolaillasta upeiden näyttelijöiden, uskomattomien tanssijoiden sekä tempaavan musiikin tahdittamana. Ensi-ilta on 6. helmikuuta Teatteri Forumissa. Jos et pelkää hurttia huumoria, klikkaa itsesi nettisivujen kautta lippukauppaan!

Lipunmyyntejä kauppiksella joka viikko, muiden kampusten lipunmyynnit ilmoitetaan myöhemmin. Huom! KY-Speksillä käy kortti!

Oletko mursu, phuksi tai fuksi? Tervetuloa katsomaan KY-Speksiä 13.2. AFYE tarjoaa sadalle ensimmäiselle ensimmäisen vuoden opiskelijalle ilmaisen lipun helmikuun mahtavimpaan spektaakkeliin. Tykkää KY-Speksin Facebook-sivusta, täytä lomake ja varmista ettet missaa ensi kuun kuuminta puheenaihetta. Bienvenue!

8. Kansainvälinen kaivos,- ja mineraali- ja georakentamisen maisteriohjelman EMMEP Info- ja saunailta Rantsulla 22.1. klo 17:00

Aalto-yliopiston kalliotekniikan labra yhdessä Kalliotekniikan kerhon, KTK, kanssa järjestää Info- ja saunaillan kaikille kiinnostuneille syksyllä 2014 alkavasta kaksivuotisesta kaivosalan-, mineraalien jalostamisen- sekä georakentamisen maisteriohjelmasta, European Mining, Mineral and Environmental Program, EMMEP. Ohjelma on kaksivuotinen maisteriohjelma, joka suoritetaan eri yliopistoissa Euroopassa. Mukana ohjelmassa ovat Aalto-yliopisto, RTWH Aachen (Saksa), TU Delft (Hollanti), Miskolc (Unkari) sekä Wrocklaw (Puola). Ohjelmassa voi erikoistua joko kaivos-, mineraalien jalostus tai geotekniselle alalle.

Tule kuuntelemaan vastuuprofessoreiden esittämänä ohjelman yleisinfo sekä ohjelman suorittaneiden opiskelijoiden mietteitä Rantasaunalle keskiviikkona 22.1.2014 alkaen klo 17:00. Tarjolla myös hyvää ruokaa ja juomaa illan sponsoreiden, Normetin sekä Caterpillarin, tarjoamana! Glück Auf!!!

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Lisätietoa ohjelmasta:
www.emmep.org
www.femp.org

9. Environmental Stewardship – Kesästipendi korkeakouluopiskelijoille Yhdysvaltoihin

Fulbright Center on julistanut hakuun Environmental Stewardship –stipendin. Stipendi on tarkoitettu 18-22 -vuotiaille alempaa korkeakoulututkintoa suorittaville suomalaisille korkeakouluopiskelijoille. Kaikki kulut kattavalla stipendillä opiskellaan kesällä 2014 viiden viikon ajan Institute on Environmental Stewardship -ohjelmassa Yhdysvalloissa. Koulutuksen aikana tutustutaan ympäristötieteisiin liittyvien aiheiden lisäksi myös yhdysvaltalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Stipendiä voivat hakea kaikkien tieteenalojen opiskelijat. Hakuaika päättyy torstaina 23.1.2014 klo 10.

Lisätietoja stipendistä sekä hakulomakkeet saa Fulbright Centerin verkkosivuilta.

Kyselyihin vastaa 13.1.2014 lähtien: Johanna Lahti, apulaisjohtaja, Fulbright Center puh. 044 5535 278, johanna.lahti(at)fulbright.fi

10. Huippukesä huippuyliopistossa: haetaan jälleen erinomaisia opiskelijoita kesäkouluun Stanfordin yliopistoon

Nyt Sinulla on Aallon opiskelijana (loppuvaiheen kandit ja alkuvaiheen maisterit) neljättä kertaa mahdollisuus hakea Stanfordin yliopiston järjestämään kesäkouluun – Stanford Summer International Honors Program SSIHP – joka järjestetään 21.6 – 17.8.2014 Kaliforniassa. Aalto-yliopisto, yhteistyössä Stanfordin yliopiston kesäkoulun kanssa, tukee enintään kuuden aaltolaisen opintoja täydellä stipendillä. Hakuaika päättyy 31.1.2014

Hakuohjeet ja lisätiedot Intossa.

11. Teekkaripurjehtijoiden infoilta ke 29.1. klo 18-23 Ossinlinnassa

Kiinnostaako sinua raikas meri-ilma ja purjehtimisen jalot taidot? Haluatko oppia lukemaan merikarttaa ja tunnistamaan Helsingin edustan pahimmat karikot? Haluatko retkeillä Suomen kauniissa saaristossa rennossa ja hyvässä seurassa, etsien tunnelmallisimpia nuotiopaikkoja, lämpöisimpiä rantasaunoja ja kauneimpia auringonlaskuja? Tunnetko todella eläväsi vasta kun loki näyttää kaksinumeroisia lukuja ja vesi lentää? Viihdytkö kevätauringossa rapsuttelemassa veneenkylkeä? Olitpa sitten jo kokeneempi merikarhu tai kuivalla viihtyvä maakrapu, tule keskiviikkona 29.1. Ossinlinnan saunalle kuulemaan Teekkaripurjehtijoiden toiminnasta ja vuoden aikana järjestettävistä eri aktiviteeteista! Infoa ja tarinaa luvassa ainakin talven ja kevään kurssitarjonnasta, kevään talkoista, kesän purjehdusreissusta sekä elokuun Välimerenreissusta eli TripVenture 2014:sta. Tarjolla on myös ruokaa, juomaa ja lämmin sauna eikä lysti maksa yhtikäs mitään!

  • Mitä: Tripin infoilta
  • Missä: Ossinlinnassa
  • Milloin: ke 29.1. klo 18 alkaen, info-osuus n. klo 19-20
  • Hinta: ei maksa mitään!
  • Mukaan: oma itsesi, avoin mieli ja saunakamppeet. Ja tuo kaverisikin.

12. Tervetuloa kokeilemaan futsalia FC Kissojen kanssa Unisport Kumpulaan keskiviikkona 29.1 klo 17-19

Tapahtuma sopii kaikille naispuolisille kuntoon ja taitotasoon katsomatta. Sinulla ei tarvitse olla futistaustaa – kaikki ovat tervetulleita mukaan! Tapahtuman tarkoituksena on tutustua lajiin mukavan valmentajamme johdolla ja pitää hauskat treenit osallistujien taitotason mukaan. Tavoitteena on tietysti saada mahdollisimman moni innostumaan lajista! 😉

Tarvitset mukaan sisäliikuntavaatteet (esim. shortsit ja paita) sekä sopivat sisäpelikengät. Jos sinulla on jalkapallo tai futsalpallo otathan se mukaasi, niin saamme mahdollisimman monipuoliset treenit aikaiseksi! Sinun ei tarvitse olla Unisportin jäsen.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään ti 28.1 laittamalla sähköpostia osoitteeseen fckissat@gmail.com. Nähdään tapahtumassa!

  • Mitä? Futsal lajikokeilu
  • Missä? Unisport Kumpula (Väinö Auerin katu 11)
  • Milloin? ke 29.1 klo 17-19

Voit tutustua meihin lisää osoitteessa fckissat.fi

13. PSK Kuplan Laitesukelluksen Peruskurssi ja laitesukelluskokeilu 2014

Kevään kurssin info-luento järjestetään torstaina 6.2.2014 klo 17.30. Paikka vahvistetaan kurssin nettisivuille hyvissä ajoin. Järjestämme kurssin aloituksen yhteydessä to 6.2. myös laitesukelluskokeilun. Tapahtumassa saat perustietoa sukellusharrastuksesta ja pääset kokeilemaan laitesukeltamista uima-altaassa kokeneen kouluttajan johdattamana. Kokeilun jälkeen ehdit vielä halutessasi mukaan kevään kurssille.

Kurssi ja laitesukelluskokeilu järjestetään vain suomenkielellä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *