Viikkotiedote 5/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 5/2014

Tällä viikolla vietetään AYY:n neljänsiä vuosijuhlia. Onnea AYY 4v!
P.S. HSL kerää palautetta länsimetron liityntälinjastoluonnoksesta. Nyt on todellinen tilaisuus vaikuttaa! Lisätietoa: https://www.hsl.fi/linjastosuunnitelmat/lansimetron-liityntalinjasto

  1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu
  2. Kommentoi länsimetron liityntälinjastoluonnosta
  3. Capgeminin Young Professionals Academy haku päättyy 9.2.2014
  4. TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on auki!
  5. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin
  6. Kirjoita helpommin ja paremmin -intensiivityöpaja!
  7. Lähde pikkulaskiaiseen Turkuun Aavan kanssa
  8. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!
  9. KY-Speksi 2014 Le Coq Magnifique – lippukauppa on auki!
  10. Huippukesä huippuyliopistossa: haetaan jälleen erinomaisia opiskelijoita kesäkouluun Stanfordin yliopistoon
  11. EntreMill – työelämälähtöinen uravalmennusohjelma korkeakouluopiskelijoille! Hae mukaan!
  12. BOSTON 60’S CLUB PE 31.1.

1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu

Viikko 5

Viikko 6

2. Kommentoi länsimetron liityntälinjastosuunnitelmaa

Länsimetron liityntälinjastosuunnitelman luonnos on valmistunut ja HSL kerää siitä kommentteja 2.2. asti. Tutustu luonnokseen ja kommentoi sitä webropolkyselyssä HSL:n sivuilla.

Asukasyhdistykset, järjestöt ja yritykset voivat lähettää kannanottonsa suunnitelmaluonnokseen sähköpostitse osoitteeseen lansimetron_linjastosuunnitelma@hsl.fi.

Nyt kerättävien kommenttien perusteella arvioidaan, onko suunnitelmaan tarpeen tehdä vielä muutoksia. Tämän jälkeen suunnitelma viimeistellään ja viedään HSL:n hallituksen käsiteltäväksi.

Lisätietoja: https://www.hsl.fi/linjastosuunnitelmat/lansimetron-liityntalinjasto

3. Capgeminin Young Professionals Academy haku päättyy 9.2.2014

Capgemini on yksi maailman johtavista konsultointi-, teknologia- ja ulkoistuspalveluja tarjoavista yrityksistä, joka työllistää 130 000 työntekijää 44 maassa. Heistä yli 1600 tekee töitä suomalaisille asiakkaille. Yritys auttaa asiakkaitaan menestymään suunnittelemalla ja integroimalla teknisiä ratkaisuja heidän muuttuvan ja kehittyvän liiketoimintansa tueksi. Capgemini tarjoaa sovellusten ja infrastruktuurin hallinta-, kehitys- ja käyttöpalveluja sekä liiketoimintaprosessien ulkoistusta.

Capgemini hakee vastavalmistuneita teknisen ja kaupallisen alan opiskelijoita Young Professionals Academy (YPA)  -ohjelmaamme 2–3 kertaa vuodessa. Ohjelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden aloittaa ura IT-konsulttina vakituisessa työpaikassa. Perehdytysjakson aikana työskentelet asiakasprojekteissa kokeneen mentorin tukemana, syvennät teknologiaosaamistasi ja opit konsultoinnin perusteet. YPA-haku on käynnissä ja päättyy su 9.2.2014.

Liity tiimiin! Lisätietoja täällä.

4. TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on auki!

TTER:n vuoden 2014 ensimmäinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2014 ensimmäisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 2.2.2014 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Kevään 2014 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

5. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin

Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jännitys vaikuttaa opiskeluun ja jotka toivoisivat keinoja jännityksen kanssa pärjäämiseen. Jännittämistä on monenlaista, yksi jännittää esiintymistä, toinen sosiaalisia tilanteita, kolmas jotakin aivan muuta.

Työpajassa on tarkoitus ja mahdollisuus käsitellä erilaisia tilanteita ja jännittämistä yleensä – osallistujien omista lähtökohdista. Työskentelytapoina käytetään keskustelua sekä yksin ja yhdessä tehtäviä harjoituksia. Työpajassa on kuusi kokoontumiskertaa (kaksi tuntia/kerta). Työpajan vetäjänä toimii opintopsykologi Minna Nevala. Kurssi on suomenkielinen!

  • Kokoontumisajat: tiistaisin klo 14-16 25.2.-1.4.2014
  • Kokoontumispaikka: Otakaari 1, koulutustila Majakka (M140)
  • Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi tai 040 353 8112 (Minna Nevala).

Lisätietoa Intossa.

6. Kirjoita helpommin ja paremmin -intensiivityöpaja!

Lähestyykö opinnäytteen kirjoittaminen? Pitäisikö vääntää essee? Onko edellisestä laajemmasta kirjoitustyöstä kulunut aikaa? Osallistu kirjoittamisen intensiivityöpajaan!

Kirjoita helpommin ja paremmin -intensiivityöpajasarjan kolmella tapaamiskerralla perehdytään erilaisiin teksteihin ja niiden tuottamiseen. Mikä tekee tekstistä vakuuttavan, mikä helppolukuisen ja ymmärrettävän, mikä toisaalta liikuttavan? Työpajojen tarkemmat teemat rakentuvat osittain osallistujalähtöisesti, mutta tapaamiskerroilla keskitytään erilaisten tekstien tunnistamiseen, valkoisen paperin kammon karkottamiseen sekä asiatekstin tuottamisen helpottamiseen fiktion keinoin. Kirjallisen ilmaisun funktioita lähestytään erilaisin tekstiesimerkein ja pienin kirjoitusharjoituksin.

Intensiivityöpajat järjestetään kolmena peräkkäisenä tiistaina (11.2. ; 18.2. ; 25.2. klo 17-20) Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan keskustoimistolla osoitteessa Otakaari 11. Tapaamisia edeltävästä pienestä ennakkotehtävästä tiedotetaan ilmoittautuneille erikseen.

Työpajasarjaan osallistuminen ei edellytä muuta kuin avointa mieltä, kaikkiin kolmeen tapaamiskertaan sitoutumista ja ennakkoilmoittautumista tapaamisten vetäjälle Lotta Aarikalle (sähköpostitse osoitteeseen lamaar@utu.fi). Osallistujat (6-10 henkeä) valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpajasarjan suunnitteleminen, toteuttaminen ja dokumentoiminen on osa tapaamisten vetäjän Turun yliopiston luovan kirjoittamisen opintoja. Tervetuloa mukaan!

7. Lähde pikkulaskiaiseen Turkuun Aavan kanssa

Aava järjestää kaikille Aalto -yliopiston opiskelijoille avoimen kyydin Turun Pikkulaskiaiseen! Pikkulaskiainen on Turussa järjestettävä appro jota edeltää Puolalanpuistossa järjestettävä mäkitapahtuma. Lähtiessä ja saavuttaessa bussi käy sekä Otaniemessä että Kampissa. Ilmoittautuessa valitse pysäkkisi.

  • Otaniemen pysäkki: Otaniemen ostari (Otakaari 11)
  • Kampin pysäkki: Eteläisellä rautatienkadulla sijaitseva bussiparkkipaikka KY-taloa vastapäätä

Matkalla on hintaa 30 euroa sisältäen lipun Pikkulaskiaiseen. Maksutiedot saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä sähköpostiisi. Pikkulaskiaisen jatkopaikkana ovat Börs, Monkey ja Amarillo.

Paikkoja on 50 ja ilmoittautuminen aukeaa torstaina 16.1. klo 12:00 ja se tapahtuu täällä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 2.2. klo 12:00

Lisätietoja: http://www.pikkulaskiainen.fi/ ja facebookista.

8. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!

Vuosittaiseen ”trendence Graduate Barometer” -kysely on taas auki.

Kyselyssä pyydetään arvioimaan muun muassa sitä, kuinka tyytyväinen olet opintoihisi ja mitä odotuksia sinulla on tulevaisuuden uraasi koskien. Kysely kerää yhteen opiskelijoiden mielipiteitä ympäri Eurooppaa arvioiden eroja ja yhtäläisyyksiä eri maiden välillä. Vastattuasi sinun on mahdollista verrata vastauksiasi Euroopan opiskelijoiden keskiarvoihin. Kysely on englannin kielellä.

Vastaa kyselyyn 10. helmikuuta 2014 mennessä klikkaamalla oheista linkkiä: www.trendence-gradbarometer.eu

Vastaajien kesken arvotaan 5 x 500 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti sekä 10 x 200 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti. Vakuutamme, että vastauksesi käsitellään anonyymisti ja tietosuojalain määrittelemällä tavalla.

9. KY-Speksi 2014 Le Coq Magnifique – lippukauppa on auki!

C’est magnifique! KY-Speksi vuosimallia 2014 on julkistettu. Le Coq Magnifique kutsuu kaikki speksin ystävät nauttimaan ravintolaillasta upeiden näyttelijöiden, uskomattomien tanssijoiden sekä tempaavan musiikin tahdittamana. Ensi-ilta on 6. helmikuuta Teatteri Forumissa. Jos et pelkää hurttia huumoria, klikkaa itsesi nettisivujen kautta lippukauppaan!

Lipunmyyntejä kauppiksella joka viikko, muiden kampusten lipunmyynnit ilmoitetaan myöhemmin. Huom! KY-Speksillä käy kortti!

Oletko mursu, phuksi tai fuksi? Tervetuloa katsomaan KY-Speksiä 13.2. AFYE tarjoaa sadalle ensimmäiselle ensimmäisen vuoden opiskelijalle ilmaisen lipun helmikuun mahtavimpaan spektaakkeliin. Tykkää KY-Speksin Facebook-sivusta, täytä lomake ja varmista ettet missaa ensi kuun kuuminta puheenaihetta. Bienvenue!

10. Huippukesä huippuyliopistossa: haetaan jälleen erinomaisia opiskelijoita kesäkouluun Stanfordin yliopistoon

Nyt Sinulla on Aallon opiskelijana (loppuvaiheen kandit ja alkuvaiheen maisterit) neljättä kertaa mahdollisuus hakea Stanfordin yliopiston järjestämään kesäkouluun – Stanford Summer International Honors Program SSIHP – joka järjestetään 21.6 – 17.8.2014 Kaliforniassa. Aalto-yliopisto, yhteistyössä Stanfordin yliopiston kesäkoulun kanssa, tukee enintään kuuden aaltolaisen opintoja täydellä stipendillä.

Hakuaika päättyy 31.1.2014

Hakuohjeet ja lisätiedot Intossa.

11. EntreMill – työelämälähtöinen uravalmennusohjelma korkeakouluopiskelijoille! Hae mukaan!

Oletko valmistumassa ja tarvitset alkusysäyksen urallesi? Kaipaatko sparrausta työnhakuun? Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä? EntreMill-uravalmennusohjelma on vastaus näihin ja moneen muuhun kysymykseen! EntreMill on työelämään kytketty uravalmennusohjelma, johon sisältyy lähiopetuksena tapahtuvaa valmennusta, ohjausta ja konsultointia sekä ohjelman aikana toteutettava lopputyö. Valmennus perustuu tehokasta työllistymistä edistäviin toimenpiteisiin ja niiden työelämätaitojen kehittämiseen, joita ei opita koulussa. Valmennusohjelma sopii hyvin opiskelijoille, koska sen rinnalla voi samanaikaisesti opiskella, tehdä opinnäytetyötä tai työskennellä osa-aikaisesti. Valmennusohjelma on tarkoitettu innostuneille ja motivoituneille korkeakoulututkintoa suorittaville ja valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille (yliopisto/amk) tai vastavalmistuneille, jotka kaipaavat sparrausta työelämään siirtymisessä ja työelämävalmiuksien kehittämisessä.

Valmennusohjelma on valituille opiskelijoille maksuton!

Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät täältä. Hyödynnä ainutlaatuinen tilaisuus ja hae mukaan 31.1.2014 klo 16.00 mennessä!

12. BOSTON 60’S CLUB PE 31.1.

Monipuolisen big band -musiikin ystäviä jo sukupolvien ajan tanssittanut Boston Promenade juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Kuukausittain järjestettävät Boston Clubit tarjoavat sinulle mahdollisuuden päästä aikamatkalle yhden menneen vuosikymmenen kautta nykypäivään. Saman illan aikana kuulet niin vanhan kuin nykyisen Boston Promenaden raudanlujaa menoa! Lähtisitkö? Lisätietoja facebookista.

MILLOIN: PE 31.1. klo 20->  | MISSÄ: Musiikkiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 68 | OPISKELIJALIPUT: 8 € (ovelta) / 9,50 € Lippu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *