AYY palkitsi vuoden 2013 kansainvälisen teon ja oppimisen edistämisteon

Tiedote
AYY
Julkaistavissa la 1.2. klo 20:00

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on palkinnut neljänsissä vuosijuhlissaan 1.2.2014 vuoden 2013 kansainvälisen teon ja oppimisen edistämisteon.  Vuoden 2013 kansainvälisenä tekona palkittiin Fyysikkospeksi. Lisäksi myönnettiin kansainvälisten tekojen kunniamaininnat Sergei Chekuroville ja Gaurav Dasille. Vuoden 2013 oppimisen edistämistekona palkittiin uudet koekäytännöt –projekti.

Fyysikkospeksi esitti englanninkielisen näytöksen speksistään Limbo – asiaton oleskelu kielletty (Limbo – No loitering) joulukuussa 2013. Tämä mahdollisti opiskelijakulttuuriin kiinteästi kuuluvan speksielämyksen yli sadalle kansainväliselle opiskelijalle ymmärtämällään kielellä. Fyysikkospeksin teko toimii erinomaisena esimerkkinä siitä, miten kansainvälisten opiskelijoiden integroitumista Aalto-yhteisöön voidaan edistää.

Sergei Chekurov sai kunniamaininnan aktiivisesta toiminnasta kansainvälisten opiskelijoiden aseman parantamiseksi Koneinsinöörikillassa (KIK) ja Insinööritieteiden ylioppilaissa (ITY). Chekurovin ansiosta monet kansainväliset opiskelijat tuntevat olevansa osa Aalto-yhteisöä. AYY haluaa kannustaa tunnustuksella opiskelijayhdistyksiä ottamaan kansainväliset opiskelijat osaksi toimintaansa.

Gaurav Dasille myönnettiin myös kunniamaininta aktiivisesta osallistumisesta monenlaiseen toimintaan (kuten BEST ja Student Family Friend). Das on loistava esimerkki kansainvälisestä opiskelijasta, joka on ennakkoluuloton ja kiinnostunut tutustumaan paikalliseen kulttuuriin. AYY haluaa rohkaista tällä tunnustuksella kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan Aalto-yhteisön toimintaan.

Kansainvälisen teon palkinnolla AYY haluaa kiinnittää huomiota siihen, miten tärkeää laadukas kansainvälistyminen on Aallon opiskelijoille. Kansainvälisille opiskelijoille on luotava mahdollisuudet päästä täysipainoisesti mukaan yliopistoyhteisön toimintaan kaikilla tasoilla.

Vuoden 2013 oppimisen edistämisteoksi valittiin uudet koekäytännöt –projekti. Uudet koekäytännöt -projekti tekee konkreettista työtä opintojen suorittamisen muuttamisessa joustavammaksi. Opintopisteiden tehokas kertyminen on yhä tärkeämpää sekä yliopistoille että opiskelijoille itselleen ja tämä projekti poistaa tehokkaasti käytännön esteitä suoritteiden tekemisessä. Uudet koekäytännöt -projektin tekijät ovat lisäksi osoittaneet kiitettävää aktiivisuutta ja omistautuneisuutta projektin pilotoinnissa ja jatkaneet sitkeästi konseptin kehittämistä myös alkuperäisen projektin päätepisteen saavuttamisen jälkeen.

Oppimisen edistämisteko -palkinnon tarkoituksena on tehdä näkyväksi ja tukea konkreettisia tekoja ja projekteja, joita Aalto-yliopistossa on tehty oppimisen edistämiseksi.

Lisätiedot:

Kansainvälinen teko

Milla Ovaska, asiantuntija, kansainväliset asiat, milla.ovaska@ayy.fi, 050 520 9446
Sanna Unkuri, hallituksen jäsen, kansainväliset asiat. sanna.unkuri@ayy.fi, 040 579 6125

Oppimisen edistämisteko

Pietari Keskinen, hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka, pietari.keskinen@ayy.fi, 040 502 4015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *