Viikkotiedote 6/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 6/2014

HUOM! Aallon tulostuspalveluissa on huoltokatko tänään maanantaina 3.2.2014 kello 17.00 alkaen. Katko kestää noin kaksi tuntia jolloin päivitetään tulostuksen hallintapalvelin. Huoltokatkon aikana Canonin tulostimet sekä monitoimilaitteet eivät ole käytettävissä. Muiden valmistajien laitteet toimivat katkon aikana normaalisti.

AYY juhli nelivuotista taivaltaan tapahtumakeskus Telakalla viikonloppuna. AYY kiittää kaikkia juhliin osallistuneita!

  1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu
  2. AYY jakoi palkintoja ja huomionosoituksia vuosijuhlassaan lauantaina
  3. Hae viljelypalstaa Aalto Gardenista Ossinlammelta
  4. Aallon sähköpostipalvelussa katkoja keskiviikkona 5.2.2014
  5. YTHS:n Niska-hartia -lihashuoltokurssi ja rentoutusryhmä
  6. Opiskelijan Omppupäivä 2014
  7. Aalto School of students – ilmoittaudu opettajaksi
  8. KY-Speksi 2014 Le Coq Magnifique – ensi-ilta tällä viikolla!
  9. Teekkarispeksi 2014: lipunmyynti alkaa 5.2.2014 kello 12.00
  10. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin
  11. Kirjoita helpommin ja paremmin -intensiivityöpaja!
  12. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!
  13. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  14. Polijazzin Tiiviskurssit Luova Tanssi ja Itämainen Tanssi
  15. PSK Kuplan Laitesukelluskokeilu PERUTTU – laitesukelluksen peruskurssi järjestetään ilmoitetusti

1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu

Viikko 6

Viikko 7

2. AYY jakoi palkintoja ja huomionosoituksia vuosijuhlassaan lauantaina

AYY:n neljättä vuosijuhlaa vietettiin Helsingissä tapahtumakeskus Telakalla lauantaina 1.2.2014.

Juhlassa jaettiin palkinnot vuoden 2013 oppimisen edistämisteolle ja kansainväliselle teolle sekä AYY:n historian ensimmäiset huomionosoitukset.

Vuoden 2013 oppimisen edistämistekona palkittiin Uudet Koekäytännöt -projekti. Lue lisää: /blog/2014/02/01/ayy-palkitsi-vuoden-2013-kansainvalisen-teon-ja-oppimisen-edistamisteon/

Vuoden 2013 kansainvälisenä tekona palkittiin Fyysikkospeksin englanninkielinen näytös. Lisäksi kunniamaininnalla palkittiin Sergei Chekurov ja Gaurav Das. Lue lisää: /blog/2014/02/01/ayy-palkitsi-vuoden-2013-kansainvalisen-teon-ja-oppimisen-edistamisteon/

Juhlassa jaettiin myös AYY:n ensimmäiset huomionosoituksensa. Tällä ensimmäisellä kerralla jaettiin yksitoista yhteisömerkkiä, neljätoista ansiomerkkiä, yksi kunniamerkki sekä kaksi sankaritunnusta. Esitykset nyt jaettuihin merkkeihin ja tunnuksiin on tehty vuosina 2012 ja 2013. Lue lisää: /blog/2014/02/01/ayy-jakoi-ensimmaiset-huomionosoituksensa/

Onnea kaikille palkituille!

3. Hae viljelypalstaa Aalto Gardenista Ossinlammelta

Oletko haaveillut viljelypalstasta keskellä kampusta lammen rannalla? Nyt on aika toteuttaa tämä unelma, sillä Aalto Gardenin ensimmäinen viljelykausi lähestyy.

Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistys ry vuokraa viljelypalstoja Martti Levónin puistosta (Ossinlammen vierestä) Otaniemestä. Yhdistys edistää ja kehittää kaupunkiviljelytoimintaa ja puutarhaviljelyä Aalto-yliopiston piirissä toimivien työntekijöiden, opiskelijoiden ja yhdistysten keskuudessa. Palstoja on jaossa yhteensä 45 ja palstojen koot vaihtelevat 7-24 neliömetrin välillä.

Toimi siis heti tai viimeistään 15. päivä helmikuuta 2014. Lisätietoja (mm. palstojen vuokrat)  ja hakulomakkeen löydät osoitteesta http://tinyurl.com/viljelypalsta

4. Aallon sähköpostipalvelussa katkoja keskiviikkona 5.2.2014

Aallon sähköpostipalvelua päivitetään keskiviikkona 5.2.2014. Päivityspäivänä käyttäjät saattavat havaita useita lyhyitä katkoja Aalto-sähköpostin käytössä ja viestien perillemeno voi kestää normaalia kauemmin.

Katkot näkyvät esimerkiksi selainpohjaista OWA:a (http://mail.aalto.fi) käytettäessä siten, että käyttäjää pyydetään kirjautumaan palveluun uudelleen.  Päivityksen aikana  OWA:n kirjautumissivusta häviää Aalto-ulkoasu, mutta palautuu takaisin kun päivitys on tehty. URL-osoite on syytä tarkistaa huolellisesti sähköpostiin kirjauduttaessa.

Päivitys koskee kaikkia @aalto.fi -sähköpostia käyttäviä. Pahoittelemme päivityksistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Yhteydenotot: servicedesk@aalto.fi

5. YTHS:n Niska-hartia -lihashuoltokurssi ja rentoutusryhmä

YTHS:n 13.2. alkavalle fysioterapian niska-hartia lihashuoltokurssille on vielä hyvin tilaa!  Kurssi kestoltaan 2x75min. Kurssi sopii hyvin lievistä niska-hartiaoireista kärsiville opiskelijoille. Sopii myös lievistä purentalihaksiston oireista kärsiville niskavaivaisille. Kurssi sisältää edukatiivisen osion lisäksi itsehoidon ja hierontaotteiden ohjausta sekä harjoitteita. Kurssi järjestetään YTHS Töölön toimipisteessä. Katso lisätietoja YTHS:n nettisivuilta www.yths.fi. Fysioterapian ryhmiin ilmoittaudutaan soittamalla fys. neuvontapuhelimeen ma-pe klo 11-12 p. 0467101503.

6. Opiskelijan Omppupäivä 2014

Opiskelijan omppupäivää vietetään edellisten vuosien tapaan YTHS:n kaikissa toimipisteissä torstaina 13.2.2014. Opiskelijan omppupäivän teema  vuonna 2014 on 60-vuotias YTHS. Opiskelijan omppupäivä on YTHS:n terveyden edistämisen teemapäivä, jonka yhteydessä YTHS:n asiantuntijat jakavat erilaisten terveyden edistämisteemojen kautta tietoa terveellisistä elämäntavoista ja opiskelijan mahdollisuuksista sen vaalimiseen.

7. Aalto School of students – ilmoittaudu opettajaksi

Mikä on sinun intohimosi? Aalto School of Studentsissa pääset jakamaan sen muille! Tapahtuma järjestetään Design Factoryllä sunnuntaina 23.3. klo 13-18. Päivä koostuu 45 minuutin pituisista oppitunneista joita pitävät opiskelijat – siis me! Opetettavat aiheet voivat vaihdella laidasta laitaan: viimeksi kuultiin mm. ihmissuhdetaidoista, ongelmanratkaisusta ja laivojen arkkitehtuurista.

Etsimme nyt tapahtumaan opettajia. Uskomme että parhaat opettajat ovat heitä, jotka ovat aidosti innostuneita opetettavasta aiheestaan. Sinun ei siis tarvitse olla oppiaineesi ylin asiantuntija – innostus kantaa pitkälle ja oppitunneille osallistujat ovat kiinnostuneita aloittelijoita. Huomaa, että voit pitää tuntisi suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi.

Jos innostuit opettajan tehtävästä, ota meihin yhteyttä 28.2. mennessä sähköpostitse (aaltoschoolofstudents@gmail.com) kertomalla lyhyesti, mitä haluaisit opettaa. Lisätietoja löytyy myös osoitteesta http://aalto-school-of-students.tumblr.com/.

Mikäli et halua opettajaksi, vaan tulisit mieluusti vain seuraamaan tunteja, pysy kuulolla!

8. KY-Speksi 2014 Le Coq Magnifique – ensi-ilta tällä viikolla!

Mon Dieu! Sacré Bleu! KY-Speksi 2014 Le Coq Magnifique:n ensi-ilta on jo tällä viikolla! Le Coq Magnifique kutsuu kaikki speksin ystävät nauttimaan ravintolaillasta upeiden näyttelijöiden, uskomattomien tanssijoiden sekä tempaavan musiikin tahdittamana. Näytökset ovat Teatteri Forumissa 6., 8., 11., 12.,13. ja 15.2. Jos et pelkää hurttia huumoria, klikkaa itsesi nettisivujen kautta lippukauppaan!

Lipunmyynnit tällä viikolla:

  • Kauppiksella: ti 4.2., ke 5.2. ja to 6.2. klo 12 ja 14 tauoilla
  • Otaniemessä: päälafkalla ti 4.2. kl 11-13

Huom! KY-Speksillä käy kortti!

Liput myös: kyspeksi.fi

Oletko mursu, phuksi tai fuksi? AFYE tarjoaa lippuja ensimmäisen vuoden opiskelijoille 13.2. näytökseen. Vielä muutama jäljellä, nopeimmat näkevät Speksin ilmaiseksi! Tykkää KY-Speksin Facebook-sivusta, täytä lomake ja varmista ettet missaa ensi kuun kuuminta puheenaihetta. Bienvenue!

9. Teekkarispeksi 2014: lipunmyynti alkaa 5.2.2014 kello 12.00

Odotuksesi on ohi, Teekkarispeksi on täällä taas! Suomen suurin opiskelijamusikaali juhlii vuonna 2014 neljännesvuosisadan pituista taivaltaan. Ole siis valmiina keskiviikkona 5.2.2014 kello 12.00, kun salaisuuden verhoa raotetaan paljastamalla kevään Teekkarispeksin aihe osoitteessa http://www.teekkarispeksi.fi. Samalla alkaa lipunmyynti kevään näytöksiin.

Näytösajat ja lipunmyynnin alkamisesta kertovan sähköpostimuistutuksen tilaus: http://www.teekkarispeksi.fi/teaser/. Kannattaa hankkia liput nopeasti, viime vuosina ne ovat loppuneet kesken ja parhaat paikat viedään päältä!

10. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin

Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jännitys vaikuttaa opiskeluun ja jotka toivoisivat keinoja jännityksen kanssa pärjäämiseen. Jännittämistä on monenlaista, yksi jännittää esiintymistä, toinen sosiaalisia tilanteita, kolmas jotakin aivan muuta.

Työpajassa on tarkoitus ja mahdollisuus käsitellä erilaisia tilanteita ja jännittämistä yleensä – osallistujien omista lähtökohdista. Työskentelytapoina käytetään keskustelua sekä yksin ja yhdessä tehtäviä harjoituksia. Työpajassa on kuusi kokoontumiskertaa (kaksi tuntia/kerta). Työpajan vetäjänä toimii opintopsykologi Minna Nevala. Kurssi on suomenkielinen!

11. Kirjoita helpommin ja paremmin -intensiivityöpaja!

Lähestyykö opinnäytteen kirjoittaminen? Pitäisikö vääntää essee? Onko edellisestä laajemmasta kirjoitustyöstä kulunut aikaa? Osallistu kirjoittamisen intensiivityöpajaan!

Kirjoita helpommin ja paremmin -intensiivityöpajasarjan kolmella tapaamiskerralla perehdytään erilaisiin teksteihin ja niiden tuottamiseen. Mikä tekee tekstistä vakuuttavan, mikä helppolukuisen ja ymmärrettävän, mikä toisaalta liikuttavan? Työpajojen tarkemmat teemat rakentuvat osittain osallistujalähtöisesti, mutta tapaamiskerroilla keskitytään erilaisten tekstien tunnistamiseen, valkoisen paperin kammon karkottamiseen sekä asiatekstin tuottamisen helpottamiseen fiktion keinoin. Kirjallisen ilmaisun funktioita lähestytään erilaisin tekstiesimerkein ja pienin kirjoitusharjoituksin.

Intensiivityöpajat järjestetään kolmena peräkkäisenä tiistaina (11.2. ; 18.2. ; 25.2. klo 17-20) Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan keskustoimistolla osoitteessa Otakaari 11. Tapaamisia edeltävästä pienestä ennakkotehtävästä tiedotetaan ilmoittautuneille erikseen.

Työpajasarjaan osallistuminen ei edellytä muuta kuin avointa mieltä, kaikkiin kolmeen tapaamiskertaan sitoutumista ja ennakkoilmoittautumista tapaamisten vetäjälle Lotta Aarikalle (sähköpostitse osoitteeseen lamaar@utu.fi). Osallistujat (6-10 henkeä) valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpajasarjan suunnitteleminen, toteuttaminen ja dokumentoiminen on osa tapaamisten vetäjän Turun yliopiston luovan kirjoittamisen opintoja.

Tervetuloa mukaan!

12. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!

Vuosittaiseen ”trendence Graduate Barometer” -kysely on taas auki.

Kyselyssä pyydetään arvioimaan muun muassa sitä, kuinka tyytyväinen olet opintoihisi ja mitä odotuksia sinulla on tulevaisuuden uraasi koskien. Kysely kerää yhteen opiskelijoiden mielipiteitä ympäri Eurooppaa arvioiden eroja ja yhtäläisyyksiä eri maiden välillä. Vastattuasi sinun on mahdollista verrata vastauksiasi Euroopan opiskelijoiden keskiarvoihin. Kysely on englannin kielellä.

Vastaa kyselyyn 10. helmikuuta 2014 mennessä klikkaamalla oheista linkkiä: www.trendence-gradbarometer.eu

Vastaajien kesken arvotaan 5 x 500 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti sekä 10 x 200 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti. Vakuutamme, että vastauksesi käsitellään anonyymisti ja tietosuojalain määrittelemällä tavalla.

13. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Jo lähes perinteeksi muodostunut Vuoden Opiskelija –kilpailu lähtee taas käyntiin!

Universum etsii partneriyritysten kanssa opinnoissaan tai jossain muussa, esim. opiskelijajärjestötehtävissä tai työelämässä menestyneitä aktiivisia, innokkaita ja eteenpäin katsovia opiskelijoita. Hakuaika on 16.3.2014 asti ja loppusuoralle päässeet palkitaan Vuoden Työnantajat –tilaisuudessa 6.5.2014 Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä. Lisää tietoa kilpailusta löytyy: http://www.vuodenopiskelija.fi/

Oletko vaikuttaja, kehittäjä vai etenijä? Selvitä oma motivaatioprofiilisi!

Saat selville oman motivaatioprofiilisi vastaamalla uudistuneeseen T-Median työnantajakuvatutkimukseen!

T-Media selvittää Työnantajakuva 2014  -tutkimuksessa tuoreimpia työelämätrendejä, Suomessa toimivien työnantajien vetovoimaisuutta sekä työelämään ja työnantajiin liittyviä odotuksia. Vastaamalla sinäkin voit vaikuttaa työelämän laadun parantamiseen! Lomakkeen täyttäminen vie noin 15minuuttia ja tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan 1200 euron matkalahjakortti sekä 5 kpl 50 euron arvoisia lahjakortteja presentcard.fi -sivustolle. Tutkimukseen: http://www.t-media.fi/tyonantajakuva-2014/ (suomeksi). Vastaathan tutkimukseen pe 14.2. mennessä!

Tohtorien uraseuranta 2013 on valmistunut!

Tutkimus käsittelee Aalto-yliopistosta vuosina 2010-2011 tekniikan tohtoriksi valmistuneiden työllistymistä, työuran laatua ja tohtorikoulutuksen kehittämistarpeita. Ura- ja rekrytointipalvelut toteuttaa maisterien ja tohtorien uraseurantatutkimukset vuorovuosina. CareerWebistä löydät uusimman uraseurantatutkimuksen sekä myös vanhemmat uraseurantatutkimukset.

14. Polijazzin Tiiviskurssit Luova Tanssi ja Itämainen Tanssi

Polijazz ry järjestää helmikuussa kaksi hienoa tiiviskurssia lajeina itämainen tanssi (alkeet) ja luova tanssi (avoin taso). Kurssit järjestetään Otaniemessä viitenä peräkkäisenä perjantaina 7.2., 14.2., 21.2., 28.2. ja 7.3. klo 17-18 (itämainen) ja klo 18-19 (luova). Yhden kurssin hinta on 20e. Katso lisää Facebook-tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa http://polijazz.ayy.fi/ .

15. PSK Kuplan Laitesukelluskokeilu PERUTTU – laitesukelluksen peruskurssi järjestetään ilmoitetusti

PSK Kuplan järjestämä laitesukelluskokeilu joudutaan perumaan. Syynä tähän on kerhotilassa tapahtunut tulipalo, minkä vuoksi meillä ei ole vielä 6.2. käytössämme riittävästi turvallisia sukellusvarusteita halukkaille kokeilijoille. Seuraava sukelluskokeilu tullaan järjestämään todennäköisesti syksyllä 2014.

Laitesukelluksen peruskurssin infoluento järjestetään to 6.2. klo 17.30. Tänne ovat tervetulleita kaikki kurssista kiinnostuneet. Kuplan verkkosivut eivät toimi, lisätietoja peruskurssista yms. voi katsoa kerhon väliaikaisilta sivuilta osoitteessa www.kupla.org.