AYY:n ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan oikeudenkäynti alkaa 10.2.

Tiedote
AYY
Julkaistavissa 6.2.2014

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan käsittely alkaa maanantaina 10.2.2014 Helsingin käräjäoikeudessa.

AYY:n ja KY-säätiön omaisuuskiista alkoi vuonna 2010, kun Kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistyivät Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi. Yhdistymisen yhteydessä selvisi, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan välikäden kautta perustamalleen KY-säätiölle uuden ylioppilaskunnan ulottumattomiin.

AYY:n todistusaineistosta käy ilmi, että omaisuudensiirtoa oli suunniteltu salassa Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan jäsenistöltä jo vuosia ennen ylioppilaskuntien yhdistymistä.

”On ikävää, että asiaa joudutaan ratkomaan oikeussalissa. Omaisuudensiirtoon liittyy kuitenkin aivan liikaa epäselvyyksiä, jotta voisimme jättää asian selvittämättä”, toteaa AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu.

AYY toivoo, että omaisuuskiista saataisiin vihdoin selvitettyä käräjäoikeudessa ja lahjoitetut rahat palautuisivat nykyisten ja tulevien ylioppilaskunnan jäsenten käyttöön.

 

Lisätietoja:
AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu, lauri.lehtoruusu@ayy.fi, 050 520 9420
Pääsihteeri Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, 050 520 9415

ayy.fi/omaisuuskiista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *