Viikkotiedote 8/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedoten 8/2014

  1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu
  2. Lähetä kivalle kortti!
  3. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta
  4. Masters of Aalto 2014 haluaa sinut!
  5. YTHS muistuttaa: Ota sähköinen asiontitili käyttöösi!
  6. Neste Jacobsin kesätyöhaku päättyy 24.2.
  7. Tieto summer job campaign 2014
  8. Ilmoittaudu opintopsykologien työpajoihin
  9. Muotoilun Antti Nurmesniemi 2014-jatkokoulutusapurahat lukuvuodelle 2014-2015 ovat nyt haettavissa
  10. Tervetuloa Peli-iltaan!
  11. Aloita aikido Otaniemessä
  12. Saaristo- ja rannikkolaivurikurssit
  13. Yliopisto-opiskelijoille tarkoitettu kaveri- ja deittipalvelu – AcademicSingles on avattu!
  14. Tule mukaan Suomen Punaisen Ristin kansainväliseen nuorisotoimintaan!

1. Tällä ja ensi viikkolla tapahtuu

Viikko 8

Viikko 9

2. Lähetä kivalle kortti!

Kiitosta omasta työstä on kiva saada mutta myös antaa. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta lähettää puolestasi kiitoskortin, kun kerrot meille kuka on ollut sinulle kiva. Kivan voit ilmiantaa osoitteessa https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/kortti-kivoille/

Muistetaan kiittää toisiamme!

3. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta

Aalto-yliopiston opetuksen ja opiskelun säännöstössä määrätään, että tentit ja muut opintosuoritteet on tarkistettava ja kirjattava opintorekisteriin kuukauden kuluessa. Jos tenttisi tulokset tai opintopisteesi ovat myöhässä tästä määräajasta, voit ilmoittaa siitä sekä meille että Aallon korkeakoulujen opintohallinnon väelle nettilomakkeella. Lomakkeen tiedot löytyvät AYY:n nettisivuilta osoitteesta /jasenille/annapalautetta/

4. Masters of Aalto 2014 haluaa sinut!

Etsimme inspiroivia, uudistavia ja loistavia dippatöitä, projekteja, lopputöitä, graduja esiteltäväksi Masters of Aalto -näyttelyssä 15.5.–1.6.2014

Millainen työ/ projekti sopii näyttelyyn?

  • *yhden ihmisen tai ryhmän työ
  • *työ/ projekti voidaan esitellä fyysisesti muillakin tavoin kuin postereilla
  • *työ/ projekti on valmistunut kesäkuu 2013-toukokuu 2014 välillä

Missä ja miten?

  • *ole yhteydessä työsi ohjaajaan tai laitosjohtajaan, saadaksesi lisää tietoa siitä miten voit tulla osaksi Masters of Aaltoa 2014

Mitä opiskelijana hyödyt osallistumisesta?

  • *näkyvyyttä ja kunniaa esinomaisesta työstä
  • *kunnian edustaa laitostasi
  • *tutustua tyyppeihin kaikilta Aalto-yliopiston aloilta
  • *ainutlaatuinen tilaisuus, joka ei taatusti toistu!

Haluatko tietää lisää?

Ole yhteydessä Masters of Aalto:n tuottajaan Tarja Peltoniemeen tarja.peltoniemi@aalto.fi 050 532 3817

5. YTHS muistuttaa: Ota sähköinen asiontitili käyttöösi!

YTHS muistuttaa opiskelijoita 1.9.2013 alkaen käyttöönsä ottamasta Kansalaisen asiointitilistä kätevänä ja tietoturvallisena sähköisenä asiointikanavana:

Kansalaisen asiointitili on turvallinen kanava YTHS:n ja opiskelijan välillä. Vastaanottokäyntisi jälkeen voit vastaanottaa viestit sähköisesti asiointitilin kautta hoitoosi liittyvistä yksityiskohdista (tutkimustulokset, hoitomaksut, hoito-ohjeet jne.) tietoturvallisesti YTHS:n kanssa itsellesi sopivana ajankohtana.  Myös yhteydenotto YTHS:n Matkailuneuvontapalveluun on mahdollista  nykyään ainoastaan asiointitilin kautta. Huom! Viestintä lääkärin tai muun hoitohenkilöstön kanssa on mahdollista vasta sitten, kun YTHS on ensin lähettänyt asiakkaalle viestin Asiointitilille.

Käy katsomassa video aiheesta ja luo itsellesi uusi kätevä asiointitili alla olevan osoitteen kautta.

www.asiointitili.fi.

Muistuttaisimme myös, että YTHS:n fysioterapiayksikön kevään 2014 kurssit ovat suomenkielisiä.

6. Neste Jacobsin kesätyöhaku päättyy 24.2.

Neste Jacobsin kesätyöpaikkojen haku päättyy maanantaina 24.2. Neste Jacobs on ensisijainen valinta vaativien teknologia-, suunnittelu- ja projektinjohtopalveluiden ja ratkaisujen toimittajaksi laajalle joukolle öljy- ja kaasu-, petrokemian- ja kemianteollisuuden sekä biotekniikan alan yrityksiä. Neste Jacobsilla on yli 50 vuoden kokemus teknologiakehityksestä, investointihankkeiden toteutuksesta ja kunnossapidosta sekä toiminnan tehostamisesta Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Pohjoismaiden lisäksi panostamme etenkin Lähi-idän ja Venäjän kasvaviin markkinoihin. Työllistämme 1000 ammattilaista maailmanlaajuisesti.

Tutustu avoimiin paikkoihin osoitteessa www.nestejacobs.com/careers

7. Tieto summer job campaign 2014

IT’s summer 2014!

This summer Tieto hires over 40 summer interns into different positions and locations in Finland. The application period is open until February 28th. Some of our open positions in the Helsinki/Espoo region are:

  • Software Processes and Tools Improvement summer intern
  • Data Scientist summer intern
  • Java and TOAS Developer summer intern
  • HR Generalist Summer intern
  • Summer project coordinator
  • HP OpenVMS  Operating system intern
  • Mobile Development summer intern
  • Mobile/Front end Guru summer intern

Have a look at all the open positions and apply at: www.tieto.fi/kesatyo

For non-Finnish speaking applicants; most positions require fluent knowledge in Finnish, but we also have some positions available, where only English is needed. Welcome to spend your summer at the Nordic’s largest IT-company Best regards,Viktoria Petrell, Tieto

8. Ilmoittaudu opintopsykologien työpajoihin

Työkaluja jännittäviin tilanteisiin

Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jännitys vaikuttaa opiskeluun ja jotka toivoisivat keinoja jännityksen kanssa pärjäämiseen. Jännittämistä on monenlaista, yksi jännittää esiintymistä, toinen sosiaalisia tilanteita, kolmas jotakin aivan muuta.

Työpajassa on tarkoitus ja mahdollisuus käsitellä erilaisia tilanteita ja jännittämistä yleensä – osallistujien omista lähtökohdista. Työskentelytapoina käytetään keskustelua sekä yksin ja yhdessä tehtäviä harjoituksia. Työpajassa on kuusi kokoontumiskertaa (kaksi tuntia/kerta). Työpajan vetäjänä toimii opintopsykologi Minna Nevala. Kurssi on suomenkielinen!

  • Kokoontumisajat: tiistaisin klo 14-16 25.2.-1.4.2014
  • Kokoontumispaikka: Otakaari 1, koulutustila Majakka (M140)
  • Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi tai 040 353 8112 (Minna Nevala).

Lisätietoa Intosta

Mindfulness-työpajat

Kevään mindfulness-työpajoihin on vielä muutama paikka jäljeljellä!

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä.

Työpajassa on viisi kokoontumiskertaa (2 tuntia/kerta). Työpajat pidetään maanantaisin 24.2.-24.3. klo 9.30-11.30 (englanniksi) ja klo 13-15 (suomeksi). Työpajat pidetään osoiteessa Lönnrotin katu 23 A 7. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi, Intossa (suomeksi). ja (englanniksi).

9. Muotoilun Antti Nurmesniemi 2014-jatkokoulutusapurahat lukuvuodelle 2014-2015 ovat nyt haettavissa

Askon säätiö on perustanut vuonna 2000 professori Antti Nurmesniemen nimeä kantavatapurahat tukemaan ulkomailla tapahtuvaa jatko-opiskelua tai työharjoittelua. Apurahoja, joiden suuruus on 17.000 €, jaetaan lukuvuosittain kaksi. Toista voivat hakea suomalaisen taiteen maisterin tai vastaavan tutkinnon suorittaneet jatko-opintoja tai työharjoittelua varten, toista voivat hakea suomalaisen taiteen kanditaatin tai vastaavan tutkinnon suorittaneet maisteriksi valmistumista varten. Apurahaa haetaan vapaamuotoisella, mieluiten sähköisellä, Askon Säätiön hallitukselle osoitetulla hakemuksella.

Hakemus on oltava asiamiehellä huhtikuun 2014 loppuun mennessä. Lisätiedot ja hakuohjeet www.askonsaatio.fi

10. Tervetuloa Peli-iltaan!

Tarjoamme Sinulle ja ystävillesi illan hyvässä seurassa, virvokkeiden ja erilaisten pelien parissa. Tilaisuudessa pääset myös kokeilemaan ensimmäisenä RAY:n uusia ja julkaisemattomia pelejä. Peli-ilta on osa Aalto yliopiston tutkimusprojektia joka tehdään yhteistyössä Raha-automaattiyhdistyksen, RAY:n, kanssa. Tapahtuma järjestetään 21.02.2014 alkaen klo 18:00-22.00 RAY:n pääkonttorissa Leppävaarassa (Turuntie 42, Espoo).

Saadaksesi henkilökohtaisen kutsun Peli-iltaan itsellesi sekä ystävällesi, ole hyvä ja täytä hakemuslomake keskiviikkoon 19.02.2014 mennessä!

Seuraathan Facebook-sivuamme: www.facebook.com/gamenightidbm

11. Aloita aikido Otaniemessä

Aalto Aikikai järjestää viikonloppuleirin aikidon perusteista 21.-23.2. Otahallissa. Leiri antaa hyvät valmiudet liittyä mukaan seuran viikoittaisiin harjoituksiin. Leirin hinta on 20 euroa. Mukaan toimintaan voi liittyä myös leirin jälkeen. Lisää tietoa löytyy osoitteesta: http://www.aaltoaikikai.ayy.fi

12. Saaristo- ja rannikkolaivurikurssit

Teekkaripurjehtijoiden navigointikursseja taas keväällä 2014:

  • Saaristolaivurikurssi tiistaisin 25.2.-15.4. klo 17:30-20
  • Rannikkolaivurikurssi keskiviikkoisin 5.3.-16.4. klo 17:30-20
  • Molempien kurssien tentti: pe 25.4. klo 18-22

Saaristolaivurikurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opit löytämään tiesi oikeiden viittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita. Myöhemmin voit jatkaa opintojasi rannikkolaivurikurssilla, jossa mukaan tulevat mm. vuorovesi, sääoppi ja tutkan käyttö. Voit halutessasi käydä molemmat kurssit samaan aikaan.

Kursseille pääset liittymällä TRIP:in jäseneksi ja maksamalla kurssimaksun.

Lisätietoja: trip.ayy.fi

Tervetuloa mukaan!

13. Yliopisto-opiskelijoille tarkoitettu kaveri- ja deittipalvelu – AcademicSingles on avattu!

Aalto-yliopistossa noin 2/3 opiskelijoista on miehiä kun taas Helsingin yliopistossa suhdeluku on juuri päinvastainen. AcademicSingles mahdollistaa tutustumisen pääkaupunkiseudun eri yliopistojen välillä. Rekisteröityminen tapahtuu yliopiston opiskelijasähköpostiosoitteella. Näin kaikki profiilit ovat aina laadukkaita ja aitoja. Voit itse aina päättää kuka näkee profiilisi yliopiston ja koulutusohjelman mukaan.

Palvelu mahdollistaa tutustumisen pääkaupunkiseudun yliopistosinkkuihin:

  1. Verkossa – Jäsenten perustietojen selailun lisäksi voit kommentoida elämäänsä FB-tyyppisellä Seinällä, seurata muiden kirjoituksia tai keskustella esim. chatissä online.
  2. Harrastusten parissa – Aina sitä ei välttämättä kaipaa tai edes etsi elämänkumppania. Palvelun kautta löydät helposti seuraa myös mieliharrastuksiin tai kulttuuririentoihin.
  3. PopUp-tapahtumissa – Jäsenet voivat järjestää PopUp-tapahtumia toisilleen ja kutsua mukaan juuri sellaisia sinkkuja keitä toivoisikin tapaavansa. Tietysti halutessaan voi vain osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin!

Palvelu on ensimmäisessä vaiheessa suomenkielinen ja ilmainen vuoden 2014 ajan ensimmäisille 1.000 rekisteröityjälle. Luo oma profiilisi osoitteessa https://academicsingles.fi/.

14. Tule mukaan Suomen Punaisen Ristin kansainväliseen nuorisotoimintaan!

Suomen Punaisen Ristin nuorisodelegaattikurssi on nyt avoinna hakemuksille. Nuorisodelegaatit ovat 18 vuotta täyttäneitä Punaisen Ristin nuorisojäseniä, jotka on valittu ja koulutettu toimimaan nuorisodelegaatteina järjestökehitystehtävissä nuorisotoiminnan tehtäväkentällä.

Voit hakea nuorten nuorisodelegaattien peruskurssille, jos

  • olet 18–28-vuotias
  • puhut sujuvasti englantia
  • sinulla on vapaaehtoistyökokemusta joko Punaisesta Rististä tai jostain muualta ja ymmärrät eron vapaaehtoistoiminnan ja palkkatyön välillä.

Lisätietoa ja linkki hakemukseen löytyy täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *