AYY:n ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan käsittely käräjäoikeudessa päättyy tänään

TIEDOTE 21.2.2014
AYY
Julkaistavissa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja KY-säätiön välisen omaisuuskiistan käsittely Helsingin käräjäoikeudessa päättyy tänään. Seitsemänä käsittelypäivänä käytiin läpi valtava määrä osapuolten kirjallista todistusmateriaalia ja kuultiin 16 todistajaa.

”Kuluneen kahden viikon aikana on näytetty toteen muun muassa se, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta (KY) pyrki estämään projektiin liittyvät KY:n jäsenten valitukset ja se, että KY käytti säätiön perustamisessa Seniorikiltaa selkeästi välikätenä”, sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu.

Tänään molemmat osapuolet esittelevät loppupuheenvuorossaan oman näkemyksensä vielä kertaalleen läpikäytyjen materiaalien ja suullisten todistusten valossa.

Omaisuuskiistaa on aiemmin käsitelty hallinto-oikeudessa. Sen ratkaiseminen, tapahtuiko omaisuudensiirto ja sen valmistelu lain ja hyvän tavan mukaisesti, kuuluu kuitenkin siviilioikeuden piiriin. ”Viimeiset kaksi viikkoa käräjäoikeudessa ovat vahvistaneet entisestään näkemystämme siitä, että oikeusprosessi on tarpeellinen. Niin paljon epäselvää omaisuudensiirron valmisteluun liittyi”, toteaa Lehtoruusu.

AYY toivoo, että omaisuuskiista saadaan vihdoin selvitettyä käräjäoikeudessa ja lahjoitetut rahat palautuvat nykyisten ja tulevien ylioppilaskunnan jäsenten käyttöön.

Käräjäoikeuden tuomiota omaisuuskiistasta odotetaan viimeistään kesän aikana.

 

Lisätietoja:

AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu, lauri.lehtoruusu@ayy.fi, 050 520 9420
Pääsihteeri Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, 050 520 9415

ayy.fi/omaisuuskiista sekä facebook.com/omaisuuskiista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *