Yhdistystiedote 6/2014

Tämä on AYY:n yhdistystiedote 6/2014. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Toiminta-avustustenhaku ja yhdistysilmoitusten jättäminen käynnistyy lauantaina 1.3. Aikaa hakemuksen tai ilmoituksen täyttöön on koko maaliskuu. Muista myös tehdä Otaxin pääylläpitäjäilmoitus!

 

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

  1. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen käynnistyy 1.3.
  2. Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3. mennessä
  3. AYY:n kertavuokrattavien tilojen tarkastuslistat siirtyvät sähköisiksi 3.3.2014
  4. AYY:n kertavuokrattavien tilojen käyttösääntöjen rikkomisesta seuraavia sanktioita tarkennettu
  5. Kiitokset palautteista AYY:n kertavuokrattavia tiloja koskien

 

1. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen käynnistyy 1.3.

AYY:n yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten haku käynnistyy lauantaina 1. maaliskuuta. Lomake aukeaa keskiyöllä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2014/ ja täyttämisaikaa on koko maaliskuu. Kaikkien rekisterissä olevien yhdistysten täytyy täyttää yhdistysilmoitus. Kahden peräkkäisen vuoden aikana täyttämättä jäänyt yhdistysilmoitus johtaa yhdistyksen poistamiseen AYY:n yhdistysrekisteristä. Toiminta-avustuksia voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon hyväksytyt yhdistykset.

Tarvitset yhdistysilmoitusta varten toimintakertomuksen, toimintasuunnitelman, luettelon yhdistyksen toimihenkilöistä ja yhdistyksen säännöt. Toiminta-avustusten hakemiseen tarvitset lisäksi budjetin, taseen, tuloslaskelman sekä tiedot yhdistyksen aikaisempana kahtena vuotena saamista avustuksista. Yhdistyksesi voi lisäksi hakea korotettua toiminta-avustusta, jota myönnetään pääsääntöisesti kertaluontoisiin, erityisiin tapahtumiin tai projekteihin vuoden aikana. Lisätietoja jaettavista avustuksista saat osoitteesta /apurahat-yhdistyksille/, josta löytyy avustusten jakoon käytetty pistemalli sekä edellisenä vuonna jaetut avustukset. Voit tutustua lomakkeen kenttiin kurkistamalla viime vuotista lomaketta: /wp-content/uploads/Avustushakulomake-2013.pdf (aukeaa pdf-tiedostona).

Toiminta-avustuksen edellytyksenä on myös yhdistysprofiili AYY.fi:ssä, jonka päivityksestä yhdistykset vastaavat omatoimisesti. Mikäli tunnukset ovat hukkuneet tai tarvitset muuten apua profiilin päivityksessä, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi.

Täytä lomake huolellisesti ja varaa täyttöön riittävästi aikaa. Toiminta-avustukset jaetaan pelkästään lomakkeeseen laitettujen tietojen perusteella.

Lisätietoja ja apua yhdistysilmoituksen ja avustustenhaun kanssa saat järjestösektorilta, jonka tavoitat kätevästi osoitteesta jarjestoasiat@ayy.fi. Voit ottaa yhteyttä järjestöasiantuntijaan myös puhelimitse numerolla 050 520 9442. Puhelimitse tavoitat järjestöasiantuntijan parhaiten arkisin klo 10 – 14.

2. Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3. mennessä

Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3. mennessä. Niiden tilien osalta, joilta ilmoituksia ei ole tehty, lukkiutuvat tunnukset 1.4. Kuukauden kuluttua tästä myös tilillä olevat nettisivut suljetaan.

Päivittäkää siis Otaxilla ajossa olevat PHP-sovellukset uusimpiin versioihin ja täyttäkää sitten ylläpitäjäilmoiotus. Muistakaa mainita mitkä ohjelmistot ja versiot ovat ajossa. Siivotkaa myös ylimääräiset SSH-avaimet pois .ssh/authorized_keys -tiedostosta.

Ilmoituksen voi tehdä osoitteessa http://yhdistykset.ayy.fi/yllapitajailmoitus/ – Jättäkää siis ilmoituksenne ajoissa, ja tehkää ne huolellisesti.

Muuta aiheeseen liittyvää:

  • phpMyAdmin löytyy Otaxilta ja vastaa ayy.fiista osoitteessa ./:80/phpmyadmin/. Ota siis SSH-tunneli Otaxille ja käytä phpMyAdminia salatun yhteyden yli omien viritysten sijaan.
  • AllowOverride FileInfo:n saa pyydettäessä päälle, jos tarvitsette rewritejä. Uusille tunnuksille tämä tulee oletuksena päälle.
  • Python-tuki on testikäytössä mod_wsgi:n kautta ja aktivoidaan tarvittaessa tunnuksellenne. Jos haluatte ajaa WSGI:tä tukevia Python-sovelluksia Otaxilla, olkaa yhteydessä tietotekniikka@ayy.fi.

 

3. AYY:n kertavuokrattavien tilojen tarkastuslistat siirtyvät sähköisiksi 3.3.2014

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta luopuu paperisista tarkastuslistoista. 3.3.2013 Otaniemen palvelupisteellä ei enää jaeta vanhoja fyysisiä tarkastuslistoja.

Uudet listat löytyvät osoitteesta http://lomake.ayy.fi/tilat

Listat on testattu useimmilla matkapuhelimilla ja ne toimivat moitteetta. Ne ovat tarjolla toistaiseksi vain suomeksi. Samaiselta sivulta löytyy lomake, jolla voi raportoida käytön aikana ilmenneitä puutteita. Palvelupisteillä on saatavilla tarkempi tiedote aiheesta. Tutustukaa listaan siis huolella ensi kerran tiloja vuokratessanne!

Kysymyksiin listoista vastaa tilat@ayy.fi

 

4. AYY:n kertavuokrattavien tilojen käyttösääntöjen rikkomisesta seuraavia sanktioita tarkennettu

AYY:n tilatoimikunnan valmistelemat ja AYY:n hallituksen perjantaina 21.2.2014 hyväksymät vuokratiloja koskevat sanktiot ovat tarkentuneet. Aiempaan käytäntöön verrattuna käyttösääntöjen yhteyteen on listattu seuraukset sääntöjen rikkomisesta. Tarkoituksena on tehdä sääntöjen rikkomisen seuraamisia läpinäkyvämmiksi ja selkeämmiksi niin, että kaikilla vuokraajilla on tiedossa miten korvausvastuut määräytyvät.

Sanktiot ovat luettavissa osoitteessa /jasenille/tilojen-vuokraaminen/saannot-ja-sanktiot/ ja ne astuvat voimaan 3.3.2014 alkaen.

 

5. Kiitokset palautteista AYY:n kertavuokrattavia tiloja koskien

Kiitokset lähettämistänne palautteista kertavuokrattavia tiloja koskien! Palautteita on käsitelty AYY:n tilatoimikunnassa ja tilasektorilla, ja niiden perusteella ryhdytään toimenpiteisiin, jotta tilat saataisiin entistä paremmin jäsenistöämme palveleviksi.

Palautteissa nousi erityisesti esille tilojen siisteys, ja tähän kiinnitetäänkin entistä parempaa huomiota ja esimerkiksi siivousvälineiden tarjontaa tiloissa pyritään parantamaan.

Lisäksi samaan aikaan toivomme vuokraajien yhteistyötä tilojen kunnosta huolehtimisessa. Maaliskuun alusta voimaan tulevat tarkemmin määritellyt sanktiot käyttösääntöjen rikkomisesta olivat myös palautteiden antajien toivomuslistalla, ja ne toivon mukaan kannustavat jättämään tilan siistiin kuntoon myös seuraavillekin varaajille.

Kaikki parannukset eivät kuitenkaan tapahdu käden käänteessä, joten pyydämme käyttäjiltä myös kärsivällisyyttä.

Palautteita kuitenkin saa ja pitääkin antaa jatkossa! Suorin tapa tilasektorin tavoittamiseksi on lähettää sähköpostia osoitteeseen tilat@ayy.fi.

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Kati Penttinen (jarjestoasiat@ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *