AYY: Yhteisön turvaverkko tärkeä osa hyvinvointia

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on järkyttynyt ja huolissaan eilen tapahtuneesta puukotustapauksesta Dipolin edessä. AYY tekee jatkuvasti yhteistyötä yliopiston, YTHS:n sekä alueellisten terveydenhoitotahojen kanssa yhteisön hyvinvoinnin edistämiseksi, jotta väkivaltatilanteita ei pääsisi syntymään.

Ennaltaehkäisyssä tärkeässä roolissa on koko opiskeluyhteisö. Kenenkään ei saa antaa tippua inhimillisen turvaverkon läpi. Yhteisön tuki on tärkeä meille jokaiselle ja varsinkin niille, joilla on mitä tahansa huolia. Varhaisen puuttumisen ohella on tärkeä varata riittävät resurssit fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistämiselle.

”Kaikkein vaarallisinta meille jokaiselle on jäädä yksin omien huoliensa kanssa.” sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu. ”Paras lääke tähän on toimiva, hyväksyvä ja terve yhteisö.”

Lisätietoja:

AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu: 050 5209 420, lauri.lehtoruusu@ayy.fi
AYY:n pääsihteeri Janne Koskenniemi:  050 5209 415, janne.koskenniemi@ayy.fi

 

Väkivallanteon johdosta henkilöstölle ja opiskelijoille järjestetään debriefing-tilaisuus perjantaina 7.3. klo 13.00 TUAS-talossa, TU2-auditorio (Otaniementie 17). Tilaisuuteen voivat osallistua kaikki ne henkilöt, jotka ovat tapauksen vaikutuspiirissä tai kokevat tarpeellisiksi keskustella sen herättämistä tunteista asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuudessa ovat läsnä myös YTHS:n ja Terveystalon ammattilaiset.

Opiskelijoille on saatavilla kriisiapua tapahtuneen johdosta YTHS:stä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *