Viikkotiedote 12/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 12/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löytyvät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote.

HUOM! Otaniemen palvelupiste sulkeutuu keskiviikkona 19.3. poikkeuksellisesti jo klo 15:00.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Yliopistojen yhteinen kandipalautekysely on avoinna 21.3. saakka
  3. AYY:n stipendit haettavissa 17.3.-15.4.2014!
  4. Yhdistykset: Hakekaa AYY:n toiminta-avustusta ma 31.3. mennessä!
  5. Hae avustusta projektiisi TTER:ltä!
  6. Hae AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan 26.3. mennessä
  7. Tule tekemään kehitysyhteistyöviikkoa!
  8. WWF Earth Hour la 29.3.14 klo 20.30-21.30 – sammuta sinäkin!
  9. Haku Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan on taas käynnissä
  10. AIESEC: Finland Youth to Business Forum 28.3.

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 12

Viikko 13

2. Yliopistojen yhteinen kandipalautekysely on avoinna 21.3. saakka

Aalto-yliopistossa välillä 1.8.–31.12.2013 kandidaatin tutkinnon suorittaneet kutsutaan maaliskuun alussa osallistumaan opiskelijapalautekyselyyn. Kysely toteutetaan kaikissa Suomen yliopistoissa kahdesti vuodessa ja tämän kevään kysely on avoinna 3.3.–21.3. Kyselyyn vastataan sähköisesti ja linkki lähetetään kandidaatin tutkinnon suorittaneille sähköpostitse.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) suunnittelee jakavansa vuodesta 2015 lähtien vuosittain 3 % (n. 50 M€) yliopistojen perusrahoituksesta opiskelijapalautteen perusteella. Suoran rahoitusvaikutuksen lisäksi Aalto-yliopisto käyttää tuloksia koulutuksen ja koulutuksen tukipalvelujen kehittämiseen.

Lisätietoja: kehitysasiantuntija Reetta Koivisto, (reetta.koivisto@aalto.fi)

Edellisen kierroksen raportti löytyy Intosta.

Hankkeesta Unifin nettisivuilla.

3. AYY:n stipendit haettavissa 17.3.-15.4.2014!

AYY stipendit ovat jälleen haettavissa maalis-huhtikuussa. Tänä keväänä hakuaika on ma 17.3.2014 klo 12:00 – ti 15.4.2014 klo 23:59. HUOM! AYY:n taskukalenterissa muistutellaan stipendihausta vielä huhtikuun lopulla, mutta tänä vuonna haku päättyy jo ti 15.4.!

AYY:llä on kolme omaa stipendiä: Vaihtostipendi, Yhteisöstipendi ja Opintostipendi. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Lisätietoja ja hakulomake löytyy osoitteesta ayy.fi/stipendit.

4. Yhdistykset: Hakekaa AYY:n toiminta-avustusta ma 31.3. mennessä!

AYY:n yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten haku on käynnissä maanantaihin 31.3. klo 23:59 saakka. Lisätietoja jaettavista avustuksista ja tarkemmat ohjeet saat osoitteesta /apurahat-yhdistyksille/, josta löytyy avustusten jakoon käytetty pistemalli sekä edellisenä vuonna jaetut avustukset.

Toiminta-avustuksen edellytyksenä on myös AYY.fi:n yhdistysprofiili, jonka päivityksestä yhdistykset vastaavat omatoimisesti. Mikäli tunnukset ovat hukkuneet tai tarvitset muuten apua profiilin päivityksessä, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi.

5. Hae avustusta projektiisi TTER:ltä!

TTER:n vuoden 2014 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2014 toisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 23.3.2014 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Vuoden 2014 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

6. Hae AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan 26.3. mennessä

AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan haetaan jäseniä. Hae mukaan järjestämään ylioppilaskuntamme 5. vuosijuhlia. Toimikunnan jäsenenä pääset näkemään AYY:n toimintaa läheltä, tutustumaan huipputyyppeihin ja tietenkin päättämään, miltä näyttä meidän ensimmäiset puolipyöreät!

Haku on auki osoitteessa https://lomake.ayy.fi/rekry/vuosijuhlatoimikunnan-puheenjohtajaksi-2015-ja-vuosijuhlatoimikunnan-jaseneksi/ 26.3. asti.

Kirjoita oma hakemuksesi jo tänään!

7. Tule tekemään kehitysyhteistyöviikkoa!

Oletko kiinnostunut globaaleista kysymyksistä? Haluatko oppia lisää koulutuksen vaikutuksesta kehitykseen? Onko sinulla salainen tai hyvinkin julkinen haave parantaa maailmaa?

AYY järjestää lokakuussa koulutusteemaisen kehitysyhteistyöviikon, jonka tarkoituksena on nostaa tietoisuutta globaaleista kysymyksistä ja kehitysyhteistyöstä osana SYL:n valtakunnallista kampanjaa. Jos olet kiinnostunut tai haluat oppia lisää kehitysyhteistyöstä, osallistu ensimmäiseen tapaamiseemme AYY:n keskustoimistolla (Otakaari 11) yläkerran neuvotteluhuoneessa tiistaina 18.3. klo 17 kuullaksesi lisää!

Sinulla ei tarvitse olla suuria visioita tai alan kokemusta. Kaikki ovat tervetulleita ideoimaan, vaikka ei olisikaan Suomessa syksyllä. Jos et ehdi paikalle, laita mailia osoitteeseen teija.lehmuskoski@aalto.fi ja olemme sinuun yhteydessä.

8. WWF Earth Hour la 29.3.14 klo 20.30-21.30 – sammuta sinäkin!

Aalto, AYY ja Aalto-yliopistokiinteistöt haastavat kaikki yhteisömme jäsenet viettämään jälleen WWF Earth Houria lauantaina 29.3.2014 klo 20.30-21.30.

AYY osallistuu kampanjaan sammuttamalla valot Otaniemen keskustoimistosta, Arabian ja Töölön palvelupisteistä sekä kannustamalla opiskelijoita sammuttamaan valot opiskelija-asunnoista ja vuokrattavista tiloista. AYY haastaa myös yhdistykset sammuttamaan valot kerhotiloistaan ja tapahtumistaan Earth Hourin ajaksi.

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy osallistuu WWF Earth Houriin sammuttamalla valot Töölön kampuksen kolmesta rakennuksesta ja Otaniemen kampuksella seuraavista rakennuksista: Tietotalo, TUAS-talo, kirjasto ja Lämpömiehenkuja 2. Ulkovalaistukseen ei voida vaikuttaa.

Lisätietoja

p.s. Onko omassa kiinteistössäsi jo Sammutathan kiitos -tarroja? Jos ei, niin tilaa niitä veloituksetta: Kestävän kehityksen erityisasiantuntija Meri.Loyttyniemi@aalto.fi, 050 313 7549, kampus- ja tilapalvelut

9. Haku Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!

Lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hae mukaan: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi.

Hakuaika 3.3.-30.4.

10. AIESEC: Finland Youth to Business Forum 28.3.
Youth to Business Forum järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tuomme yhteen opiskelijoita ja yrityksiä yhteiseen dialogiin. Puhumaan ovat tulossa Cassiano Mecchi Googlelta, Marc Dillon Jollalta ja Alexander Stubb ja workshoppeja järjestävät muun muassa Tieto, TCS, HAAGA-HELIA, Barona, ITIM, Sitra. Lisää vielä tulossa!

Ilmoittaudu viimeistään 18.3.2014 osoitteessa http://bit.ly/Y2BFinland. Tapahtuma on ilmainen osallistujille!

Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivuilta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *