Yhdistystiedote viikolle 13/2014

YHDISTYSTIEDOTE VIIKOLLE 13/2014

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 13/2014. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Toiminta-avustustenhaku ja yhdistysilmoitusten jättäminen on käynnissä. Aikaa hakemuksen tai ilmoituksen täyttöön on maaliskuun loppuun asti. Myös AYY:n stipendit ovat haettavissa 11.4. saakka.

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

1. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen on käynnissä

2. Onko nykyinen toiminta-avustusmalli ajan tasalla?

3. Vastaa yhdistysten tilakartoituskyselyyn

4. Lisää yhdistyksesi tapahtumat wappu.fi-sivustolle!

5. Millenium-paviljonki hakee tuntipalkallisia avustajia

 

1. TOIMINTA-AVUSTUSTEN HAKU JA YHDISTYSILMOITUSTEN JÄTTÄMINEN ON KÄYNNISSÄ

AYY:n yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten haku on alkanut. Lomakkeen voi täyttää osoitteessa https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2014/ Lomake sulkeutuu 31.3. klo 23:59.

Kaikkien rekisterissä olevien yhdistysten täytyy täyttää yhdistysilmoitus. Kahden peräkkäisen vuoden aikana täyttämättä jäänyt yhdistysilmoitus johtaa yhdistyksen poistamiseen AYY:n yhdistysrekisteristä. Toiminta-avustuksia voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon hyväksytyt yhdistykset.

Tarvitset yhdistysilmoitusta varten toimintakertomuksen, toimintasuunnitelman, luettelon yhdistyksen toimihenkilöistä ja yhdistyksen säännöt. Toiminta-avustusten hakemiseen tarvitset lisäksi budjetin, taseen, tuloslaskelman sekä tiedot yhdistyksen aikaisempana kahtena vuotena saamista avustuksista. Yhdistyksesi voi lisäksi hakea korotettua toiminta-avustusta, jota myönnetään pääsääntöisesti kertaluontoisiin, erityisiin tapahtumiin tai projekteihin vuoden aikana. Lisätietoja jaettavista avustuksista saat osoitteesta /apurahat-yhdistyksille/, josta löytyy avustusten jakoon käytetty pistemalli sekä edellisenä vuonna jaetut avustukset.

Toiminta-avustuksen edellytyksenä on myös yhdistysprofiili AYY.fi:ssä, jonka päivityksestä yhdistykset vastaavat omatoimisesti. Mikäli tunnukset ovat hukkuneet tai tarvitset muuten apua profiilin päivityksessä, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi.

Täytä lomake huolellisesti ja varaa täyttöön riittävästi aikaa. Toiminta-avustukset jaetaan pelkästään lomakkeeseen laitettujen tietojen perusteella.

Lisätietoja ja apua yhdistysilmoituksen ja avustustenhaun kanssa saat järjestösektorilta, jonka tavoitat kätevästi osoitteesta jarjestoasiat@ayy.fi. Voit ottaa yhteyttä järjestöasiantuntijaan myös puhelimitse numerolla 050 520 9442. Puhelimitse tavoitat järjestöasiantuntijan parhaiten arkisin klo 10 – 14.

 

2. ONKO NYKYINEN TOIMINTA-AVUSTUSMALLI AJAN TASALLA?

AYY:llä mietitään tänä vuonna toiminta-avustuksia. Vuoden suurena projektina on avustusten tarkastelu ja mahdollinen uudistaminen tarpeen mukaan. Hallitusvastaava Niko kirjoitti aiheesta AYY:n blogissa (valitettavasti ainoastaan suomeksi: /blogi/2014/03/18/onko-yhdistysten-nykyinen-toiminta-avustusmalli-ajantasalla/) Heti toiminta-avustusten jaon jälkeen teemme yhdistyksille pienen kyselyn siitä, miltä toiminta-avustusten hakuprosessi tuntui hakijan näkökulmasta ja miten sitä voisi parantaa.

Tämän vuotisen avustukset jaetaan vielä vanhan kaavan mukaan. Uudistusprosessi pyörähtää kunnolla käyntiin vasta huhti-toukokuun puolella, kun tämän vuoden avustukset on saatu alta pois. Sitä ennen lähinnä kartoitetaan nykytilannetta.

Projekti etenee niin, että toiminta-avustusten jaon yhteydessä tarkastellaan nykyprosessin ongelmia. Samoihin aikoihin kerätään yhdistysten mielipiteitä yllämainitulla kyselyllä, tapaamalla neuvostoa sekä pyytämällä kommentteja. Tämän jälkeen järjestösektori valmistelee ehdotuksen uudeksi malliksi. Ennen virallista päätöstä pidetään kommenttikierros, jolloin jokainen AYY:n piirissä toimiva yhdistys voi halutessaan kommentoida uutta mallia. Kommenttikierros pidetään näillä näkymin sähköisenä tämän listan kautta. Näillä näkymin virallisen kommenttikierros osuu huhtikuun loppuun tai aivan toukokuun alkuun. Tarvittaessa tai yhdistysten niin toivoessa voidaan myös järjestää avoin keskustelutilaisuus.

Jos sinulla tai yhdistykselläsi on jo tässä vaiheessa kommentoitavaa, kysyttävää, ideoita tai pelkoja, ota yhteyttä järjestösektoriin: jarjestoasiat@ayy.fi Nyt on erinomainen aika vaikuttaa valmisteluun.

 

3. VASTAA YHDISTYSTEN TILAKARTOITUSKYSELYYN

AYY:n jäsenistön keskuudessa toimii lukemattomia erilaisia yhdistyksiä. Osalla näistä on käytössään jonkinlainen yhdistystila, ja loput haluaisivat sellaisen. Tai niin me ainakin AYY:n päässä luulemme.

Koska luulo ei ole tiedon väärti, kartoitamme nyt eri yhdistysten tilatarpeita ja -toiveita sekä nykyisten tilojen käyttöä. Kartoituksen avulla pyrimme saamaan monipuolisesti tietoa, jotta voimme huomioida eri näkökulmia miettiessämme tilojen käyttöä tulevaisuudessa.

Toivomme vastauksia niin tilan omaavilta kuin tilaa vielä kaipaavilta yhdistyksiltä!

Vastaa kyselyyn oman yhdistyksesi osalta osoitteessa http://lomake.ayy.fi/hallinto/yhdistysten-tilatoiveiden-kartoittaminen

Vastausaikaa on maanantaihin 21.4.2014 asti.

Lisätietoja: hallintopäällikkö Johanna Pietiläinen (johanna.pietilainen@ayy.fi, 050 520 9434)

 

4. LISÄÄ YHDISTYKSESI TAPAHTUMAT WAPPU.FI-SIVUSTOLLE!

Wappu on julistettu saapuvaksi ja perinteiseen tapaan wappu.fi-sivusto on avattu. Sivusto kerää yhteen kaikenlaisia wapun juhlintaan liittyviä tapahtumia yhteisömme sisältä, jotta kiinnostavien tapahtumien löytäminen ja niihin osallistuminen olisi mahdollisimman helppoa.

Tämä on kutsu teille: käykää lisäämässä yhdistyksenne tapahtumat sivustolle. Vaikka tapahtuman tarkat speksit eivät olisikaan vielä varmistuneet, lisätkää ainakin dummy, jotta päivämäärän voi ottaa muistiin. Tapahtumatietoja pystyy myöhemmin vaivattomasti päivittämään, kun tapahtumaa tehdessä määrittää käyttäjän ja salasana. Tapahtumat eivät ilmesty kalenteriin välittömästi, vaan ne päästetään läpi mahdollisimman vikkelästi.

Mikäli sivusto ei toimi tai siitä on kysyttävää, saat yhteydet ylläpitäjiin sähköpostitse: webmaster@ayy.fi

 

5. MILLENIUM-PAVILJONKI HAKEE TUNTIPALKALLISIA AVUSTAJIA

Tekniikan Akatemia TAF hakee Aalto-yliopiston opiskelijoista tuntipalkallisia (10 €/h) avustajia Millennium-paviljonki –tapahtumaan Helsingin Kansalaistorille ajalle 28.4.-13.5.2014.

Näyttelyoppaat

Etsimme Mission Better Life! teknisten yliopistojen projektityönäyttelyä varten ajankohdalle 28.4. – 13.5.2014 toukokuuta vähintään 12 näyttelyopasta. Näyttelyoppaan tehtävänä on esitellä yleisölle näyttelyssä esillä olevia projekteja erillisen ohjeen mukaisesti. Näyttelyoppailta odotetaan sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Muu kielitaito, erityisesti ruotsi, katsotaan suureksi eduksi. Työvuorot ovat pituudeltaan vaihtelevia kulloisenkin tapahtumapäivän sisällön vuoksi.

Infon oppaat

Etsimme Millennium-paviljongin infoon vähintään kuutta opasta ajankohdalle 28. 4. – 14.5.2014. Infossa työskentelevien tehtävänä on vastaanottaa sekä neuvoa paviljonkiin saapuvia vieraita. Infossa työskenteleviltä oppailta odotetaan sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa sekä erinomaista asiakaspalveluhenkisyyttä. Muu kielitaito, erityisesti ruotsi, katsotaan suureksi eduksi. Työvuorot ovat pituudeltaan vaihtelevia kulloisenkin tapahtumapäivän sisällön vuoksi.

Airuet

Etsimme yhtä miestä ja yhtä naista airuiksi Millennium-teknologiapalkinnon akateemisen jakotilaisuuteen 7. toukokuuta.

Lähetä hakemuksesi avustajakoordinaattori Nana Keräselle 28. maaliskuuta mennessä: nana.keranen@technologyacademy.fi

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *