Viikkotiedote 13/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 13/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n stipendit haettavissa 17.3.-15.4.2014!
  3. Hae AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan 26.3. mennessä
  4. WWF Earth Hour la 29.3.14 klo 20.30-21.30 – sammuta sinäkin!
  5. Aalto in Asia – Mukaan järjestelytiimiin?
  6. Muistutus YTHS Otaniemen toimipisteen ajanvaraus- ja aukioloaikakäytännöistä
  7. Rehtorin Aalto-kahvit 8.4. klo 9.00
  8. Lähde mukaan Radiodiodin toimintaan!
  9. World IP Day 2014 – kirjoituskilpailu opiskelijoille
  10. Hae AIESECin global citizen –ohjelmaan
  11. Insinöörikilpailu EBEC 29.3.2014 Otaniemessä

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 13

Viikko 14

2. AYY:n stipendit haettavissa 17.3.-15.4.2014!

AYY stipendit ovat jälleen haettavissa maalis-huhtikuussa. Tänä keväänä hakuaika on ma 17.3.2014 klo 12:00 – ti 15.4.2014 klo 23:59. HUOM! AYY:n taskukalenterissa muistutellaan stipendihausta vielä huhtikuun lopulla, mutta tänä vuonna haku päättyy jo ti 15.4.!

AYY:llä on kolme omaa stipendiä: Vaihtostipendi, Yhteisöstipendi ja Opintostipendi. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Lisätietoja ja hakulomake löytyy osoitteesta ayy.fi/stipendit.

3. Haku AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan 26.3. mennessä

AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan haetaan jäseniä. Hae mukaan järjestämään ylioppilaskuntamme 5. vuosijuhlia. Toimikunnan jäsenenä pääset näkemään AYY:n toimintaa läheltä, tutustumaan huipputyyppeihin ja tietenkin päättämään, miltä näyttä meidän ensimmäiset puolipyöreät!

Haku on auki osoitteessa https://lomake.ayy.fi/rekry/vuosijuhlatoimikunnan-puheenjohtajaksi-2015-ja-vuosijuhlatoimikunnan-jaseneksi/ 26.3. asti.

Kirjoita oma hakemuksesi jo tänään!

4. WWF Earth Hour la 29.3.14 klo 20.30-21.30 – sammuta sinäkin!

Aalto, AYY ja Aalto-yliopistokiinteistöt haastavat kaikki yhteisömme jäsenet viettämään jälleen WWF Earth Houria lauantaina 29.3.2014 klo 20.30-21.30.

AYY osallistuu kampanjaan sammuttamalla valot Otaniemen keskustoimistosta, Arabian ja Töölön palvelupisteistä sekä kannustamalla opiskelijoita sammuttamaan valot opiskelija-asunnoista ja vuokrattavista tiloista. AYY haastaa myös yhdistykset sammuttamaan valot kerhotiloistaan ja tapahtumistaan Earth Hourin ajaksi.

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy osallistuu WWF Earth Houriin sammuttamalla valot Töölön kampuksen kolmesta rakennuksesta ja Otaniemen kampuksella seuraavista rakennuksista: Tietotalo, TUAS-talo, kirjasto ja Lämpömiehenkuja 2. Ulkovalaistukseen ei voida vaikuttaa.

Lisätietoja:

p.s. Onko omassa kiinteistössäsi jo Sammutathan kiitos -tarroja? Jos ei, niin tilaa niitä veloituksetta: Kestävän kehityksen erityisasiantuntija Meri.Loyttyniemi@aalto.fi, 050 313 7549, kampus- ja tilapalvelut

5. Aalto in Asia – Mukaan järjestelytiimiin?

Miltä kuulostaisi lähteä keskellä kylmintä ja synkintä talvea Aasian lämpöön? Aalto in Asia https://www.facebook.com/aaltoinasia järjestää matkan Kaakkois-Aasiaan tutustumaan kasvaviin markkinoihin ja startup toimintaan. Haku tiimiin on pidennetty jatkumaan maaliskuun loppuun asti. Hakuohjeet löytyvät Facebook-sivuiltamme. https://www.facebook.com/aaltoinasia

Would you like to spend the coldest and darkest part of the winter in Asia? Aalto in Asia https://www.facebook.com/aaltoinasia is organizing trip to the Far East to explore the growing markets and hottest corporations and startups. The application period is extended to the end of Mach. Read more from our facebook page. https://www.facebook.com/aaltoinasia

6. Muistutus YTHS Otaniemen toimipisteen ajanvaraus- ja aukioloaikakäytännöistä

Otaniemen toimipiste on avoinna maanantaista torstaihin klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-14. Vastaanotoille tullaan ajanvarauksen kautta. Ajanvaraus- ja hoidon tarpeen arviointi tapahtuu puhelimitse tai tarvittaessa toimipisteen potilastoimistossa toimipisteen aukioloaikoina ma-to klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-14.

Toimipisteessämme ei ole päivystysaikoja terveydenhoitajan tai yleislääkärin vastaanotoille, vaan aika tulee aina varata etukäteen. Sulkemisajan jälkeen toimipisteessämme ei ole akuutin hoidon toteuttamiseen vaadittavaa hoitohenkilökuntaa. Jos tarvitset saman päivän aikana akuuttia hoitoa tai hoidon tarpeen arviointia toimipisteemme ollessa suljettu, ole hyvä ja ota yhteys lähimpään terveysasemaan. http://www.espoo.fi/fi-FI/Sosiaali_ja_terveyspalvelut/Terveyspalvelut/Terveysasemat

7. Rehtorin Aalto-kahvit 8.4. klo 9.00

Perinteiset rehtorin Aalto-kahvit järjestetään tiistaina 8.4. klo 9.00–10.30 Otaniemessä Otakaari 1, E-sali. Rehtorin tehtäviä hoitava vararehtori Ilkka Niemelä kertoo ajankohtaisista asioista ja yleisöllä on mahdollisuus kysyä ja kommentoida. Tilaisuudessa esittäytyy myös kaksi uutta aaltolaista: turvallisuuspäällikkö Seija Piiponniemi-Lahti ja viestintäjohtaja Elina Ämmälä.

Ilmoittauduthan viimeistään 31.3. tarjoilujen varaamiseksi: https://eage.aalto.fi/?fs/fi/aalto_kahvit

Kaikki aaltolaiset, henkilöstö ja opiskelijat lämpimästi tervetuloa!

8. Lähde mukaan Radiodiodin toimintaan!

Otaniemen oma wappuradio Radiodiodi palaa jälleen viihdyttämään vappukansaa! Aikaisempina vuosina runsasta suosiota kerännyt opiskelijoiden mediaformaatti etsiikin nyt uusia ja tuoreita tekijöitä joukkoonsa tekemään entistäkin parempaa wappuradiota.

Oletko aina miettinyt, miltä kuulostaisit radiossa? Nauravatko kaverit jutuillesi? Oletko aina halunnut päästä puhumaan suurille yleisöille? Tule tekemään ohjelma! Sisällöntuottamiseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä ohjelmavastaavaan Ilkka Rekolaan (ilkka.rekola@aalto.fi) Jos mielessäsi on jo valmiiksi ideoita ohjelmista, kerro se toki meillekin niin voimme yhdessä toteuttaa ideasi. Valmiit ohjelmaideat eivät kuitenkaan ole vaatimus, kunhan intoa riittää!

Jos et välttämättä halua tehdä ohjelmaa, mutta radion tekeminen kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä myös radion päätoimittajaan, Oskari Korpelaiseen (oskari.korpelainen@aalto.fi), joka kyllä kertoo miten voit olla parhaalla mahdollisella tavalla avuksi.

9. World IP Day 2014 – kirjoituskilpailu opiskelijoille

IPR University Center järjestää tekijänoikeusaiheisen kirjoituskilpailun. Kirjoituksessa tulee käsitellä tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi aiheesta ”Maailma ilman tekijänoikeutta?” Kirjoituksen tyyli on vapaa: asiateksti, pakina, blogi, kolumni tai fiktio, kaikki ovat tervetulleita.

Osallistu lähettämällä kirjoituksesi viimeistään 6.4.2014 osoitteeseen info@iprinfo.com. Kirjoitus tulee lähettää Word-tiedostona. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät osoitteesta www.iprinfo.com/ -> Koulutus -> World IP Day 2014 -> Kirjoituskilpailu

Lisätietoja: info@iprinfo.com, p. 040-3521527, www.iprinfo.com

10. Hae AIESECin global citizen -ohjelmaan

Global Citizen on 6-12 viikkoa kestävä AIESECin kansainvälinen vapaaehtoisharjoitteluohjelma opiskelijoille, jotka haluavat tehdä jotain hyödyllistä ja samalla oppia uutta ja kehittyä asumalla ja työskentelemällä ulkomailla. Ohjelman kautta voit kehittää paikallista yhteisöä työskentelemällä järjestössä, koulussa tai tekemällä hyväntekeväisyystyötä yhdessä muiden kansainvälisten nuorten kanssa. Haasta maailmankuvasi, lähde seikkailuun ja koe ihmiskunnan moninaisuus samalla, kun kehität itseäsi uudessa kulttuurissa!

Joko kiinnostuit? Hae kesän 2014 ohjelmaan osoitteessa globalcitizen-fi.com

Ota yhteyttä AIESEC Aallon vaihtovastaavaan van1311.dang@aiesec.net jos sinulla on kysyttävää.

11. Insinöörikilpailu EBEC 29.3.2014 Otaniemessä

BEST Helsinki järjestää nyt jo viidettä kertaa kansainvälisen insinöörikilpailu EBECin esikarsintakierroksen, jonka voittajajoukkue lennätetään toiselle kierrokselle Kööpenhaminaan. Nelihenkiset joukkueet rakentavat annetuista materiaaleista katapultin, joiden suorituskyky sekä joukkueen toiminta ovat avaimet voittoon. 8 tuntia kestävä tapahtuma on ilmainen ja kaikille Aallon opiskelijoille avoin. Päävoiton lisäksi luvassa on tuotepalkintoja ja osallistujille tarjotaan lämmin lounas. Ilmoittautuminen 26.3. klo 12:00 mennessä.

http://best.ayy.fi/ebec/

https://www.facebook.com/EbecHelsinki