AYY Viikkotiedote 14/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 14/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

AYY:n stipendit ovat haettavissa 15.4.2014 saakka osoitteessa ayy.fi/stipendit.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Tarkennus viikko- ja yhdistystiedotteiden käytänteisiin
  3. AYY hakee kesäapulaista asuntotoimistoon
  4. Aino-lehden kysely akateemisesta seksismistä
  5. Töihin Dipolin Wappuun 2014
  6. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi
  7. Rehtorin Aalto-kahvit 8.4. klo 9.00
  8. NuDe ry:n kevätnäyttely ”Rajamailla” esillä Lasipalatsissa tämän viikon ajan
  9. All about Finnish Red Cross –course in Tapiola
  10. Tule tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 14

Viikko 15

2. Tarkennus viikko- ja yhdistystiedotteiden käytänteisiin

AYY julkaisee viikoittain viikko- ja yhdistystiedotteita. Tiedotteiden tarkoituksena on jakaa yhteisölle tietoa AYY:n ja sen piirissä toimivien yhdistysten sekä ylioppilaskunnan yhteistyökumppaneiden toiminnasta.

Viikkotiedotteessa julkaistaan viikoittain noin 10 uutista. Uutiset käsittelevät jäsenten kannalta olennaisia asioita. Tällaisia voivat olla muun muassa opiskelijakorttia, opintotukea yms. opintososiaalisia asioita koskevat uutiset, opiskelijan arkeen vaikuttavat tiedotteet yliopistolta (sähköpostikatkot, tulostuspalvelut, olennaisten tilojen remontit jne.) sekä kiinnostavat ajankohtaiset tapahtumat yhteisöstä. Tiedot koskettavat mahdollisimman montaa AYY:n jäsentä. Viikkotiedotteessa julkaistaan myös liikuntatiedotteita.

Yhdistystiedotteessa on yhdistysten kannalta olennaisia uutisia. Tiedotteen vastaanottajina ovat nimenomaan yhdistykset yhdistyksinä eivätkä yksittäiset jäsenet. Yhdistystiedotteen uutinen voi olla esimerkiksi AYY:n koulutus- tai avustusilmoitus, talkootyöporukan rekrytoiminen tai yhdistysten tiedote toisilleen (esim. esimerkiksi tiedote lippujen varaamisesta yhdistyksenä).

Kaikki yhdistys- ja viikkotiedotteisiin toivotut tekstit voi jatkossa toimittaa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi, josta viestintäasiantuntija ja tiedottaja jaottelevat tekstit oikeaan tiedotteeseen yllä kuvattujen linjojen mukaisesti.

HUOMIO! Yhdistystiedotteen DL on keskiviikkona klo 10:00 (ilmestyy perjantaina) ja viikkotiedotteen DL on torstaina klo 10:00 (ilmestyy seuraavan viikon maanantaina). Viive deadlinen ja ilmestymisen välillä johtuu siitä, että kaikki tekstit käännätetään ruotsiksi ja englanniksi. Huomioi uutisten kääntäminen myös tekstissäsi: Mikäli tapahtuma on suomenkielinen, kirjoita se auki myös tekstiisi tyyliin ”Seminaarin kieli on suomi” tai ”Osallistuminen vaatii suomenkielen taitoa”.

Mikäli sinulla on palautetta/kommentteja/kehitysideoita AYY:n tiedotteiden suhteen, voit lähettää myös niitä osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi.  Viestintäasiantuntija Kati Penttinen ja tiedottaja Henna Lahti ottavat ajatuksenne ilolla vastaan.

3. AYY hakee kesäapulaista asuntotoimistoon

AYY hakee KESÄAPULAISTA asuntotoimistoon ajaksi 5.5. – 30.9.2014 (tai sopimuksen mukaan) Otaniemen palvelupisteeseen. Kesäapulainen toimii osana AYY:n asuntopalvelutiimiä. Kesäapulaista tarvitaan erityisesti asiakaspalvelun lomasijaiseksi.

Tehtäviin kuuluu mm. henkilökohtainen asiakaspalvelu, sähköposteihin ja puheluihin liittyvä asiakaspalvelu sekä erilaisten asuntotiedusteluiden koordinointi ja niihin vastaaminen.

Tehtävään sopii hyvin esim. Aalto-yliopiston opiskelijalle. Tehtävä edellyttää järjestelmällisyyttä ja reipasta palveluasennetta. Valmius käyttää tietojärjestelmiä ja hyvät perustaidot MS Office-järjestelmistä ovat tarpeen. Asiakaspalvelutehtävässä tarvitaan hyvää englannin ja suomen kielen hallintaa, ruotsin kielen taito on eduksi.

Palkkaus perustuu ylioppilaskuntien työehtosopimuksen palkkaryhmään II. Viikkotuntimäärä on 37,5 h. Lähetä vapaamuotoinen kirjallinen hakemuksesi ja CV viimeistään keskiviikkona 9.4.2014 osoitteeseen rekrytointi@ayy.fi. Lisätietoja tehtävästä antavat asumisen asiantuntija Jaakko Koivula, p. 050 520 9444 ja talousjohtaja Reija Väätäinen, p. 040 7095900.

Hakuilmoitus löytyy kokonaisuudessaan täältä.

4. Aino-lehden kysely akateemisesta seksismistä

Aallon ylioppilaslehti Aino tekee seuraavaan numeroon juttua sukupuolisyrjinnästä yliopistoyhteisössä. Auta meitä tekemään parempi juttu vastaamalla kyselyyn täällä.

Vastaaminen vie aikaa noin 2 min. Kiitos!

5. Töihin Dipolin Wappuun 2014!

Huhtikuu ja sen myötä myös Wappu lähestyy joten nyörijahdissa on jälleen kiinnityksiä tarjolla! Tänä vuonna Wappubileet järjestetään 30.4. parin vuoden tauon jälkeen Dipolissa ja onnistuneet bileet kaipaavat myös paljon työntekijöitä! Työntekijöitä kaivataan erilaisiin tehtäviin, kuten lipunmyyntiin, järjestyksenvalvontaan, roudaukseen, koristeluun, tekniikkaan, ruoanlaittoon ja pakulla ajeluun.

Töihin pystyy ilmoittautumaan tiistaina 1.4. klo 12.00 alkaen tämän
linkin takana.

Työntekijät saavat palkkioksi ilmaisen sisäänpääsyn erillisestä VIP-ovesta, haalarimerkin, toisen kahdesta vaaleanpunaisen nyörin ansaitsemiseen vaadittavasta kiinnityksestä, työntekijäjatkot bileiden jälkeen sekä legendaarisen Wappukorin! Nopeimman ilmoajat saavat myös tänä vuonna paikan karaokebussikuljetuksessa Ullikselle 1.5.!

Mahdollisia kysymyksiä voi esittää maililla jtmk@list.ayy.fi. Lomakejärjestelmä suljetaan siinä vaiheessa, kun meillä on tarpeeksi työntekijöitä. Senkin jälkeen voi meihin kyllä olla vielä mailitse yhteydessä, jos haluaa biletmk-maililistalle. Listalla olijat saavat jatkossa nopeammin tietoa työvoimarekryistä.

6. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi

AYY kouluttaa 20 nopeinta ilmoittautujaa järjestyksenvalvojan peruskurssilla (32h) pe.11.4.- ma 14.4. aikana. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2015 loppuun mennessä.

Läpäistyään loppukokeen saa kurssista todistuksen. Kurssin hyväksytysti suorittaneen henkilön tulee hakea asuinpaikkakuntansa poliisilta oikeus toimia järjestyksenvalvoja. Kortti maksaa noin 30 € ja se on voimassa enintään viisi vuotta kerrallaan. Korttimaksusta on kukin itse vastuussa.

Katso kurssin tarkempi aikataulu ja sisältö ja lmoittaudu mukaan osoitteessa
https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/ 

7. Rehtorin Aalto-kahvit 8.4. klo 9.00

Perinteiset rehtorin Aalto-kahvit järjestetään tiistaina 8.4. klo 9.00–10.30 Otaniemessä Otakaari 1, E-sali. Rehtorin tehtäviä hoitava vararehtori Ilkka Niemelä kertoo ajankohtaisista asioista ja yleisöllä on mahdollisuus kysyä ja kommentoida. Tilaisuudessa esittäytyy myös kaksi uutta aaltolaista: turvallisuuspäällikkö Seija Piiponniemi-Lahti ja viestintäjohtaja Elina Ämmälä.

Ilmoittauduthan viimeistään 31.3. tarjoilujen varaamiseksi: https://eage.aalto.fi/?fs/fi/aalto_kahvit

Kaikki aaltolaiset, henkilöstö ja opiskelijat lämpimästi tervetuloa!

8. NuDe ry:n kevätnäyttely ”Rajamailla” esillä Lasipalatsissa tämän viikon ajan

”Rajamailla” on Nuorten Designerien – NuDe Ry:n järjestämä kevätnäyttely. Näyttelyn teemana tänä vuonna on liikkuminen taiteen ja muotoilun rajapinnassa. Upeat teokset teille tarjoilee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat. Näyttely on auki viikon 31.03.-06.04.2014 ajan joka päivä klo 12.00-22.00. Kevätnäyttelyn avajaiset pidetään maanantaina 31.3, klo 18.00-23.00. Tervetuloa!

Näyttely facebookissa.

9. All about Finnish Red Cross –course in Tapiola

The Red Cross is the world’s largest humanitarian aid organization in the world, millions of voluntary people work wherever help is needed most. Would you also like to get involved? Want to find out about different people and at the same time to do something which brings joy for you and others? Do not hesitate, you’re needed!

The course is free of charge, is held in English and is intended for anyone interested in Red Cross activities! The course is organized by Finnish Red Cross Tapiola branch.

  • WHAT? History, ideology and international operations of the Red Cross organization. Volunteer work at Red Cross. Everyday heroes’ stories.
  • WHEN? Wednesday, April 2nd at 6pm
  • WHERE? In Tuulimäen kalliosuoja, Itätuulenkuja 9, Tapiola.
  • QUESTIONS & HOW TO REGISTER?More information and signing up for the course by 1st of April to international@spr-tapiola.org

10.  Tule tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle!

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta lasten ja nuorten parissa? Haluaisitko antaa lapselle tai nuorelle aikaasi, läsnäoloa ja positiivisen aikuissuhteen? EHJÄ ry etsii vapaaehtoisia aikuisia lasten, nuorten ja lastenkodeista itsenäistyvien nuorten tukihenkilöiksi pääkaupunkiseudulla. Tukihenkilö ja lapsi/nuori tapaavat noin 1-3 kertaa kuukaudessa tehden erilaisia mukavia asioita. He voivat esimerkiksi käydä talvella luistelemassa, viettää kesäistä iltapäivää jäätelöä syöden tai mennä vaikkapa teatteriin.

Seuraava koulutus alkaa huhtikuun puolessavälissä. Koulutus on suomenkielinen. Lue lisää linkistä http://www.ehja.fi/kuvat/tukihenkiloksi.pdf   ja innostu!

Yhteydenotot: