Viikkotiedote 16/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 16/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

AYY:n stipendit ovat haettavissa vielä huomiseen tiistaihin 15.4. klo 23:59 saakka osoitteessa ayy.fi/stipendit.
Viikkotiedote ilmestyy ensi viikolla pääsiäisen jälkeen tiistaina. Rentouttavia pääsiäisvapaita kaikille.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Hae mukaan Otaniemen aluesuunnittelun työryhmään !
  3. Vuokraa toimistotilaa Smökistä
  4. Hae täydennyshaussa hallinnon opiskelijaedustajaksi 2014
  5. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2014-2015
  6. Sähköpostiosoitteesi Oodissa muuttuu Aalto-sähköpostiosoitteeksi 28.4. alkaen
  7. Hae AYY:n edustajaksi KENKKUun lukuvuodelle 2014-2015
  8. Apply now to EuroEnviro, a student symposium on environment
  9. Jäynäfinaali 23.4. klo 15 @ M-sali
  10. KY City Challenge tulee jo kymmenettä kertaa!
  11. Hae AEGEE:n kesäyliopistoon 23.4. mennessä
  12. On the Couch: Business Alleviating Poverty?
  13. Atheos: Keskusteluilta älykkäästä suunnittelusta

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 16

Viikko 17

2. Hae mukaan Otaniemen aluesuunnittelun työryhmään!

Otaniemi on suuren muutoksen ja kehityksen edessä. Ylioppilaskunnalla on alueen merkittävänä toimijana hyvät edellytykset vaikuttaa Otaniemen kaavojen lopulliseen sisältöön, sekä koko Otaniemen kehitykseen.

AYY hakee Otaniemen aluesuunnittelun työryhmään Otaniemen kaupunkisuunnittelusta kiinnostuneita AYY:n jäseniä. Työryhmän jäseneltä odotetaan perusymmärrystä asemakaavoituksesta. Yhdyskuntasuunnittelun, maankäytön suunnittelun ja/tai liikennetekniikan osaaminen, opinnot ja alan kokemus luetaan eduksi hakijoille. Työryhmään pyritään muodostamaan monipuolinen kokoonpano, jossa eri näkökulmat ovat edustettuina.

Lisätietoja työryhmästä ja sen toiminnasta AYY:n nettisivuilta osoitteesta ayy.fi/blog/2014/04/07/hae-mukaan-otaniemen-aluesuunnittelun-tyoryhmaan/ tai AYY:n hallituksen jäsen Pyry Haahtelalta (040 480 8627 / pyry.haahtela@ayy.fi)

Hae mukaan ti 22.4. klo 8:00 mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/asuminen/hakulomake-otaniemen-aluesuunnittelun-tyoryhmaan/

3. Vuokraa toimistotilaa Smökistä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tarjoaa vuokralle toimistotiloja Otaniemestä osoitteesta Jämeräntaival 4. Toimistotilat sijaitsevat Servin Mökin yhteydessä.

Tilat vapautuvat nykyisiltä vuokralaisilta 30.6.2014

Lisätietoja ja tilan pohjapiirros löytyy osoitteesta: /ylioppilaskunta/toimistotilaa-vuokralle/

4. Hae täydennyshaussa hallinnon opiskelijaedustajaksi 2014

Vielä ehdit hakea täydennyshaussa hallinnon opiskelijaedustajaksi! Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat aivan tavallisia opiskelijoita, jotka tekevät tärkeää työtä paremman koulutuksen ja paremman yliopiston puolesta. Lisää hallopedejä tarvitaan opintotukilautakuntaan, tutkintolautakuntaan sekä BIZ:n, SCI:n ja ELEC:n koulutusneuvostoihin. Hae nyt, sillä haku päättyy jo tiistaina 15.4. klo 23.59.

Kaikki avoinna olevat paikat ja sähköiset hakulomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.halloped.fi/fi/aalto

Hakukuulutus ja lisätietoja löytyy osoitteesta /blog/2014/04/04/hae-taydennyshaussa-hallinnon-opiskelijaedustajaksi-2014/

5. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2014-2015

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta tiistaihin 27.5.2014 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 27.5.2014 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2014

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

6. Sähköpostiosoitteesi Oodissa muuttuu Aalto-sähköpostiosoitteeksi 28.4. alkaen

Opiskelijan sähköpostiosoitteen ylläpito Oodissa muuttuu 28.4. Muutoksen jälkeen kaikille muille paitsi avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoille päivitetään Oodiin Aalto-IT:n myöntämä @aalto.fi -loppuinen sähköpostiosoite.

Jos opiskelija omaa Aalto-osoitteen niin sähköpostiosoitetta ei voi enää päivittää tai muuttaa Weboodin kautta 28.4. tehtävän muutoksen jälkeen. Avoimen yliopiston opiskelijoita kehotetaan ylläpitämään sähköpostiosoitettaan AIMO:n kautta, joskin muun kuin Aalto-sähköpostiosoitteen ylläpito on Weboodissa edelleen mahdollista.

Mikäli opiskelija haluaa ohjata @aalto.fi sähköpostiosoitteeseensa tulevat viestit toiseen osoitteeseen, voi hän tehdä uudelleen ohjauksen mail.aalto.fi -palvelun kautta seuraavien ohjeiden mukaisesti: https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=31903649 (vaatii Aalto-kirjautumisen)

Muutoksen hyötyinä on opiskelijan kannalta se, että kaikissa Aallon opetuksen ja opiskelun palveluissa käytetään samaa Aalto-sähköpostiosoitetta. Lisäksi muita hyötyjä ovat yhtenäisyys Aallon sisällä, tietoturva sekä tunnistettavuus.

7. Hae AYY:n edustajaksi KENKKUun lukuvuodelle 2014-2015

Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta KENKKU on SYL:n hallituksen neuvonantaja kehitysyhteistyöasioissa. KENKKU hallinnoi SYL:n kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kehitysyhteistyökoordinaattorin kanssa. KENKKUn tehtäviin kuuluu hankehallinnossa avustaminen, kuten raportointi, hankkeiden talousseuranta ja yleinen hankkeen etenemisen seuranta.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen milla.ovaska@ayy.fi 5.5.2014 mennessä.

Lisää tietoa KENKKUsta, sen tehtävistä ja hakemisesta löytyy täältä.

8. Apply now to EuroEnviro, a student symposium on environment

EuroEnviro is an annual European student symposium on the environment. It is held every year in a changing European country, by students for fellow students. In 2014, the EuroEnviro will be hosted in Helsinki (May 17th to 25th) with the theme Transforming societies – towards an environmentally sustainable future.

We will accept 55 participants from all over Europe to participate in the symposium. Out of these, 15 places are reserved for students of the University of Helsinki and Aalto university (both degree and exchange students). Now is your chance to apply! We will accept all eligible applicants on the first come first served basis, so be fast to secure your place! To apply and for more information on the admission criteria, see: http://blogs.helsinki.fi/euroenviro2014/applicationhelsinki

Application related questions to: euroenviro2014.application@gmail.com

9. Jäynäfinaali 23.4. klo 15 @ M-sali

Viimeistään nyt on hyvä hetki aloittaa Wappu! Tule tsekkaamaan vuoden hervottomimmat ja kutkuttavimmat jäynät Kanditalon M-saliin keskiviikkona 23.4. klo 15.00! Luvassa myös ylläreitä! Sali on perinteisesti täyttynyt ääriään myöten, joten saavu ajoissa niin varmistat paikkasi.

Muista myös välittömästi Jäynäfinaalin jälkeen avautuva yleisöäänestys osoitteessa www.jäynä.fi!

Otaniemen 27. jäynäskaban voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan juhlallisesti 30.4. Wappuriehan julistuksessa Smökin katolla.

10. KY City Challenge tulee jo kymmenettä kertaa!

On taas aika verrytellä luentosalissa puutuneita lihaksia ja suunnistaa kohti Kehä III:n karumpaa puolta. Suuren suosion saavuttanut KY City Challenge muuttaa Helsingin seudun jälleen kerran urbaaniksi seikkailutantereeksi, jota kilpailijat lähtevät valloittamaan juosten, pyöräillen ja meloen aikaa vasten. Kerää kasaan kolmen hengen joukkue ja valmistaudu haastamaan itsesi ja tiimisi reitin varrelle ripotelluilla elämysrasteilla! Kilpailussa vaaditaan rohkeutta, peräänantamattomuutta ja tiimityöskentelytaitoja. Onko sinusta siihen?

Challenge accepted? Ilmoittaudu mukaan vuoden ikimuistoisimpaan seikkailuun 18.4. mennessä osoitteessa: www.kycitychallenge.fi/ilmoittautuminen

Linkki fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/672903019420138/?fref=ts

11. Hae AEGEE:n kesäyliopistoon 23.4. mennessä

Kesäyliopisto on noin kaksi viikkoa kestävä tapahtuma, johon ei liity akateemista opiskelua tai opintopisteiden kalastusta. Osallistumismaksu on maksimissaan vain 90€ per viikko.
Hintaan sisältyy ainakin:

  • Majoitus
  • Aamianen ja yksi lämmin ateria päivässä
  • Ohjelma ja siihen kuuluvat matkat
  • (Huom! Lennot kesäyliopistokohteeseen ovat omakustanteiset.)

Kattavaa tietoa kesäyliopistoista ja kesäyliopistokohteista löydät:
www.aegee.org/su sekä www.aegee-helsinki.org tai lähetä kysymyksesi osoitteeseen: board@aegee-helsinki.org. Tutustu täällä ensi kesän kesäyliopistoihin: http://www.projects.aegee.org/suct/su2014/. Täältä löydät hakuohjeet: http://www.aegee-helsinki.org/activities/aegee-summer-universities-2014

HUOM! HAKUAIKA PÄÄTTYY 23. HUHTIKUUTA!!

12. On the Couch: Business Alleviating Poverty?

Friday night, pizza, beer, poverty and business – this time On The Couch will be discussing the controversial topic of poverty alleviation through business! What does it mean? How does it work? Are win – win situations possible? The second On The Couch invites Reetta Nevala from the Ekokriha project and Tytti Nahi, a researcher in Aalto University to join the Couch to discuss and answer your critical questions around the topic.

The event takes place on Friday 25.4. at 18:30 in Helsinki City center (tbc). Sign up by 16.4.2014 by sending an email to aaltosbc@gmail.com with the headline “On the couch”.

Further information: /en/blog/events/on-the-couch-business-alleviating-poverty-25-4-2013/

13. Atheos: Keskusteluilta älykkäästä suunnittelusta

Atheos – ateistiteekkarit ry järjestää keskusteluillan älykkäästä suunnittelusta Päärakennuksen E-salissa torstaina 17.4. kello 18:00 (tilaisuus alkaa tasalta!). Keskustelua alustavat Otto Pellinen, Mikko Lehikoinen ja Ilmari Hirvonen. Alustusten otsikot löytyvät osoitteesta: /blog/events/tieteellinen-paattely-ja-suunnittelun-tunnistaminen/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *