AYY: Aalto-yliopiston YT-neuvottelut toteutettava vastuullisesti yliopiston ydintehtävät mielessä pitäen

Kannanotto
16.4.2014

Aalto-yliopiston ilmoitti keskiviikkona 16.4.2014 aloittavansa palvelutoimintojaan koskevat YT-neuvottelut.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on edustanut opiskelijoita viime huhtikuussa käynnistyneessä Service Development Programmessa, joka on tähdännyt yliopiston palveluiden tehostamiseen ja kehittämiseen. Tällä hetkellä ohjelman ohjausryhmässä istuu AYY:n hallituksen koulutuspoliittisista asioista vastaava jäsen Pietari Keskinen.

AYY pitää tavoitetta yliopiston talouden tasapainottamisesta hyvänä, mutta muistuttaa, että menestyvän yliopiston tutkimus- ja opetuspalvelut tarvitsevat taustalleen toimivat tukipalvelut. Opiskelijan ohjaamisesta, tai opintojen sujuvuuden varmistamisesta, säästäminen kostautuu yliopistolle tuloksen heikkenemisenä siinä missä tutkimustoiminnan tukipalveluista karsiminen, eikä näihin siksi pidä puuttua.

Tukipalvelujen tarpeellisuutta on arvioitava sen perusteella, kuinka hyvin ne auttavat yliopistolaisia näiden perustehtävissä: tutkimisessa, opettamisessa ja opiskelussa. Tärkeiksi arvioituja palveluita on jatkossakin hoidettava juuri näiden alojen ja asioiden ammattilaisten, eikä esimerkiksi tieteentekijöiden voimin.

AYY luottaa siihen, että Aalto-yliopisto toteuttaa YT-neuvottelunsa vastuullisesti yliopiston ydintehtävät mielessä pitäen ja pyrkien minimoimaan niistä yhteisölle koituvan rasituksen.

 

Lisätietoja:

Pietari Keskinen, AYY:n hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka, pietari.keskinen@ayy.fi tai 040 502 4015

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *