Tiedote: Helsingin käräjäoikeudelta ratkaisu AYY:n ja KY-säätiön väliseen omaisuuskiistaan

Tiedote
AYY
Julkaistavissa heti

Helsingin käräjäoikeus on antanut tänään 28.4.2014 ratkaisun Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja Helsingin kauppatieteen ylioppilaiden säätiön (KY-säätiö) välisessä omaisuuskiistassa.

Käräjäoikeus mukaan AYY:n asema oli sellainen, että sillä oli oikeus vaatia lahjoituksia pätemättömiksi. Käräjäoikeus niin ikään hyväksyi AYY:n kannan siitä, etteivät hallintotuomioistuinten ratkaisut olleet merkityksellisiä tässä jutussa. Ratkaisu osoitti myös, että KY perusti KY-säätiön välikättä käyttäen ja lahjoituksiin liittyi salailua. Käräjäoikeus kuitenkin totesi, ettei näyttö riitä tekemään lahjoituksia pätemättömiksi.

”Olemme ilman muuta pettyneitä päätökseen. Prosessi oli kuitenkin välttämätön asioiden selkiinnyttämiseksi ja käsittelyn aikana on saatu laaja käsitys siitä, mitä kaikkea lahjoituspäätöksessä ja sen valmistelussa tapahtui”, sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu. ”Nyt meidän täytyy perehtyä huolella tuomioon ja pohtia, miten voimme parhaiten rakentaa Aalto-yhteisöä kestävälle pohjalle.”

AYY:n ja KY-säätiön omaisuuskiista alkoi vuonna 2010, kun Kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnat yhdistyivät Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi. Yhdistymisen yhteydessä selvisi, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi yli 42 miljoonan euron arvosta omaisuuttaan välikäden kautta perustamalleen KY-säätiölle uuden ylioppilaskunnan ulottumattomiin.

Lisätietoja:
AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu, lauri.lehtoruusu@ayy.fi, 050 520 9420
Pääsihteeri Janne Koskenniemi, janne.koskenniemi@ayy.fi, 050 520 9415

ayy.fi/omaisuuskiista
facebook.com/omaisuuskiista

Käräjäoikeuden ratkaisu löytyy kokonaisuudessaan täältä. Ratkaisu alkaa sivulta 25.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *