Viikkotiedote 19/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 19/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

AYY järjestää tämän viikon torstaina klo 17:00 alkaen englanninkielisen eurovaalipaneelin Design Factorylla. Paneelissa on mukana kokeneita parlamentaarikkoja ja kärkkäitä haastajia. Tule seuraamaan paneelia paikan päälle tai katso lähetys livenä. Lisätietoja löytyy täältä.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY presents: The Grand Debate on the Future of Europe
  3. Uusin Aino jaossa kampuksilla
  4. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta
  5. Aallon sisäisen liikkuvuuden haku käynnissä 1.5.-15.5.
  6. BEST Helsinki autumn courses info evening
  7. Startup Weekend Helsinki: Sustainability & Bioeconomy
  8. Koronan SM-sarjan osakilpailu
  9. Turvallisuutemme satelliittiajalla: Poligonin ja Geodeettisen laitoksen teemapäivä
  10. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2014-2015
  11. Talkoopäivä Aallossa

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 19

Viikko 20

2. AYY presents: The Grand Debate on the Future of Europe

Kuka sinua edustaa seuraavat viisi vuotta Euroopan parlamentissa? Kuka on kanssasi samaa mieltä talouskriisin hoidosta? Kenellä on ratkaisun avaimet Euroopan energiapolitiikkaan? Kenen joukoissa seisot taistelussa ilmastonmuutosta vastaan? Kuka hoitaa työtä Euroopan nuorille? Mikä EU:sta tulee isona? Tule mukaan AYY:n suureen eurovaalidebattiin, osallistu keskusteluun ja muista mennä vaaliuurnille toukokuussa!

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY järjestää englanninkielisen EU-vaalipaneelin torstaina 8.5.2014 klo 17:00 alkaen Design Factorylla Otaniemessä. Ovet aukeavat klo 16, jolloin paikalla on tavattavissa poliittisten puolueiden edustajia. Vuorovaikutteisen paneelin teemoina ovat muun muassa Euroopan työllisyys- ja talouspolitiikka, Ilmasto- ja energiapolitiikka sekä Euroopan unionin tulevaisuus.

Paneelissa on mukana kokeneita parlamentaarikkoja ja kärkkäitä haastajia:

  • Antti Kaikkonen, Keskusta
  • Janne Paalijärvi, Piraattipuolue ”Respect privacy, end the spying!”
  • Jyrki J.J. Kasvi, Vihreät ”Civil Digital Futures for Europe”
  • Li Andersson, Vasemmistoliitto ”LOVE Europa & STOP #talouskuri #työttömyys #co2 #rasismi”
  • Marcus Rantala, RKP ”EU is our ally in trade, competence and security. Finland belongs to Europe.”
  • Sampo Terho, Perussuomalaiset ”EU – we won´t get fooled again”
  • Sari Essayah, KD “Let the good work continue!”
  • Sirpa Pietikäinen, Kokoomus ”Get it together, loose it alone”
  • Timo Harakka, SDP (sit.) ”Putting Europe to work – protecting people, not banks”

Paneelin juontaa media-alan monityöläinen Juhani Mykkänen.

Tule paikan päälle haastamaan ehdokkaat tai seuraa paneelia livenä streamin kautta (osoite ilmoitetaan myöhemmin osoitteessa ayy.fi). Keskustelua voi seurata myös Twitterissä hashtagilla #EUdebate. Löydät tapahtuman myös facebookista.

Tapahtuma: AYY:n EU-vaalipaneeli: The Grand Debate on the Future of Europe

Aika: Torstaina 8.5.2014 klo 17:00 – 19:00. Tule tapaamaan poliittisten puolueiden edustajia Design Factorylle ennen paneelia klo 16:00 alkaen.
Paikka: Aalto Design Factory (Betonimiehenkuja 5, Otaniemi Espoo)
Sosiaalinen media: #EUdebate

Lisätietoja

AYY:n kansainvälisten asioiden asiantuntija Milla Ovaska, 050 520 9446 tai milla.ovaska@ayy.fi

3. Uusin Aino jaossa kampuksilla

Uusi Aino on ilmestynyt! Kevään toisessa lehdessä puhutaan mm. akateemisesta seksismistä, tatuoiduista vanhuksista ja rahasta, yritetään korjata yliopistoa sekä jututetaan Roope Salmista ja Paavo Arhinmäkeä. Ja paljon muuta. Hae omasi tai lue netistä: www.ainolehti.fi

4. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta

Aalto-yliopiston opetuksen ja opiskelun säännöstössä määrätään, että tentit ja muut opintosuoritteet on tarkistettava ja kirjattava opintorekisteriin kuukauden kuluessa. Jos tenttisi tulokset tai opintopisteesi ovat myöhässä tästä määräajasta, voit ilmoittaa siitä sekä meille että Aallon korkeakoulujen opintohallinnon väelle nettilomakkeella. Lomakkeen tiedot löytyvät AYY:n nettisivuilta osoitteesta /jasenille/annapalautetta/

5. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2014-2015

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta tiistaihin 27.5.2014 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 27.5.2014 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2014

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

6. Aallon sisäisen liikkuvuuden haku käynnissä 1.5.-15.5.

Aallon sisäisen liikkuvuuden haku on käynnissä ja päättyy 15.5. Nyt toteutettavassa haussa on mahdollista hakea opinto-oikeutta toisen alan sivuaineeseen ja yksittäisille kursseille ensi lukuvuodelle. Tarjolla on paljon mielenkiintoisia kursseja ja sivuaineita. Tutustu tarjontaan Inton sisäisen liikkuvuuden sivuilla ja hae opintoihin. Lisätietoa, tarjonnan ja hakuohjeet löydät täältä: https://into.aalto.fi/display/fimobility/Etusivu.

7. Talkoopäivä Aallossa

Aika: 17.5.2014 11:00 – 17:00
Paikka: Factory Valley, Puumiehenkuja 5, Otaniemi, Espoo

Tule talkoisiin Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle Lauantaina 17. toukokuuta.

Talkoopäivän aikana yksi Otaniemen vanhoista kortteleista tulee kokemaan muodonmuutoksen. Sisäpihalle syntyy viheralue istutuksineen, katualueita maalataan, kulkureittejä merkitään, laajennetaan terasseja ja raivataan metsää.
Tarjolla on talkooväelle ruokaa ja paikalla on myös ravintolapäivän pop-up ravintoloita sekä lapsiparkki pienimmille osallistujille.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan täällä: /blog/events/talkoopaiva-aallossa/

8. BEST Helsinki autumn courses info evening

BEST Helsinki invites you to join info evening about Autumn Courses all over the Europe. We are going to provide you with information about courses, what is going on there, who are the applicants and how to become one of them. There is also free and delicious BBQ food offered. Welcome to join us! Make your first step to unforgettable fall!

Place Tieto Sauna (Otaranta 8E)
Time: 7 PM, 7th May, Wednesday

BEST Facebook: https://www.facebook.com/BESTHelsinki

Facebook event link: https://www.facebook.com/events/256217344566171/?ref_newsfeed_story_type=regular

AYY Event Calendar:  /en/blog/events/best-autumn-courses-2014-info-evening/

9. Startup Weekend Helsinki: Sustainability & Bioeconomy

Have you ever dreamed of turning our planet into a nicer and more sustainable place to live in? Now you have a great chance to make it happen! Come, pitch your idea, form a team and make a change!

Startup Weekend Helsinki: Sustainability & Bioeconomy is an event where multidisciplinary teams openly co-develop business ideas and solutions for products and services of the future sustainability & bioeconomy fields. Participants can pitch their own ideas or take one of the business/technology challenges provided by companies and develop it throughout the 2,5 day event into product or service prototypes, viable business models or other solutions, which are presented in public at the end of the event.

The event takes place on May 9-11, 2014 at the TAF’s Millennium Pavilion, Kansalaistori Square, Eero Erkon Katu, Helsinki.

For more information you can find us:

10. Koronan SM-sarjan osakilpailu

Kun Wappupelit ja leikit on jo pelailtu, on aika siirtyä suomalaisen kuninkuuslajin, koronan, pariin.

Järjestyksessään toinen koronan SM-sarjan osakilpailu järjestetään Otaniemessä, JMT 3:n pelitilassa lauantaina 10.5 klo 12. Tule paikalle pokkaamaan kunniaa, mainetta ja SM-sarjan pisteitä sekä hieno palkinto. Ilmoittautumiset kilpailijaksi Koronaliiton verkkosivuilla, katsojaksi pääsee ilman ilmoittautumistakin.

http://koronaliitto.fi/toinen-koronan-sm-sarjan-osakilpailu-espoossa/
Tapahtuma on maksuton. Tule ja kisaa!

Lisätietoja Facebookista: https://www.facebook.com/events/1586689104889724

11. Turvallisuutemme satelliittiajalla: Poligonin ja Geodeettisen laitoksen teemapäivä

Kiinnostaako tarkka paikannustekniikka, avaruusromun ja asteroidien seuranta, tai kuinka paikannuksen häirintää voidaan tunnistaa? Poligoni ja Geodeettinen laitos järjestävät yhteistyönä seminaarin uudesta paikannustekniikasta turvallisuusnäkökulmasta. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille! Tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta http://poligoni.ayy.fi/?file=teemapaeivae-2014 .

Seminaari järjestetään 14.5 entisen TKK:n päärakennuksen D-salissa kello 8.45-15.30. Osallistuminen on opiskelijoille ilmaista, mutta ilmoittautuminen kuitenkin vaaditaan, jotta osaamme mitoittaa tarjoilut oikein. Muille hinta on 30 euroa, sisältäen myös kahvit aamu- ja iltapäivällä. Seminaarin jälkeen pidetään Otaniemen rantasaunalla klo 17 alkaen vapaamuotoinen iltajuhla (12 e opiskelijat, 25 e muut). Ilmoittautuminen osoitteessa: http://poligoni.ayy.fi/ilmomasiina/ilmoittaudu.php?id=1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *