Viikkotiedote 20/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 20/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Kevään viimeinen viikkotiedote ilmestyy viikolla 22 eli maanantaina 26.5. Mukavaa kesän odotusta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2014-2015
  3. Tule tutustumaan Otaniemeen, yhteiseen kampukseemme!
  4. ASP – Harvinaisen hyödyllinen sanahirviö
  5. Uusi kampus ja moniuskontoset palvelut – suunnittelutapaaminen 20.5.2014
  6. Hitchball 4000 – Seikkailu alkakoon!
  7. Aallon sisäisen liikkuvuuden haku käynnissä 1.5.-15.5.
  8. Helsinki Open Grand Finals
  9. Suuri väittelyilta – Kaupungin kuumin keskustelutapahtuma
  10. Tule nauttimaan valoisista kevätilloista jalkapalloa pelaten!
  11. Green Campus hackathon
  12. OtaKopin kaudenavajaiset kesäpesiksen merkeissä 14.5.2014
  13. Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukset keväällä 2014

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 20

Viikko 21

2. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2014-2015

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta tiistaihin 27.5.2014 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 27.5.2014 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2014

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

3. Tule tutustumaan Otaniemeen, yhteiseen kampukseemme!

Iltapäivän aikana kiertelemme pienissä ryhmissä Aalto-yliopiston Otaniemen tiloissa sekä opiskelun kannalta olennaisissa paikoissa (esim. ARTS:n opiskelijat voivat käydä Miestentien tiloissa).  Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus kierrellä kylässä sekä muutamissa AYY:n kertavuokrattavissa tiloissa.  Kiertelyn päätteeksi iltaa voi jatkaa rennomman hengailun ja saunan merkeissä.

Kiertely alkaa AYY:n keskustoimiston (Otakaari 11) alapihalta klo 15.00 ja Tietosauna (Otakaari 8 E, ylin kerros) on lämmin klo 17.30 alkaen. Saunalla on tarjolla myös pientä purtavaa ja juotavaa.

Ilmoittaudu kiertelyyn 14.5. mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/otaniemi-tutuksi/ . Tapahtuma on myös facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/events/245613492309483/ .

Tule tutustumaan yhteiseen kampukseemme!

4. ASP – Harvinaisen hyödyllinen sanahirviö 

Ostin ensimmäisen oman kotini 22-vuotiaana. Halusin tehdä asuntokaupat as soon as possible, sillä se jos mikä on fiksua säästämistä, ajattelin. Rahoitin kaksioni lainalla ilman sen suurempia säästöjä. Olin kuullut mainittavan lyhenteen ASP, mutta sen tarkoituksesta en tiennyt mitään. En siis tiennyt, että tällaisen ASPin voi aloittaa 18–30 -vuotiaana, ja että sen avulla olisin voinut ottaa pankista vähemmän asuntolainaa tarpeisiini nähden. Siis lyhentää pienempää kuukausierää, maksaa vähemmän korkoa!”

ASP – lyhenne tulee siis sanoista asuntosäästöpalkkio-järjestelmä – mikäs sen mukavampi sanahirviö. Selvälle suomen kielelle käännettynä sillä tarkoitetaan ensimmäistä omaa asuntoa varten säästämistä. Äärimmäisen helppo keino laittaa rahaa sivuun ja saada tätä kautta asuntolaina paremmin eduin ja ehdoin. Aalto Yliopiston opiskelijana ASP-tili kannattaa avata Helsingin OP Pankkiin, sillä tällöin saa maksuttoman Easy-vakuutuksen vuodeksi. Lue lisää ja varaa aika konttoriin osoitteessa op.fi/asp.

Lue lisää ASPista myös AYY:n blogista.

5. Uusi kampus ja moniuskontoset palvelut – suunnittelutapaaminen 20.5.2014

AYY ja Aallon yliopistopapit kutsuvat eri uskontoja ja uskonnollisia yhteisöjä edustavia opiskelijoita keskustelemaan uudesta kampuksesta ja siihen liittyvistä monikulttuurisista & -uskontoisista tarpeista. Mitä sinun mielestäsi tulee ottaa huomioon uuden kampuksen uskonnollisia ja monikulttuurisuuspalveluja suunniteltaessa? Ajankohta 20.5.2014 klo 12-14, AYY:n toimiston yläkerran neuvotteluhuone, Otakaari 11. Lisätietoja & Ilmoittautumiset tarjoiluja varten milla.ovaska@ayy.fi

6.Hitchball 4000 – Seikkailu alkakoon!

Hitchball 4000 on eeppinen liftauskilpailu Pohjois- ja Itä-Euroopan halki. Se on viikonlopun mittainen seikkailu, jota muistelet vielä kiikkustuolissakin. Jo perinteiseksi muodostunut kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Osa viime vuoden joukkueista kehui kokemusta vuolaasti jopa yhdeksi elämänsä hienoimmista ja avartavimmista. Useammat liftauksen ensikertalaiset innostuivat myös todella tästä oivallisesta liikennemuodosta.

Tiimiydy siis luottoparisi tai aivan uuden tuttavuuden kanssa ja ota askel tuntemattomaan. Voittaja on joukkue, joka on viekkaasti taktikoiden sopivassa suhteessa liftannut mahdollisimman paljon kilometrejä mahdollisimman kauas lähtöpisteestä, ja päässyt vielä ajoissa takaisinkin. Voittajajoukkue saa vuodeksi takanreunaansa koristamaan hienon Hitchball 4000 -kiertopokaalin, johon joukkueen nimi myös kaiverretaan.

Jokaisella joukkueella on mukanaan GPS-lähetin, jonka avulla liftaajien etenemistä voi seurata reaaliajassa Hitchballin sivuilla. Sivuilla näkyvät myös liftaajien lähettämät kuvat ja päivitykset tien päältä. Joukkueille annetaan matkan ajalle suoritettavaksi myös hauskoja tehtäviä. Varsinaisen kilpasarjan voittajan lisäksi palkitaan myös omin kriteerein Spirit of Hitchball -palkinnon arvoinen joukkue.

Ilmoittautuminen kilpailuun avautuu maanantaina 12.5. osoitteessa http://hitchball4000.fi/ ja sulkeutuu 29.5. klo 23:59. Ilmoittautumisen yhteydessä täytyy ilmoittaa myös joukkueen Tumblr-tili, johon toivotaan kilpailun aikana päivityksiä matkan sujumisesta. Joukkueen Tumblr -sivun tulevat näkyviin myös tapahtuman verkkosivuille.

Onnea matkaan!

7. Aallon sisäisen liikkuvuuden haku käynnissä 1.5.-15.5.

Aallon sisäisen liikkuvuuden haku on käynnissä ja päättyy 15.5. Nyt toteutettavassa haussa on mahdollista hakea opinto-oikeutta toisen alan sivuaineeseen ja yksittäisille kursseille ensi lukuvuodelle. Tarjolla on paljon mielenkiintoisia kursseja ja sivuaineita. Tutustu tarjontaan Inton sisäisen liikkuvuuden sivuilla ja hae opintoihin. Lisätietoa, tarjonnan ja hakuohjeet löydät täältä: https://into.aalto.fi/display/fimobility/Etusivu.

8. Helsinki Open Grand Finals

Thirty international teams, six rounds of debate, four finalists and one winner. Helsinki Open is the chance of the year to see world-class debaters in Helsinki. The event will take place in the main building of the University of Helsinki on Sunday 18 May at 14:00-16:00. No entry fee, just the best debating ever in Helsinki.

The event is organized by Aalto Debating Society and Helsinki Debating Society. For more information see the FB event. https://www.facebook.com/events/587409431366509

9. Suuri väittelyilta – Kaupungin kuumin keskustelutapahtuma

@ Apollo Live Clubilla (Mannerheimintie 16) keskiviikkona 14.5. kello 19-21. Ovet avataan kello 18.

  • Räppäri Mercedes Bentso ja juontaja Jone Nikula väittelevät aiheesta ”Onko naisen elämä vaikeampaa kuin miehen?”
  • Eurovaaliehdokas Heidi Hautala (vihr.) ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kysyvät ”Onko EU:sta enemmän hyötyä vai haittaa?”
  • Juristi Jon Hellevig ja kirjailija Jukka Mallinen ottavat yhteen otsikolla ”Onko Venäjä roistovaltio?”

Kommentaattorina on toimittaja Maria Pettersson. Se Vahvanen sanoo väliin jotain tyhmää. DJ MikkoMattlar. Väittelyt käydään suomeksi

Liput ovelta 6 euroa. Ennakkoon Tiketistä 4 euroa + toimitusmaksu 1,50 = 5,50.

10. Tule nauttimaan valoisista kevätilloista jalkapalloa pelaten! 

FC Kissat ovat aloittaneet ulkotreenit. Treenit pidetään valmentajamme vetämänä Herttoniemenrannassa maanantaisin klo 19:45-21. Kenttä löytyy osoitteesta Paasivaarankatu 9. Kaikki naispelaajat, uudet ja vanhat, ovat tervetulleita mukaan.

FC Kissoilla on uusien pelaajien lisäksi hakusessa kesäksi myös maalivahti. Kesän sarjapelit ovat ulkotreenien tavoin pyörähtäneet käyntiin.

Lue lisää meistä osoitteessa www.fckissat.fi sekä Facebook-ryhmässä ”FC Kissat”

 

11. Green Campus hackathon

Green Campus hackathon is a two-days ICT & Big Data for sustainability themed event as part of Green Hackathon series. It takes place on the weekend 24th – 25th May in the Open Innovation House in Otaniemi, Espoo. Register by 20th of May: http://www.meetup.com/Green-Campus-CIVIS/events/178850142

The aim is to promote the application of Big Data to tackle environmental and sustainability issues, with particular focus on energy efficiency data, on one side, and on social media data, on the other side. Aalto and HIIT Professors and researchers, who are members of CIVIS joint EU research project, organize the event. Sustainability is a complex problem, thus the hackathon call is open for diverse and multidisciplinary teams. Energy engineers, data scientists, designers, journalists, entrepreneurs, researchers, social psychologists, policy-makers and everyone else who is aware of the environmental issues today, and who also wants to act towards such awareness, is invited to join our event.

Find out more: Website http://greencampus.greenhackathon.com

12. OtaKopin kaudenavajaiset kesäpesiksen merkeissä 14.5.2014

OtaKopin kesäkauden toiminta on jälleen pyörähtänyt käyntiin ja tätä juhlistaaksemme järjestämme keskiviikkona 14.5. iloiset kaudenavajaiset kesäpesiksen yhteydessä. Paikalle ovat tervetulleita kaikki pesäpallon pelaamisesta kiinnostuneet!

OtaKoppi järjestää kesäpesistä viikoittain läpi kesän. Pelaaminen on rentoa ja kaikki tiedoista ja taidoista riippumatta ovat erittäin tervetulleita. Kesäpesis on pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 18:00 Tuuliniityn kentällä (Espoon Tapiolassa, Tuulikuja 8). Omia välineitä ei tarvitse olla, sillä OtaKoppi tarjoaa räpylät, mailat ja pallot.

Lisätietoja kesäpesiksestä ja yhdistyksestä löytyy nettisivuilta: http://otakoppi.fi/. Jos toiminta kiinnostaa niin kannattaa tulla mukaan! OtaKopin jäsenyys on AYY:n ja HYY:n jäsenille ilmaista. Liittymällä jäseneksi pääsee sähköpostilistalle, jonka kautta lähetetään tietoa tulevista treeneistä ja tapahtumista.

13. Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukset keväällä 2014

Teekkaripurjehtijat järjestävät kevään 2014 esittelypurjehdukset tulevilla viikoilla. Tarkempi tieto aikatauluista ja ilmoittautuminen löytyvät kerhon sivuilta ja tästä linkistä: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=1670

Esittelypurjehdukset on tarkoitettu purjehduksesta ja Teekkaripurjehtijoiden toiminnasta kiinnostuneille, jotka eivät ole vielä syystä tai toisesta liittyneet kerhon jäseniksi. Osallistujilta ei vaadita aiempaa veneilykokemusta, vaan pelkkä kiinnostus lajia kohtaan riittää. Siispä oivallinen tilaisuus tutustua lajiin ja kerhoon suoraan merellä! Käy siis tsekkaamassa itsellesi sopiva ajankohta ja varmista paikkasi purjehduksella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *