Viikkotiedote 22/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 22/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Syksyn ensimmäinen tiedote julkaistaan viikolla 35 eli maanantaina 25.8. Ajankohtaisista asioista tiedotetaan kesän aikana AYY:n nettisivuilla (ayy.fi) sekä facebookissa (facebook.com/ylioppilaskunta). Aurinkoista kesää kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. VIIMEINEN MAHDOLLISUUS: Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2014-2015
  3. Aino etsii toimitussihteeriä
  4. Kauppiksen oppikirjoja poistomyynnissä Töölön palvelupisteellä
  5. Osallistu kehitysyhteistyöaiheiseen kirjoituskilpailuun ja voita 500 euron matkalahjakortti!
  6. Radisson Blun ja Ravintola Rannan opiskelijaedut 2014
  7. Hitchball 4000 – Seikkailu alkakoon!
  8. Tule hengailemaan kesäkuussa
  9. Masters of Aalto esittelee yliopiston monialaista parhaimmistoa Helsingin keskustassa 16.5.−1.6.
  10. Romupyöräkeräys kampuksella
  11. Open call for artists to exhibit their work at the AMF Gallery in autumn 2014

1. Tällä viikolla ja kesällä tapahtuu

Viikko 22

Kesällä Tapahtuu

2. VIIMEINEN MAHDOLLISUUS: Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2014-2015

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta tiistaihin 27.5.2014 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 27.5.2014 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2014

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

3. Aino etsii toimitussihteeriä

Aalto-yliopiston ylioppilaslehti Aino hakee TOIMITUSSIHTEERIÄ osaksi lehden kolmihenkistä toimitusta. Teet töitä tiiviisti Ainon päätoimittajan ja AD:n kanssa. Ohjaat Ainon avustajia, kirjoitat ja editoit juttuja ja avustat muissa toimituksen tehtävissä. Pesti on osa-aikainen, ja töitä on keskimäärin kahdeksan tuntia viikossa. Työsuhde alkaa 1. elokuuta.Palkkauksessa noudatetaan Suomen Journalistiliiton lehdistön työehtosopimusta. Toivomme sinulta kokemusta journalistisesta työstä, teräviä juttuideoita, vahvaa näkemystä hyvästä kielestä, Ainon kohderyhmän tuntemusta ja kykyä innostaa muita.

Lähetä hakemuksesi juttunäytteineen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään perjantaina 6.6. osoitteeseen annaleena.kuronen (a) ayy.fi. Kuvaile hakemuksessasi, mihin suuntaan kehittäisit Ainoa. Kerro myös, mitkä kolme juttua haluaisit lukea seuraavasta Ainosta. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoja: päätoimittaja Annaleena Kuronen, annaleena.kuronen@ayy.fi, puh. 050 520 9428 (arkisin klo 16 jälkeen)

4. Kauppiksen oppikirjoja poistomyynnissä Töölön palvelupisteellä

AYY Töölön palvelupisteellä on poistomyynnissä iso määrä kauppiksen oppikirjoja hintaan 5€/kpl. Osta omaksi tai nouda tilimyynnissä olevat kirjasi pois kesäkuun 12. päivä mennessä. Olemme avoinna ma-to 10:30­­-14:30 ja löydät meidät kauppiksen päärakennuksesta (aulasta oikealle, portaat alas), Runeberginkatu 14-16. Lahjoitamme loput kirjat kesän aikana kirjastolle.

5. Osallistu kehitysyhteistyöaiheiseen kirjoituskilpailuun ja voita 500 euron matkalahjakortti!

Mitä sinun alasi opiskelijalla voi olla annettavaa kehitysyhteistyölle? Tai kehitysyhteistyöllä sinulle? Osallistu kirjoituskilpailuun ja innosta alasi opiskelijoita mukaan kehitysyhteistyöhön. Lisätietoja: ayy.fi/blog/2014/05/22/osallistu-kehitysyhteistyoaiheiseen-kirjoituskilpailuun-ja-voita-500-euron-matkalahjakortti/

6. Radisson Blun ja Ravintola Rannan opiskelijaedut 2014

Aalto-yliopiston opiskelijat pääsevät nauttimaan Radisson Blu Hotel Espoon ja Ravintola Rannan monipuolisista eduista (osoite: Otaranta 2). Edun saaminen edellyttää sekä opiskelijakortin että Club Carlson kortin esittämistä ravintolan henkilökunnalle. Kansainväliseen Club Carlson –kanta-asiakasohjelmaan pääset liittymään osoitteessa: www.clubcarlson.com.

Club Carlson ja opiskelijakortilla seuraavat edut vuonna 2014:

  • 15% alennus ravintola Rannan ruokalistan annoksista
  • Super Breakfast buffetaamiainen 10 € / henkilö (normaali 19.50 €)
  • Tilaussauna Rantasauna minimimyynti 4 tuntia 300 € (normaali 3 tuntia 450 €)

7. Hitchball 4000 – Seikkailu alkakoon!

Hitchball 4000 on eeppinen liftauskilpailu Pohjois- ja Itä-Euroopan halki. Se on viikonlopun mittainen seikkailu, jota muistelet vielä kiikkustuolissakin. Jo perinteiseksi muodostunut kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Osa viime vuoden joukkueista kehui kokemusta vuolaasti jopa yhdeksi elämänsä hienoimmista ja avartavimmista. Useammat liftauksen ensikertalaiset innostuivat myös todella tästä oivallisesta liikennemuodosta.

Tiimiydy siis luottoparisi tai aivan uuden tuttavuuden kanssa ja ota askel tuntemattomaan. Voittaja on joukkue, joka on viekkaasti taktikoiden sopivassa suhteessa liftannut mahdollisimman paljon kilometrejä mahdollisimman kauas lähtöpisteestä, ja päässyt vielä ajoissa takaisinkin. Voittajajoukkue saa vuodeksi takanreunaansa koristamaan hienon Hitchball 4000 -kiertopokaalin, johon joukkueen nimi myös kaiverretaan.

Jokaisella joukkueella on mukanaan GPS-lähetin, jonka avulla liftaajien etenemistä voi seurata reaaliajassa Hitchballin sivuilla. Sivuilla näkyvät myös liftaajien lähettämät kuvat ja päivitykset tien päältä. Joukkueille annetaan matkan ajalle suoritettavaksi myös hauskoja tehtäviä. Varsinaisen kilpasarjan voittajan lisäksi palkitaan myös omin kriteerein Spirit of Hitchball -palkinnon arvoinen joukkue.

Ilmoittautuminen kilpailuun avautuu maanantaina 12.5. osoitteessa http://hitchball4000.fi/ ja sulkeutuu 29.5. klo 23:59. Ilmoittautumisen yhteydessä täytyy ilmoittaa myös joukkueen Tumblr-tili, johon toivotaan kilpailun aikana päivityksiä matkan sujumisesta. Joukkueen Tumblr -sivun tulevat näkyviin myös tapahtuman verkkosivuille.

Onnea matkaan!

8. Tule hengailemaan kesäkuussa

Tervetuloa Hengailuiltaan! Hengailuillassa voit viettää aikaa rennossa ja ystävällisessä ilmapiirissä. Voit pelata lauta- ja seurapelejä, osallistua muuhun ohjattuun toimintaan tai halutessasi vain hengailla. Hengailuillat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille opiskelijoille, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tarjolla on myös aina pientä naposteltavaa.

Hengailuillat kesäkuussa:

  • pe 6.6. klo 18.00 – 21.30 Paikka: SPR, Salomonkatu 17 B, 3. krs.
  • ke 18.6. klo 17.00 – 20.00 Paikka: Eläintarhan urheilukentän nurmialue/Nordenskiöldinkadun puoli (HUOM. viikonpäivä ja kellonaika! ) Järjestämme alkoholittoman ja maksuttoman piknikin, jonne kaikki opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita nauttimaan kesästä. Nyyti tuo paikalle piknikeväät. Kentällä on hyvin tilaa pelata mölkkyä tms. ulkopelejä, joten voit ottaa mukaan omia pelejä tai mukavaa ajanvietettä. Sateen sattuessa vietämme iltaa Nyytin toimistolla, osoitteessa Pasilanraitio 5.

Lämpimästi tervetuloa kevään viimeiseen Hengailuiltaan!

Lisätietoa: toimisto@nyyti.fi

9. Masters of Aalto esittelee yliopiston monialaista parhaimmistoa Helsingin keskustassa 16.5.−1.6.

Masters of Aalto on poikkileikkaus kaikista Aalto-yliopiston alojen projekteista: tekniikasta, taloudesta ja taiteesta. Näyttelyssä pääsee kokemaan yhteensä yli 60 opinnäytettä ja opiskelijaprojektia.

Töiden välinen vuoropuhelu tuo esille Aalto-yliopiston opinnoille ja tutkimukselle ominaisen yhteiskunnallisen monialaisuuden. Näyttelyssä esilläolevat työt ovat tällä kertaa laitosjohtajien valitsemia ajankohtaisimpia projekteja.

Aalto-yliopiston opiskelijat ja alumnit ovat vahvasti mukana Masters of Aalto -kokonaisuuden rakentamisessa. Heidän suunnittelemiaan ovat muun muassa näyttelyn arkkitehtuuri, tapahtuman visuaalinen ilme ja verkkosivut.

Lisätietoja:_moa.aalto.fi.

Masters of Aalto 16.5.−1.6.2014, Eteläesplanadi 22, Helsinki. Näyttely on avoinna ma-pe klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 12-17. Vapaa pääsy.

10. Romupyöräkeräys kampuksella

Aalto-yliopistokiinteistöt merkitsevät viikon 21 aikana Otaniemen kampusalueella sijaitsevia polkupyöriä. Tavoitteenamme on selvittää, mitkä pyörät eivät ole enää käytössä ja vievät turhaa tilaa yliopiston pyörätelineissä. Mikäli merkintöjä ei ole poistettu 1.7.2014 mennessä, poistamme polkupyörät yliopiston alueilta. Tavoitteenamme on vapauttaa tilaa pyörätelineisiin sitä tarvitseville sekä siivota kampusaluetta.

Lisätietoa ja tiedustelut, Eppu Pesonen, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy, eppu.pesonen@aaltonet.fi , 0458441120

11. Open call for artists to exhibit their work at the AMF Gallery in autumn 2014

AMF Gallery is looking for artists to present their work in autumn 2014. Gallery representation is offered to all members of Aalto community from students and staff to alumni. We exhibit two-dimensional contemporary art of all styles and techniques.

The AMF Gallery is located in the Aalto Media Factory in Hämeentie 135 A. The space is open for visitors on weekdays at 9:00-16:00 and it is free of charge for both exhibiting artists as well as visitors. Each exhibition is open for three and a half weeks.

AMF Gallery has had the pleasure to host back-to-back exhibitions throughout the spring 2014. In autumn we hope to have another busy term, exhibiting a versatile collection of artwork.

Interested? Read more: http://mediafactory.aalto.fi/open-call-for-artists-to-exhibit-their-work-at-the-amf-gallery-in-autumn-2014/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *