AYY: Opiskelija-asuntoja ei voi rakentaa ilman tontteja

Kannanotto
AYY
5.6.2014
Julkaistavissa heti

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta on asettanut tavoitteeksi, että Otaniemen alueelle rakennettaisiin 2500 uutta opiskelija-asuntoa. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) kiittää Espoon kaupunkia erinomaisesta tavoitteesta! Opiskelija-asunnoista on jo pitkään ollut huutava pula pääkaupunkiseudulla. Lähivuosina opiskelija-asuntojen tarve konkretisoituu etenkin Otaniemen alueella, kun Aalto-yliopiston kampuspäätöksen myötä Otaniemeen siirtyy noin 4000 opiskelijaa Töölön ja Arabian kampuksilta.

AYY muistuttaa, ettei opiskelija-asuntoja voida rakentaa ilmaan, vaan tarvitaan myös oikeat kaavoituspäätökset ja tontteja. AYY toivookin, että Espoon kaupunki osoittaa kaavoituksella tontteja nimenomaan opiskelija-asumiseen.

AYY:lla on tällä hetkellä Otaniemessä noin 1700 asuntoa, joihin jono on etenkin syksyisin yli tuhat opiskelijaa. Ensimmäisen AYY:n rakennuttaman uudisrakennuksen* valmistuttua, katseet kääntyvät tulevaisuuteen: AYY on valmis kantamaan oman kortensa kekoon rakennuttamalla opiskelija-asuntoja välittömästi, kunhan se mahdollistetaan kaavoituksen kautta.  Uusien kohteiden rakennuttamiseen AYY:lla on myös taloudellinen valmius.

Espoo on asettanut tavoitteet opiskelija-asumisen määristä ja AYY on valmis rakentamaan. Nyt kaavoittajat: hoitakaa homma kotiin!

Espoossa 5.6.2014

Lauri Lehtoruusu, AYY:n hallituksen puheenjohtaja
Janne Koskenniemi, AYY:n pääsihteeri

Lisätietoja:

AYY:n hallituksen jäsen Pyry Haahtela, pyry.haahtela@ayy.fi, 040 480 8627

*Ensimmäinen AYY:n rakennuttama uudisrakennus, Otakaari 18A, on valmistunut ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa kesällä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *