Jukka Mäkelä avasi AYY:n opiskelija-asuntokohteen moottorisahalla

Tiedote
5.6.2014
AYY
Julkaistavissa klo 18:00

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä avasi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) rakennuttaman opiskelija-asuntokohde Otakaari 18A:n torstaina 5.6. juhlallisin menoin. Tilaisuus oli historiallinen, sillä kohde on ensimmäinen AYY:n itse rakennuttama uudisrakennus. Itse avaus suoritettiin perinteisen nauhanleikkaamisen sijaan katkaisemalla nauhoitettu lauta moottorisahalla. Laudan sahaamisella AYY halusi viestittää, että uusi rakennusprojekti ollaan valmiita aloittamaan välittömästi, kun tontti seuraavalle kohteelle löytyy.

”Otaniemen alueelle tarvitaan uusia opiskelija-asuntoja, koska Otaniemen opiskelijamäärä on kasvamassa voimakkaasti lähivuosina. Siksi on erityisen mukavaa olla nyt juhlistamassa tätä kohdetta, ja olkoon tämä hyvä alku.” iloitsi Jukka Mäkelä avauspuheessaan.

”Kaupungilla on hyvät tavoitteet ja AYY:llä on valmius rakentaa. Nyt pallo on kaavoittajalla ja maanomistajilla – tehdään näistä tavoitteista todellisuutta!” sanoi AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu.

Nyt valmistuneen Otakaari 18 A:n 27 asunnosta kaksioita on kuusi ja loput 21 asuntoa ovat yksiöitä. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa kesän aikana. Yksi AYY:n edeltäjistä Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta (TKY) rakennutti Otakaari 18 B- ja C-raput vuonna 2004. AYY omistaa Otaniemessä yhteensä noin 1700 opiskelija-asuntoa.

Avajaisten jälkeen järjestettiin keskustelutilaisuus Otaniemen opiskelija-asumisen tulevaisuudesta Servin Mökissä. Tilaisuuden alustuspuheenvuorot piti arkkitehti Annina Stadius, AYY:n hallituksen jäsen Pyry Haahtela ja kommenttipuheenvuoroista vastasi Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Kirsi Louhelainen sekä Senaatti-kiinteistöjen Olli Kantanen.

 

Lisätietoja:

AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu, lauri.lehtoruusu@ayy.fi, 050 520 9420

AYY:n hallituksen jäsen Pyry Haahtela, pyry.haahtela@ayy.fi, 040 480 8627

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *