AYY: Aalto-yliopiston uusi palveluorganisaatio rakennettava nopeasti mutta harkiten

Aalto-yliopiston palvelu-uudistuksen (Service Development Programme, SDP) tavoitteet asiakaslähtöisemmästä palvelusta ja kestävästä taloudenpidosta pitkällä aikavälillä ovat ylioppilaskunnan mielestä hyviä. Päättyneiden yhteistoimintaneuvottelujen toteuttaminen yhdessä työntekijöiden kanssa on yksi ymmärrettävä keino muiden joukossa näihin tavoitteisiin pääsemisessä.

Yhteistoimintaneuvottelujen seurauksena yliopisto on päätynyt vähentämään 124 henkilöä, joista 49 joudutaan irtisanomaan vakituisesta työsuhteesta. Se, ketkä irtisanomisten kohteeksi lopulta joutuvat, selviää tulevan syksyn mittaan.

Palvelu-uudistusta on valmisteltu yli vuoden ajan. AYY kehottaa yliopistoa viemään uuden organisaation rakentamisen loppuun nopeasti, jotta epävarmuus tulevasta ei turhaan nakerra yliopiston toiminnan kannalta tärkeitä tukipalvelujen työntekijöiden työmotivaatiota. Vaikka uuden organisaation rakentaminen on hyvä tehdä ripeästi, tulee se rakentaa yhteistyössä koko yliopistoyhteisön kanssa.

YT-neuvottelujen päätyttyä tavoitteena on oltava, että työrauha palaa ja oman työnsä ammattilaiset pääsevät kehittämään palveluiden prosesseja ja kulttuuria osana normaalia työtään.

 

Lisätietoja:

Pietari Keskinen, AYY:n hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka, pietari.keskinen@ayy.fi tai 040 502 4015

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *