Viikkotiedote 35/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 35/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Helteinen kesä alkaa vähitellen vaihtua syksyksi ja niin myös AYY:n viikkotiedote palaa kesälomaltaan. Muista ilmoittautua läsnäolevaksi Oodin kautta perjantaihin 12.9.mennessä. Lukuvuosi avataan perinteisin menoin tiistaina 2.9. Lisätietoa avajaisista löytyy osoitteesta avajaiset.ayy.fi. Aurinkoista syksyn odotusta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Lukuvuositarrat ja matkakortin päivitys – mitä, missä, milloin?
  3. Lukuvuoden avajaiset ja Aalto Party 2.9.
  4. AYY:n hätämajoituskoordinaattori auttaa asunnottomia opiskelijoita
  5. Lähde opiskelijoiden edustajaksi yliopiston hallintoon!
  6. Majoita asuntoa tarvitseva kotisohvallesi Aalto Sofa Servicen kautta
  7. Hae Marmonin kuljettajakoulutukseen 1.9. mennessä
  8. Liity mukan kehitysyhteistyöviikon järjestelytiimiin!
  9. Ota- ja Stadisuunnistukset syyskuun ensimmäisillä viikoilla
  10. Otatarhan ajot tulevat taas 30.9.
  11. Tule töihin Lakinlaskijaisiin 2014!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 35

Viikko 36

2. Lukuvuositarrat ja matkakortin päivitys – mitä, missä, milloin?

Syksy on taas täällä ja sen mukana on tiedossa yhteinen jumppa lukuvuositarrojen ja matkakorttien päivitysten muodossa. Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa AYY:n jäsenmaksu Oodin kautta 12.9. mennessä.

Lukuvuositarroja on jaossa AYY:n palvelupisteillä. Otaniemen palvelupiste palvelee arkisin klo 9-16. Otaniemessä on lisäksi kirjaston aulassa sijaitseva väliaikainen tarranjakopiste. Väliaikainen piste on auki ELOKUUSSA arkisin kello 10-16  ja SYYSKUUSSA klo 10-18 aina 19.9. saakka. Suosittelemme, että ruuhkien välttämiseksi pelkät lukuvuositarran hakijat käyttäisivät kirjaston pistettä.

Töölön palvelupiste on auki ma-to klo 10:30-14:30. Tarranhakijoita palvelee Töölössä  elokuun ajan myös after work- palvelupiste. Piste on auki keskiviikkoisin ja torstaisin kello 16-18 välisenä aikana.

Muistakaa myös napata mukaanne AYY:n uudet kalenterit!

HSL on avannut väliaikaisen matkakortin päivittämispisteen Otaniemeen kirjaston aulaan AYY:n tarranjakopisteen viereen. Piste on avoinna 9-16 aina 5.9. saakka. Helsingissä matkakortin voi päivittää mm. rautatieasemalla tai Helsingin yliopiston päärakennuksella (Fabianinkatu 33).

Ohjeita:

Jäsenmaksun maksaminen: /jasenille/jasenyys-ja-jasenmaksu/maksuohjeet/
AYY:n palvelupisteet: /yhteystiedot/palvelupisteet/

3. Lukuvuoden avajaiset ja Aalto Party 2.9.

Lukuvuosi avataan perinteisin menoin tiistaina 2.9.2014. Avajaisseremonia järjestetään tänä vuonna klo 13:00 Arabian kampuksella, jossa juhla käynnistyy perinteisellä professorikulkueella ja jatkuu noin kello 14.30:een saakka.

Aalto Party alkaa kello 16.00. Partyjen pitopaikkana toimii Ainon aukio, Otaniemessä (Otaniementie 11 ja Konemiehentie 2 välinen viheralue ja parkkialue). Huomioithan että parkkialue ei ole käytössä 1.- 2.9.

Aalto Partyyn on bussikuljetukset Töölön ja Arabian kampuksilta, päärakennuksien edestä seuraavasti: Arabiasta: 15.00 2 bussia / Töölö: 15.30 alkaen 16.30 asti. Bussit lähtee aina kunhan kyytiläisiä on sopivasti.

Opiskelijoiden ilmoittautuminen päiväjuhlaan, https://eage.aalto.fi/?fs/Students_2014 DL 29.8
Ilmoittautuminen Aalto Partyyn, https://eage.aalto.fi/?f/en/2014_Aalto_Party DL 2.9.

Lisätietoa: /blog/2014/08/21/lukuvuoden-2014-2015-avajaiset/ sekä avajaiset.ayy.fi

4. AYY:n hätämajoituskoordinaattori auttaa asunnottomia opiskelijoita

Hätämajoituskoordinaattori auttaa kaikkia niitä AYY:n jäseniä, joilla on ongelmia saada itselleen asunto syksyksi 2014. Hätämajoituskoordinaattori neuvoo asunnon etsimisessä, järjestää tilapäistä majoitusta ja muuten auttaa asuntoasioihin liittyen.

Hätämajoituskoordinaattori on tavattavissa AYY:n asuntotoimistossa Otaniemessa ainakin seuraavina aikoina:

  • 25.8. – 12.9. välisenä aikana klo 12-16.
  • 15.9. – 30.9. välisenä aikana klo 12-14.
  • Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot: Hätämajoituskoordinaattori Otto Palonen 050 520 9413, emergencyhousing(at)ayy.fi

Hätämajoituskoordinaattori päivittää myös jatkuvasti AYY:n omaa tietopankkia asunnon etsimisestä pääkaupunkiseudulla. Tietopankki löytyy osoitteesta: /asuminen/asunnon-hakeminen-muualta/

Hätämajoituskoordinaattori on palkattu yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

5. Lähde opiskelijoiden edustajaksi yliopiston hallintoon!

Lähde mukaan tekemään parempaa Aaltoa! Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat aivan tavallisia opiskelijoita, jotka vievät opiskelijoiden terveisiä henkilökunnalle ja tekevät tärkeää työtä paremman koulutuksen ja paremman yliopiston puolesta. Lisää hallopedejä tarvitaan muun muassa koulutusneuvostoihin, opintotukilautakuntaan, tutkintolautakuntaan, ravintolatoimikuntaan ja Aalto-yliopiston akateemisten asiain komiteaan. Haku on auki pe 22.8. – su 7.9.

Kaikki avoinna olevat paikat ja sähköiset hakulomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.halloped.fi/fi/aalto

Hakukuulutus ja lisätietoja AYY:n sivuilta.

6. Majoita asuntoa tarvitseva kotisohvallesi Aalto Sofa Servicen kautta

Aalto Sofa Service kaipaa lisää tilapäissohvia! Oletko jo koittanut sohvasurffausta? Olisiko sohvallasi/kämpässäsi/lattiallasi tilaa yöksi tai pariksi majoitusta tarvitsevalle ulkomaalaiselle opiskelijalle? Monet uudet kansainväliset opiskelijat saapuvat Suomeen pari päivää ennen vuokra-asuntoonsa pääsemistä, ja tutustuisivat mielellään paikalliseen elämään hostellimajan sijaan. AYY:n kansainvälisyysjaosto Mosaicin sohvasurffauspalvelun kautta voit tarjota sohvaasi uusille tulokkaille. https://docs.google.com/forms/d/1ncEaJcfqC2lo3E2E5ATZ7eIHa9Te9YP4uwRetfhNPR4/viewform

7. Hae Marmonin kuljettajakoulutukseen 1.9. mennessä

Oletko kiinnostunut vanhoista autoista, huollosta ja rassailusta sekä tietysti ajamisesta? Jo 55 vuotta teekkariomistuksessa ollut Marmon vm 1927 hakee tukijoukkoihinsa uusia innokkaita ihmisiä. Kokemus moottoreista, vanhoista autoista tai yleensä rassailusta on mukavaa, mutta ei millään muotoa ehdoton vaatimus. Marmon-kisälleiksi valitaan 3-4 henkilöä, joista koulutetaan taitavia kuljettajia ja käsistään käteviä huoltajia helmellemme. Innostuitko? HYVÄ! Vapaamuotoinen hakemus 1.9.2014 puoleen yöhön mennessä osoitteeseen arkisto@ayy.fi on askel kohti elämyksiä sekä huollon ja vauhdin hurmaa!  Valituilta kisälleiltä edellytämme innokkuutta, valmiutta sitoutua ja osallistumista kymmeneen talkootuntiin lukuvuoden aika. Valituille tarjoamme perusteellisen koulutuksen, etenemismahdollisuuden kuljettajaksi ja ainutlaatuisia hetkiä jopa vuosikymmeniksi eteenpäin. Lisätietoa tarjoaa arkisto, kuvia löydät Polyteekkarimuseon FB-sivulta.

8. Liity mukan kehitysyhteistyöviikon järjestelytiimiin!

AYY järjestää 13-18.10.2014 kehitysyhteistyöviikon, liity mukaan järjestelytiimiin jos globaalit kysymykset kiinnostavat!

Ulkoasiainministeriön rahoittama kehyviikko järjestetään lähes jokaisessa yliopistossa samaan aikaan. Tänä vuonna keskeinen teema on koulutuksen merkitys kehityksessä. Liittymällä mukaan järjestelytiimiin pääset verkostoitumaan kehityskysymyksistä kiinnostuneiden opiskelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa ja järjestämään monikulttuurisia ja ajattelemaan haastavia tapahtumia.

Kehytiimiläisenä saat:

  • todistuksen aktiivisuudestasi CV:n liitteeksi
  • kehittää projektinhallinta- ja kommunikaatiotaitojasi
  • ilmaisen lounaan kehyviikolla niinä päivinä, joina olet mukana järjestelemässä.
  • opintopisteen aktiivisuudestasi (riippuu koulutusohjelmasta). Kysy opintokoordinaattoriltasi lisää!
  • Kehytiimin seuraava kokous on torstaina 11.9.2014 KY-talolla Marskin kabinetissa (Pohjoinen Rautatiekatu 21 B, 3krs.) kello 18-20. Lisätietoja voi kysellä viikon koordinaattoreilta Briana Romerolta (brianaromero8@gmail.com) ja Lap Duongilta (duonglap1989@live.com)

9. Ota- ja Stadisuunnistukset syyskuun ensimmäisillä viikoilla

Otasuunnistuksissa fuksit kiertelevät ympäri Otaniemeä sekä pääsevät tutustumaan AYY:n alayhdistysten ja muiden opiskelijoiden parissa toimivien järjestöjen toimintaan. Suunnistusten alkupamaus kajahtaa ilmoille klo 17:00 Otakaari 1:n Amfilla ja fuksit kiertävät rasteja 6-8 hengen ryhmissä. Rastit ovat auki 17:00-22:00.

Rastikiertelyn jatkot alkavat Smökissä klo 21:30 ja suunnistuksissa parhaiten menestyneet pääsevät osallistumaan huikeaan finaaliin, joka kisataan Smökissä jatkojen aikana.

Päiväjako on fuksien osalta seuraava:

  • Ke 3.9. ELEC+SCI+ARTS+TF
  • To 4.9. ENG+CHEM

Tsekkaa tapahtuma myös FB:ssä: https://www.facebook.com/events/884473431580960/

Seuraavan viikon tiistaina 9.9. Teekkarit valloittavat Itäisen Satamakaupungin ja herättävät hilpeyttä kanssaeläjissään suorittaessaan mitä eriskummallisempi a tehtäviä pääkaupunkimme vilskeessä. Stadisuunnistus alkaa klo 18.00 Senaatintorilta, ja rastit sijoittuvat Helsingin ydinkeskustan alueelle.

Rastit ovat auki 18:00-21:00 ja jatkot järjestetään Tivolissa osoitteessa Fredrikinkatu 51 klo 21:00 alkaen. Tivolissa suuta kostuttavat opiskelijaystävälliset hinnat koko illan! Sisäänpääsy jatkoile maksaa 2€ (ei sisällä narikkaa).

Tsekkaa tapahtuma myös FB:ssä: https://www.facebook.com/events/700023973398058/

10. Otatarhan ajot tulevat taas 30.9.

Lakinlaskijaispäivänä 30.9. järjestetään Otatarhan ajot, kilpailu, jota et halua missata!

Suunnittele, väsää, rakenna, haasta itsesi ja muut, innostu. Kaikkea tätä on tarjolla, sillä nyt sinulla ja kaveriporukallasi on oivallinen tilaisuus osallistua formulamaiseen kisaan itsetehdyllä, ei-moottoroidulla ajoneuvolla. Parhaat joukkueet palkitaan ja valmistautuminen kilpailuun starttaa NYT! Pisteitä kukin ryhmä saa sekä ajoneuvon nopeudesta ja tyylikkyydestä, että tiimin meiningistä.

Vaikka et osallistuisikaan itse kilpailuun, saavu silti paikalle, nimittäin koko Alvarin aukio täyttyy kisahumusta ja hyvästä menosta 30.9.!

Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa myöhemmin!

SÄÄNNÖT

  • §1 Otatarhan ajoihin osallistuvan ajoneuvon tulee kulkea ihmisvoimalla (esimerkiksi polkimilla, työntämällä tai vetämällä) – moottoreita niissä ei saa olla
  • §2 Joukkueet kilpailevat Otatarhan ajoissa omalla vastuullaan – turvallisuudesta on huolehdittava
  • §3 Kunkin ajoneuvon henkilömäärää tai tallin kokoa ei ole rajoitettu
  • §4 Törmäily ja tahallinen vahingonteko muille ajoneuvoille on kielletty
  • §5 Ajoneuvojen on noudatettava annettua reittiä
  • §6 Joukkueiden arviointiin vaikuttaa ajoneuvon nopeus, ajoneuvon ulkonäkö ja joukkueen meininki

11. Tule töihin Lakinlaskijaisiin 2014!

Syksy lähestyy ja lakit pitää laskea jälleen. Lakinlaskijaiset 2014  järjestetään 30.9. Dipolissa ja luvassa on nimekkäitä esiintyjiä, huikeita DJ:itä ja paljon muuta kivaa! Bileet tarvitsevat jälleen paljon tekijöitä erilaisiin tehtäviin kuten lipunmyyntiin, roudaukseen, koristeluun, ruoanlaittoon, järjestyksenvalvojiksi ja pakukuskeiksi! Töihin voi ilmoittautua osoitteessa https://lomake.ayy.fi/jtmk/toihin-lakinlaskijaisiin-2014/

Palkkioksi työntekijät saavat ilmaisen sisäänpääsyn bileisiin, haalarimerkin sekä pääsyn työntekijäjatkoille sekä huikeaan työntekijäkaatoon! Lisäksi hommissa olleet saavat kiinnityksen himoittuun vaaleanpunaiseen nyöriin, jonka saamiseksi edellytetään kaksi työkertaa jossain kolmessa suuressa bileessä (Gravitaatio, Wappu, Lakinlaskijaiset). Fukseille on myös luvassa työpisteitä!

Mahdollisia kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen jtmk@list.ayy.fi