Viikkotiedote 36/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 36/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Lukuvuosi avataan perinteisin menoin huomenna tiistaina 2.9. Lisätietoa avajaisista löytyy osoitteesta avajaiset.ayy.fi.

Muista myös ilmoittautua läsnäolevaksi Oodin kautta perjantaihin 12.9.mennessä ja hakea uusi lukuvuositarra AYY:n palvelupisteeltä. Tarkemmat ohjeet jäsenmaksun maksamiseen löytyvät osoitteesta /jasenille/jasenyys-ja-jasenmaksu/maksuohjeet/-

Aurinkoista syyskuun alkua kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Lukuvuositarrat ja matkakortin päivitys – mitä, missä, milloin?
  3. AYY:n hätämajoituskoordinaattori auttaa asunnottomia opiskelijoita
  4. Lähde opiskelijoiden edustajaksi yliopiston hallintoon!
  5. Office-paketti Aallon opiskelijoille maksutta
  6. Ehdota vuoden 2014 Aalto-urheilijaa 12.9. mennessä.
  7. Hiljaisuuden retriitti opiskelijoille 10.–12.10.2014
  8. Ilmoittautuminen Teekkarispeksin improvisaatio- ja tanssikursseille alkaa 10.9.
  9. Opintopsykologien mindfulness-työpajat
  10. Rugbyn alkeiskurssi naisille
  11. Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan tanssikerhon HOT-Dancen tanssikursseille!
  12. vastaa kyselyyn hyvästä yliopisto-opettajuudesta
  13. EIT ICT Labs Idea Challenge welcomes applications Sept 1st-30th

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 36

Viikko 37

2. Lukuvuositarrat ja matkakortin päivitys – mitä, missä, milloin?

Syksy on taas täällä ja sen mukana on tiedossa yhteinen jumppa lukuvuositarrojen ja matkakorttien päivitysten muodossa. Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa AYY:n jäsenmaksu Oodin kautta 12.9. mennessä.

Lukuvuositarroja on jaossa AYY:n palvelupisteillä. Otaniemen palvelupiste palvelee arkisin klo 9-16. Otaniemessä on lisäksi kirjaston aulassa sijaitseva väliaikainen tarranjakopiste. Väliaikainen piste on auki arkisin klo 10-18 aina 19.9. saakka. Suosittelemme, että ruuhkien välttämiseksi pelkät lukuvuositarran hakijat käyttäisivät kirjaston pistettä.

Töölön palvelupiste on auki ma-to klo 10:30-14:30.
Arabianrannan toimipiste palvelee ma&pe klo 12-14 ja ti-to 12-15

Muistakaa myös napata mukaanne AYY:n uudet kalenterit!

HSL on avannut väliaikaisen matkakortin päivittämispisteen Otaniemeen kirjaston aulaan AYY:n tarranjakopisteen viereen. Piste on avoinna 9-16 aina 5.9. saakka. Helsingissä matkakortin voi päivittää mm. rautatieasemalla tai Helsingin yliopiston päärakennuksella (Fabianinkatu 33).

Ohjeita:

3. AYY:n hätämajoituskoordinaattori auttaa asunnottomia opiskelijoita

Hätämajoituskoordinaattori auttaa kaikkia niitä AYY:n jäseniä, joilla on ongelmia saada itselleen asunto syksyksi 2014. Hätämajoituskoordinaattori neuvoo asunnon etsimisessä, järjestää tilapäistä majoitusta ja muuten auttaa asuntoasioihin liittyen. Hätämajoituskoordinaattori on palkattu yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

Hätämajoituskoordinaattori on tavattavissa AYY:n asuntotoimistossa Otaniemessa ainakin seuraavina aikoina:

  • 25.8. – 12.9. välisenä aikana klo 12-16.
  • 15.9. – 30.9. välisenä aikana klo 12-14.
  • Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot: Hätämajoituskoordinaattori Otto Palonen 050 520 9413, emergencyhousing(at)ayy.fi

Hätämajoituskoordinaattori päivittää myös jatkuvasti AYY:n omaa tietopankkia asunnon etsimisestä pääkaupunkiseudulla. Tietopankki löytyy osoitteesta: /asuminen/asunnon-hakeminen-muualta/

4. Lähde opiskelijoiden edustajaksi yliopiston hallintoon!

Lähde mukaan tekemään parempaa Aaltoa! Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat aivan tavallisia opiskelijoita, jotka vievät opiskelijoiden terveisiä henkilökunnalle ja tekevät tärkeää työtä paremman koulutuksen ja paremman yliopiston puolesta. Lisää hallopedejä tarvitaan muun muassa koulutusneuvostoihin, opintotukilautakuntaan, tutkintolautakuntaan, ravintolatoimikuntaan ja Aalto-yliopiston akateemisten asiain komiteaan. Haku on auki pe 22.8. – su 7.9.

Kaikki avoinna olevat paikat ja sähköiset hakulomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.halloped.fi/fi/aalto

Hakukuulutus ja lisätietoja AYY:n sivuilta. /blog/2014/08/22/31391/

5. Office-paketti Aallon opiskelijoille maksutta

Aallon opiskelijat saavat maksutta käyttöönsä Microsoftin Office-paketin (esimeriksi Word, Excel ja PowerPoint) omille laitteille Microsoftin Office 365 palveluun liittyvän ”Student Advantage” ohjelman myötä.

Lataaminen tapahtuu verkosta Aallon tunnuksilla. Palvelu on saatavilla syyskuun alussa, tästä ilmoitetaan erikseen Intossa.

Lisätietoja Intosta.

6. Ehdota vuoden 2014 Aalto-urheilijaa 12.9. mennessä.

Vuoden 2014 Aalto-urheilija palkitaan Aalto-kymppi -tapahtuman yhteydessä sunnuntaina 21.9.2014 Voit ehdottaa AYY:lle, kuka kannattaisi valita vuoden Aalto-urheilijaksi.

Kriteerit ovat seuraavat:

  • menestynyt omassa lajissaan kansallisella tai kansainvälisellä tasolla tai erityisesti tänä vuonna
  • vienyt opintojaan menestyksekkäästi eteenpäin
  • reilu ja rehti yhteisön jäsen

Ehdotuksia perusteluineen vuoden 2014 Aalto-urheilijaksi voi lähettää perjantaihin 12.9. mennessä osoitteeseen: laura.keski-hakuni@ayy.fi.

7. Hiljaisuuden retriitti opiskelijoille 10.–12.10.2014.

Tule hengähtämään syksyn kiireiden keskellä. Hiljaisuuden retriitti on hyvä tapa ladata akkuja, rentoutua ja ottaa aikaa omille ajatuksille. Retriitissä saat mahdollisuuden lepoon, ulkoiluun ja lueskeluun. Tarjolla on hyvää ruokaa, kaunis ympäristö ja yhteisiä rukoushetkiä kappelissa. Voit jutella sovittuina aikoina ohjaajan kanssa.

Espoon seurakuntien opiskelijaretriitti järjestetään Heponiemen retriittikeskuksessa Karjalohjalla. Retriitin ohjaajina toimivat oppilaitospapit Margit Peltovirta ja Jenny Vainio. Ilmoittautumiset viimeistään 12.9.2014 yst.toimisto.espoo(ät)evl.fi. Kerrothan ilmoittautuessasi nimesi, oppilaitoksesi, yhteystietosi ja erityisruokavaliosi. Saat vahvistuksen retriittipaikasta ilmoittautumisajan päätyttyä. Osallistumismaksu on kuljetuksineen ja täysihoitoineen 30 €.

Etusijalla ovat espoolaiset tai Espoossa opiskelevat yli 18-vuotiaat opiskelijat.

Ota yhteyttä ja kysy lisää! Margit 040 513 0852 ja Jenny 050 365 2256 (etunimi.sukunimi@evl.fi).

8. Ilmoittautuminen Teekkarispeksin improvisaatio- ja tanssikursseille alkaa 10.9.

Ilmoittautuminen Teekkarispeksin alkeisimpro- sekä tanssikursseille alkaa keskiviikkona 10.9. klo 12 vanhan TKK:n päärakennuksen (nykyinen kanditalo) ala-aulassa. Jatkoimprokursseille ilmoittaudutaan keskiviikkona 10.9. klo 18.00 JMT1:n aulassa. Lisätietoa kursseista löytyy osoitteesta http://teekkarispeksi.fi/speksi/tapahtumat/impro-tanssikurssien-ilmoittautuminen-alkaa

Improkurssit järjestetään Otaniemessä viikoilla 39-46. Kaikille ryhmille järjestetään kahdeksan kolmen tunnin harjoituskertaa. Improvisaatiokurssit maksavat Teekkarispeksi ry:n jäsenille 45 euroa ja muille 50 euroa.

Tanssikurssit järjestetään Otaniemessä alkaen viikolla 38. Tunteja järjestetään yhteensä 12 viikolla. Kurssit pidetään keskiviikkoisin. Tanssikurssit maksavat Teekkarispeksi ry:n jäsenille 35 euroa ja muille 40 euroa koko syksyltä.

9. Opintopsykologien mindfulness-työpajat

Syyslukukaudella järjestetään neljä mindfulness-työpajaa Aallon opiskelijoille. Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä.

Työpajoissa on viisi kokoontumiskertaa, ryhmässä IV kuusi kertaa (2 tuntia/kerta). Työpajojen aikataulu:

  • ryhmä I perjantaisin 19.9. – 17.10. klo 9.30 – 11.30
  • ryhmä II perjantaisin 19.9.-17.10 klo 13.00 -15.00
  • ryhmä III perjantaisin 31.10.-28.11. klo 9.30 – 11.30 (englanniksi)
  • ryhmä IV perjantaisin 31.10-5.12. klo 13.00 – 15.00, tässä ryhmässä teemana jännittäminen

Työpajat pidetään osoiteessa Otakaari 1, luokka Majakka (M140).

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi, https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=6300082 (suomeksi), https://into.aalto.fi/display/enopintopsykologi/Mindfulness+workshop (englanniksi).

10. Rugbyn alkeiskurssi naisille

Warriors ladies järjestää ilmaisen rugbyn alkeiskurssin naisille ti 9.9. ja to 11.9. klo 19:30-21.

Paikkana Talin urheilupuisto (Purotie 8, 00380 Helsinki), eteläisin nurmikenttä. Lähin osoite on Ulvilantie 21. Mukaan tarvitset ulkotreenivaatteet, lenkkarit/nappikset ja juomapullon. Aiempaa kokemusta lajista ei tarvita, tule mukaan kokeilemaan!

Lisätietoa netistä http: //warriorsrugbyclub.org, facebookista https://www.facebook.com/events/1533518776860311/ tai Lilli Tikkaselta, lilli.tikkanen@gmail.com

11. Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan tanssikerhon HOT-Dancen tanssikursseille!

HOT-Dance on Hämäläis-Osakunnan tanssikerho, joka on tarkoitettu opiskelijaikäluokalle. Syksyn 2014 kurssit alkavat keskiviikkona 10.9. Alkeiskurssilla pääset tutustumaan lavatansseihin ja se on myös hyvä pohja muille paritansseille. Katso kurssien tarkemmat ohjelmat, hinnat ja aikataulut kerhon sivuilta osoitteessa http://www.hamalais-osakunta.fi/kerhot/hot

Kurssit eivät vaadi ennakkoilmoittautumista eivätkä omaa paria. Mukaan tarvitset mukavat vaatteet ja halutessasi sisätiloihin sopivat kengät. Kerhon kurssit järjestetään Hämäläisten talossa osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6, sisäpiha, 4. kerros, Punainen Mylly. Lisätietoja kerhon Facebook-ryhmästä osoitteessa https://www.facebook.com/groups/7538262156/

12. Vastaa kyselyyn hyvästä yliopisto-opettajuudesta

Yliopisto-opetus Suomessa on kokenut monenlaisia muutoksia, ja uusia on käynnissä ja tuloillaan. Aalto-yliopiston Opettaja kehittäjänä –kurssilla tehdään tutkimusta, jossa kartoitetaan, mitä hyvä yliopisto-opettajuus tarkoittaa eri näkökulmista ja tarpeista, ja mitä tämä merkitsee opetuksen kehittämiselle. Tuloksia käytetään opetuksen kehittämiseen, eli pääset nyt vaikuttamaan yliopistomme opetukseen.

Kysely on kaksisivuinen ja siihen vastaaminen kestää noin 10-15 minuuttia. Voit perustella vastauksiasi tai antaa palautetta kyselyn lopussa. Vastauksia kaivataan opiskelijoilta, yliopisto-opettajilta, muulta yliopistoväeltä, työelämän ja muun yhteiskunnan jäseniltä, eli lähetä linkkiä myös eteenpäin esimerkiksi kesätyöpomollesi. Kyselyyn pääsee osallistumaan verkossa:

https://www.webropolsurveys.com/S/A8C5681F51F7A0F0.par

Kiitos paljon ajastasi ja vaivannäöstäsi!

13. EIT ICT Labs Idea Challenge welcomes applications Sept 1st-30th

The contest

EIT ICT Labs calls students and early stage startups with the drive to found a business to submit ideas that address the topics Smart Energy Systems, Internet of Things, Cyber Security & Privacy, or Urban Life & Mobility. The best teams will be invited to London, Trento, Berlin or Stockholm (depending on the topic) and receive the chance to pitch their ideas in front of an expert jury.

Apply before Sept 30th

Applications can be submitted through www.ideachallenge.eitictlabs.eu before the end of September 2014.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *