Viikkotiedote 38/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 38/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Syksyn ensimmäinen Aino-lehti ilmestyy torstaina! Lehdessä kerrotaan, miltä tuntuu suorittaa yliopisto-opintoja vankilasta käsin, kuka aaltolainen opiskelija sai tuhannet teinipojat lukemaan kirjoja, ketkä käyvät Hurstin leipäjonossa ja millaista on porvarien saunaillassa. Löydä oma lehtesi kampuksilta tai lue netissä: http://www.ainolehti.fi

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Hae avustusta projektillesi TTER:ltä!
  3. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
  4. Teekkarilakki 120v –näyttely auki vielä kaksi sunnuntaita
  5. Koneinsinöörikillan sadan tunnin viestijuoksu 26.-30.9.
  6. Pimiön avoimet ovet
  7. Dominante etsii uusia laulajia.
  8. Kevennä ilmastokuormaasi ja voita JoPo!
  9. Hae Startup Lifeen 15.9. alkaen!
  10. Teekkarispeksin Rekry-sauna ti 23.9.
  11. Register to be a member of Aalto Management Consulting Association
  12. Join AIESEC – the world’s largest student-run organization
  13. PUS-Basket etsii uusia pelaajia miesten ja naisten joukkueisiin
  14. OFC tarjoaa kamppailu-urheilua syksyysi
  15. Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukset ja infoilta

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 38

Viikko 39

2. Hae avustusta projektillesi TTER:ltä! 

TTE-rahasto jakaa avustuksia kaikille aaltolaisille mitä omintakeisimpiin projekteihin! Jatkuva haku on auki koko lukuvuoden ja vuoden 2014 viimeisen hakukierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 28.9.2014 klo 23.59.  Lukuvuoden 2014-2015 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja ohjeet hakemuksen tekoon löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/ . Pysy ajan hermoilla tykkäämällä meistä facebookissa: www.facebook.com/tterahasto.

3. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän  Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja  seniorijärjestö. Killan Arwoisaksi  voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai  vastavalmistuneita, ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä jatkuvaa harrastusta ja mielenkiintoa opiskelija- ja  teekkaritoimintaa kohtaan osoittaneita henkilöitä.

Tämän  vuoden ehdotuksia voi tehdä 10.10.2014 klo 10:14 saakka. Ehdotuksessa  pitää olla ehdotettavan henkilön nimi, sähköpostiosoite, kuva ja  perustelut mahdolliselle arwoisaksi valitsemiselle sekä ehdotuksen tekijä(t). Liittäkää  hakemukseen myös ehdotettavan (oletettu) valmistumisvuosi. Ehdotukset  voi jättää seuraavalla lomakkeella: https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

4 .Teekkarilakki 120v –näyttely auki vielä kaksi sunnuntaita

1893 nykymuodossaan käyttöönotetun Polin tupsulakin historiasta kertovaan juhlanäyttelyyn ehtii tutustua vielä sunnuntaisin klo 12-14 syyskuun 21. ja 28. päivä. Seuraavan kerran yhtä perusteellinen esitys on luvassa vasta vuonna 2018.

Tutustu eri vuosikymmenien polyteekkarilakkeihin kolmelta vuosisadalta, suomalaisen valkolakin historiaan, muihin tupsulakkeihin, naapurimaiden lakkeihin sekä kauhujen vitriiniin – mitä ei todellakaan tule tehdä! Asiantuntevat oppaat odottavat juuri teitä kaikkia!!

Tervetuloa! Polyteekkarimuseo, Jämeräntaival 3

5. Koneinsinöörikillan sadan tunnin viestijuoksu 26.-30.9.

Koneinsinöörikillan satavuotisjuhlavuosi on viimein pyörähtänyt käyntiin! Juhlavuoden kunniaksi KIK näkyy ja kuuluu läpi lukuvuoden. 100 vuotta on Killalle pitkä taival ja myös opiskelijoiden on syytä tuntea se nahoissaan. Fiiliksen luomiseksi Koneinsinöörikilta järjestää sadan tunnin viestijuoksun välillä Amfi – Vanha Poli 26.9.-30.9. Ankkuriosuus päättyy tyylillä Lakinlaskijaisiin.

Viestin reitti kulkee Keilaniemen ja Lauttasaaren kautta. Reitin puolessa välissä on vaihtopiste, yhden etapin pituudeksi tulee siis 4,2 kilometriä. Etenemistyyli on vapaa, juosta voi yksin, kaksin tai porukalla. Ajalla tai tyylillä ei ole merkitystä, huomattavasti tärkeämpää on loistava tunnelma.

Sadan tunnin tavoitteeseen pääseminen on iso ponnistus ja siihen tarvitsemme teitä! Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan osoitteessa: http://www.koneinsinoorikilta.fi/Toiminta/Tapahtuma/?id=963. Ilmoittautuminen aukeaa lähiaikoina.

Tiivistettynä:
Mitä: 100 tunnin viestijuoksu
Missä: Amfi – Vanha Poli
Milloin: 26.9. klo 16:30 alkaen

Lisätietoja, Heikki Laaki heikki.laaki@aalto.fi

6. Pimiön avoimet ovet

Oletko kiinnostunut näkemään maailmaa desaturaatiofiltterin läpi?

Aallon valokuvausseura järjestää ke 24.9. klo 17 alkaen tutustumisillan pimiöllänsä (Jämeräntaival 5B). Kaikille kiinnostuneille avoimessa tapahtumassa pääset tutustumaan pimiön käyttömahdollisuuksiin ja näkemään demonstroituna mustavalkofilmin kehitystä. Lisäksi tutustut tietysti muihin nykyisiin ja tuleviin pimiönkäyttäjiin! Ilta toimii pohjustuksena myöhemmin syksyllä järjestettävälle mustavalkopimiön peruskurssille, jossa opetetaan kädestä pitäen filminkehitys ja vedostus.

Voit saapua paikalle haluamaani aikaan ilman ilmoittautumista! Pimiö sijaitsee JMT5B:n kellarissa ja paikalta löydät opasteet.

  • Järjestäjä: Lauri Levola
  • Sähköposti: lauri.levola@aalto.fi
  • Puhelin: 0440212279
  • Alkaa: 24.9.2014, 17:00
  • Loppuu: 24.9.2014, 21:00
  • Paikka: Pimiö
  • Osoite: Jämeräntaival 5 B
  • Kaupunki: Espoo

7. Dominante etsii uusia laulajia

Jos nautit laulamisesta a cappella ja orkestereiden kanssa, haluat kehittyä osana yhteisöä ja kaipaat ennenkokemattomia konsertteja ympäri maailmaa, Dominante voi olla sinunkin kuorosi!

Dominante on Aalto-yliopiston sekakuoro, joka kuuluu Suomen tasokkaimpiin kuoroihin. Ohjelmistossa on niin modernia suomalaista musiikkia, vanhoja kuoroklassikoita kuin orkesteriteoksiakin. Kaikkeen, mitä Dominante tekee, suhtaudutaan intohimoisesti laadusta tinkimättä ja teekkarihuumorilla maustettuna.

Lisää kuoron tunnelmia ja poimintoja tulevasta ohjelmistosta voi aistia avoimissa harjoituksissa ma 15.9. klo 18 (TuAS-talo).

Tervetuloa pääsykokeisiin ke 17.9. tai ti 23.9. klo 16–21 (TuAS-talo, Otaniementie 17)! Pääsykoeajan voi varata kaikkien fuksien äidiltä, Aino Vallilta (041 531 3380 tai aino.valli (at) aalto.fi). Varaudu laulamaan säestyksetön laulu. Lisäksi testataan mm. äänialaa ja nuotinlukutaitoa.

Tervetuloa!  www.dominante.fi

8.  ilmastokuormaasi ja voita JoPo!

Aalto-yliopisto ja AYY ovat mukana Ilmastoinfon Kevennä Tonni -kampanjassa. Pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijat pienentävät kampanjassa hiilijalanjälkeään ja osallistuvat samalla huikeiden palkintojen arvontaan. Osallistu kampanjaan osoitteessa www.ilmastoinfo.fi/kevennatonni.  Aalto-yliopistosta 31.10.14 mennessä osallistuneiden kesken arvotaan palkintona JoPo!

Kevennä tonni -haasteessa on mukana seitsemän pääkaupunkiseudun korkeakoulua. Yhdessä korkeakoulujen opiskelijat sitoutuvat tavoittelemaan päästövähennyksiä ja keventämään tonneja ilmastokuormastaan. Korkeakouluille on asetettu yhteiseksi päästövähennystavoitteeksi 10 000 tonnia CO2-ekv, joka vastaa sitä, että Suomen teiltä otettaisiin yli 3000 bensiiniautoa pois vuoden ajaksi.

Aalto-yliopisto ja AYY kannustavat opiskelijoitaan osallistumaan Kevennä Tonni -kampanjaan ja kertomaan siitä myös opiskelutovereilleen!

Kevennä tonni -kampanja on mukana myös Aalto-yliopiston uusien opiskelijoiden kestävän kehityksen esitteessä, ilmestyy tänä syksynä jo kolmatta kertaa, kolmella kielellä. www.aalto.fi/ecocampus

Lisätiedot:

9. Hae Startup Lifeen 15.9. alkaen!

Hakuaika Startup Life Internship Programiin on alkanut ja etsimme nyt kunnianhimoisia ja avarakatseisia seikkailijoita Aalto-yliopistosta viemään osaamistaan maailmalle.

Startup Life on Aalto-yliopiston opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattu harjoitteluohjelma, jossa lähetämme opiskelijoita 3-12 kk mittaiseen työharjoitteluun Piilaakson sekä New Yorkin startupeihin. Ainutlaatuisessa ympäristössä harjoittelijat pääsevät oppimaan ja verkostoitumaan parhaiden yrittäjien sekä muiden yrittäjähenkisten nuorten kanssa.

Haku tammikuussa alkaviin harjoitteluihin on auki nyt! Käy tsekkaamassa sivuillamme http://startuplife.fi avoinna olevat positiot ja täytä hakemus.

Lisätietoja saat nettisivultamme (http://startuplife.fi) sekä ottamalla yhteyttä ohjelman vetäjiin, Erika Noposeen (erika@startupsauna.com) sekä Eeva Siika-ahoon (eeva@startupsauna.com)

“Take the leap – it’s worth it.”

10. Teekkarispeksin Rekry-sauna ti 23.9.

Tiedätkö sinä jo mitä haluat tehdä Teekkarispeksissä?! Olipa vastaus kyllä tai ei, tervetuloa rekrysauna-tilaisuuteen OK 20 Isolle puolelle tiistaina 23.9.2014! Huomaa siis, että AYY:n lukuvuosikalenterissa on väärä päivämäärä (16.9.), toivottavasti maltat vielä odottaa viikon enemmän.

Jokainen produktion osa-alue esittelee toimintaansa höystettynä pienellä ja hauskalla “Hands-on”-tehtävällä /-rastilla. Ja kaikki ovat valmiita vastaamaan juuri sinun kysymyksiisi ja ohjaamaan sinut juuri siihen suuntaan, mikä sinua kiinnostaa.

Rekrysauna on rennonhenkinen tapahtuma, jossa kaiken edellisen lomassa pääset tutustumaan sekä vanhoihin että uusiin speksiläisiin, ja hengailemaan hyvässä ilmapiirissä. Nimen mukaisesti myös sauna on lämpimänä, joten jos löylyille tahtoo, niin otathan oman pyyhkeen mukaan.

Vakoile osallistujalistaa ja lisää oma nimesi mukaan Facebookissa: https://www.facebook.com/events/725317520863846/?ref=ts&fref=ts

Tervetuloa mukaan!

11. Register to be a member of Aalto Management Consulting Association from 15th Sep to 26th Sep

https://docs.google.com/forms/d/11WSzAsFIDSUSvjnsLJW7TDsOJ_M6GhlosF6GwqV2MtA/viewform

Aalto Management Consulting Association (AMCA) is proud to have partnerships with globally respected management consulting companies in Finland. We are dedicated to providing learning and career support for students at Aalto University who are interested in management consulting career. As a member of the association, you have chance to take advantage of the following activities:

  •       Weekly case interview practice
  •        Member-exclusive events at corporate partners’ premises
  •        Networking

Further information, please contact amcaemail@gmail.com, and Like us on Facebook (http://on.fb.me/1uCEbbx) for more updates.

12. Join AIESEC – the world’s largest student-run organization

AIESEC is a big, multinational youth organization; you can find us in over 120 countries and territories. We are a global youth network that strives to impact the world through leadership experiences. Currently we are offering students two main programs:

Global Leader: Become a member of AIESEC Aalto while you develop your professional and personal skills by taking part in real-life projects. As a Global Leader, you would gain real practical experience while working in a multicultural organization.

Global Citizen (Volunteer abroad): Get out of your comfort zone and make an impact on the society by living and working in a different culture. The volunteering programs are available in Uganda, Philippines, Colombia and Poland and last from 6-12 weeks. You can already apply for this winter and even next summer, go abroad and make a difference!

We have 2 info sessions in the upcoming week, food and drink will be served:

Tuesday (16/9) at 5.30pm in Aalto Design Factory – The Stage
Thursday (18/9) at 5.30pm in KY Building – Iso Puoli

13. PUS-Basket etsii uusia pelaajia miesten ja naisten joukkueisiin

Etsitkö koripallojoukkuetta alkavaksi kaudeksi?
Oletko pelannut aikaisemmin, mutta et meinaa löytää sopivaa jengiä?
Miltä kuulostaisi 2 treenit viikossa opiskelijaporukassa, ja alle 100 euron kausimaksu?

Aalto-yliopiston koripallojoukkue, perinteinen teekkariseura PUS-Basket etsii uusia pelaajia miesten (2-divisioona) ja naisten (3-divisioona) joukkueisiin. Joukkueiden tiedot (esim. harjoitusaikataulut) löytyvät mainosjulisteesta ja nettisivuiltamme

Lisätiedot:

 14. OFC tarjoaa kamppailu-urheilua syksyysi

Otaniemi Fight Club järjestää tänä syksynä useita mahdollisuuksia tutustua kamppailu-urheilulajeihin sekä harjoitella niitä. Tutustumistilaisuudet ovat ilmaisia eivätkä pääosin vaadi harjoittelutaustaa. Jäsenmaksulla saa osallistua toistuvasti viikkoharjoituksiin. Järjestämme myös neljän treenikerran Muay Thai kurssin Otahallissa.

Lisätietoa saa klubin kotisivuilta: http://ofc.ayy.fi/

15. Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukset ja infoilta

Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukset tarjoavat tälle syksylle oivan tilaisuuden päästä kokeilemaan purjehdusta ja ottamaan lajista ja kerhomme toiminnasta lisää tietoa!

Esittelypurjehdukset on tarkoitettu erityisesti uusille opiskelijoille ja muille toiminnastamme kiinnostuneille opiskelijoille, jotka eivät vielä ole TRIP:n jäseniä. Esittelypurjehdukset ovat ilmaisia ja niihin voi osallistua ilman aikaisempaa purjehduskokemusta. Purjehdukset järjestetään useimmiten iltaisin ja mukana on usein kipparin lisäksi myös perämies. Purjehdukselle mahtuu kerrallaan mukaan 4-5 henkeä tarkoituksena nostaa purjeet ja pyörähtää lähivesillä muutaman tunnin ajan.

Ilmoittautuminen purjehduksille aukeaa maanantaina 15. syyskuuta TRIP:n kotisivuilla tai suoraan tämän linkin takaa: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=200

Teekkaripurjehtijoiden infoilta järjestetään tiistaina 23.9. klo 18:00 alkaen Ossinlinnassa (os. Otakaari 18).

Lisätietoa: http://trip.ayy.fi/wordpress/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *