Viikkotiedote 45/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 45/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Ehdokkaat hallituksen muodostajaksi ja edustajiston puheenjohtajaksi ovat tentattavana tänään maanantaina 3.11. kello 18 alkaen TUAS-talon salissa TU1. Tule seuraamaan paneelia paikan päälle tai katso lähetystä livenä osoitteessa ayy.fi/live.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY hakee kulttuurituottajaa, hae 7.11. mennessä
  3. Katso huikea video AYY:n vapaaehtoistoiminnasta ja hae mukaan!
  4. Lähde opiskelijoiden edustajaksi yliopiston hallintoon vuodeksi 2015
  5. Hae HOAS:n valtuuskuntaan 5.11. mennessä
  6. Join the Tieto Generation-T
  7. Tule viettämään lauantaita Teekkarisillikselle
  8. Monikulttuurisen opetuksen kehittämisworkshop yhdessä opetushenkilökunnan kanssa
  9. AYY:n Kansainvälisyysviikko 10.-15.11.
  10. Tieteen ja yritysmaailman huippuja Aalto-yliopistossa marraskuussa
  11. Osallistu Yksinäisyys -seminaariin torstaina 20.11. kello 14
  12. OtaHOAS:n askartelutila avoinna jälleen
  13. TalentIT- ja ARENA-messut tulevat
  14. Kiinnostunut maailman huippuyliopistoista? –  Osallistu virtuaalimessuille!
  15. Apply to the Aalto/ESADE course “Innovation Internship Project” (I2P)
  16. PSK Kupla järjestää laitesukelluskokeilun ja uppopallon alkeiskurssin

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 45

Viikko 46

2. AYY etsii kulttuurituottajaa, hae 7.11. mennessä

AYY hakee joukkoonsa tuottajaa toistaiseksi voimassa olevaan kokopäiväiseen työsuhteeseen 16.11.2014 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tuottaja toimii ylioppilaskunnan jaostojen tukena tapahtumien tuottamisessa yhteistyössä toisen tuottajan kanssa. Lue työpaikkailmoitus kokonaisuudessaan osoitteesta /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-tapahtumatuottajaakulttuuriasiantuntijaa/ (suomeksi). Haku päättyy 7.11. klo 16:00.

3. Hae AYY:n hallituskeen tai jaostoihin vuodelle 2015

Haku AYY:n vapaaehtoispesteihin on auki! Haku hallitukseen on auki vielä 12.11. saakka ja nyt voit hakea myös jaostojen puheenjohtajaksi sekä jaostojen jäseneksi.

Vapaaehtoisten ja erityisesti jaostojen tunnelmia on tallennettu tähän videoon! Katso ja tiedät taas hieman enemmän.

Lisätietoja AYY:n rekryistä saat osoitteesta www.ayy.fi/stop/

4. Lähde opiskelijoiden edustajaksi yliopiston hallintoon vuodeksi 2015

Lähde mukaan tekemään parempaa Aaltoa! Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat aivan tavallisia opiskelijoita, jotka vievät opiskelijoiden terveisiä henkilökunnalle ja tekevät tärkeää työtä paremman koulutuksen ja paremman yliopiston puolesta. Haku hallopedeiksi vuodelle 2015 on avattu. Paikkoja on auki muun muassa koulutusneuvostoissa, tutkintolautakunnassa, ravintolatoimikunnassa ja Aalto-yliopiston akateemisten asiain komiteassa.

Kaikki avoinna olevat paikat ja sähköiset hakulomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.halloped.fi/fi/aalto

Hakukuulutus ja lisätietoja AYY:n sivuilta osoitteesta www.ayy.fi

5. Hae HOAS:n valtuuskuntaan 5.11. mennessä

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) sääntöjen mukaan AYY:lla on oikeus nimittää tiettyihin elimiin omat edustajansa. HOAS:n valtuuskuntaan AYY:lla on oikeus nimittää yhdeksän (9) jäsentä kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Säätiön sääntöjen erovuoroisuusmääräyksen perusteella tänä syksynä AYY:n hallitus valitsee valtuuskuntaan viisi (5) jäsentä kaudelle 2015-2016.

Hoasin valtuuskunnan tehtäviin kuuluu muun muassa säätiön tilinpäätöksen, talousarvion ja toimintaohjelman vahvistaminen. Valtuuskunnan varsinaiset kokoukset ovat toukokuussa pidettävä kevätkokous ja marraskuussa pidettävä syyskokous.

Mikäli edustaminen valtuuskunnassa kiinnostaa, hae tehtävää täyttämällä hakulomake osoitteessa https://lomake.ayy.fi/rekry/hoasn-valtuuskunta/  5.11.2014 kello 23.59 mennessä.

6. Join the Tieto Generation-T

Do you dare to change perspectives? If yes, then Tieto Generation-T program might be something for you. The application for 2015’s program is now open. We’re looking for young professionals with future potential for different positions in several business areas. Be sure to be our next future talent and send in your application already today! If you want to get to know our young professionals from the last program, read their stories on our Facebook page (https://www.facebook.com/TietoCorporation)

Apply by November 18th at www.tieto.fi/generationt

7. Tule viettämään lauantaita Teekkarisillikselle

Teekkarisillis eli huikean spektaakkeli- ja Teekkarimainen tapahtuma, jonka osallistujia hellitään maailman parhaalla seuralla, huikealla sillisruualla ja totta kai yllättävillä esiintyjillä! Pukeudu siis vapaavalintaiseen asuun ja suuntaa Smökkiin 8.11. kello 12:00! Lipunmyynti on auki ti 4.11. kello 12:00 saakka osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/teekkarisillis-2014/ .

Ennakkolipunmyynnistä jäljelle jääneitä lippuja voi tiedustella Teekkarisilliksen alkaessa lauantaina 8.11. kello 12:00 Servin mökistä.

https://www.facebook.com/events/763466463725286/

8. Monikulttuurisen opetuksen kehittämisworkshop yhdessä opetushenkilökunnan kanssa

Miten opetus monikulttuurisissa ryhmissä toimii? Tule mukaan AYY:n työpajaan ja jaa kehitysehdotuksesi opetushenkilökunnan kanssa! Eri kulttuureilla on erilaisia käsityksiä – hierarkioista, auktoriteetista, yhteisöllisyydestä, hyvän opiskelijan ominaisuuksista, kommunikaation suoruudesta. Miten erilaiset kulttuurit otetaan huomioon opetustilanteissa? Miten erilaiset kulttuuritaustasta kumpuavat käsitykset vaikuttavat opetuksen kokemiseen ja sanattoman kommunikaation ymmärtämiseen? Miten opetustilanteista voisi rakentaa sellaisia, että ne kannustaisivat avoimuuteen, toisilta oppimiseen ja toisen kohtaamiseen? Miten monikulttuuriset ryhmätyöt toimivat? Miten suomalaisten ja ulkomaalaisten opiskelijoiden kohtaamisia voisi lisätä opetustilanteissa?

AYY kutsuu kaikki aiheesta kiinnostuneet opiskelijat työpajaan keskustelemaan tilanteesta opetushenkilökunnan kanssa 11.11.2014 klo 16-18 Open Innovation Houseen (Otaniementie 19-21). Tilaisuuden kieli on englanti. Tarjolla pientä purtavaa, ilmoittautumiset (muista mainita mahdolliset allergiasi!) viimeistään 3.11.2014 osoitteeseen international (at) ayy.fi. Tilaisuudessa kerättyjä ajatuksia käytetään pohjamateriaalina AYY:n ja Aallon yhteiseen monikulttuurisen opetuksen kehittämisprojektiin vuonna 2015. Tervetuloa! /blog/events/monikulttuurisen-opetuksen-kehittamisworkshop-yhdessa-opetushenkilokunnan-kanssa/

9. AYY:n Kansainvälisyysviikko 10.-15.11.

Maailma tulee luoksesi, ota se vastaan.

Kansainvälistyminen on odottamattomia ystäviä, yllättäviä kokemuksia, kihelmöivää hauskanpitoa ja toisaalta myös avartumista, tiedostamista ja vastuuta. Kansainvälisyysviikolla päästään uusien makujen, tuttavuuksien, kielien, kokemusten, ajatusten ja monen muun äärelle.

Kurkkaa siis mitä kaikkea viikko tuokaan tullessaan joko Facebookista: https://www.facebook.com/events/357802421049092/ tai AYY:n kalenterista: /blog/events/ayyn-kansainvalisyysviikko/

10 Tieteen ja yritysmaailman huippuja Aalto-yliopistossa marraskuussa

Aalto-yliopisto järjestää 16.–20.11. kansainvälisen tiedetapahtuman, Aalto University Academic Summitin, jossa on tarjolla korkealuokkaista ohjelmaa viiden päivän ajan. Tapahtumassa jaetaan World Cultural Councilin tiedepalkinnot. Tapahtuma kokoaa tieteen ja yrityselämän huippunimiä ympäri maailman keskustelemaan siitä, mikä on yliopistojen rooli yhteiskunnan taloudellisessa kehityksessä, työpaikkojen synnyssä ja hyvinvoinnin luomisessa. Pääosa tilaisuuksista pidetään Otaniemen kampuksella. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, opiskelijat lämpimästi tervetulleita. Ohjelma ja ilmoittautumiset wcc.aalto.fi.

Uutinen Aallon verkkosivuilla:

http://www.aalto.fi/fi/current/news/2014-10-20-006/

11. Osallistu Yksinäisyys -seminaariin torstaina 20.11. kello 14

YKSINÄISYYS –seminaari järjestetään Helsingin yliopistolla, Porthania II torstaina 20.11.2014 klo 14-18. Yksinäisyys on aihe, joka herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia ja sitä voi ilmiönä lähestyä erilaisista näkökulmista. Mutta miten yksinäisyys oikeastaan näyttäytyy ympärillämme konkreettisesti? Lisätietoa seminaarin sisällöstä: uskotoivorakkaus.fi/yksinaisyys
Ilmoittautumiset juha.petterson@evl.fi
Järjestäjät:
Helsingin seurakuntayhtymän oppilaitostyö,
Helsingin Yliopisto, HYY, YTHS.

12. OtaHOAS:n askartelutila avoinna jälleen

Haluatko päästä tekemään projektia/askartelemaan/kolvaamaan/huoltamaan/jyrsimään tms. tarkoitusta varten varattuun työtilaan Otaniemessä? Askartelutilan parannushanke HOAS:n tiloissa Jämeräntaival 11 B:n alakerrassa on saatu päätökseen ja nyt tila on entistä ehompi kaikenlaisia projekteja varten. Tilasta löytyy yleisiä sähkö- ja puutyökaluja sekä pieni 4-akselinen NC-jyrsin. Tilassa ei saa tehdä tulitöitä.

Voit varata tilan käyttöösi ottamalla yhteyttä Antti Korhoseen (antti.w.korhonen@aalto.fi).

Parannusprojektin ovat rahoittaneet TTER, Koneinsinöörikilta sekä OtaHOAS.

13. TalentIT- ja ARENA-messut tulevat

Tapaa ICT-alan kärkiyrityksiä ja ICT-alan osaajista kiinnostuneita tahoja TalentIT-messuilla Dipolissa to 6.11.2014 klo 11-17. Messuilla järjestetään kaikille tekniikan alan opiskelijoille avoin CV-klinikka, jossa saat vinkkejä ansioluettelosi viilaamiseen tekniikan alan työnantajien HR-asiantuntijoilta. Nyt on hyvä tilaisuus viimeistellä työnhaun asiakirjat kuntoon. Lisätiedot ja ilmoittautuminen https://into.aalto.fi/careerweb. Lisätietoja TalentIT-messuista ja näytteilleasettajista http://www.aalto.fi/fi/cooperation/career_services/fair/talentit/

Vuosittaiset ARENA-messut järjestetään ke 12.11. klo 9:30-16:00 kauppiksen päärakennuksessa. Tänä vuonna messuille osallistuu yli 60 näytteilleasettajaa, ja lisäksi messuilla järjestetään lukuisia työnantajaesittelyitä, CV-klinikka, pikahaastatteluita ja CV-kuvaus.

Käy katsomassa messuohjelma ja työnantajaesittelyiden kuvaukset Inton ARENA-sivuilta (https://into.aalto.fi/display/ficareer/ARENA-messut ). Messutunnelmaan pääset virittäytymään myös ARENAn Facebook-sivulla (https://www.facebook.com/ARENACareerFair), missä ARENA-On-Line -messut ovat jo täydessä vauhdissa!

Nähdään messuilla!

14. Kiinnostunut maailman huippuyliopistoista? –  Osallistu virtuaalimessuille!

The Global Business Schools E-Fair tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua joihinkin maailman huippuyliopistoihin kauppatieteiden saralla. Osallistuaksesi tapahtumaan sinun ei tarvitse poistua kotoasi, sillä kyseessä ovat virtuaalimessut. Messut starttaavat 12. marraskuuta kello 15 Suomen aikaa.

Messuille osallistuminen ja lisätietoja osoitteesta: http://www.globalbusinessefair.com/

15. Apply to the Aalto/ESADE course “Innovation Internship Project” (I2P)

Nordic madness + Mediterranean energy = The Innovation Internship Project with ESADE Business School Barcelona is back!

Apply by 20th November 2014
Course period: January-May 2015
ECTS: 6-8

I2P is about “Innovation in Action”, challenging old conventions and shaking common assumptions, taking action early, getting out of the building, and developing idea through experiments. It is for all Master’s students in Aalto who want to learn how to develop innovative solutions to solve real-life, open-ended challenges given by different organizations. You will travel to and work with students from Esade Business School in Barcelona. Find out more info and about how to apply here: http://www.mindspace.fi/i2p/

16. PSK Kupla järjestää laitesukelluskokeilun ja uppopallon alkeiskurssin

Laitesukelluskokeilu

Laitesukellukseen johdattava pakollinen luento järjestetään torstaina 6.11. klo 18-19.30 Otaniemessä Sähkötekniikan korkeakoululla salissa E111, osoite Otakaari 5A. Itse sukellus tapahtuu Tapiolan uimahallissa 20.11. klo 20.00-23.00. Laitesukelluskokeiluun tulee ilmoittautua etukäteen, koska paikkoja on tarjolla rajoitettu määrä. Ilmoittautumislinkki ja lisätietoja löytyy PSK Kuplan sivuilta: http://kupla.ayy.fi/psk/kurssit/laitesukelluskokeilu. Kokeilun luennot järjestetään vain suomeksi.

Uppopallon alkeiskurssi

Kolmen kerran pituinen uppopallokurssin aloittelijoille järjestetään marraskuussa sunnuntai-iltaisin Tapiolan uimahallilla. Kurssi on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille. Kurssin hinta on 15 euroa ja se maksetaan käteisellä ensimmäisellä kerralla.

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki kurssille löytyy PSK Kuplan sivuilta: http://kupla.ayy.fi/psk/uppopallo/uppopallokurssi-2014/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *