Viikkotiedote 47/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 47/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

AYY:n palvelupisteillä on iso kasa noutamattomia opiskelijakortteja. Käy hakemassa omasi! P.S. Saapuneista opiskelijakorteista lähetetään aina sähköposti oodissa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Hae AYY:n vaihtostipendiä 30.11. mennessä
  3. Aalto University Academic Summit kampuksella tällä viikolla
  4. Lähde opiskelijoiden edustajaksi yliopiston hallintoon vuodeksi 2015
  5. Otaniemen palvelupisteellä säilytetyt löytötavarat hävitetään 1.12.
  6. Nimikilpailu: keksi nimi AYY:n uudelle asuntojärjestelmälle!
  7. AYY Varjolinnanjuhlat 2014
  8. Millennium Technology Prize -voittaja Stuart Parkin tapaa Aalto-yliopiston opiskelijoita
  9. The new ESNSurvey 2015 is out!
  10. Ongelmasta resurssiksi – seminaari sanitaatiosta Suomessa ja maailmalla 19.11.
  11. Osallistu Aallon energiatehokkuuskilpailuun
  12. Apply for the Aalto/ESADE course “innovation internship project” (i2p)
  13. Office-paketti Aallon opiskelijoille maksutta
  14. Ideoi tulevaisuuden oppimisratkaisuja ja osallistu kilpailuun
  15. FC Kissat järjestää lajikokeilun!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 47

Viikko 48

2. Hae AYY:n vaihtostipendiä 30.11. mennessä

AYY jakaa jäsenilleen stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa.

Syksyn 2014 hakuaika on 1.10.2014 kello 8.00 – 30.11.2014 kello 23.59 (aikaisemmassa viikkotiedotteessa hakuaika oli virheellinen, aikaa on siis marraskuun loppuun asti). Syksyn hakukierroksella jaetaan vain vaihtostipendejä.

Lisätietoja ja hakulomake löytyvät osoitteesta /jasenille/palvelut/stipendit/

3.Aalto University Academic Summit kampuksella tällä viikolla

Aalto-yliopisto järjestää 16.–20.11. kansainvälisen tiedetapahtuman, Aalto University Academic Summitin, jossa on tarjolla korkealuokkaista ohjelmaa viiden päivän ajan. Tapahtumassa jaetaan World Cultural Councilin tiedepalkinnot. Tapahtuma kokoaa tieteen ja yrityselämän huippunimiä ympäri maailman keskustelemaan siitä, mikä on yliopistojen rooli yhteiskunnan taloudellisessa kehityksessä, työpaikkojen synnyssä ja hyvinvoinnin luomisessa. Pääosa tilaisuuksista pidetään Otaniemen kampuksella. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, opiskelijat lämpimästi tervetulleita. Ohjelma ja ilmoittautumiset wcc.aalto.fi.

Uutinen Aallon verkkosivuilla: http://www.aalto.fi/fi/current/news/2014-10-20-006/

4. Lähde opiskelijoiden edustajaksi yliopiston hallintoon vuodeksi 2015                             

Lähde mukaan tekemään parempaa Aaltoa! Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat aivan tavallisia opiskelijoita, jotka vievät opiskelijoiden terveisiä henkilökunnalle ja tekevät tärkeää työtä paremman koulutuksen ja paremman yliopiston puolesta. Haku hallopedeiksi vuodelle 2015 on avattu. Paikkoja on auki muun muassa koulutusneuvostoissa, tutkintolautakunnassa, ravintolatoimikunnassa ja Aalto-yliopiston akateemisten asiain komiteassa.

Kaikki avoinna olevat paikat ja sähköiset hakulomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.halloped.fi/fi/aalto

Hakukuulutus ja lisätietoja AYY:n sivuilta osoitteesta www.ayy.fi

5. Otaniemen palvelupisteellä säilytetyt löytötavarat hävitetään 1.12.

Oletko kadottanut jotain? Otaniemen palvelupisteellä on säilytetty (lähinnä Otaniemessä järjestetyistä) tapahtumista pelastettuja löytötavaroita. Löytötavaroista löytyy muun muassa takkeja, reppuja, haalareita, hanskoja, pipoja, laulukirjoja, auton avaimet jne. Tule noutamaan omasi hetimmiten.

Tällä hetkellä säilössä olevat noutamattomat löytötavarat tullaan hävittämään maanantaina 1.12.2014. Tuolloin käyttökelpoinen tavara luovutetaan Otaniemen kierrätyskeskukseen, arvokkaat tavarat (auton avaimet, korut jne.) toimitetaan Espoon poliisiasemalle ja muu likainen ja rikkinäinen tavara heitetään roskiin.

Jatkossa löytötavaroita voi tiedustella Otaniemen palvelupisteeltä tapahtuman jälkeen aina kahden viikon ajan.

6. Nimikilpailu: keksi nimi AYY:n uudelle asuntojärjestelmälle!

AYY:n vanha Campus-järjestelmä ollaan korvaamassa uudella ja täysin AYY:lle rakennetulla asuntojärjestelmällä. Järjestelmälle tarvitaankin nimi!

Asuntojärjestelmän kautta tullaan pyörittämään koko AYY:n asumiskuviot asuntojen hakemisesta vuokrasopimuksien allekirjoittamiseen. Vielä nimeämätön järjestelmä on valmis keväällä 2015 ja sen kautta tullaan vuosisatojen saatossa asuttamaan kymmeniä tuhansia AYY:n jäseniä. Nyt on aika jäädä historiankirjoihin keksimällä nimi tälle uudelle järjestelmälle!

Ehdota uutta nimeä alla olevan lomakkeen kautta 30.11. mennessä. Tämän jälkeen AYY:n hallitus valitsee ehdotuksien joukosta parhaan nimen järjestelmälle.

https://lomake.ayy.fi/asuminen/nimi-ayyn-asuntojarjestelmalle-name-for-the-ayy-housing-system/

7. AYY Varjolinnanjuhlat 2014

Akateeminen pöytäjuhla KY-talon yläkertsillä!

Etkö tänäkään vuonna saanut kutsua Linnan juhliin? Kaipaako cocktailmekkosi vielä yhtä ulkoilutusta? Ei hätää, sillä Aalto-yhteisöjaosto Aava järjestää Varjolinnanjuhlat KY-talolla 6.12.2014! Tapahtumaan on helppo saapua suoraan Ylioppilaiden soihtukulkueesta.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille AYY:n jäsenille. Tapahtumassa seuraamme Linnan juhlia valkokankaalta sekä juhlistamme 97-vuotiasta Suomea kolmen ruokalajin illallisella.

Pukeudu siis juhla-asuusi ja saavu paikalle viimeistään klo 19.30. Cocktail-tilaisuus alkaa klo 18.30.

Lisätietoja Aavalta (aava(ät)list.ayy.fi).

Ilmoittautuminen (sulkeutuu su 30.11) https://docs.google.com/forms/d/1qgczLb-M2uzFayWQtFegZ0edl1TJoEPlAslCwWBpON4/viewform

  • MITÄ: AYY Varjolinnanjuhlat 2014
  • MISSÄ: Cocktail-tilaisuus ja akateeminen pöytäjuhla KY-talon yläkertsillä
  • MILLOIN: 6.12. klo 18:30 alkaen
  • MIKSI: Koska itsenäinen Suomi!
  • MITÄ MAKSAA: 15/13€
  • DC: Tumma puku / Cocktail-mekko

8. Millennium Technology Prize -voittaja Stuart Parkin tapaa Aalto-yliopiston opiskelijoita 

Tule tapaamaan vuoden 2014 Millennium Technology Prize -voittajaa Stuart Parkinia ja keskustelemaan big datan tulevaisuudesta.

  • Aika: Keskiviikko 19. marraskuuta klo 14.00–15.30
  • Paikka: Open Innovation House, Otaniementie 19 B, Seminaarisali, ensimmäinen kerros.

Keskustelua moderoi dekaani Risto Nieminen, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu. Jos et pääse paikalle Otaniemeen, voit myös seurata keskustelua verkkolähetyksen kautta osoitteessa

http://www.ictlabs.ubicast.tv/lives/helsinki/ sekä kommentoimalla Twitterissä #eithelsinki

9. The new ESNSurvey 2015 is out!

Have you ever been abroad studying or doing an internship? If so, share your experience by answering our ESNSurvey questionnaire at http://www.esn.org/esnsurvey.

The Erasmus Student Network is researching how to improve the Erasmus programme and needs your help. It will only take you 15 minutes and we will a brick for a school in Guinea Bissau.

Thanks for your help and have a great day.

10. Ongelmasta resurssiksi – seminaari sanitaatiosta Suomessa ja maailmalla 19.11.

Kuinka sanitaatio saadaan muutettua ongelmasta resurssiksi, kuinka kaupunkisuunnittelu voi siihen vaikuttaa, onko energiantuotanto hyödyllisempää kuin ravinteet ja voiko käymälöillä tehdä rahaa? Alan kovimmat ammattilaiset liike-elämän, julkishallinnon, tutkimuksen ja järjestöjen parista kertovat ja esittelevät caseja niin Suomesta kuin kehittyviltä markkinoilta. Mukana on myös Aallon opiskelijoita UNICEF-projektista. Keskusteluun on varattu riittoisasti aikaa jokaisen esityksen yhteydessä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen järjestävät Käymäläseura Huussi ry, Ulkoasianministeriö, Finnish Water Forum ja Aalto Yliopisto. Seminaari on suomenkielinen.

  • Aika: to 19.11.2014 klo 8.30-16
  • Paikka: Aalto-yliopiston päärakennus, Otakaari 1, sali B, Espoo

Lisätietoja ja seminaarin ohjelma: http://www.huussi.net/wp-content/uploads/2014/10/Maailman-käymäläpäivän-seminaari_ohjelma2.pdf

11. Osallistu Aallon energiatehokkuuskilpailuun

Aalto-yliopisto järjestää syksyllä 2014 energiatehokkuuskilpailun yhteistyössä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa.

Kansallisen Energiansäästöviikon perjantaina 10.10. julkistetussa ideakilpailussa etsitään uusia ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä jokapäiväisen ympäristömme sekä kampusten energiatehokkuuden parantamiseen. Kaikki ideat aina arkisista pienparannuksista laajoihin infrastruktuurikonsepteihin ovat tervetulleita! Kilpailu on avoin kaikille yliopiston opiskelijoille, henkilökunnalle ja tutkijoille.

Ehdotusten deadline on 30.1.2015. Ehdotuksia voi jättää perjantaista 17.10.2014 alkaen.

Lue lisää kilpailusta ja palkinnoista osoitteessa http://aalto.fi/energycompetition/.

12. Apply for the Aalto/ESADE course “innovation internship project” (i2p)

Nordic madness + Mediterranean energy = The Innovation Internship Project with ESADE Business School Barcelona is back!
Apply by 20 November 2014
Course period: January-May 2015
ECTS: 6-8

I2P is about “Innovation in Action”, challenging old conventions and shaking common assumptions, taking action early, getting out of the building, and developing idea through experiments. It is for all Master’s students in Aalto who want to learn how to develop innovative solutions to solve real-life, open-ended challenges given by different organisations. You will travel to and work with students from Esade Business School in Barcelona. Find out more info and about how to apply here: http://www.mindspace.fi/i2p/

13. Office-paketti Aallon opiskelijoille maksutta

Aallon opiskelijat saavat maksutta käyttöönsä Microsoftin Office-paketin (esimeriksi Word, Excel ja PowerPoint) omille laitteille Microsoftin Office 365 palveluun liittyvän ”Student Advantage” ohjelman myötä.

Lataaminen tapahtuu verkosta Aallon tunnuksilla. Lisätietoja, rekisteröitymis- ja käyttöohjeet löytyvät Insidesta https://inside.aalto.fi/display/ITPK/Microsoft+Office+sovellukset+opiskelijoille

14. Ideoi tulevaisuuden oppimisratkaisuja ja osallistu kilpailuun

Ericsson Innovation Awards 2015 -kilpailussa teemana on oppimisen tulevaisuus. Ericsson Innovation Awards 2015 kannustaa opiskelijoita ideoimaan tuoreita tuotteita, palveluita ja muita ratkaisuja oppimiseen ja opettamiseen.

Kilpailuun osallistutaan 2–4 hengen tiimeissä. On suositeltavaa, että tiimeissä olisi mukana sekä tekniikan että kaupallisen alan opiskelijoita, mutta kilpailu on avoin kaikille kolmannen asteen oppilaitoksissa opiskeleville. Tiimit voivat ilmoittautua mukaan 26.11.2014 saakka osoitteessa http://www.ericsson.com/innovationawards. Koko kisa ratkeaa huhtikuussa 2015.

Kilpailun nettisivut: http://www.ericsson.com/innovationawards
Kilpailu Facebookissa: http://www.facebook.com/Ericsson.Innovation.Awards

15. FC Kissat järjestää lajikokeilun!

Naisten jalkapallojoukkue FC Kissat kutsuu opiskelijoita tutustumaan futsalin kiehtovaan maailmaan! Tutustumiskerta järjestetään Otaniemessä ti 25.11. klo 16.30-18.00 monitoimihallin kentällä 1 (katsomon edessä).
Tule tutustumaan lajiin rennossa lajikokeilussa! Tervetuloa!
Tarvittaessa kysy lisätietoja: fckissat@gmail.com
Muista myös FC Kissat -ryhmä Facebookissa.