Viikkotiedote 48/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 48/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Viimeinen mahdollisuus: hae AYY:n vaihtostipendiä syksyn hakukierroksella 30.11. mennessä. Lisätietoa osoitteessa ayy.fi/stipendit.

Myös halloped-paikkojen haku-DL on 30.11. Katso lisää https://www.halloped.fi/fi/aalto.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
  3. Nouda saapunut opiskelijakorttisi palvelupisteeltä
  4. AYY hakee vuoden 2014 oppimisen edistämistekoa ja kansainvälistä tekoa!
  5. AYY Varjolinnanjuhlat 2014
  6. AYY 5v 31.1.2015 – Ilmoittautuminen on auki!
  7. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta
  8. Ilmainen kehonkoostumusmittaus torstaina 27.11.!
  9. YTHS ottaa käyttöön sähköisen reseptin
  10. Kylteri etsii päätoimittajaa
  11. CEMS Stage and info event this week
  12. Application of BEST spring courses is open!
  13. Stratos 2015 opiskelijahaku on käynnissä!
  14. FC Kissat muistuttaa lajikokeilusta 25.11.
  15. Osallistu leijalautailukurssille Helsingissä

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 48

Viikko 49

2. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Perinteinen ylioppilaiden soihtukulkue järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä 6.12. Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteessa itsenaisyyspaiva.ayy.fi.

Otaniemestä järjestetään lippujen yhteiskuljetus soihtukulkueeseen ja takaisin. Ennen kuljetusta pitäkää huoli että lipussanne – varsinkin varren alaosassa – on tunnisteet!

Ilmoita lippusi kuljetukseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen arkisto@ayy.fi. Liput toimitetaan Otaniemen palvelupisteeseen perjantaihin 5.12. klo 12:00 mennessä. Jos tarvitsette lipullenne Suomen lipun airutnauhat tai kantovyön, ilmoita myös siitä osoitteeseen arkisto@ayy.fi.

Lisätietoja osoitteesta itsenaisyyspaiva.ayy.fi (päivittyvät lähipäivinä) ja arkisto@ayy.fi

3. Nouda saapunut opiskelijakorttisi palvelupisteeltä

Otaniemen palvelupisteellä on iso kasa noutamattomia opiskelijakortteja. Voitte noutaa omanne pisteen aukioloaikoina arkisin 9-16. Kaikista saapuneista korteista on lähetetty tieto opiskelijan oodissa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen (lähtökohtaisesti aalto-maili).

4. AYY hakee vuoden 2014 oppimisen edistämistekoa ja kansainvälistä tekoa!

On aika palkita vuoden oppimisen edistämisteko ja kansainvälinen teko! Onko tuntemasi professori, opiskelijajärjestö tai joku muu tehnyt jotain erityistä oppimisen tai Aallon kansainvälisyyden eteen? Ansaitseeko tuntemasi henkilö tunnustusta loistavasta ideasta tai ponnistuksesta oppimisen tai kansainvälisyyden edistämiseksi? Lähetä ehdotuksesi 14.12.2014 mennessä: /blog/2014/11/13/ayy-hakee-vuoden-2014-oppimisen-edistamistekoa-ja-kansainvalista-tekoa/.

5. AYY Varjolinnanjuhlat 2014

Akateeminen pöytäjuhla KY-talon yläkertsillä!

Etkö tänäkään vuonna saanut kutsua Linnan juhliin? Kaipaako cocktailmekkosi vielä yhtä ulkoilutusta? Ei hätää, sillä Aalto-yhteisöjaosto Aava järjestää Varjolinnanjuhlat KY-talolla 6.12.2014! Tapahtumaan on helppo saapua suoraan Ylioppilaiden soihtukulkueesta.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille AYY:n jäsenille. Tapahtumassa seuraamme Linnan juhlia valkokankaalta sekä juhlistamme 97-vuotiasta Suomea kolmen ruokalajin illallisella.

Pukeudu siis juhla-asuusi ja saavu paikalle viimeistään klo 19.30. Cocktail-tilaisuus alkaa klo 18.30.

Lisätietoja Aavalta (aava(ät)list.ayy.fi).

Ilmoittautuminen (sulkeutuu su 30.11) https://docs.google.com/forms/d/1qgczLb-M2uzFayWQtFegZ0edl1TJoEPlAslCwWBpON4/viewform

  • MITÄ: AYY Varjolinnanjuhlat 2014
  • MISSÄ: Cocktail-tilaisuus ja akateeminen pöytäjuhla KY-talon yläkertsillä
  • MILLOIN: 6.12. klo 18:30 alkaen
  • MIKSI: Koska itsenäinen Suomi!
  • MITÄ MAKSAA: 15/13€
  • DC: Tumma puku / Cocktail-mekko

6. AYY 5v 31.1.2015 – Ilmoittautuminen on auki (klo 12)!

AYY täyttää puolipyöreitä lauantaina 31.1.2015. Kaikki ylioppilaskunnan ja Aalto-yhteisön jäsenet ovat tervetulleita viettämään AYY:n 5-vuotisjuhlia Ravintolalaiva Wäiskiin hyvän ruuan ja hyvien ystävien seurassa. Pääjuhlan hinta on 75 euroa opiskelijoille ja 100 euroa valmistuneille. Pääjuhlan hinta sisältää myös jatkot.

Myöhemmin illalla Tapahtumakeskus Gloria räjähtää! Jatkoille ovat tervetulleita myös kaikki, jotka eivät pääjuhlaan ole osallistuneet. Jos et siis pääse alkuillalla mukaan, älä ainakaan missaa jatkoja! Jatkolippu erikseen maksaa 10 euroa.

Sunnuntaina 1.2. voit saapua Servin mökkiin palautumaan edellisen illan juhlista tai vaikka jatkamaan juhlimista vielä yhden päivän. Brunssin hinta on 15 euroa.

Pääjuhlan dresscode on tumma puku akateemisilla kunniamerkeillä, ottamatta itseään liian vakavasti. Jatkoille on syytä pukeutua haluamiinsa vaatteisiin ja brunssilla niin rennosti tai juhlavasti kuin parhaalta tuntuu.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja osoitteessa www.vuosijuhlat.fi ja Facebookissa https://www.facebook.com/events/729771663774478.

7. Ilmoita myöhästyneestä kurssiarvostelusta

Aalto-yliopiston opetuksen ja opiskelun säännöstössä määrätään, että tentit ja muut opintosuoritteet on tarkistettava ja kirjattava opintorekisteriin kuukauden kuluessa. Jos tenttisi tulokset tai opintopisteesi ovat myöhässä tästä määräajasta, voit ilmoittaa siitä Aallon korkeakoulujen opintoasianpäälliköille.

8. Ilmainen kehonkoostumusmittaus torstaina 27.11.!

Tule kehonkoostumusmittaukseen torstaina 27.11. klo 10–14 Otaniemeen päärakennuksen aulaan (Otakaari 1). Suuren suosion saanut mittaus nyt ilmaiseksi Metropolian loppuvaiheen sairaanhoitajaopiskelijoiden tekemänä! Halutessasi voit myös kysyä terveyteen liittyvistä asioista.

9. YTHS ottaa käyttöön sähköisen reseptin

YTHS siirtyy käyttämään sähköistä reseptiä 3.12.2014 alkaen. Lue lisää osoitteesta http://www.yths.fi/palvelut/yleisterveys/reseptin_uusinta_ja_eresepti

10. Kylteri etsii päätoimittajaa

Oletko sinä kauppatieteilijöiden ylioppilaslehti Kylterin uusi päätoimittaja? KY-säätiö hakee uutta päätoimittajaa luotsaamaan innokasta ja ammattitaitoista opiskelijajournalismia. Haku ainutlaatuiseen työhön on auki 28. marraskuuta asti! Hakuilmoitus löytyy täältä:
http://kyweb.fi/hae/kylterin-paatoimittaja ja fiilistelyä työnkuvasta täältä
http://www.kylteri.fi/post/102781704274/kylteri-hakee-uutta-paatoimittajaa

11. CEMS Stage and info event this week

Get ready for an insightful Aalto Talk, the annual CEMS Stage is here again! On November 25th, three distinctive speakers: Saku Tuominen (Idealist), Mikko Hyppönen (CRO, F-Secure) and Harry ”Hjallis” Harkimo (Entrepereneur) will conquer the Stage at the School of Business in Töölö. Book your free ticket now through this link!  https://www.facebook.com/events/217628335077626/

CEMS Info Event November 24th, 18:00, KY Building (3d floor)

What all is there to CEMS? Come and join us for an info evening held by the current CEMS students! You’ll have a unique opportunity to chat with us in small groups, hear the stories and ask tips for the application process. Snacks and drinks served! https://www.facebook.com/events/669827963133644/

12. Application of BEST spring courses is open!

Tired of the cold winter? The BEST one is coming in this spring! 20 Spring Courses are offered all over the Europe, e.g. Germany, Belgium, France, Netherland, Italy, Spain etc. None of them costs more than 45 euros with accommodation and food covered. Take your pick! Unforgettable learning experience, new knowledge exploring, awesome intercultural friendship, here you go!

13. Stratos 2015 opiskelijahaku on käynnissä!

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä liiketoiminnasta, yrityskontakteista ja ilmaisesta opintomatkasta ulkomaille? Entä oletko opintojesi loppupuolella ja luet pää- tai sivuaineenasi talouden opintoja Aalto-yliopistossa? Jos vastasit kyllä edellä mainittuihin kysymyksiin, tutustu ohjelmaan tarkemmin osoitteessa www.remburssi.org ja lähetä hakemus.

Ohjelma järjestetään kevään 2015 aikana ja sisältää 3-4 viikon harjoitustyön yritykselle, yritysvierailuja ja noin viikon mittaisen yritysten kustantaman opintomatkan kaukaiseen liike-elämän kohteeseen. Jos kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus, CV ja opintosuoritusote viimeistään 30.11.2014 osoitteeseen  stratostiimi2015@gmail.com. Alustavat valinnat suoritetaan joulukuun aikana.

14. FC Kissat muistuttaa lajikokeilusta 25.11.

Naisten jalkapallojoukkue FC Kissat kutsuu opiskelijoita tutustumaan futsalin kiehtovaan maailmaan! Tutustumiskerta järjestetään Otaniemessä ti 25.11. klo 16.30-18.00 monitoimihallin kentällä 1 (katsomon edessä).
Tule tutustumaan lajiin rennossa lajikokeilussa! Tervetuloa!
Tarvittaessa kysy lisätietoja: fckissat@gmail.com
Muista myös FC Kissat -ryhmä Facebookissa.

15. Osallistu leijalautailukurssille Helsingissä

Leijalautailu eli kiteboarding on vauhdikas, hauska ja turvallinen laji. Se on tapa saada tuulesta kiinni. Liike perustuu tuulen voimaan, joka kaapataan leijan avulla. Kesäisin vedessä kiidetään wake-laudan päällä, jäällä kitettäjän menopelinä on lumilauta tai laskettelusukset. Oikeanlaisten välineiden valinta ja käyttö opitaan peruskurssilla, jonka jälkeen vain taivas on kehityksen rajana.

Juju Kiteboarding järjestää leijahiihto/-lautailukursseja Helsingin talvessa jäiden ehdoilla tammikuusta alkaen. Kitettämisen teorian ja tekniikan peruskurssi, 4 h 180 e/hlö. Lisätunnit 40 e/h. Kurssi sisältää välineiden vuokran (lukuunottamatta suksia/lumilautaa). Helsinki on meren ansiosta mainio harrastuspaikka kitettämiselle.
1.1.2015 mennessä varanneille opiskelijoille kurssit -20%! Varaukset juuso@jujukite.fi, 044-5693074.

Lisätiedot Juju Kiteboardingin toiminnasta, kursseista ja välinemyynnistä Juuso Tilaéukselta puh.044 569 3074, juuso@jujukite.fi. Lue lisää kursseista ja välineistä www.jujukite.fi

Don’t go with the flow – let the wind blow!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *