Viikkotiedote 49/2014

Tämä on AYY:n viikkotiedote 49/2014

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Viikkotiedote siirtyy joululomalle 15.12. tiedotteen jälkeen. Syksylle on luvassa siis vielä kaksi tiedotetta. Kevään ensimmäinen viikkotiedote julkaistaan maanantaina 12.1.2015. ja tähän materiaalin toimituksen DL on tuttuun tapaan edellisenä torstaina 8.1. klo 10:00. Leppoisaa joulukuuta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n hallitus vuodelle 2015 on valittu
  3. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
  4. Maksuttoman koulutuksen päivää vietetään ma 1.12.
  5. Maarintalolla 24/7 tila opiskelijoille
  6. Osallistu Aallon energiatehokkuuskilpailuun
  7. Varaa käyttöösi ylioppilaskunnan traileri
  8. Teekkarispeksin 2015 lipunmyynti alkaa 1.12.2014
  9. The Aalto Media Factory Christmas calendar is coming!
  10. Do business, make an impact

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 49

Viikko 50

2. AYY:n hallitus vuodelle 2015 on valittu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) edustajisto valitsi kokouksessaan torstaina 27. marraskuuta 2014 ylioppilaskunnalle hallituksen vuodelle 2015. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin valittiin viidennen vuoden tietoverkkotalouden opiskelija Niko Ferm. Tänä vuonna Ferm on toiminut AYY:n hallituksessa vastuualueinaan viestintä, järjestöt ja tilat. Tätä ennen hän on muun muassa luotsannut Aalto-yhteisöjaosto Aavaa.

AYY:n hallituksen yhdeksän (9) muuta jäsentä ovat:

  • Heikki Koponen, Aalto SCI
  • Rosa Nylen, Aalto BIZ,
  • Anni Rahiala, Aalto ENG
  • Jason Santeri Nuotio, Aalto ARTS
  • Heikki Pulkkinen, Aalto SCI
  • Milja Asikainen, Aalto SCI
  • Saana Rossi, Aalto ARTS
  • Tuulia Telin, Aalto BIZ
  • Joonas Tietäväinen, Aalto ELEC

3. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Perinteinen ylioppilaiden soihtukulkue järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä 6.12. Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteessa itsenaisyyspaiva.ayy.fi.

Otaniemestä järjestetään lippujen yhteiskuljetus soihtukulkueeseen ja takaisin. Ennen kuljetusta pitäkää huoli että lipussanne – varsinkin varren alaosassa – on tunnisteet!

Ilmoita lippusi kuljetukseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen arkisto@ayy.fi. Liput toimitetaan Otaniemen palvelupisteeseen perjantaihin 5.12. klo 12:00 mennessä. Jos tarvitsette lipullenne Suomen lipun airutnauhat tai kantovyön, ilmoita myös siitä osoitteeseen arkisto@ayy.fi.

Lisätietoja osoitteesta itsenaisyyspaiva.ayy.fi (päivittyvät lähipäivinä) ja arkisto@ayy.fi

4. Maksuttoman koulutuksen päivää vietetään ma 1.12.

Maanantaina 1.12. vietetään Maksuttoman koulutuksen päivää. Opiskelijaliike haluaa teemapäivällä kiinnittää huomion kaikkien opiskelijoiden yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin opiskella suomalaisissa korkeakouluissa. Teemapäivä näkyy erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa tempaistaan jakamalla koulutusaiheisia kuvia ja kertomalla, miksi maksuton koulutus kannattaa.

Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Voit esimerkiksi jakaa AYY:n julkaisemia tekstejä ja kuvia. Aihetunnus on #maksutonkoulutus.

5. Maarintalolla 24/7 tila opiskelijoille

Maarintalon (Sähkömiehentie 3) 2. kerroksessa on käytössä 24/7 kiltojen ja muiden yhdistysten varattavissa oleva tila, jossa voi kokoustaa, pelata, katsoa elokuvia jne. Talo on auki arkisin klo 8-16. Mikäli tilan ovi on lukittu, avauksen voi pyytää arkisin klo 8-16 välillä alakerran postihuoneesta, ja klo 16-08 välillä talossa olevalta vartijalta, joka avaa tarvittaessa myös alakerran ulko-oven.

Tilaa koskevat samat käyttösäännöt kuin muitakin AYY:n kertavuokrattavia tiloja sillä erotuksella, että tilasta ei täytetä tarkastuslomaketta ja alkoholin nauttiminen tilassa on kielletty. Tilassa ei ole vesipistettä eikä astioita, vaikka kokoustarjoiluiden nauttiminen tilassa onkin sallittua. Käytön jälkeen tila tulee siistiä ja viedä pois kaikki tilaan tuodut tavarat. Aalto-yliopisto eikä AYY vastaa tilaan jätetyistä tavaroista.

Tila on varattavissa osoitteessa booking.aalto.fi kirjautumalla sisään Aalto-tunnuksilla. Tämän jälkeen tila löytyy vasemmasta tilavalikosta otsakkeen ”Tilakalenterit / AYY” alta, kohdasta ”Otaniemi / AYY”. Muista tilaa varatessa valita vastuuyksiköksi ”U90202 AYY-yhteistyö”. Tilaan on mahdollista tehdä myös toistuvia varauksia. Varauksen nimi kohtaa tulee kirjoittaa yhdistyksen tai killan nimi, jos se on sellaiselle varattu.

Tilan varustelua pyritään parantamaan tulevaisuudessa. Kehitysideat ja lisätietoja: tilat@ayy.fi

6. Varaa käyttöösi ylioppilaskunnan traileri

Muutto edessä, mutta AYY:n pakettiauto on vuokralla? Ei hätää! AYY pyrkii helpottamaan pakettiauton kovaa kysyntää ja olemmekin saaneet yritysyhteistyön kautta vuokrattavan trailerin jäsenistömme käyttöön. Traileri on varattavissa pakettiauton tavoin joko puoleksi päiväksi tai koko vuorokaudeksi. Ja mikä parasta, käyttö on aivan ilmaista! Lisätietoja trailerista ja sen käytöstä osoitteessa /jasenille/tilojen-vuokraaminen/trailerin-vuokraaminen/ ja varaustilanne osoitteessa https://tila.ayy.fi/resource/Trailer/ .

7. Osallistu Aallon energiatehokkuuskilpailuun

Aalto-yliopisto järjestää syksyllä 2014 energiatehokkuuskilpailun yhteistyössä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa.

Kansallisen Energiansäästöviikon perjantaina 10.10. julkistetussa ideakilpailussa etsitään uusia ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä jokapäiväisen ympäristömme sekä kampusten energiatehokkuuden parantamiseen. Kaikki ideat aina arkisista pienparannuksista laajoihin infrastruktuurikonsepteihin ovat tervetulleita! Kilpailu on avoin kaikille yliopiston opiskelijoille, henkilökunnalle ja tutkijoille.

Ehdotusten deadline on 30.1.2015. Lue lisää kilpailusta ja palkinnoista osoitteessa http://aalto.fi/energycompetition/.

8. Teekkarispeksin 2015 lipunmyynti alkaa 1.12.2014

Kevään 2015 Teekkarispeksin aihe julkistetaan ja lipunmyynti alkaa 1.12.2014 kello 12.00. Ensi-ilta on maaliskuussa, ja näytöksiä on pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Kuopiossa.

Sivulla http://www.teekkarispeksi.fi voit saada esimakua tulevan spektaakkelin tunnelmista. Saman linkin kautta löydät aiheen julkistamisen jälkeen lisätietoja tulevasta Teekkarispeksistä ja itse lippukaupan. Tervetuloa katsomaan!

9. The Aalto Media Factory Christmas calendar is coming!

Each day in December, up until Christmas Eve, we will hide a prize somewhere at one of the three campuses in Helsinki area – Arabia, Otaniemi or Töölö – and your job is to find it and post a photo on our Facebook-page. Finder’s keeper’s! We will release a hint each morning at 8.00 to guide you to right direction. The hints will be posted on our Facebook-page. Be the first one to find the prize – it’s no fun to end up empty handed!

If you’re familiar with the game from last year’s debut, you know the drill. And of course we have added some new twists to add to the fun! Don’t miss out on the first calendar opening on Monday December 1st!

10. Do business, make an impact

Are you interested in entrepreneurship with societal and environmental impact? Now you have an opportunity to influence activities and events about impact business! Participate in a brief survey (takes max. 2 min. to fill) and join us for the event on Dec 15, 2014 at 17.00 in Lavaklubi, Helsinki.

We are open for your suggestions regarding the event and further activities on impact business.

Please find a link to the survey below: https://www.surveymonkey.com/s/VVKHT35

Registration to the event: http://goo.gl/r4b2va More information about the event will follow. Stay tuned!

Aalto Global Impact www.aaltoglobalimpact.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *