YTHS otti käyttöön eReseptin

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö

Tiedote 8.12.2014

YTHS OTTI KÄYTTÖÖN eRESEPTIN

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä otettiin käyttöön eResepti keskiviikkona 3.12.2014. Sähköiseen reseptiin siirtyminen on samalla YTHS:n ensimmäinen askel kohti uuden potilastietojärjestelmän Acuten käyttöönottoa.

eReseptin käyttöönotto sujui onnistuneesti YTHS:n kaikissa toimipisteissä ympäri Suomea. Töölön toimipisteen palveluneuvoja Jaana Railosvuo oli eReseptin käyttöönoton saamasta palautteesta tyytyväinen.

”Opiskelijoiden antama palaute oli koko käyttöönottopäivän pelkästään positiivista. Suurimmalle osalle opiskelijoista eResepti oli tosin tuttu. Mutta myös he, joille asia oli uusi, iloitsivat sähköisen reseptin vaivattomuudesta ja asiakaslähtöisyydestä”, Railosvuo summaa.

YTHS on uusimassa tulevan vuoden aikana koko potilastietojärjestelmänsä. eReseptin käyttöönotto on siirtymäkauden ensimmäinen etappi.

Acute-potilastietojärjestelmän tavoitteena ovat mm. asiakkaan palvelukokemuksen, potilasturvallisuuden ja asiakastyytyväisyyden parantaminen, päivittäisten toimintojen käyttäjäystävällisyyden ja innovatiivisen toiminnan kehittäminen sekä järjestelmän tuki opiskeluterveydenhuollon erityispiirteille.

Järjestelmä uudistetaan yhteistyössä koko YTHS:n henkilöstön kanssa. Sen toiminnallisuuksia testataan jatkuvasti ja kehitetään henkilöstön antaman palautteen avulla.

YTHS:n potilastietojärjestelmäuudistuksen hankejohtaja Minna Järvi on innoissaan, että asiakkaat saavat tulevana vuonna uudistuksesta pian konkreettisia hyötyjä.

”eReseptin käyttöönotto oli ensimmäinen vaihe, jossa sekä asiakkaat että henkilöstö saavat kosketuksen tulevaan järjestelmään. Tulevana vuonna otetaan käyttöön muun muassa toiminnallisuus, jonka avulla asiakas voi perua ja siirtää aikojaan. Hän voi myös varata netissä ajan, joka ei vaadi puhelimessa tehtävää hoidontarpeen arviota”, Järvi kertoo.

YTHS:n uusi potilastietojärjestelmä otetaan käyttöön vähitellen vuoden 2015 aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *