Yhdistystiedote viikolle 4/2015

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 4/2015. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ
1. Järjestöasioista vastaa vuonna 2015 Heikki Pulkkinen
2. TTER:n vuoden 2015 ensimmäinen hakukierros on auki!
3. Otax-ylläpitäjien päivittäminen
4. Yhdistyskoulutuksen materiaali saatavissa AYY:n nettisivuilta
5. AYY:n budjetin yhdistyksiä koskevat muutokset

1. JÄRJESTÖASIOISTA VASTAA VUONNA 2015 HEIKKI PULKKINEN

Vuonna 2015 järjestöasioista vastaa AYY:n hallituksessa Heikki Pulkkinen. Heikki opiskelee teknillistä fysiikkaa Perustieteiden korkeakoulussa. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Fyysikkokillan puheenjohtajana. Järjestöasioiden lisäksi Heikillä on vastuullaan kampus, erityisesti asuminen ja tilat. Heikin tavoittaa sähköpostitse osoitteesta heikki.pulkkinen@ayy.fi sekä puhelimitse (041)437-7542. Yleisesti järjestöasioita koskevissa yhteysasioissa kannattaa kuitenkin käyttää yhteysosoitetta jarjestoasiat@ayy.fi, jolla tavoittaa myös järjestöasiantuntijan.

Lisätietoa hallituksesta ja sen muusta kokoonpanosta löydät täältä: /yhteystiedot/hallitus/

2. TTER:N VUODEN 2015 ENSIMMÄINEN HAKUKIERROS ON AUKI!

TTER:n vuoden 2015 ensimmäinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2015 ensimmäisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 25.1.2015 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Kevään 2015 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

3. OTAX-YLLÄPITÄJIEN PÄIVITTÄMINEN

Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3. mennessä. Niiden tilien osalta, joilta ilmoituksia ei ole tehty, lukkiutuvat tunnukset 1.4. ja sivusto suljetaan. Tämä koskee yhdistyksiä, joilla on verkkosivut tai tunnukset AYY:n webhotellipalvelu Otaxilla.

Ylläpitäjäilmoitus on uudistettu ja on aikaisempaa laajempi. Samalla ilmoittajan täytyy tarkistaa ajossa olevat sovellukset, käyttäjät joilla on pääsy tunnukselle jne. Tarkemmat ohjeet löydätte ilmoituslomakkeesta. Jättäkää ilmoituksen tekemiseen ja sivuston tarkistamiseen riittävästi aikaa.

Ilmoituksen voi tehdä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Lisätietoja Otaxin palveluista löydätte osoitteesta /yhdistykset/palvelut/it-palvelut/www-palvelut-otaxilla/

4. YHDISTYSKOULUTUKSEN MATERIAALI SAATAVISSA AYY:N NETTISIVUILTA

AYY:n yhdistyskoulutukset pidettiin keskiviikkona 3.12. Koulutuksissa käsiteltiin muun muassa AYY:n tarjoamia palveluja, viestintää, sääntöjen tulkintaa, kokoustekniikkaa sekä yhdistystoimintaa yleisesti. Koulutuksessa käytetty materiaali löytyy AYY:n nettisivuilta osoitteesta: /yhdistykset/palvelut/koulutus-ja-kurssit/yhdistyskoulutus/. Tällä hetkellä kalvot ovat vain suomeksi, mutta ne käännetään mahdollisimman pian.

5. AYY:N BUDJETIN YHDISTYKSIÄ KOSKEVAT MUUTOKSET

AYY:n budjetti vuodelle 2015 päätettiin 27.11. edustajiston kokouksessa 11/2014. Tällöin budjetista poistettiin yhdistyksille myönnetty korotettu toiminta-avustus sekä AYY:n jakama yleinen projektiavustus. Molemmat budjettikohdat olivat verrattain pieniä ja projektiavustukset vähän käytettyjä. Irrotetut 5000 euroa siirrettiin toiminta-avustuksiin. Keväällä 2015 yhdistyksille jaetaan toiminta-avustuksina yhteensä 67 000 euroa, joista erityisasemayhdistyksille 18 000 euroa ja muille yhdistyksille 49 000 euroa.

Vuoden vaihteesta eteenpäin kaikki projektiavustukset ohjataan TTER:lle, jolla on paitsi AYY:tä paremmat edellytykset avustusten jakamiseen, myös huomattavasti enemmän jaettavaa. Avustusta voi hakea kuka tahansa AYY:n jäsen, AYY tai sen yhteydessä toimiva yhteisö tai yhdistys. Useampi AYY:n jäsen voi hakea avustusta myös yhdessä. Avustusta myönnetään isompiin ja pienempiin projekteihin, jotka aktivoivat opiskelijoita, lisäävät eloa yhteisöön ja aiheuttavat hyvää mieltä. TTER:ltä voi hakea avustusta kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten aikana sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuva haku on tarkoitettu vain pienille projekteille (1000 euroa tai alle), muilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu. Lisää TTER:n myöntämistä avustuksista voi lukea täältä: http://tter.ayy.fi/ Valtaosa ohjeista on vain suomeksi, mutta avustusta voi hakea myös englanniksi ja ruotsiksi. Tarkentavat kysymykset voi osoittaa TTER:n johtokunnalle: tter@ayy.fi

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Kati Penttinen (kati.penttinen@ayy.fi, puh: 050 520 9442).