Viikkotiedote 7/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 7/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Vuoden eka Aino-lehti ilmestyy tänään! Ainon kevään ekassa numerossa haastatellaan hyvinvoinnin valtiatar Nelli Lähteenmäkeä, viedään eduskuntavaaliehdokkaat karaokebaariin, käydään kuvauttamassa aivot, selvitetään Nyyti ry:n taustoja ja kuokitaan äijäjoogassa. Lehti luettavissa kampuksella tai netissä 10.2. alkaen: http://www.ainolehti.fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. OK18A:n kerhotila varattavissa 9.2.2015 alkaen
  3. Hae ylioppilaskunnan keskusvaalilautakuntaan
  4. Mosaicin World Dinner torstaina 19.2.
  5. Aalto High 5 – Tule juhlimaan yhteisiä saavutuksiamme Dipoliin Boston Promenaden sävelin
  6. Lähde mukaan Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen toimintaan
  7. Muotoilun Antti Nurmesniemi-jatkokoulutusapurahat.
  8. Global Impact -innovaatiokilpailu etsii uusia avauksia maailman parantamiseksi
  9. Vastaa Universumin opiskelijatutkimukseen – selvitä sinulle parhaiten sopivat työnantajat
  10. Teollinen Internet -huippuseminaari  12.2 klo 16 @ Saha
  11. Teekkaripurjehtijoiden navigointikurssit keväällä 2015
  12. Opiskelijoiden pesäpalloseura OtaKopilla on toimintaa talvikaudellakin!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 7

Viikko 8

2. OK18A:n kerhotila varattavissa 9.2.2015 alkaen

OK18A:n kerhotila sijaitsee Otakaari 18A-talon rapussa. Tilan koko on noin 70 m² ja siinä on pieni keittiö. Tila soveltuu esimerkiksi lautapelien pelaamiseen ja kokoustamiseen. Tilaa on toistaiseksi melko vaatimattomasti sisustettu, eikä siellä ole esimerkiksi keittiövälineitä. Varustelua parannetaan kuitenkin kaiken aikaa, ja kehitysehdotuksia tilaa koskien voi lähettää osoitteeseen tilat@ayy.fi. OK18A:n kerhotila on ylioppilaskunnan jäsenille ilmainen ja maksaa muille 60 € / tunti.

Varauksia tilaan voi tehdä 9.2.2015 alkaen osoitteessa https://tila.ayy.fi/.

3. Hae ylioppilaskunnan keskusvaalilautakuntaan

Vuosi 2015 on ylioppilaskunnalle kaiken muun jännittävän ohella edustajistovaalivuosi. Edustajistovaalien sykkivässä ytimessä tahtipuikkoa heiluttaa keskusvaalilautakunta. Oletko juuri sinä kiinnostunut tekemään AYY:n seuraavista edustajistovaaleista NE parhaimmat ja päheimmät?

Hakemukset keskusvaalilautakuntaan jätetään sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/. Hakuaikaa on 18.2.2015 klo 12.00 asti.

Keskusvaalilautakunnan jäsen ei saa olla ehdolla edustajistovaaleissa 2015.

Keskusvaalilautakunta päättää muun muassa äänestys- ja ennakkoäänestyspaikat, asettaa vaalilautakunnat, tarkastaa ehdokasilmoitukset ja sopimukset vaaliliitoista ja -renkaista, suorittaa äänten tarkastuslaskennan sekä valvoo vaalin yleistä kulkua.

4. Mosaicin World Dinner torstaina 19.2.

World Dinner on mahtava tilaisuus päästä maistamaan eksoottisia herkkuja sekä näyttämään omat ruuanlaittotaidot. Osallistuminen on helppoa: ilmoittaudu mukaan osoitteessa lomake.ayy.fi/mosaic/world-dinner/, valmista bravuuriherkkusi ja tule Smökkiin nauttimaan toisten tekemistä herkuista. Ilmoittautuminen on mahdollista myös yksin, mutta helpointa on koota noin 2-5 hengen porukka ja tehdä kerralla isompi satsi ruokaa (eli ainakin sen verran, kuin ryhmänne itsekin söisi).

Nähdään Smökissä!

5. Aalto High5 – Tule juhlimaan yhteisiä saavutuksiamme Dipoliin Boston Promenaden tahdittamana

Yliopistossamme tapahtuu paljon ja monenlaista kiinnostavaa, mutta meillä on harvoin aikaa ja mahdollisuutta tutustua toistemme tekemisiin ja innostua onnistumisista. Torstaina 26. helmikuuta klo 14 alkaen on aikaa juuri innostumiselle ja tutustumiselle, kun kaikki aaltolaiset kokoontuvat Dipoliin.

Klo 14-18 sinulla on mahdollisuus kokea Aalto-yliopisto pähkinänkuoressa. Haluatko esimerkiksi testata Aalto ELECin kehittämää tuolia, joka tekee terveysmittauksia – yhdistettynä valheenpaljastimeen? Tai haastaa kaverisi Aalto SCIn ja ARTSin pelihuoneessa? Tai nähdä jäänmurtajan tositoimissa arktisessa huoneessa? Tai kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä eri alojen professoreilta?

Päivä huipentuu klo 18, kun lavalle nousee Boston Promenade.

Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleet kaikki aaltolaiset. Töölön ja Arabian kampuksilta järjestetään kuljetus Otaniemeen.

6. Lähde mukaan Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen toimintaan

Oletko kiinnostunut kasvattamaan oman ruokasi? Haluaisitko tehdä sen opiskelu/työpaikan äärellä? Hyvässä seurassa? Helposti? Mikäli vastauksesi on kyllä, tule mukaan Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen toimintaan! Yhdistys vuokraa viljelypalstoja Martti Levon puistosta yksityisille henkilöille, yhdistyksille ja yhteisöille.

Mikäli haluat varmistaa itsellesi palstan, lähde mukaan yhdistyksen hallitukseen. Työtaakka ei ole kovin suuri, ja pääset mukaan kehittämään uutta yhdistystä sekä Otaniemen viljelytoimintaa! Tutustut uusiin ihmisiin ja saat arvokasta yhdistyskokemusta!

Tule siis paikalle Otaniemen viljely-yhdistyksen ylimääräiseen vuosikokoukseen, jossa valitaan yhdistykselle uusi hallitus vuodelle 2015. Kokous pidetään torstaina 12.2. klo 16:15 kokoushuoneessa Alvar Aino Elissa, osoitteessa Lämpömiehenkuja 2.

Yhdistyksen hallituksen ulkopuoliset voivat hakea palstaa myöhemmin keväällä. Lisätietoa: /blog/2015/02/05/lahde-mukaan-otaniemen-kapunkiviljely-yhdistyksen-toimintaan/

7. Muotoilun Antti Nurmesniemi-jatkokoulutusapurahat.

Askon säätiö on perustanut vuonna 2000 professori Antti Nurmesniemen nimeä kantavat
apurahat tukemaan ulkomailla tapahtuvaa jatko-opiskelua tai työharjoittelua.
Apurahoja, joiden suuruus on 17.000 €, jaetaan lukuvuosittain kaksi. Toista voivat hakea suomalaisen taiteen maisterin tai vastaavan tutkinnon suorittaneet jatko-opintoja tai
työharjoittelua varten, toista voivat hakea suomalaisen taiteen kanditaatin tai vastaavan tutkinnon suorittaneet maisteriksi valmistumista varten.

Muotoilun Antti Nurmesniemi 2015-jatkokoulutusapurahat lukuvuodelle 2015-2016
ovat haettavissa 1.2.-30.4.2015.

Apurahaa haetaan vapaamuotoisella, mieluiten sähköisellä, Askon Säätiön hallitukselle
osoitetulla hakemuksella. Hakemus on oltava asiamiehellä huhtikuun 2015 loppuun mennessä.
Lisätiedot ja hakuohjeet www.askonsaatio.fi

8. Global Impact -innovaatiokilpailu etsii uusia avauksia maailman parantamiseksi

Global Impact Challenge Finland 2015 -kilpailu käynnistyy tammikuussa 2015. Kilpailussa haetaan ehdotuksia yksittäisiltä henkilöiltä ja ryhmiltä, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti miljoonan ihmisen elämään teknologiaa hyväksi käyttäen.

Voittaja saa stipendin ja paikan kesällä 2015 Piilaakson Singularity Universityssä järjestettävään Graduate Studies -ohjelmaan. Palkinnon arvo on n. 25 000€.

Lue lisää Intosta https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Global+Impact+-innovaatiokilpailu+etsii+uusia+avauksia+maailman+parantamiseksi

9. Vastaa Universumin opiskelijatutkimukseen – selvitä sinulle parhaiten sopivat työnantajat 

Kerro, mitä mieltä olet työnantajista, ja siitä mikä on sinulle työelämässä tärkeää. Vastanneiden kesken arvotaan yksi 1000 euron lahjakortti haluamaasi paikkaan. Myös aiemmin vastanneet ovat mukana arvonnassa. Aloita tästä: http://uledge.co/Aalto

10. Teollinen Internet -huippuseminaari  12.2 klo 16 @ Saha

Teollinen Internet -huippuseminaari kerää saman katon alle viisi alan yritystä jakamaan näkemyksiä nousevasta teollisuuden trendistä. Lauteille nousee KONE, Konecranes, Tieto, IBM ja Airbus. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja osallistuminen on maksutonta.

11. Teekkaripurjehtijoiden navigointikurssit keväällä 2015

Teekkaripurjehtijoiden järjestämät navigointikurssit alkavat taas. Navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssia, saaristolaivurikurssia luennoidaan keskiviikkoisin, 25.2. alkaen klo 17.30-20 luentosalissa M1 (M232) Otakaari 1 (päärakennus). Kurssilla opit löytämään tiesi oikeiden meriviittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita. Saaristolaivurikurssin jatkokurssi, Rannikkolaivurikurssi järjestetään torstaisin klo 17.30-20 alkaen 5.3. luentosalissa M1 (M232) Otakaari 1 (päärakennus). Kurssi antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä.

Tarkemmat kuvaukset kursseista ja aikataulut löytyvät kerhon nettisivuilta http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=229. Koulutukset on tarkoitettu Teekkaripurjehtijat Ry:n jäsenistölle, liity jäseneksi nettisivuillamme!

12. Opiskelijoiden pesäpalloseura OtaKopilla on toimintaa talvikaudellakin!

OtaKoppi on opiskelijoiden pesäpalloyhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen monenlaisia mahdollisuuksia pesäpallon harrastamiseen. OtaKopilla on monipuolista toimintaa myös talvikaudella. Otahallilla on pressuvuoro tiistaisin klo 21-23, jolloin pääsee hiomaan lyöntiä kuntoon ja sunnuntaisin klo 15.20-16.40 on treenivuoro, jolloin on pelattu sählyä. Kaikki kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita pitämään kuntoa yllä kivassa seurassa!

Kesällä OtaKoppi pelaa miesten maakuntasarjaa, naisten aluesarjaa ja kuntopesistä. Lisäksi kesällä järjestetään viikottain vapaamuotoista kesäpesistä, johon kaikki taustasta riippumatta ovat tervetulleita!

OtaKoppiin voi tutustua lisää seuran nettisivuilla (otakoppi.fi). Jäsenyys on AYY:n ja HYY:n jäsenille ilmainen. Liittymällä jäseneksi pääsee OtaKopin sähköpostilistalle, jonka kautta saa tietoa tulevista treeneistä ja tapahtumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *