Viikkotiedote 8/2015

Tämä on AYY:n viikkotiedote 8/2015

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa ayy.fi/yhdistystiedote

Lähde mukaan tekemään AYY:n vuoden 2015 edustajistovaaleja. Haku keskusvaalilautakuntaan on auki vielä keskiviikkoon klo 12 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Hae ylioppilaskunnan keskusvaalilautakuntaan
  3. Mosaicin World Dinner torstaina 19.2.
  4. Aalto High 5 – Tule juhlimaan yhteisiä saavutuksiamme Dipoliin Boston Promenaden sävelin
  5. Gravitaatio tiistaina 17.2. The Circuksessa!
  6. Espoon Rantamaraton ja puolimaraton la 19.9.2015 – 40 ilmaispaikkaa jaossa aaltolaisille
  7. Tule ideoimaan kylterit Otaniemeen –monumenttia
  8. Kino Sheryl avaa ovensa Arabianrannassa 21.2.
  9. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin –työpaja
  10. Hae CIMOn harjoitteluun ulkomaille
  11. Kevätmarkkinoiden 8.3. – pöytävaraus auki
  12. Teekkarispeksi 2015: Hanki lippusi ajoissa!
  13. Töitä Piilaaksosta! Startup Life -infotilaisuus Aalto-yliopiston aktiiveille
  14. Treierin luento ”Kroppsspråket ljuger aldrig” 23.2. klo 12.00
  15. OFC:n kamppailukurssi alkaa Otaniemessä 27.2.!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 8

Viikko 9

2. Hae ylioppilaskunnan keskusvaalilautakuntaan

Vuosi 2015 on ylioppilaskunnalle kaiken muun jännittävän ohella edustajistovaalivuosi. Edustajistovaalien sykkivässä ytimessä tahtipuikkoa heiluttaa keskusvaalilautakunta. Oletko juuri sinä kiinnostunut tekemään AYY:n seuraavista edustajistovaaleista NE parhaimmat ja päheimmät?

Hakemukset keskusvaalilautakuntaan jätetään sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/. Hakuaikaa on 18.2.2015 klo 12.00 asti.

Keskusvaalilautakunnan jäsen ei saa olla ehdolla edustajistovaaleissa 2015.

Keskusvaalilautakunta päättää muun muassa äänestys- ja ennakkoäänestyspaikat, asettaa vaalilautakunnat, tarkastaa ehdokasilmoitukset ja sopimukset vaaliliitoista ja -renkaista, suorittaa äänten tarkastuslaskennan sekä valvoo vaalin yleistä kulkua.

3. Mosaicin World Dinner torstaina 19.2.

World Dinner on mahtava tilaisuus päästä maistamaan eksoottisia herkkuja sekä näyttämään omat ruuanlaittotaidot. Osallistuminen on helppoa: ilmoittaudu mukaan osoitteessa lomake.ayy.fi/mosaic/world-dinner/, valmista bravuuriherkkusi ja tule Smökkiin nauttimaan toisten tekemistä herkuista. Ilmoittautuminen on mahdollista myös yksin, mutta helpointa on koota noin 2-5 hengen porukka ja tehdä kerralla isompi satsi ruokaa (eli ainakin sen verran, kuin ryhmänne itsekin söisi).

Nähdään Smökissä!

4. Aalto High 5 – Tule juhlimaan yhteisiä saavutuksiamme Dipoliin Boston Promenaden sävelin

Yliopistossamme tapahtuu paljon ja monenlaista kiinnostavaa, mutta meillä on harvoin aikaa ja mahdollisuutta tutustua toistemme tekemisiin ja innostua onnistumisista. Torstaina 26. helmikuuta klo 14 alkaen on aikaa juuri innostumiselle ja tutustumiselle, kun kaikki aaltolaiset kokoontuvat Dipoliin.

Klo 14-18 sinulla on mahdollisuus kokea Aalto-yliopisto pähkinänkuoressa. Haluatko esimerkiksi testata Aalto ELECin kehittämää tuolia, joka tekee terveysmittauksia – yhdistettynä valheenpaljastimeen? Tai haastaa kaverisi Aalto SCIn ja ARTSin pelihuoneessa? Tai nähdä jäänmurtajan tositoimissa arktisessa huoneessa? Tai kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä eri alojen professoreilta?

Päivä huipentuu klo 18, kun lavalle nousee Boston Promenade. Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleet kaikki aaltolaiset. Töölön ja Arabian kampuksilta järjestetään kuljetus Otaniemeen.

Klikkaa ja ilmoittaudu!: https://eage.aalto.fi/?fs/AaltoHighFive

Lisätietoja Intosta: https://into.aalto.fi/display/events/Aalto+High5

Löydät tapahtuman myös facebookista: https://www.facebook.com/events/895975483792520/?fref=ts

5. Gravitaatio tiistaina 17.2. The Circuksessa!

Gravitaatio on taas täällä! Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset pippalot saa mammat riivaa laskiaistiistaina 17.2.!

The Circuksessa järjestettävä Gravitaatio toimii Ullanlinnanmäen Laskiaisriehan virallisina jatkoina. Tule siis pulkkailun jälkeen lämmittelemään The Circukseen, jossa menosta ja meiningistä huolehtivat loistokkaat esiintyjämme:

TEKSTI-TV 666 ja KARRI KOIRA & RUUDOLF

Artistien välissä tanssilattian pitää kuumana DJ Jerome!
Bilehuumassa menossa mukana Äpy, Jäynä ja RWBK!

Mitä: Gravitaatio 2015
Missä: The Circus
Milloin: Laskiaistiistaina 17.2.
Miten: Lippu etukäteen 13€. Ovelta 15€.

Katso myös:

www.gravitaatio.fi
www.laskiaisrieha.fi

6. Tule ideoimaan kylterit Otaniemeen –monumenttia!

Kylterikandit muuttavat Otaniemeen tämän vuoden syyskuussa. Tämän suuruusluokan tapahtumaa on syytä juhlistaa, ja se ansaitsee pysyvän muistomerkin opiskelijahistorian värittämällä kampusalueellamme.

Ilmoittaudu tilaisuuteen linkin https://lomake.ayy.fi/hallinto/943-2/ kautta.

Workshop –tilaisuus järjestetään 5.3. Ilmoittautumisen deadline keskiviikko 25.2.2015.

Jos et kuitenkaan pääse paikalle, voi ideoita lähettää myös kampuskehityksestä vastaavalle hallituksen jäsenelle, Santeri Nuotiolle, santeri.nuotio(at)ayy.fi.

7. Kino Sheryl avaa ovensa Arabianrannassa 21.2.

Helsingin Arabianrantaan avataan 21.2. uusi elokuvateatteri, Kino Sheryl. Teatterin ohjelmistossa nähdään suursuosikkien lisäksi vaihtoehtoisempia art house -elokuvia. Teatterin näytökset alkavat pyörimään lauantaista 21.2.2015 alkaen osoitteessa Hämeentie 135 C. Avajaisviikon ohjelma päivittyy lähipäivinä elokuvateatterin nettisivuille.

8. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin –työpaja

Vielä ehtii ilmoittautua!

Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jännitys vaikuttaa opiskeluun ja jotka toivoisivat keinoja jännityksen kanssa pärjäämiseen. Jännittämistä on monenlaista, yksi jännittää esiintymistä, toinen sosiaalisia tilanteita, kolmas jotakin aivan muuta.

Työpajassa on mahdollisuus käsitellä erilaisia tilanteita ja jännittämistä yleensä – osallistujien omista lähtökohdista. Työskentelytapoina käytetään keskustelua sekä yksin ja yhdessä tehtäviä harjoituksia.

Kokoontumisajat: maanantaisin 23.2.-30.3. klo 14-16, Otakaari 1. Ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 17.2. Lisätiedot https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=18387906

9. Espoon Rantamaraton ja puolimaraton la 19.9.2015 – 40 ilmaispaikkaa jaossa aaltolaisille

Perinteinen Aalto-kymppi liikutaan jälleen syksyllä sunnuntaina 20.9.2015. Samana viikonloppuna juostaan myös Espoon Rantamaraton. Aallolla on yhteensä 40 ilmaispaikkaa Espoon Rantamaratonille ja puolikkaalle la 19.9.2015. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja niille ilmoittautuminen alkaa ma 16.2.2015 klo 9.00.

Lisätietoa: /blog/2015/02/11/aalto-kympin-ja-aalto-vitosen-ilmoittautuminen-aukeaa-16-2/

10. Hae CIMOn harjoitteluun ulkomaille

Hae CIMOn harjoitteluun ulkomaille. Harjoittelupaikkoja on tarjolla mm. ulkosuomalaisissa lehdissä, suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa, Suomen edustustoissa, Finpron toimistoissa, Tekesin toimipisteissä, Suomi-kodeissa sekä kehitysyhteistyötä tekevissä organisaatioissa / UNDP.

Paikat on tarkoitettu korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille, jotka ovat Suomen kansalaisia. Tarkat paikkakohtaiset kuvaukset on nähtävillä CIMOn verkkosivuilla:

http://www.cimo.fi/ohjelmat/kansainvalinen_harjoittelu/suomalaisorganisaatiot

Maaohjelmien hakukierros järjestetään samaan aikaan organisaatio-ohjelmien hakukierroksen kanssa. Lisätietoja: http://www.cimo.fi/ohjelmat/kansainvalinen_harjoittelu/maaohjelmat

11. Kevätmarkkinoiden 8.3. pöytävaraus auki

Smökin Kevätmarkkinat tulevat taas sunnuntaina 8.3.! Toisen rompe on toisen aarre, joten tuo sinäkin turhat kirjasi, astiasi, vaatteesi, [you name it!] ja urheiluvälineesi myyntiin. Myyntipöytien varaus on jo käynnissä, lisää tietoa osoitteessa http://tinyurl.com/kevatmarkkinat (ohjaa tapahtuman FB-sivulle). Tapahtuman järjestäjä: Teekkaritytöt TT ry.

11. Table booking for Spring market (8.3.) open

The Smökki Spring Market comes again on Sunday 8th of March! Book a table, do some price tagging and get rid of your extra books, kitchen ware, clothes, [you name it!] and sport equipment. The table booking is already going, more information on http://tinyurl.com/kevatmarkkinat (FB-link). Organizer: Teekkaritytöt TT ry (Engineering girls association)

12. Teekkarispeksi 2015: Hanki lippusi ajoissa!

Kevään 2015 Teekkarispeksin päivitetyt www-sivut julkaistaan näinä päivinä osoitteessa http://www.teekkarispeksi.fi – käy katsomassa, mistä tulevassa spektaakkelissa on tarkemmin kyse! Pääkaupunkiseudun näytösten 16.3.-21.4.2015 lippukauppa käy myös kuumana, ja osaan näytöksistä on permannolle jäljellä enää hajapaikkoja. Suuntaa siis saman tien www-sivujen lippukauppaan, jos haluat liput hyville paikoille tai juuri haluamaasi näytökseen. Tervetuloa!

Kevään 2015 Teekkarispeksin www-sivut: http://www.teekkarispeksi.fi Teekkarispeksi Facebookissa: https://www.facebook.com/teekkarispeksi

Helsingin näytösten Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/388441954657042/

13. Töitä Piilaaksosta! Startup Life -infotilaisuus Aalto-yliopiston aktiiveille

Tule kuulemaan Aalto-yliopiston sekä Startup Saunan yhteisestä työharjoitteluohjelmasta!

Startup Life kutsuu Aalto-yliopiston aktiivit tiistaina 24.2. klo 18 alkaen Startup Saunalle kuulemaan Aalto-yliopiston sekä Startup Saunan yhteisestä työharjoitteluohjelmasta. Paikalla on ohjelman alumneja sekä ruoka- ja juomatarjoilu.

Startup Life vie suomalaisten korkeakoulujen ja yliopistojen huippuosaajat työskentelemään Piilaakson sekä New Yorkin kovaluokkaisimpiin kasvuyrityksiin. Työharjoittelu kestää 3-12kk, ja on paras mahdollisuus kerätä kokemusta ja osaamista omalta alalta. Aalto-yliopisto on sitoutunut maksamaan Startup Lifen kautta harjoitteluun lähteville Aalto-yliopiston opiskelijoille viisumi- sekä lentokulut.
Tsekkaa lisätiedot Facebook-eventistä: https://www.facebook.com/events/691280060992590/. Lisätietoja saa myös ottamalla suoraan yhteyttä ohjelman vetäjään Eevaan (eeva@startupsauna.com).

14. Treierin luento ”Kroppsspråket ljuger aldrig” 23.2. klo 12.00

Maanantaina 23. helmikuuta mentaltrainer ja yritysvalmentaja Christoph Treier tulee Otaniemeen pitämään kehonkieleen liittyvän luennon otsikolla ”Kroppsspråket ljuger aldrig”.

Tule mukaan Treierin luennolle kuuntelemaan miten elekieli vaikuttaa omaan käyttäytymiseen. Opit helppoja keinoja joista on hyötyä sekä työ- että yksityiselämässä.

Luento pidetään ruotsiksi 23.2. klo 12.00-14.00 Design Factoryssa, Betonimiehenkuja 5C (sijainti kartalla).

Treier on jo pitkään Suomessa asunut sveitsiläinen ja hän on uransa aikana ehtinyt tukea monta huippu-urheilijaa huippusuorituksiin, mm. rallin maalimanmestari Marcus Grönholm ja hiihtoammunnan maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen kuuluvat Treierin asiakaskuntaan.

Lue lisää Christoph Treieristä osoitteessa: http://treier.fi.
Lisätietoja: Pia Rydestedt (pia.rydestedt@aalto.fi, p. 050 5608378) ja Teknologföreningen.

15. OFC:n kamppailukurssi alkaa Otaniemessä 27.2.!

Otaniemi Fight Club järjestää 27.2. – 4.4. kuuden harjoituskerran kamppailukurssin, joka keskittyy thainyrkkeilyyn ja painiin. Osallistujilta toivotaan jotain aiempaa kokemusta kamppailulajeista sekä joitain perusvarusteita. Lue lisää kurssin kotisivuilta: http://ofc.ayy.fi/pgs/course.php

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *